>>> Kermisnieuws augustus 2017
 
> Woensdag 22 augustus 2017:
 
> Attractieslijst Kermis Weert 2017 bekend.

Het moment waar veel kermisliefhebbers naar uitkeken is daar. De attractielijst van Kermis Weert 2017 is bekend. Ook dit jaar verwelkomt Weert een aantal nieuwe attracties. De kermis vindt plaats van vrijdag 22 tot en met woensdag 27 september 2017.

Zoals elk jaar is de kermis in Weert een volksfestijn voor jong en oud. Een draaimolen, autoscooter, break dance, polyp en glijbaan zullen natuurlijk niet ontbreken. Ze horen net als de suikerspinnen en befaamde curryworsten bij de Weerter kermis.

Zoek je het graag hoger op, of ben je een echte thrillseeker? Ook dan kom je dit jaar aan je trekken. Op het Bassin komt de roll-over Der Commander. Ook het meest uitgebreide en onlangs gerestylede funhouse Heroes City XXL staat op dit kermisplein.

 
Op kermisplein Kasteelplein is de vernieuwde Sky Wheel de absolute blikvanger. Vanuit het 40 meter hoge reuzenrad werp je weer een adembenemende blik over de groenste regio van de wereld.

Het letterlijke hoogtepunt van de kermis vind  je dit jaar op kermisplein Markt. De St. Martinustoren krijgt een tijdelijk broertje in de vorm van de nieuwe View Tower. In een mooi verlichte toren stijg je met meerdere passagiers langzaam ronddraaiend naar zo’n 80 meter hoogte.

Op kermisplein Langpoort staat de nieuwe attractie Lost Escape Adventure. In deze familie-attractie wandel je door de gangen van een ondergrond verlaten laboratorium. Ook moet je opdrachten oplossen om te kunnen ontsnappen.

Geniet je van kriebels in de buik? Dan is de nieuwe Playball Flipper op kermisplein de Dries een absolute aanrader. In deze prachtig gedecoreerde draaischijf met gondels kantel en draai je tegelijk.

Natuurlijk is er veel meer te beleven op de kermis in Weert. Ook dit jaar staan er 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen. De attractielijst is te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 

 

 
> Donderdag 17 augustus 2017:
  
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2017.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 25 augustus 2017 tot en met 04 september 2017 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 19 augustus:
16:00 uur opening kermis

Zondag 21 augustus:
14:00 uur opening kermis. 
Vanaf 17:00 uur straattheater "Victorian Rebelians duo & Marcel Cyclette".


Maandag 22 augustus:

17:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 23 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Gezinsdag of korting op de kermis

 

 
> Woensdag 16 augustus 2017:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2017.  

Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2017. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers zoals de Infinity. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 15 augustus 2017:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2017. 

De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 24 augustus 2017 tot en met 30 augustus 2017, werd aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor de Rock & Roll.

In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2017.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuwkomer van vorig jaar is er ook dit jaar weer bij, namelijk de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start d
it jaar Lommel Kermis wederom op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst.
De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 14 augustus 2017:
 
> Cranger Kirmes ontvangt 3,8 miljoen bezoekers.

Ongeveer 3,8 miljoen bezoekers genoten van de editie van de Cranger Kirmes van dit jaar.

Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer. De twee verregende zaterdagen deden de teller helaas net geen 4 miljoen bezoekers halen dit jaar.

De volgende Cranger Kirmes begint op 03 augustus 2018 en duurt tot 12 augustus 2018.

  
> Donderdag 03 augustus 2017:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2017. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 11 augustus 2017 tot en met 22 augustus 2017, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Met een verlenging tot en met 29 augustus kan je een weekje langer kermisvieren, maar dit niet met alle attracties.

Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 20 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 03 augustus 2017:
 

> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2017.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 09 tot en met donderdag 14 september 2017. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 11 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Dinsdag 12 september heeft de prikkelarme dag plaats. Op donderdag 14 september gaat dan de grote kermisjaarmarkt door.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 01 augustus 2017:
 

> Pieken en dalen op Tilburgse Kermis 2017.

De 450e Tilburgse Kermis beleefde afgelopen zondag z’n laatste dag. 2017 was een editie van pieken en dalen.

Het ernstige incident met een 3-jarig jongetje zaterdag leidde tot heftige emoties. Roze Maandag was een dag waarop de stad uit zijn voegen barstte van feestende mensen, ook in combinatie met de wedstrijd van het Nederlandse dameselftal tegen België. De kindermiddag op woensdag was geslaagd, net als de badeendenrace waarbij 21.500 euro is opgehaald voor het Ronald McDonald huis.

Caribische donderdag beleefde een geslaagde eerste editie. Blauwe Zondag was dat ook, veel bezoekers waren te spreken over het feit dat de attracties voor het eerst twee uur lang zonder geluid en licht draaiden. Op donderdag werd de kermis opgeschrikt door een ongeluk met een attractie in de VS. De exploitant van de Chaos besloot daarop zijn vergelijkbare attractie op de Tilburgse kermis uit voorzorg dicht te houden.

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Dit was de meest intense kermis die ik heb beleefd als wethouder. Het ernstige ongeval zaterdag blijft je wel bij. Tegelijkertijd merkte ik een geweldige sfeer in de stad op andere dagen. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk maandag. We hebben laten zien dat we op één dag echt een geweldig feest kunnen neerzetten, met Roze Maandag, de Tilburgse Kermis en de WEURO. Dit jaar hebben we nog meer aandacht gegeven aan de beleving van de kermis. De kermiskleuren zijn niet meer weg te denken, ook horeca en exploitanten gebruiken die. Dat vind ik prachtig."

De 450ste editie van de Tilburgse Kermis kent een overvolle laatste dag. Gelukkig kunnen we ook uitkijken naar de tweede editie van de Winterkermis tijdens de kerstvakantie."

Feiten en weetjes

  • Dit jaar stonden er 230 attracties op de Tilburgse Kermis.
  • Het kermislint was dit jaar ongeveer 4 kilometer lang.
  • Dit jaar werd een speciaal Tilburgse Kermis-lied gelanceerd: het lied van Ronnie Tober in eenTilburgs jasje.
  • KermisFM heeft tien dagen lang uitgezonden als de kermis open was. Dit hebben zij gedaan met ruim 200 vrijwilligers. 

 
> Dinsdag 25 juli 2017:
 
 

> 3,5 miljoen bezoekers voor de Rheinkirmes Düsseldorf.

De editie van dit jaar van de Grösste Kirmes am Rhein had alles in zich om een bezoekersrecord te vestigen. Met een schitterend aanbod aan attracties naar aanleiding van jublileum van de Sint-Sebastianus Schützenverein.

Maar door de weersomstandigheden bleven bezoekers weg. Ook de hitte en de noodweerdreiging voor onweer en hagel van woensdag deed het bezoekers aantal dalen. Kortom dit jaar bezochten 3,5 miljoen bezoekers de Rheinkirmes in Düsseldorf. 

De Rheinkirmes in Düsseldorf van 2018 heeft plaats van vrijdag 13 juli tot en met zondag 22 juli 2018.

 
> Donderdag 20 juli 2017:
 

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2017.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Big Splash (Klünder), X-Racer (Klünder), Take Off (Ruppert), Break Dance No.2 (Dreher), The Best XXL (Zinnecker) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 19 juli 2017:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2017. 

Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 30 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland.

Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf 04 augustus 2017 tot en met 13 augustus 2017 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 10 juli 2017:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2017.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 07 juli 2017:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2017. De attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 14 juli 2017 tot en met 18 juli 2017 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Daarnaast is er dagelijks mooie randanimatie. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 06 juli 2017:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2017.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 15 juli 2017 tot en met 20 augustus 2017 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. Grote nieuwkomer dit jaat is de Outbreak van de Franse exploitant Kiener.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 05 juli 2017:
 

> Attractielijst Düren Annakirmes 2017.

De attractielijst van de 379e Annakirmes in het Duitse Düren werd bekendgemaakt. 

Ook dit jaar beloofd het weer een zeer schitterende editie te worden met tal van attracties die de skyline van Düren zullen kleuren, waaronder enkele leuke nieuwe klappers zoals
Rock & Roller Coaster (Vorlop), Alpen Hotel (Rasch), Break Dancer (Dreher), Skater (Kaiser) en Flipper (Meess) om er maar enkele te vernoemen.
Natuurlijk zijn de andere vaste stamgasten ook wederom van de partij. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken dit jaar nog hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 29 juni 2017:
  

> Beleving staat centraal op 450ste Tilburgse kermis.

Woensdag 28 juni was de officiële aftrap voor de Tilburgse Kermis 2017. Vele nieuwtjes werden gepresenteerd door wethouder Erik de Ridder onder presentatie van Jet Suikerspin. Een van de speciale gasten was Ronnie Tober die speciaal voor de Tilburgse Kermis een lied gaat brengen.

Het is de 450ste editie van de Tilburgse Kermis. Van 21 tot en met 30 juli staan er 230 attracties in het centrum: van authentiek tot vernieuwend.  

De afgelopen jaren is veel werk verzet, vanuit de insteek de kermis stapsgewijs  te vernieuwen.  Het verhogen van sfeer en beleving staan daarin centraal. Uiteindelijk moet er in 2020 een kermis 'nieuwe stijl' in de binnenstad staan.
Het grootste evenement van Tilburg verplicht zichzelf meer te concurreren met festivals, pretparken en dierentuinen. Dit staat in het vastgestelde ‘Visie en businessplan Tilburgse Kermis’. 

De kermis moet niet alleen ‘de grootste’ of de ‘beste’ worden, maar ook de kermis met de hoogste kwaliteit waarin beleving centraal staat. In
eerdere berichtgeving valt te lezen dat het uitgangspunt blijft om een lint door de binnenstad te maken met aantrekkelijke attracties. Hieraan worden op termijn het Dwaalgebied en de Piushaven beter bij betrokken. Het is verder ook de bedoeling dat ritprijzen betaalbaarder worden.

 

  

Een van de “novelties” dit jaar is het Tirolerdorp op het NS-Plein. Bezoekers moeten hier het Oktoberfestgevoel oplopen. De aankleding zal daar een belangrijk steentje aan bijdragen.

Ook in de Spoorzone zijn er veranderingen. Vorig jaar werd dit gebied voor het eerst bij de kermis betrokken. Uit een evaluatie bleek dat bezoekers de looproute moeilijk begaanbaar vonden. Dat is nu aangepast, zodat de route over de weg loopt. Verder wordt het programma in de Spoorzone uitgebreid met acts van de Theaterkermis. Ook nieuw zijn het zomercarnaval en de Lazy Kermis in de Piushaven, waar bezoekers kunnen relaxen in een strandsetting.

Wie culinair verwend wil worden en ondertussen ook wil genieten van een prachtig uitzicht, kan terecht bij 'Diner in the Sky'. 

Nieuw op de Spoorlaan is de Poseidon, een spectaculaire wildwaterbaan met oud-Griekse uitstraling. Op de Heuvel moet de gloednieuwe View Tower komen, die je een prachtig uitzicht geeft over Tilburg.

Op zondag 30 juli vindt er tijdens de kermis een Reuzenparade plaats. Dit is een optocht van reusachtige poppen die gebouwd zijn door reuzengenootschappen uit de omgeving. De poppen worden begeleid door orkesten en zullen een route over de kermis gaan afleggen.

Om mensen warm te maken voor de kermis, worden er komende weken duizenden vlaggen door de stad verspreid. De jeugd heeft de toekomst basisschoolleerlingen ontvangen een verrassingsdoos. In totaal zo’n 80.000 kleurplaten worden verspreid uiteraard met het verzoek het kermisthema in te kleuren.
 

Ook is aan muziekliefhebbers is gedacht. Reden waarom Gert Suikerspin het kermislied van Ciska Peters en Ronnie Tober uit de 70er jaren zal herschrijven. Dit wordt uiteindelijk het officiële kermisnummer.  

  
Kermiswethouder Erik de Ridder: "Ik ben heel blij dat we met de focus op meer beleving nu ook zien dat exploitanten met ideeën komen. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Deze resultaten van de nieuwe aanpak zijn een begin. Samen met horeca, ondernemers, bewoners en kermisexploitanten gaan we voor een kermis met de hoogste kwaliteit, waar beleving centraal staat.  

Foto’s Kick-Off met dank aan Frank Veldkamp.


 

   
> Woensdag 28 juni 2017:
 
> Attractielijst Winterslag Julikermis 2017. 

Vandaag maakte de Stad Genk de attractielijst bekend van de Julikermis van Genk-Winterslag, die dit jaar plaats heeft van 28 juli 2017 tot en met 01 augustus 2017. Op maandagavond heeft er een groots vuurwerk plaats. 

Dit jaar worden er 52 kermisattracties verwacht om jong en oud enkele uren te laten genieten van deze prachtige kermis. Ook dit jaar staat de Break Dance van Hayen op de blauwe zone. De complete lijst is te raadpelegen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 23 juni 2017:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2017. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie schitterende kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 21 juni 2017:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2017.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 45 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. Nieuwkomers dit jaar zijn de Peterburgers Schlittenfahrt (Burgdorf), Laser Pix (Jehn), Mr. Gravity (Oberschelp) en Racing Coaster (Thoma).

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 09 juni 2017:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2017. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van vrijdag 16 juni 2017 tot en met maandag 26 juni 2017. 
Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 09 juni 2017:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2017. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 10 juni 2017 tot en met 12 juni 2017. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 06 juni 2017:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2017.

Op zaterdag 16 september gaat het 184e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met dinsdag 03 oktober 2017 genieten van ongeveer 600 attracties.

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 01 juni 2017:
 
> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2017.

Ook jaar staat de Sinksenfoor op Spoor Oost in Antwerpen. De kermis gaat van start op zaterdag 03 juni. U kan er tot en met zondag 09 juli genieten van zo’n 150 attracties. 

De locatie van de Sinksenfoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Wie met de wagen komt, houdt er beter rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is rond Spoor Oost. Deze plaatsen zijn vaak betalend of met een beperkte parkeerduur. 

Nieuwe attracties:

·                 Take Off (Schmitt)
·                 Mambo Bidule (Hendrickx)

Natuurlijk zijn ook alle vasten waarden aanwezig. Welke dat ook allemaal weer zijn kunnen jullie terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

 
> Vrijdag 26 mei 2017:
 

> Minder standgeld voor Hasseltse Kermis.

Het Hasseltse stadsbestuur verlaagt het standgeld voor kermisattracties tijdens de Hasseltse Kermis. Een grote attractie betaalt in de toekomst 150 in plaats van 182 euro per strekkende meter, voor een amusementshal daalt de prijs van 237 naar 175 euro per strekkende meter. Voor een eet- of drankstand gaan de prijzen omhoog, van 96 naar 100 euro. 

Het verlagen van het standgeld kan ervoor zorgen dat er nieuwe attracties worden aangetrokken en kan ook worden gebruikt naar de foorreizigers als overtuigingsmiddel om hun toegangsprijzen te laten dalen. De stijging van het standgeld van de eet- en drankstanden moet de toename aan dergelijke grote standen wat indijken, aldus het stadsbestuur van Hasselt.

 

 

 
> Woensdag 17 mei 2017:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2017.

Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar zijn er ook weer enkele leuke nieuwkomers. Daardoor is deze editie van 2017 wederom een zeer prachtige uitgave. Van 14 juni tot en met 19 juni 2017 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 17 mei 2017:
 
> Attractielijst Geleen Gelaender Kirmes 2017.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 110e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. 

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van vrijdag 09 juni mei tot en met woensdag 14 juni 2017. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 09 mei 2017:
 

> Programma Maastricht Sint-Servaaskermis 2017.

Van 12 tot 21 mei vindt de jaarlijkste kermis weer plaats op het Vrijfhof. Het is een gezellige familiekermis voor jong en oud met betaalbare ritprijzen. Er staan hoogwaardige, kwalitatieve en nieuwe attracties.

Op woensdag is het familiedag met €0,50 korting op de attracties.

Vrijdag 12 mei:
Jeugdwerk Trajekt 16-18 uur
Ballonclown Renaldo 16-18 uur

Zaterdag 13 mei:
Ballonclown Imgard 14-17 uur
Tattootent 14-17 uur

Zondag 14 mei:
Ballonclown Renaldo 14-17 uur

Maandag 15 mei:
Gehandicapten Jan Baptist

Woensdag 17 mei:
Ballonclown Imgard 14-17 uur
Ballonclown Renaldo 14-17 uur
Tattootent 14-17 uur

Zaterdag 20 mei:
Ballonclown Imgard 14-17 uur
Tattootent 14-17 uur

Zondag 21 mei:
Ballonclown Renaldo 14-17 uur

 
> Dinsdag 09 mei 2017:
 

> In 2017 trekt Circus Pipo de Hasseltse wijken in.

Circus is een unieke beleving voor jong en oud en doorstaat de tand des tijds. Er zijn zovele vormen: traditioneel, klassiek, hedendaags, circustheater, nouveau cirque… Het ene adjectief sluit het andere niet uit. Zo is er de laatste jaren binnen het ‘nieuw’ circus een opvallende trend: de terugkeer naar de roots. Ook het publiek weet dat te smaken.

Hasselt zet in op circus, en ondersteunt steeds twee reizende circussen per jaar. In het najaar in Kuringen, in het voorjaar op het Dusartplein. In 2017 komt daar echter verandering in. De tent van Circus Pipo komt niet naar het Dusartplein, maar naar twee Hasseltse wijken: Kermt en Banneux.

 

 

Schepen van evenementen Gerald Corthouts legt uit: “Circus hoort al vele jaren thuis in Hasselt. Maar niet alle plezante evenementen hoeven altijd maar door te gaan op het Dusartplein – we werken daar hard om de druk naar de bewoners toe te verlagen. Bovendien is circus een vorm van vrijetijdsbeleving waarbij vooral families, buurten, lagere scholen… worden aangesproken. Vandaar het idee om het circus naar de wijk te brengen. Zoals vroeger kan een circustent op het dorpsplein ervoor zorgen dat mensen vlakbij huis een mooie voorstelling kunnen meepikken”. 

Circus Pipo zet haar traditionele circustent op van 8 tot 14 mei in Kermt (Belgiëplein) en van 14 tot 28 mei in de Banneuxwijk (Hazelarenlaan - kerkplein).

 

 

HASSELT - data en uren van de voorstellingen

KERMT, Belgiëplein

wo 10 mei 15u (*familiedag) en 17u (*familiedag) 
do 11 mei 17u 
vr 12 mei 18u 
za 13 mei 15u en 17u 
zo 14 mei 11u en 15u

*familiedag: volwassenen betalen kindertarief

Prijzen Tribune: 
€ 10 voor kinderen, € 15 voor volwassenen 
Loge: 
€ 15 voor kinderen, € 20 voor volwassenen

BANNEUXWIJK, kerkplein, Hazelarenlaan

wo 17 mei 15u (*familiedag) en 17u (*familiedag)
do 18 mei 17u 
vr 19 mei 18u
za 20 mei 15u en 17u 
zo 21 mei 11u en 15u 
wo 24 mei 15u (*familiedag) en 17u (*familiedag) 

Hemelvaartverlof 
do 25 mei 11u en 15u 
vr 26 mei 15u 
za 27 mei 15u en 17u 
zo 28 mei 11u en 15u
 

*familiedag: volwassenen betalen kindertarief

 
> Donderdag 04 mei 2017:
 

> Attractielijst Herne Crange Kirmes 2017.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Cranger Kirmes in Herne, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Dinsdag 25 april 2017:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2017. 

Van vrijdag 13 oktober 2017 tot en met woensdag 18 oktober 2017 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 13e maal.

Highlights bij de optredens zijn er van KLUBBB3, Voxxclub en Marianne Rosenberg.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze dertiende editie met enkele mooie toppers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 24 april 2017:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2017. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 05 mei tot en met 28 mei 2017. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Grote nieuwkomers dit jaar zijn Big Splash (Bufkens/Buwalda) en Air Maxx (Dotremont).
 

 
> Zaterdag 22 april 2017:
 

> Nieuw Reuzenrad “The Wheel” van Delforge bijna klaar.

Het gloednieuwe reuzenrad “The Wheel” van de familie Delforge is bijna klaar voor gebruik.

In Turkije bij de constructeur Levent-Lunapark legt men momenteel de laatste hand aan het 35 meter hoge reuzenrad.

Begin mei wordt “The Wheel” in België verwacht. De première zal waarschijnlijk plaatsvinden in Brussel ter gelegenheid van het 150-jarige jubileum van de Delhaize.

Meer info kan je steeds vinden op de website van de nieuwe reuzenrad: www.delforge-event.com.

 

 

 

 

 

> Zaterdag 15 april 2017:
 

> Attractielijst en programma Meifeesten 2017 in Genk.

Op maandag 1 mei 2017 vind in Genk voor de 68ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 28 april 2017 tot en met maandag 08 mei 2017, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. Om 16u00 trekt voor de 62ste maal de Internationale
O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Planète Vapeur met Aquavelos. Een ander hoogtepunt zijn de creaties van het Franse Gezelschap Paris Bénares met hun "Twee Indische heilige koeien" en hun vijf meter hoge struisvogel.

  

 

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Aariana Vivas Yepez en haar hofdames Lindsey Vanderhaegen en Alicia Guarraci.

Om 18u00 heeft er op het Stadsplein een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.

Gezien de familiedag op de kermis vorig jaar een groot succes was, worden er dit jaar twee gehouden. Eentje vindt plaats op woensdag 03 mei en de tweede op maandag 08 mei. Op beide dagen zijn er op de kermis gereduceerde prijzen. Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 13 april 2017:
 

> Mega Kermis Uden: 14 t/m 23 juli 2017.

Van vrijdag 14 juli t/m zondag 23 juli is de Mega Kermis het stralend middelpunt van Uden. Tien dagen lang staan op de Markt, Nieuwe Markt, Biggenstraat en Botermarkt weer zo’n 90 attracties voor u klaar. Het aanbod is divers: van grote, spectaculaire attracties tot plezier en fun voor kinderen. Van typische kermislekkernijen tot een uitgebreid Tiroler dorp. Mega Kermis Uden heeft voor elk wat wils. De kermis start op vrijdag 14 juli. 

Enkele top attracties dit jaar zijn de 50 meter hoge Star Flyer, looping sensatie Sound Machine, V-Maxxx Booster en de Pirate’s Adventure. Een mega grote avonturen simulatie van exploitant Schneider. Leuk detail: de heer Schneider komt uit de Udense partnerstad Lippstad in Duitsland.

Nieuw dit jaar is de KermisUden app. Attracties zijn op type te selecteren, een virtuele plattegrond & looproute, het kermis programma, vind mijn auto, vind mijn vrienden. Het kan allemaal en nog veel meer! Beleef de kermis nog intenser en ervaar het gemak van de app. Laat u leiden en laat u verrassen. En deel het gerust met al uw vrienden! 

Tijdens de 10 dagen Mega Kermis Uden kunt u uw hart ophalen! Onze nieuwe mascottes in de vorm van een hart, gaan graag samen met u en/of uw kinderen op de foto. Of geef ze een heerlijke dikke knuffel.  

 

Naast de kermisattracties is er dit jaar ook weer een uitgebreid randprogramma. Op vrijdagmiddag 14 juli is om 16.00 uur de Grand Opening, op maandag de grote kermismarkt met standwerkers concours, op dinsdag de Holiday kermis en Ladies Night.

Vrijdag 21 juli is het ‘Pink Friday, the love edition’. Ook hier zijn de hartjes mascottes present natuurlijk! Aan het programma worden nog enkele nieuwe activiteiten toegevoegd.

De complete attractielijst vinden jullie bij de buitenlandse data.
 

 
> Woensdag 12 april 2017:
 

> Laureaten Kermisawards bekend.

De drie laureaten van de eerste editie van de Kermisawards zijn bekend.

Ieder jaar wordt iemand gehuldigd die zich jarenlang inzet(te) voor de kermis op zijn of haar manier maar zelf geen kermisexploitant is, een kermisexploitant die jarenlange staat van dienst heeft en de kermis in België mee op de kaart zette én een kermistad of kermisdorp waar de foor jaar na jaar welkom is.

Pater Kristiaan, Willy Callemin en Stad Scherpenheuvel verdienen deze trofee als eerste.
Kom met hen meevieren op dinsdag 30 mei in Aarschot om 20u00 in Zaal Vinea.

 
> Woensdag 05 april 2017:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2017. De Stad Geel maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2017 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 

 
> Donderdag 30 maart 2017:
 
Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2017.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het schitterend aanbod: The Real Nessy (Markmann), Gladiator (Buwalda/Kriek), Shake'n Roll (Schäfer), Geister Villa (van de Molengraf/Sipkema-NL), Voodoo Jumper (Schäfer) en nog veel meer...


Maar ook het Action House van Schmelter/Dreßen gaat hier in première.
Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

> Circus Roncalli met Jubileumvoorstelling in Aachen.

Voor de kermisliefhebbers die naar de Öcher Bend gaan, kunnen gelijk een bezoekje brengen aan de Circus Roncalli dat gelijk in Aachen aanwezig is.

Op de Blücherplatz in Aachen zijn vanaf zaterdag 07 april tot en met maandag 01 mei dagelijks voorstelling. Dit jaar presenteert men jubileumtournee naar aanleiding van hun 40e verjaardag.

Dit onder de naam “Reise zum Regenbogen”

Voorstellingen:

Woensdag-Donderdag-Vrijdag: 15u30 & 20u00
Zaterdag: 15u00 & 20u00
Zon- en Feestdagen: 14u00 & 18u00
Maand 01 mei: 14u00 & 18u00
Geen voorstellingen op maandag en dinsdag.
Ook geen voorstelling op vrijdag 14 april
.

 

 

 
> Woensdag 29 maart 2017:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2017.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 13 april tot en met 01 mei 2017 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 22 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een nieuwe attractie te melden: Flying Jump (Hendrickx).
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Dinsdag 28 maart 2017:
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2017.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 77 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen...
Net als voorgaande jaren ook weer een nieuwkomer met dit jaar onder andere de Flying Jump (Hendrickx) die hier de nieuwe blikvanger is. 
Er is zoals elk jaar weer een familiedag. Ook zal er een pendeldienst zijn tussen het kermisterrein en de parking Stadspark aan de rand van de stad. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 27 maart 2017:
 
> Eerste Belgische kermisawards worden uitgereikt.

In navolging van de Stichting Kermiscultuur Nederland worden ook bij ons de kermisawards in het leven geroepen.
Bezieler van de Belgische kermisawards is Michel Follet in samenwerking met Paul Peeters.
Er zouden jaarlijks drie awards worden uitgereikt.

 
  •  Aan iemand die door de jaren heen zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de kermis (géén kermisexploitant)
  • Een kermisexploitant die een lange carrière achter de rug heeft en veel voor de kermis in zijn verschillende facetten betekend heeft.
  • Een kermisminnende stad of dorp. De burgemeester van een dorp of stad die kermis een warm hart toedraagt.

Deze eerste editie gaat door op dinsdag 30 mei om 20u in zaal Vinea te Aarschot.
Naast enkele korte toespraken en een muzikaal intermezzo vinden de huldigingen plaats van de winnaars en is er een optreden voorzien van Luc Caals.

 

 
> Woensdag 22 maart 2017:
 

> Attractielijst Köln Frühlingsvolksfest 2017.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Frühlingsvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Wildwasser (Meyer & Steiger), Wild Maus (Barth), Hexentanz (Markmann), Break Dance (Bruchr), Pirate's Adventure (Schneider) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 21 maart 2017:
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2017. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Welke attracties er dit jaar allemaal terug te vinden zijn zien jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Zaterdag 11 maart 2017:
 

> Affiche Oktoberfest München 2017 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt. De wedstrijd werd dit jaar gewonnen door
Sarah Eigenseher und Hanna Hodžić. Daardoor zal hun ontwerp dit jaar dienst doen als het officiële ontwerp voor het Münchener Oktoberfest. (zie rechts).
De ontwerpen die tweede (links onder) en derde (rechts onder) werden, zijn ook bekend gemaakt aan het grote publiek.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 16 september tot en met dinsdag 03 oktober 2017. 

 

 
> Vrijdag 10 maart 2017:
 
> Attractielijst Best Kermis 2017 bekend.  

Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. 

Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Angela Louwerse, plaatsmeesters Best.

 
> Woensdag 08 maart 2017:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2017.

Gisteren arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! Verder zijn er ook meedere attracties die voor de eerste maal op de Palmkirmes in Recklinghausen staan. De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 02 maart 2017:
 

> Nieuw in 2017: Move It 32 voor Van Herck.

Op de Carnavalsfoor van Halle, die plaats heeft van zaterdag 18 maart tot en met zondag 02 april 2017, zal de première plaatsvinden van de Move It 32 van de Danny en zoon Tommy Van Herck.

Deze KMG-attractie was eerder eigendom van de Franse exploitant
Laurier.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Van Herck veel succes met hun nieuwe attractie. 

 

 
> Woensdag 01 maart 2017:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2017.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van
18 maart 2017 tot en met 02 april 2017. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 27 februari 2017:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2017.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 18 maart 2017 tot en met 09 april 2017.

Ten opzichte van vorig jaar is er een vernieuwde opstelling en en als nieuwkomer de Sky Flyer (Drutti).

Ook dit jaar heeft er wederom een Buffalodag plaats. Op vrijdag 24 maart zijn alle fans van AA Gent welkom om een dagje kermis te vieren met hun spelers.

De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 24 februari 2017:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2017.
Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 23 februari 2017:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2017.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.
Na de werkzaamheden op de Grote Markt verhuist de carnavalskermis zoals voorzien dit jaar terug naar het centrum. 

Van vrijdag 24 februari tot en met donderdag 02 maart 2017 zorgen meer dan 60 kraam- en attractiehouders voor een 7-dagen durende winterkermis. 


De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 22 februari 2017:
 
> Attractielijst Geraardsbergen Krakelingenkermis 2017. 

De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer een zeer gevarieerd aanbod aan attracties met ook enkele nieuwkomers.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 21 februari 2017:
 

> Kermis in weekblad Primo TV.

Naar aanleiding van de start van het nieuwe kermisseizoen, staat er deze week in Primo TV een reportage over de kermis. Aan de hand van twee exploitanten, Steve Severeyns en Marcel Turelinckx, wordt er een kijkje gedaan achter de schermen.
Deze actuele editie van Primo ligt nog in de winkel tot en met aanstaande maandag.  

Tekst en Foto’s: Michel Follet.

 

 

 
> Maandag 13 februari 2017:
 

> Nieuw Reuzenrad “The Wheel” voor gebroeders Delforge.

De gebroeders Denis en Thomas Delforge komen met een nieuw reuzenrad op kermissen en evenementen. Het rad heeft een hoogte van 35 meter met 24 gondels en een volledig programmeerbare multi-color LED verlichting straalt The Wheel een hoge graad van allure uit.  
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan deze nieuwe attractie in de fabriek in Turkije.

The Wheel heeft ook al een eigen website : http://www.delforge-event.com

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Delforge veel succes met hun nieuwe attractie.  

 

 
> Maandag 06 februari 2017:

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2017.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 17 februari 2017 tot en met 05 maart 2017.

Dit jaar zijn er vier nieuwkomers: Flying Jump (Hendrickx), Hell Raiders (De Bruyne), Jumper Jumper (Ordelman-NL) en Sky Wheel (Koevoets-NL/De Bruyne).

De Winterfoor zal in totaal 114 attracties en kramen tellen en op zondag 05 maart 2017 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Openingsuren Winterfoor 2017 (vrijdag 17 februari t/m zondag 05 maart):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 18 januari 2017:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2017. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 09 januari 2017:
 

> 950.000 bezoekers voor Winterland Hasselt.

Ondanks de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn was het vaak over de koppen lopen in Winterland, hiermee is deze negende uitgave de beste editie ooit.

De organisatie van het Winterland maakte dit weekend het bezoekersaantal van deze negende editie van Winterland bekend.

Men had gedacht 1 miljoen bezoekers te mogen ontvangen, maar daar stak het gladde weel van het laatste weekend een stokje voor. Een duizelingwekkend aantal alvast, weliswaar verspreid over de goed twee maanden dat Winterland open is. Enkele weken geleden leek het evenement wel even het slachtoffer te worden van het eigen succes. Toen moest de toegang even afgesloten worden wegens een te grote toestroom aan bezoekers. Toch wil dat niet zeggen dat Winterland nu aan het plafond zit, zo bezweren de organisatoren. Natuurlijk zijn er momenten dat men aan het maximum zitten: vooral aan de weekendavonden. Maar door de week, 's ochtends of 's middags, is er zeker nog ruimte zat. Daar gaat men de volgende jaren nog meer op inzetten in de communicatie. Hoe dan ook: hier hadden ze bij de start negen jaar geleden niet van kunnen dromen."

Volgend jaar viert het evenement haar tiende verjaardag. Daar wil men zeker iets speciaals van maken. De brainstorm daarover is dan ook al bezig. Winterland 2017/2018 start op zaterdag 18 november 2017.  

 
> Donderdag 05 januari 2017:
 
> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld. 

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2017. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto).

Van eendjes vissen voor de kleinsten tot de meest gevaarlijke attracties voor de echte durvers en alles ertussenin… Er is voor elk wat wils op de winterfoor van Aalst.

Op de Keizershallen, de Hopmarkt, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt en Werfplein staan meer dan 110 verschillende attracties. Zowel de klassiekers als de nieuwste adembenemende attracties vinden jaarlijks hun weg naar Aalst. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld het reuzenrad op de Hopmarkt en ook het Werfplein krijgt een ‘attractie met uitzicht’ dankzij de Sky Flyer
. Ook de snoep- en smoutebollenkramen nemen hun vertrouwde plaatsen terug in.

De ‘Dag van het Kind’ gaat dit jaar door op donderdag 23 februari van 13 tot 18 uur. Vele scholen komen op die dag met hun kinderen naar de winterfoor. Iedereen (kinderen én volwassenen) krijgt toegang tot de attracties aan het voordelige tarief van 1 euro per rit. Tijdens de Dag van het Kind zal de hele kermis prikkelarm zijn.

De Winterfoor start op vrijdag 17 februari en loopt nog tot en met zondag 5 maart. Op de laatste dag is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.  

    
> Woensdag 07 december 2016:
 

> Poster Cranger Kirmes 2017 voorgesteld.

Vandaag had alvast de voorstelling plaats van de nieuwe reclamecampagne voor de Cranger Kirmes 2017. Ook dit jaar wordt er weer een complete campagne opgezet met een poster. 
Dit jaar onder het thema “We are amused”

De Cranger Kirmes 2017 heeft plaats van donderdag 3 t/m zondag 13 augustus 2017.

 

 
> Vrijdag 02 december 2016:
  

> Tilburgse Kermis 2017: attractielijst bekend!

Een prachtig vormgegeven themaplein in de Tirolersfeer is een mooi voorbeeld van wat de Tilburgse Kermis nieuwe stijl wil uitstralen: meer sfeer en beleving. Een groep exploitanten kwam met het idee voor een Tirolerdorp op het NS-plein met een sfeervolle uitstraling. De lijst met circa 230 attracties voor de 450ste editie van de Tilburgse Kermis is bekend. De Tilburgse Kermis is van 21 t/m 30 juli 2017.

Een topper is de gloednieuwe View Tower met een 360-graden panoramablik die op de locatie Heuvel komt. Ook de wildwaterbaan Poseidon uit Duitsland op de Spoorlaan met een oud-Griekse uitstraling geeft garantie voor sfeer en beleving. De nieuwe locatie van de Nostalgische Kermis op het Koningsplein was afgelopen jaar een succes dus keert in 2017 op die plaats terug. De Event Tower en de populaire Free Fall zijn weer aanwezig en ook het Reuzenrad keert terug, op het Spoorplein.

De attractielijst voor de Tilburgse Kermis 2017 onder voorbehoud van wijzigingen is:

Heuvelplein
J Dauphin - View Tower
Fun Fair B.V. – Heroes City
Fun projects – Skate Jumper

AG Hendriks vof - Familie achtbaan
A Ordelman - Propeller
R vd Veen - Snowjet

Heuvelring
JJ de Voer - Booster Maxxx

Piusplein
A Danter – Air (E)
De Poorter - X-factory

Paleisring
R Kriek - Gladiator
Leisure - Technologie BV - Haunted Mansion

Stadhuisplein
C Blume - Event Tower (D)
M Brunselaar Lütjens VOF - Polyp
J Hoefnagels - Breakdance
JC Ordelman - Jumbo
JMJ Roels - Grand Carroussel
P vd Zande - Cake walk

Koningsplein
Nostalgische Kermis

NS-Plein
Buwalda - Eurocoaster
D Loffelhardt - Ghost Rider
JH Lutjens van Reken - Haunted Castle
A Ordelman – The Tower 90m.
J Otten - Tsunami

Velthuis-Mulder V.O.F. - Experience
JM Vermolen - Jumbo
TC vd Weerdt - Chaos

Besterdring
Around BV – Fire Departement
D Punt – Rue de Paris

Besterdplein
C Buwalda C - Spinning Coaster XXL
Fun Fair B.V. - Sling shot
M Meijer – Break Dance
MAR vd Veen - Polyp

Spoorplein
J Dauphin - Around the world
D Drenth – Fun Circus
Fun Fair B.V. - Reuzenrad
JHW Korten - Eclipse
A Reemer - Autoscooter
Schneider Heitmann – Poseidon (D)


NS-Werkplaats
Bartelds Witzand vof - Heartbreaker
A Delaporte – Infinity (F)
HJ Koldewijn - Tripride
N Moonen - Familie achtbaan
J Oudsen - Simulator
A de Poorter - Mega slide
D Punt - Das Omen

Willem-II Pad
P van Raay - Disco Jumper  

 

  
> Donderdag 01 december 2016:
  

> Nieuw: Flying Jump voor Hendrickx.

Op de Winterkermis van Sint-Niklaas, die plaats heeft van zaterdag 03 december tot en met zondag 18 december 2016, zal de première plaatsvinden van de nieuwe Flying Jump van de familie Hendrickx.

Deze Fabbri attractie was eerder reeds in Nederland (van de Wiel) te beleven.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Hendrickx veel succes met hun nieuwe attractie.