>>> Tripreport Tilburg Kermisprijzen (NL)
 
Van: 20 juli 2018.  Tot: 29 juli 2018. 
Aantal attracties: 233. Aantal grootvermaak: 42.
Locatie: Stadhuisplein, Koningsplein, Paleisring, Piusplein, Heuvelring, Heuvelplein, Spoorplein, NS-plein, Besterdring, Besterdplein, Tilburg (NL).
 

Op donderdag was het weer een fijne dag op de kermis. De sfeer was goed en om het feest nog groter te maken werden ook de kermisprijzen uitgereikt.

Van de ruim 230 exploitanten op de Tilburgse Kermis valt er een aantal in de prijzen.  

Ook dit jaar heeft een deskundige jury weer gekeken welke attracties in aanmerking kwamen voor de kermisprijs 2018. De jury let onder meer op presentatie, het prijs- en prestatieniveau en op de muziek en de kwaliteit van het geluid.

Bezoekers van de kermis konden stemmen op hun favoriete attractie. De gebakkraam van Richard Voets won net als vorig jaar de publieksprijs.

De Kermisprijzen 2018 zijn voor:

Grootvermaak, Niek Moonen met Reactor
Oefening, VOF de Haan Beekvelt met Police Academy
Nostalgie, Eeringa met de Bootjesmolen
Consumptief, VOF van Griensven met Tappas
Kindervermaak, VOF Rampen met The Jungle

De winnaars van de prijs voor Superexploitant 2018 zijn:
Nostalgische kermis, Reemer met Cake Walk
Kindervermaak, Schaak met Zauber der Phantasie

Ook worden er een aantal prijzen uitgereikt voor de mooist versierde attractie op Roze Maandag:
Consumptie: Vishandel John Pistorius & Zn. (Deze was niet te missen tijdens Roze Maandag. Op het dak van de kraam stond een gigantische installatie met ballonnen, in de vorm van een vis. Super creatief! De jury kreeg er trek van in kibbeling.)

Grootvermaak: Heroes City XXL van Koevoets  (Getroffen door inbraak, maar daar is in de sfeer helemaal niets meer van te zien. De attractie was versierd met gigantische trossen roze ballonnen over de gehele lengte. En als finishing touch een grappige waslijn met Roze Maandag-t-shirts)

Oefeningsspelen: Bussensport van Verwijk Jr T (De meeste oefenspellen hielden het bij een paar ballonnen en wat vlaggetjes, maar Verwijk wist er nog heel creatief wat roze opblaasdonuts en opblaaspiemels “ERG Roze Maandag natuurlijk” aan toe te voegen! Het zag er helemaal af uit).


Jet van Baast heeft de Piet Maes prijs 2018 ontvangen. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich inzet voor de kermis en de kermiscultuur. Jet is accountmanager kermissen bij de gemeente Tilburg.

De prijs wordt jaarlijks door Stichting Kermis Cultuur uitgereikt. Tilburger Piet Maes was een eersteklas kermisliefhebber in hart en ziel die de kermis, zijn grote passie, promootte waar hij kon. Om hem te herdenken reikt Stichting Kermis Cultuur elk jaar een prijs uit aan iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor de kermis.

 
> Fotoshots: