>>> Kermisnieuws mei 2018
 
> Donderdag 17 mei 2018:
 

> Attractielijst Herne Crange Kirmes 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Cranger Kirmes in Herne, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 

 
> Woensdag 16 mei 2018:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 26 mei 2018 tot en met 28 mei 2018. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. Naar aanleinding van werken in het centrum staat de kermis net zoals de najaarskermis afgelopen jaar op de sportzone in de Kruisstraat. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 09 mei 2018:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2018.

Op zaterdag 22 september gaat het 185e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met zondag 07 oktober 2018 genieten van ongeveer 600 attracties.

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 08 mei 2018:
 
> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2018.

Ook jaar staat de Sinksenfoor op Spoor Oost in Antwerpen. De kermis gaat van start op zaterdag 19 mei 2018. U kan er tot en met zondag 24 juni genieten van zo’n 150 attracties. 

De locatie van de Sinksenfoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Wie met de wagen komt, houdt er beter rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is rond Spoor Oost. Deze plaatsen zijn vaak betalend of met een beperkte parkeerduur. 


De openingsuren zijn licht aangepast. Voortaan elke vrijdag en zaterdag open tot 02.00 uur. Pinksterzondag tot 01.00 uur en alle andere dagen tot 24.00 uur.

Speciale dagen : 05 juni dag voor mindervaliden en 24 juni de big bang met hoge kortingen. Elke woensdag is er ook kinderanimatie voorzien. 

Nieuwe attracties:

·                 Goldmine Tower (Ordelman-NL)
·                 Shaker (Tantillo/Zeppieri & De Bruyne)

Natuurlijk zijn ook alle vasten waarden aanwezig.
Welke dat ook allemaal weer zijn kunnen jullie terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Maandag 23 april 2018:
 
> Attractielijst Geleen Gelaender Kirmes 2018.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 111e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. 

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van vrijdag 25 mei tot en met woensdag 30 mei 2018. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 21 april 2018:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2018. 

Van vrijdag 12 oktober 2018 tot en met woensdag 17 oktober 2018 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 14e maal.

Highlights bij de optredens zijn er van Voxxclub, Falco - The Show, Vlado Kumpan, Sumpfkröten, Räuber, Bläck Fööss, Brings, Anna-Maria Zimmermann, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Funky Marys, Guildo Horn & die Orthopädischen Strümpfe, Münchner Zwietract, Zillertaler Mander en nog veel meer! 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze dertiende editie met enkele mooie toppers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 20 april 2018:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2017.

Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar zijn er ook weer enkele leuke nieuwkomers. Daardoor is deze editie van 2017 wederom een zeer prachtige uitgave. Van 14 juni tot en met 19 juni 2017 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 20 april 2018:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
  
> Woensdag 18 april 2018:
 

> Attractielijst en programma Meifeesten 2018 in Genk.

Op dinsdag 1 mei 2018 vind in Genk voor de 69ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 27 april 2017 tot en met zondag 13 mei 2018, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. Om 16u00 trekt voor de 63ste maal de Internationale
O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Planète Vapeur met een gigantische sprinkhaan. Een ander hoogtepunt zijn de creaties van het Poolse Gezelschap Klinika Lalek Theatre met het grootste marionettencircus van de wereld. Ze brengen een olifant, giraffe en leeuw mee in levensecht formaat.
Een vaste waarde in de O-Parade is de Franse compagnie Remue Menage. Dit jaar brengen ze “La Parade Amoureuse”, grote lichtgevende hertenfiguren.

 

 

 

 

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Samira Bedraoui en haar hofdames Michelle Solberg en Titjana Vjestica.

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.

De jaarlijkse 1 mei-kermis staat dit jaar extra lang opgesteld, van vrijdag 27 april tot zondag 13 mei. In totaal vind je meer dan 100 attracties, goed voor bijna twee kilometer aan kermisplezier. De kermis staat op de Dieplaan tot aan de rotonde van de Jaarbeurslaan/Gildelaan.

Ook dit jaar aan spektakel geen gebrek. Wat denk je van Roue Royale, een gigantisch reuzenrad, dat je maar liefst 50 meter de lucht in draait? Met een panoramisch zicht over Genk bovenaan. Een leuke Cake Walk laat je meters klimmen, afdalen en je evenwicht testen op tal van hindernissen.

Goed nieuws! Dit jaar trakteert je op wel twee familiedagen. Op woensdag 02 mei en maandag 07 mei krijg je korting op tal van attracties. Woensdag 9 mei vanaf 15 uur is het Kids day met leuke kinderanimatie. Denk aan Disneyprinsessen, Marvel-superhelden, kindergrime en een ballonnenclown.
Op donderdag 10 mei (O.H.Hemelvaart) heeft er in het centrum van Genk ook nog een feestmarkt plaats en
rond 21 uur wordt een surprise act op de kermis verwacht. 

Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

 
> Vrijdag 13 april 2018:
 

> Eerste Tilburgse Kermisrun.

Van 20 tot en met 29 juli 2018 is het weer tijd voor de Tilburgse Kermis! Tien dagen lang staat het centrum van Tilburg weer in het teken van dit evenement waarbij de nadruk dit jaar ligt op een zeer gevarieerd aanbod, zowel in attracties als nevenactiviteiten. Een van die activiteiten is de Kermisrun.


Hardlopen door de Spoorzone, rennen door de cakewalk, rondje reuzenrad enz. Mensen rennen over het kermisterrein en zo nu en dan door een attractie. Een idee van Henk van Doremalen, die de bezoekers aan de jaarlijkse algemene ledenvergadering nog wel kennen. De komende tijd wordt bekend hoe een en ander er gaat uitzien. Vast staat wel dat de kermis de basis is. Zo gaan er ook vanaf de kermis ook lussen andere kanten op. 

De eerste Tilburgse Kermisrun vindt plaats tussen 9 en 12 uur op 29 juli. Dat is de laatste zondag van de kermis. Er is geen wedstrijdelement aan verbonden. Bedoeling is dat de deelnemers, in groepje 10 tot 20, sportief bezig zijn. 


De Kermisrun gaat de plaats innemen van de Tilburg Ten Miles-funloop. Die loop in de Spoorzone - waarbij er onder meer door de Hall of Fame en horecagelegenheid Raw werd gerend – was altijd op de vrijdag voor de Ten Miles. Samen met de exploitanten zal worden gekeken welke attracties deel uitmaken van het parcours. 
> Vrijdag 06 april 2018:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 20 april tot en met 13 mei 2018. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Helaas geen grote nieuwkomers dit jaar door werken aan 't Zand. Daardoor kreeg bijna iedereen een andere plek toegewezen.
 

 
> Vrijdag 30 maart 2018:
 

> Morgen start Aachener Frühjahrsbend.

Op zaterdag 31 maart om 14 uur gaat de Öchner Frühjahrsbend (Aachen) van start. Tot en met maandag 16 april kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Euregio van Aachen.
Dit jaar een zeer internationale editie aangezien er meerdere Nederlandse attracties aanwezig zullen zijn.
Enkele highlights deze kermis zijn: Ghostrider (Löffelhardt), Magic (Löffelhardt), Spuk (Sipkema), Around The World (van der Beek), Gladiator (Kriek/Buwalda) en Heroes City (Koevoets/de Vries).
Daarnaast staat ook nog het Juwel Reuzenrad (Göbel), de Eurocoaster (Buwalda) en de Big Splash (Klünder).
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:

- 4 en 11 april : Familiedag
- 13 april : Ladies Night
- 16 april : vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen vanaf 14u00

 

 

 
> Donderdag 29 maart 2018:
 

> Zaterdag start Kölner Frühjahrsvolksfest.

Op 31 maart om 14 uur is het zover, dan start het Kölner Frühjahrsvolksfest. Tot 15 april kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Keulen met schitterend uitzicht op de “Kölner Dom”.
Ook deze editie, die vandaag werd voorgesteld tijdens een perspresentatie, zijn er weer vele nieuwkomers voor Köln, zoals de Big Banboo (Hempen) en de Rio Rapidos (Kaiser)
Verder highlights zijn deze editie de Shake’n Roll (Schäfer), Mr. Beat (Schaak), Daemonium (Renoldi) en The Tower (Blume) om er maar enkele te vernoemen.
Verder is de achtbaan Wild Mause (Barth) van de partij.
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:

- 4 en 11 april : Familiedag
- 31 maart en 13 april : Vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen van 14u00 tot 22u00
Familiedag van 13u00 tot 22u00
Zon- en Feestdagen van 12u00 tot 22u00

 

 

 
> Woensdag 28 maart 2018:
 

> Circus Pipo tijdens paasverlof in Hasselt.

Circus Pipo is een Belgisch circus met een lange familiegeschiedenis. Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en uitzonderlijke sensaties! 

In de verwarmde circustent laat het Duo Borissov een salto van paard naar paard en andere acrobatie te paard zien, uniek in België. Verder brengen Bram Bam, Rafael Gil, families Tarantini en Heppenheimer een indrukwekkende show met clowns, luchtacrobaten, jongleur, dressuur met kamelen, lama's, geiten, poezen en honden... Plezier en gezelligheid voor heel het gezin! 


Voorstellingen: 
vr 30 maart 19u (première) 
za 31 maart 15u & 18u 
zo 1 april 11u* & 15u 
ma 2 april 11u* & 15u 
di 3 april 15u 

wo 4 april 15u 
do 5 april 15u 

vr 6 april 15u 
za 7 april 15u & 18u 
zo 8 april 11u* & 15u
ma 9 april 15u 

di 10 april 15u 
wo 11 april 15u 
do 12 april 15u 
vr 13 april 15u 

za 14 april 15u & 18u 
zo 15 april 11u* & 15u


Toegangsprijzen:
tribunes (oplopende banken): kind € 13 – volwassene € 15 
loges (stoelen tegen de piste): kind € 15 – volwassene € 20 
* 1, 2, 8 en 15 april om 11u aan € 10 per persoon 

(vaste prijs, vrije keuze zitplaats, dezelfde show)

Info:
0486 44 05 89 
circuspipobelgium@hotmail.com
https://circuspipo.wordpress.com/
www.facebook.com/circuspipobe/

 

 

 
> Woensdag 28 maart 2018:
 

> Udense Mega Kermis: familiekermis met top attracties.

Van vrijdag 13 t/m zondag 22 juli staat Uden in het teken van de kermis. De Mega kermis Uden is één van de bekendste en drukste kermissen van Nederland. Een ware beleving in het hart van Uden. Alle attracties draaien voor aantrekkelijk lage ritprijzen, wat een betaalbaar dagje uit mogelijk maakt voor het hele gezin. 

Ieder jaar is de uitdaging om topattracties naar de Mega Kermis Uden te halen. In 2018 is één van de toppers de ‘View Tower’. De panorama toren gaat maar liefst 80 meter hoog en heeft een afgesloten cabine. Dit jaar is het prachtige uitzicht over Uden voor iedereen te beleven. Een andere topattractie is de Encounter. Dit is Europa’s grootste reizende theater, afkomstig uit München, vol met technische multimediale hoogstandjes. Eenmaal binnen worden bezoekers meegenomen in een groot, spannend experiment.  

Maar behalve deze attracties is onze Mega Kermis Uden natuurlijk een echte familiekermis. Met een programma voor jong tot oud en met volop vermaak voor iedereen. De gevarieerde looproute, het verzorgd uiterlijk van onze kermis en afwisseling met terrassen, maakt de sfeer bijzonder gezellig. En na een bezoek aan de kermis kunnen onze gasten hun dag uitbreiden met een bezoek aan het winkelcentrum, een lekker hapje eten of uitpuffen op één van de vele terrassen. Ook de Udense horeca organiseert veel rondom de kermis.

Rondom de kermis is een uitgebreid programma uitgewerkt. Op maandag is de wekelijkse maandagmarkt in de centrumstraten. Dinsdagsmiddag is de Holiday-kermis, waarbij het geluid en snelheid van de attracties zijn aangepast. Woensdag worden bezoekers getrakteerd op een prachtige vuurwerkshow en op de laatste vrijdag van de Mega Kermis wordt het weekend ingeluid met de Pink Friday. 


Mega Kermis Uden start op vrijdag 13 juli om 16.00 uur en duurt tot en met zondag 22 juli. 

 

 
> Vrijdag 23 maart 2018:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2018.
Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 15 maart 2018:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2018.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 29 maart tot en met 15 april 2018 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 21grootvermaakzaken.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 15 maart 2018:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2018. De Stad Geel maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2018 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 09 maart 2018:
 

> Affiche Oktoberfest München 2018 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt. De wedstrijd werd dit jaar gewonnen doo
r Dirk Lippmann uit Osnabrück. Daardoor zal zijn ontwerp dit jaar dienst doen als het officiële ontwerp voor het Münchener Oktoberfest. (zie rechts).
De ontwerpen die tweede (links onder) en derde (rechts onder) werden, zijn ook bekend gemaakt aan het grote publiek.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 22 september tot en met zondag 07 oktober 2018. 

 

 

 
> Donderdag 08 maart 2018:
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2018. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Welke attracties er dit jaar allemaal terug te vinden zijn zien jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Dinsdag 06 maart 2018:
 

> Attractielijst Köln Frühlingsvolksfest 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Frühlingsvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Daemonium (Blume), Wild Maus (Barth), The Tower (Blume), Break Dance (Bruch), Rio Rapidos (Kaiser) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Maandag 26 februari 2018:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2018.

Onlangs arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! Verder zijn er ook meedere attracties die voor de eerste maal op de Palmkirmes in Recklinghausen staan. De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Zondag 25 februari 2018:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van
03 maart 2018 tot en met 25 maart 2018. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 24 februari 2018:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2018.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 03 maart 2018 tot en met 25 maart 2018.

Ook dit jaar heeft er wederom een Buffalodag plaats. Op woensdag 07 maart zijn alle fans van AA Gent welkom om een dagje kermis te vieren met hun spelers. De prikkelarmekermis heeft dit jaar plaats op donderdag 15 maart 2018.

De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 21 februari 2018:
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2018.

Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 23 februari tot en met 03 maart 2018 staan 42 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een kindermoeln voor de allerkleinste. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 20 februari 2018:
 
> Attractielijst Geraardsbergen Krakelingenkermis 2018. 

De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer een zeer gevarieerd aanbod aan attracties met ook enkele nieuwkomers.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 07 februari 2018:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2018.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.

Van vrijdag 09 februari tot en met donderdag 15 februari 2018 zorgen meer dan 60 kraam- en attractiehouders voor een 7-dagen durende winterkermis. Op zaterdag 10 februari heeft er een Kids Kermisparty plaats in het feestpaviljoen op de Groenmarkt. De toegang is gratis en er is een optreden voorzien van de Ketnet-Band.


De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 03 februari 2018:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 17 februari 2018 tot en met 20 februari 2018. Alle vertrouwde vermaakzaken aanwezig. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 01 februari 2018:
 
> Attractielijst Best Kermis 2018 bekend.  

Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. 

Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Angela Louwerse, plaatsmeesters Best.

 
> Donderdag 11 januari 2018:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 11 januari 2018:
 
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het schitterend aanbod: Ghost Rider (Löffelhardt), Magic Löffelhardt), High Impress (Oberschelp), Spuk (Sipkema/Lutjens-NL), Euro Coaster (Buwalda-NL) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 08 januari 2018:
 

> 750.000 bezoekers voor Hasselt Winterland.

Het winterevenement Winterland in Hasselt is afgeklokt op 750.000 bezoekers. Dat zijn er minder dan de voorbije jaren maar dat wijten volgens de organisatoren aan het zeer sombere regenweer. Toch zijn de standhouders bijzonder tevreden.  Ook de Joe Kerstparade was een succes en bracht 25.000 bezoekers naar Hasselt.

Men start vanaf maandag aan de elfde editie waarin men een reeks nieuwe dingen willen voorstellen. Bovendien heeft men nu tijd om de gevolgen van de brand op Corda Campus op te vangen. Zo is het zeker dat er volgende editie een reuzenrad zal staan op Winterland. Verder is men volop in gesprek om “Ice Magic” terug naar Winterland te halen. 

Voor de volgende editie staat vast dat de verlichte kerstbal er terug zal bij zijn, mooier dan ooit. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw “Huis van de Kerstman”. Daarvoor zijn er gesprekken met de decoratiebouwers van De Efteling. Die ook voor de versiering van het gehele terrein gaan helpen, waarin men flink gaat investeren na de brand.

Winterland Hasselt editie 11 heeft plaats van zaterdag 17 november 2018 tot en met zondag 06 januari 2019. 

 

 

 

 

  
> Vrijdag 05 januari 2018:
 
> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld. 

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2018. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto). Die komt dit jaar van de hand van Kjell Steenhout, amper 18 jaar. Het wapenschild op de affiche stelt een Aalstenaar voor, die heeft een groot hart voor zijn stad en voor carnaval. We zien op de affiche dat het wapenschild het belfort omhelst,
zegt een fiere ontwerper Kjell.

Van eendjes vissen voor de kleinsten tot de meest gevaarlijke attracties voor de echte durvers en alles ertussenin… Er is voor elk wat wils op de winterfoor van Aalst.

Op de Keizershallen, de Hopmarkt, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt en Werfplein staan meer dan 110 verschillende attracties. Zowel de klassiekers als de nieuwste adembenemende attracties vinden jaarlijks hun weg naar Aalst. Ook de snoep- en smoutebollenkramen nemen hun vertrouwde plaatsen terug in.

De ‘Dag van het Kind’ gaat dit jaar door op donderdag 08 februari van 13 tot 18 uur. Vele scholen komen op die dag met hun kinderen naar de winterfoor. Iedereen (kinderen én volwassenen) krijgt toegang tot de attracties aan het voordelige tarief van 1 euro per rit. Tijdens de Dag van het Kind zal de hele kermis prikkelarm zijn.

De Winterfoor start op vrijdag 02 februari en loopt nog tot en met zondag 18 februari. Op de laatste dag is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.

  
> Zaterdag 23 december 2017:
 

> Joe Kerstparade lokt 25.000 kijklustigen.

De Joe Kerstparade die vrijdag 22 december door de straten van de Hasseltse binnenstad trok, lokte ondanks de miezerige regen 25.000 toeschouwers.

De start en aankomst van deze Joe Kerstparade was voorzien aan Winterland Hasselt. Het startschot werd gegeven door Burgemeester Nadja Vananroye en schepencollege tesamen met de Joe-Deejays. Beginnen deed de parade van radiozender Joe op een originele manier: met een enorm rijdend karaokescherm waarop de mensen langs het parcours heel wat kerstliederen geprojecteerd zagen die Raf Van Brussel samen met hen zong. De Limburgse Joe-deejays Anke Buckinx en Bjorn Verhoeven waren, net als Sven Ornelis, echte blikvangers in de parade. Maar ook andere Joe-deejays waren aanwezig zoals Jan Bosman, Alexandra Potvin, Kenneth Stevens, Carl Schmitz, enz…

Verder ging de aandacht naar de elf prachtige wagens en de wandelende elanden, ijsberen en de grappige mini-Kerstmannen. Gesmaakt werd zeker het koor dat vanop een open wagen kerstliedjes afwisselde met popsongs in een feestelijke verpakking. Verder was er nog de indrukwekkende locomotief met aanhanger. Afsluiter was een reeks vliegende elanden met de kerstman in z’n arrenslee. 

 

 

 

 
> Dinsdag 19 december 2017:
 

> Joe Kerstparade trekt door Hasselt.

Vrijdag trekt de derde Joe Kerstparade door de straten van de Hasseltse binnenstad. Nog tot zondagavond kampeert de radiozender op Winterland, waar de parade ook zal starten en eindigen. Er worden zo’n 25.000 toeschouwers in de stad verwacht.

De Joe Kerstparade zal bestaan uit elf paradewagens en een reeks wandelgroepen. Het zijn stuk voor stuk feeërieke praalwagens, mooi verlicht, met sfeervolle muziek, sneeuwmannen, kerstelfen en de Kerstman. Onze parade begint trouwens op een heel opmerkelijke manier: met de Joe-karaokewagen. Joe-dj’s Raf Van Brussel en Sven Ornelis staan bovenop de wagen. Raf zingt en Sven is MC van dienst. Hun Joe-collega’s Anke Buckinx, Tess Goossens, Alexandra Potvin, Carl Schmitz, Bjorn Verhoeven en Kenneth Stevens wandelen naast en voor de karaokewagen en verzamelen de verzoeknummers van het publiek. Er worden natuurlijk wel alleen maar kerstnummers gezongen.

Maar ook tijdens de Joe Kerstparade wordt er radio gemaakt. Zo loopt Joe-dj Jan Bosman als vliegende reporter mee in de parade. Geregeld brengt hij rechtstreeks vanuit de parade live verslag uit dat hij dan doorspeelt aan Leen Demaré, die op dat moment radio maakt in het Joe Christmas House met de Kerstparade Show.  

 
Sven Ornelis en Anke Buckinx openen de parade feestelijk om 18 uur op het Kolonel Dusartplein. De Joe Kerstparade rijdt via de Maastrichterstraat, de Sint-Jozefsstraat, de Guffenslaan, de Koning Albertstraat, de Hoogstraat, de Demerstraat, de Witte Nonnenstraat, de Bonnefantenstraat en de Badderijstraat en eindigt tenslotte op het Kolonel Dusartplein. Het hele spektakel is gratis toegankelijk.

 

 
> Maandag 18 december 2017:
 

> Acteurs ‘Sturm der Liebe’ bezoeken Winterland.

Vele fans hebben maandagnamiddag ruim anderhalf uur gewacht in het Grand Café op Winterland Hasselt om samen met drie acteurs van hun favoriete tv-serie ‘Sturm der Liebe’ op de foto te kunnen. Zowel jong als oud was op de afspraak. Bij jonge meisjes viel, hoe kan het anders, Michael Kühl (David) flink in de smaak. De mannen hadden iets meer aandacht voor Magdalena Steinlein (Luisa) en Birte Wentzek (Poppy).

 

 

 

 

 
> Dinsdag 07 december 2017:
 

> Genk Schaatst met Reuzenrad en Circus.

Op de Grote Markt kan je een maand lang terecht voor uren schaatsplezier. Je viert je schaatskunsten bot op de grote pist, en daarna drink je een heerlijk kop warme chocolademelk in één van de omliggende winterchalets of in de hezellige spiegeltent. Schaatsen kan je trouwens ter plaatse huren. En glijden maar!

Voor het eerst staat er met kerst een reuzenrad in Genk-centrum! Neem plaats in de gondels en laat je tot op 40 meter hoogte brengen. Een ritje kost 3,5 euro en kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis mee. Het reuzenrad heeft dezelfde openingsuren als de schaatspiste. Grotere groepen kunnen het reuzenrad afhuren.

Ook dit jaar kan je het oude jaar feestelijk uitwuiven op de Fruitmarkt van Genk tijdens de New Year’s Bang. De stomende coverband Super Shake mét frontman Geert – De Geest – Vanloffelt warmt het publiek op en samen met Regi dansen we het nieuwe jaar in! Regi schitterde al twee keer op de mainstage van Tomorrowland en scoorde dit jaar een monsterhit met ‘Where did you go (summer love)?’.

Maar Genk biedt meer dan alleen spektakel. Tijdens de kerstvakantie vind voor de derde maal het Groot Limburgs Kerstcircus plaats op het evenemententerrein op de Dieplaan in Genk. Van zaterdag 22 december tot en met zondag 07 januari slaat het Wiener Circus z’n tenten op voor een winterse editie.

 

 

 
> Dinsdag 05 december 2017:
 

> Kermis Uden wint Golden Pony Award.

De kermis in Uden heeft in Italië een Golden Pony Award gekregen. Dat is een prijs van uitgever Facto Edizioni die het magazine ‘Games & Parks Industry’ over de amusementsindustrie uitgeeft. Eén van hun jaarlijks terugkerende evenementen is de uitreiking van de Golden Pony Awards. In verschillende categorieën worden prijzen uitgereikt aan de beste parken en evenementen van dat jaar. 

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse 'Carrousel Meeting', een beurs speciaal voor kermisattracties. Wethouder Gijs van Heeswijk zegt trots te zijn op de erkenning en waardering van de vakjury die is samengesteld uit mensen uit heel Europa. De Tilburgse kermis won in 2004 ook al eens de Golden Pony Award. De kermis in Laren (2009) en het Eindhovense Park Hilaria (2011) waren ook al eens gelukkige winnaars.
In de categorie pretparken mocht ook de Efteling als eens een Gouden Pony Award in 2004 in ontvangst nemen.

 

 

 

 
> Zaterdag 25 november 2017:
 

> Attracties Tilburgse Kermis 2018 bekend.

In het Willem II stadion zijn op vrijdag 24 november de attracties bekendgemaakt die op de kermis van 2018 staan. Het Tirolerdorp is net als vorig jaar van de partij. De Rutsch en de Black Hole zijn terug van weggeweest.

De Tilburgse Kermis is van 20 t/m 29 juli. Naast het Tirolerdorp komt ook een ander succesnummer uit 2017 terug: de Wildwaterbaan. Andere hoogtepunten voor de kermis 2018 zijn de zweefmolen van 80 meter hoog, de zogenoemde XXL en het reuzenrad met gesloten gondels. 

De Black Hole staat op het Besterdplein. Dat is opnieuw ingedeeld zodat er tijdens de kermis voldoende ruimte blijft voor bezoekers van de winkels rond het plein. Daar ontbrak het afgelopen jaar aan.  De Goldmine Tower staat op de Heuvel. Bezoekers worden, zittend, tot op 90 meter hoogte langzaam draaiend rond de toren naar boven gebracht. Daar kantelen de stoelen naar voren en maken de bezoekers een vrije val naar beneden. De XXL-schommel staat op de Heuvelring. De kruising Spoorlaan - NS-Plein - Heuvelring is de plek voor het reuzenrad met dichte gondels en de wildwaterbaan.

 

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Het wordt wederom 10 dagen feest in Tilburg. In 2018 spettert de Tilburgse zomerkermis als vanouds. En we zijn trouw aan de visie op de kermis van de toekomst. Verbeterwensen van exploitanten, horeca, bezoekers, bewoners en winkeliers hebben we natuurlijk ter harte genomen: bijvoorbeeld door het kermislint niet over de Burgmeester Brockxlaan te laten lopen. Vandaag hebben we het lint gepresenteerd. Volgend jaar juni is er natuurlijk weer een kick off met zoals altijd wat verrassingen. Nog 238 dagen. Ik tel af."

Heuvelplein
The View Tower (Boos-D)
XXL (Buwalda/Manning & Thurston-UK)

Skate Jumper (Ordelman)
Goldmine Tower (Ordelman)
Mega Slide (de Poorter)
Dragon (Stroucken)
Snow Jet (van der Veen)
North Pole (van der Veen)


Heuvelring
Airplanes (Ropers)

Piusplein
Tripride - Bakker
Ghost Rider (Löffelhardt-D)
Air Race Bungee (de Voer)


Paleisring
Heroes City XXL (Koeveots)

Thriller (Lemmerman)
Chaos (van de Weerdt)


Stadhuisplein
Happy Spider (Brunselaar/Lutjens)

Crash Test (Hendriks)
Break Dance (Hoefnagels)

Reactor (Moonen)
Rue de Paris (Punt/Sloots)
Bayern Rutsch’n (Schierenbeck-D)
Dumbo Circus (Stroucken)


Koningsplein
Nostalgische Kermis

NS-Plein
Spinning Coaster XXL (Buwalda)

Sound Machine (Hoefnagels)
Gladiator (Buwalda/Kriek)
Propeller (Ordelman)
Pirate’s Adventure (Schneider)
VR Simulator (Stroucken)


Besterdring
Glazen Doolhof (Brunselaar)
Fire Departement (Ordelman)
X-Factory (de Poorter)

Disco Jumper XXL (Van Raay)
Flying Jumbo (Vermolen)

Besterdplein
Autoscooter (Reemer)

Cake Walk (Reemer)
Black Hole (Schierenbeck-D)


Spoorplein
The View Reuzenrad (Harms)

Power Polyp (Harms)
Break Dance 3 (Meijer)

Mister Beat (Schaak-D)
Poseidon (Heitman/Schneider-D)


Willem-II Pad
Tropicana (Van Reeken)

Around the World (de Voer)

Foto's Persvoorstelling met dank aan Frank Veldkamp.

 

 

 
> Zaterdag 18 november 2017:
 

> Tweede Winterkermis in Tilburg.

De koude, donkere maanden komen er weer aan, maar Winter in Tilburg zorgt voor veel warmte, sfeer, gezelligheid en winterse activiteiten in de stad. Van 8 december tot  en met 1 januari staat het centrum van Tilburg volledig in het teken van een winterse sfeer.

Ondersteunend aan de winterbeleving in Tilburg staan aan de route op het Pieter Vreedeplein, Heuvel en Piusplein diverse kermisattracties, zoals een familieachtbaan, Vang de Kerstman, een Kersttrein en natuurlijk een ouderwetse draaimolen voor de kleintjes. Nieuw dit jaar tijdens Winter in Tilburg is de Tubby Slides, een grote sneeuwglijbaan, die een prominente plek heeft op de Heuvel. Een must-see voor de winterliefhebber! De attracties mogen van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 01:00 uur open. Op zondag gaat de kermis een uurtje langer door. Handig om te weten: de kermisattracties op het Pieter Vreedeplein sluiten een uur nadat de winkels zijn gesloten. 

 

De volgende attracties staan op de winterkermis:

Heuvel

 • Grijpkranen
 • Tubby slides
 • Pusher
 • Pijl en boog schieten
 • Vang de kerstman
 • Derby
 • Kersttrein
 • Buggy
 • Petjes
 • Grill met wein
 • Curly Chips

Piusplein

 • Churros
 • Fun House
 • Tea Cups
 • Draaimolen

Pieter Vreedeplein

 • Churros
 • Eendjes
 • Grijpkranen
 • Jumbo
 • Simulator
 • Jumper
 • Familie achtbaan
 • Gebak
  

 
> Woensdag 15 november 2017:
 
> Eerste Indoor Winterland in Waregem.

Van 22 tot em, met 30 december heeft er in Waregem Expo het eerste Indoor Winterland plaats.
Een indoorkermis met een éénmalige inkom van 15 euro. Hiermee kan je op alle attracties gratis.  

Openingstijden:
– Dagelijks open van 14u tot 22u
– Maandag 25 dcember open van 15u tot 23u
– Gesloten op 24 december

Programma:
Vrijdag 22 december: The Big Opening Ontmoet de volledige cast van ROX voor foto’s en handtekeningen.

Zaterdag 23 december: Frozenday
De sneeuwkoningin heeft magische krachten waarmee ze sneeuw en ijs maakt. Samen met haar zus, de sneeuwprinses, leeft ze in een kasteel. Door ware liefde redt ze het leven van iedereen.

– Maandag 25 december: X-mas De enige echte kerstman komt op bezoek met een magisch geschenk voor iedereen!

– Dinsdag 26 december: Kerstshow
Om 15u en 17u is er voorstelling van onze kerstshow. Een ballonist tovert de mooiste ballon guurtjes uit zijn mouw. Groot of klein? Niemand gaat naar huis zonder een ballon!

 
– Woensdag 27 december: Circusworld Bumba, de leukste clown ter wereld komt op bezoek! Een ballonclown tovert voor alle kinderen ballon guurtjes uit zijn hoed. Groot of klein? Niemand gaat naar huis zonder een ballon!

– Donderdag 28 december: Minions vs Spiderman

De Minions en Spiderman komen langs bij Indoor Winterland Waregem en zullen mooie eindejaarsgeschenken meebrengen. Iedere bezoeker ontvangt een tombola-lotje, om 19u is de prijsuitreiking!

– Vrijdag 29 december: Maya Day
Dag allemaal, ik ben Maya de bij! Waar ik het meeste van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Op een bloem onder de blote hemel slapen, van paddenstoel naar paddenstoel springen…

– Zaterdag 30 december: Smurfenland De smurfen zijn lieve kleine blauwe wezentjes die ergens ver weg diep in een bos leven. Nu willen ze een nieuw avontuur beleven bij Indoor Winterland.
 

 
> Woensdag 08 november 2017:
 

> 10e Feesteditie Winterland Hasselt wordt sfeervoller dan ooit.

De tiende editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 18 november en zal Hasselt 7 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van België. De overdekte ijspiste van 1000 m², het huis van de kerstman, de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes, de attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor winterplezier voor jong en oud. De aankleding met veel decoraties en verlichting zorgen ook komende editie voor een onvergetelijk wintersfeer.

Ondanks de tegenslag die we kenden met de brand in ons magazijn, zal de jubileumeditie van Winterland schitteren als nooit tevoren.

Verrassend programma
Naast deze vaste activiteiten zijn er ook enkele momenten met stip in de agenda te plaatsen. We verwelkomen bijvoorbeeld de Sint op Winterland Hasselt. Alle brave kinderen zijn welkom op 29 november vanaf 14u. Op 18 december verwelkomen we de cast van de Duitse successerie “Sturm der Liebe”. Na hun succesvolle passage afgelopen jaar kwamen ze graag opnieuw langs. Fans en selfiejagers op post! Verder kan je ook twee keer zwoel komen Salsadansen, kan je twee keer aansluiten met de cowboys –and girls van het countrydansen en kan je het oude jaar op feestelijke wijze verruilen voor het nieuwe in ons Grand Café!

Joe Kerstparade

Publiekstrekker vormt dit jaar ongetwijfeld de Joe Kerstparade. Heel de maand december staat Kerstmis centraal op deze radiozender. Vanaf vrijdag 9 december 2017 staat Joe twee weken lang met een eigen Christmas House op Winterland in Hasselt. De Joe-dj’s maken er live radio en er valt heel wat te beleven”. “Op vrijdag 22 december trekt de magische Joe Kerstparade door de straten.

 
Deelnemers:

Schaatsbaan
Een overdekte schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Grand Cafe
Een gezellig café met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een café in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het café heerst elke dag een gezellige ambiance.

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!

Kersttreintje
Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours.

Christmas Ride
De Christmas Ride is een achtbaan waarbij de karretjes worden voortgetrokken door vliegende rendieren.  Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Spiegeltent
Unieke spiegeltent “Crystal Palace” zal compleet in kerstsfeer zijn. Dit jaar nog groter!

Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein. 

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschillende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

Christmas Villa
Maak een angstaanjagend ritje in de Christmas
Villa. Dit spookhuis is compleet in Christmas style aangekleed...

Santa’s Magic City
Vind de uitgang in dit winters glazendoolhof.

Christmas Flying
Een prachtig in kerstgedecoreerde kinderattractie.

JOE
Christmas House met dagelijk live radiouitzendingen en met als apotheose op vrijdag 22 december 2017 de Joe Kerstparade.

 
> Dinsdag 31 oktober 2017:
 

  
> Maandag 30 oktober 2017:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2017. 

Vandaag presenteerde de Stad Lier zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 02 november 2017 tot en met 19 november 2017.

De kermisattracties staan dit jaar verdeeld over de Grote Markt, Zimmerplein en op de parking aan het Gasthuisvest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 26 oktober 2017:
 
> Wiener Circus wil Hasselt opnieuw betoveren.

Het Wiener Circus komt naar jaarlijkse traditie, in de herfstvakantie naar Hasselt. De oude paardenmarkt aan het Prinsenhof in Kuringen is the place to be voor wie houd van traditioneel circus op hoog niveau. 

Ieder jaar opnieuw krijgen wij van het Hasseltse stadsbestuur de toelating om onze nieuwe show te vertonen aan ons trouw Hasselts publiek. Een vertrouwensband die werd opgebouwd met de loop der jaren dat wij in Hasselt te gast waren. 

Zoals bij het Wiener Circus een traditie is, presenteert de dynamische directie een spetterende voorstelling waarin zowel de traditionele circuskunsten als moderne technieken aangewend worden. Dit alles wordt in een zeer comfortabele circustent gepresenteerd.

Voorstelling Hasselt Prinsenhof:
Zaterdag 28 oktober om 15 uur en 19 uur 
Zondag 29 oktober om 11 uur en 15 uur 
Maandag 30 oktober om 15 uur en 18 uur
Dinsdag 31 oktober om 15 uur
Woensdag 1 november om 15 uur en 18 uur 
Donderdag 2 november om 15 uur 
Vrijdag 3 november om 15 uur en 18 uur 
Zaterdag 4 november 15 uur en 19 uur 
Zondag 5 november om 11 uur en 15 uur 
Maandag 6 november om 15 uur en 18 uur 
Dinsdag 7 november om 15 uur 
Woensdag 8 november om 15 uur en 18 uur 
Donderdag 09 november om 15 uur 
Vrijdag 10 november om 15 uur en 18 uur 
Zaterdag 11 november om 15 uur en 19 uur
Zondag 12 november om 11 uur en 15 uur 
Maandag 13 november geen show 
Dinsdag 14 november om 18 uur 
Woensdag 15 november om 15 uur 
Donderdag 16 november geen show 
Vrijdag 17 november om 18 uur 
Zaterdag 18 november om 15 uur en 19 uur
Zondag 19 november om 11 uur en 15 uur 


De circustent is aangenaam verwarmd.

 

  
> Woensdag 25 oktober 2017:
 

> Vrijdag start Kölner Herbstvolksfest.

Op 27 oktober om 14 uur is het zover, dan start het Kölner Herbstvolksfest. Tot 5 november kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Keulen met schitterend uitzicht op de “Kölner Dom”.
Ook deze editie, die vandaag werd voorgesteld tijdens een perspresentatie, zijn er weer vele nieuwkomers, zoals de onlangs in première gegaan mega-attractie van de familie Goetzke uit München, de Giant Booster Racer XXL.
Verder highlights zijn deze editie de Ghost Rider (Löffelhardt), Ghost (Burghard), Geisterstadt (Fellerhoff) om er maar enkele te vernoemen.
Verder zijn er zelfs twee achtbanen van de partij: Feuer und Eis (Barth & Kipp) en Wild Mause (Barth).
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:
- 30 oktober: 4e Rosa Montag
- 2 november: Familiedag
- 3 november: Vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen van 14u00 tot 22u00
Familiedag van 13u00 tot 22u00
Zon- en Feestdagen van 12u00 tot 22u00
Allerheiligen (1/11) van 18u00 tot 22u00

 

 
> Woensdag 18 oktober 2017:
 
> Kermisprogramma Lanaken oktoberkermis.

Van vrijdag 20 tot en met maandag 23 oktober heeft de jaarlijkse oktoberkermis plaats in het centrum van Lanaken. 


Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. Verder is er ook een leuke randanimatie voorzien met op maandag de "Ganzenfanfare".

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 06 oktober 2017:
 

> Attractielijst Köln Herbstvolksfest 2017.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Herbstvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Feure & Eis (Barth & Kipp), Wild Maus (Barth), Ghost Rider (Löffelhardt), Break Dance (Klinge), Geisterstadt (Fellerhoff) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 05 oktober 2017:
 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2017. 

Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van zondag 15 oktober 2017 tot en met donderdag 19 oktober 2017 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. 

Op dinsdag 17 oktober 2017 is het familiedag op de kermis met kortingen voor iedereen. Eerder op de dag heeft de traditionele kermisdag plaats voor de personen met een beperking. Verder wordt deze dag afgesloten met een vuurspektakel. Ook is er die dag een bezoek van enkele KRC Genk-Spelers aan de kermis. 

Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 28 september 2017:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2017. 

De Stad Oostende maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende.
De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 06 oktober tot en met zondag 05 november 2017. Dit jaar maken 72 kermisattracties hun opwachting, waarvan 14 grootvermaakzaken. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 27 september 2017:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2017. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 14 oktober 2017 tot en met 17 oktober 2017 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Dinsdag 26 september 2017:
 
> Kermisprijzen Weert uitgereikt.

Een speciale jury heeft maandagavond bepaald welke kermisattracties in 2017 een
prijs verdienen. Wethouder Geert Gabriels reikte samen met het kermisteam de kermisprijzen uit bij het kermiscafé aan de Dries. De rups Laguna op het Kasteelplein heeft de publieksprijs gewonnen.

Publieksprijs
De publieksprijzen van de Weerter kermis gaan dit jaar naar:
1. Rups (Laguna) – Kasteelplein (Van Reeken – Verheijden)
2. Sound Machine – Bassin (Hoefnagels)
3. View Tower – Markt (Dauphin)

 
Vakjury
De puntentelling van de vakjury, leverde de volgende uitslag op:

Categorie groot vermaak
1. View Tower – Markt (Dauphin)
2. Sound Machine – Bassin (Hoefnagels)
3. Polyp – Beach Party – Kasteelplein (Van Tol)

Categorie klein vermaak

1. Dumbo – Bassin (Ordelman)
2. Bootjesmolen – Nieuwe Markt (Eeringa)
3. Trampoline – Langpoort (Moonen)
Categorie spellen
1. Robin Hood – Kasteelplein (De Voer)
2. Herrie in Keuken – Dries (Ordelman)
3. Shooting Game – Markt (Hoefnagels)

Categorie verkoopzaken
1. Suikerspin – Dries (Leijdekkers)
2. Vispaleis – Stationsplein (Van Wijk)
3. Reibekuchen en bakch – Kasteelplein (Lemoine)

De attractie Madmill op het Stationsplein kreeg een eervolle vermelding van de juryleden.
 

 
> Maandag 25 september 2017:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2017.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 30 september 2017 tot en met 12 november 2017 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 22 september 2017:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2017.

De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 08 november 2017 tot en met 12 november 2017 in de binnenstad. Dit jaar heeft de 680e editie plaats. Ook dit jaar worden, net zoals de laatste jaren, aan het station ook nog attracties geplaatst. Kortom een extra feestelijke editie van deze Allerheiligenkirmes.

Dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes wederom een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 22 september 2017:
 

> Xandee trakteert op Hasselt Kermis.

Zangeres Xandee heeft woensdagavond paarse ‘Zingpaleis-smoutebollen’ uitgedeeld op de kermis in Hasselt. Eerlijkheidshalve moet gezegd dat de smoutebollen hun gebruikelijke kleur hadden, maar door paarse suiker soms een violet schijntje meekregen.

Meerdere foto’s hiervan zien jullie in een spacial bij de reportages…

 

 
> Vrijdag 08 september 2017:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2017.

Vandaag werd de attractielijst van de grootste en gezelligste kermis van het land bekend gemaakt. Hasselt Kermis heeft dit jaar plaats van zaterdag 16 september 2017 tot en met zondag 24 september 2017, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan.

Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan 28 grootvermaakzaken, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 3 nieuwkomers ter vergelijking van verleden jaar.

Voor het eerst op Hasselt Kermis te beleven is de Move It 32 van Danny Van Herck en de Swing Up van Eddy en Tommy Janssen. 

Verder nieuw is de Tiki Surf, een wildwaterbaan op het einde van de Boudewijnlaan.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Het kermisprogramma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 16 september
15 uur opening kermis
21 uur vuurwerk aan kanaalkom

Maandag 18 september
14 tot 17 uur andersvalidendag
14 tot 21 uur prikkelarme kermis (zonder flitsende lichten en luide muziek zodat de kermis ook geschikt is voor mensen met autisme of epilepsie)

Dinsdag 19 september
8 tot 13 uur: jaarmarkt
Dit is een bijzondere editie van de wekelijkse markt, met feestelijke aanbiedingen en speciale producten.

Donderdag 21 september
Familiedag met verlaagde prijzen

Zondag 24 september
laatste kermisdag

 

 
> Woensdag 22 augustus 2017:
 
> Attractieslijst Kermis Weert 2017 bekend.

Het moment waar veel kermisliefhebbers naar uitkeken is daar. De attractielijst van Kermis Weert 2017 is bekend. Ook dit jaar verwelkomt Weert een aantal nieuwe attracties. De kermis vindt plaats van vrijdag 22 tot en met woensdag 27 september 2017.

Zoals elk jaar is de kermis in Weert een volksfestijn voor jong en oud. Een draaimolen, autoscooter, break dance, polyp en glijbaan zullen natuurlijk niet ontbreken. Ze horen net als de suikerspinnen en befaamde curryworsten bij de Weerter kermis.

Zoek je het graag hoger op, of ben je een echte thrillseeker? Ook dan kom je dit jaar aan je trekken. Op het Bassin komt de roll-over Der Commander. Ook het meest uitgebreide en onlangs gerestylede funhouse Heroes City XXL staat op dit kermisplein.

 
Op kermisplein Kasteelplein is de vernieuwde Sky Wheel de absolute blikvanger. Vanuit het 40 meter hoge reuzenrad werp je weer een adembenemende blik over de groenste regio van de wereld.

Het letterlijke hoogtepunt van de kermis vind  je dit jaar op kermisplein Markt. De St. Martinustoren krijgt een tijdelijk broertje in de vorm van de nieuwe View Tower. In een mooi verlichte toren stijg je met meerdere passagiers langzaam ronddraaiend naar zo’n 80 meter hoogte.

Op kermisplein Langpoort staat de nieuwe attractie Lost Escape Adventure. In deze familie-attractie wandel je door de gangen van een ondergrond verlaten laboratorium. Ook moet je opdrachten oplossen om te kunnen ontsnappen.

Geniet je van kriebels in de buik? Dan is de nieuwe Playball Flipper op kermisplein de Dries een absolute aanrader. In deze prachtig gedecoreerde draaischijf met gondels kantel en draai je tegelijk.

Natuurlijk is er veel meer te beleven op de kermis in Weert. Ook dit jaar staan er 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen. De attractielijst is te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 

 

 
> Donderdag 17 augustus 2017:
  
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2017.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 25 augustus 2017 tot en met 04 september 2017 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 19 augustus:
16:00 uur opening kermis

Zondag 21 augustus:
14:00 uur opening kermis. 
Vanaf 17:00 uur straattheater "Victorian Rebelians duo & Marcel Cyclette".


Maandag 22 augustus:

17:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 23 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Gezinsdag of korting op de kermis

 

 
> Woensdag 16 augustus 2017:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2017.  

Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2017. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers zoals de Infinity. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 15 augustus 2017:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2017. 

De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 24 augustus 2017 tot en met 30 augustus 2017, werd aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor de Rock & Roll.

In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2017.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuwkomer van vorig jaar is er ook dit jaar weer bij, namelijk de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start d
it jaar Lommel Kermis wederom op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst.
De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 14 augustus 2017:
 
> Cranger Kirmes ontvangt 3,8 miljoen bezoekers.

Ongeveer 3,8 miljoen bezoekers genoten van de editie van de Cranger Kirmes van dit jaar.

Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer. De twee verregende zaterdagen deden de teller helaas net geen 4 miljoen bezoekers halen dit jaar.

De volgende Cranger Kirmes begint op 03 augustus 2018 en duurt tot 12 augustus 2018.

  
> Donderdag 03 augustus 2017:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2017. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 11 augustus 2017 tot en met 22 augustus 2017, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Met een verlenging tot en met 29 augustus kan je een weekje langer kermisvieren, maar dit niet met alle attracties.

Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 20 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 03 augustus 2017:
 

> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2017.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 09 tot en met donderdag 14 september 2017. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 11 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Dinsdag 12 september heeft de prikkelarme dag plaats. Op donderdag 14 september gaat dan de grote kermisjaarmarkt door.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 01 augustus 2017:
 

> Pieken en dalen op Tilburgse Kermis 2017.

De 450e Tilburgse Kermis beleefde afgelopen zondag z’n laatste dag. 2017 was een editie van pieken en dalen.

Het ernstige incident met een 3-jarig jongetje zaterdag leidde tot heftige emoties. Roze Maandag was een dag waarop de stad uit zijn voegen barstte van feestende mensen, ook in combinatie met de wedstrijd van het Nederlandse dameselftal tegen België. De kindermiddag op woensdag was geslaagd, net als de badeendenrace waarbij 21.500 euro is opgehaald voor het Ronald McDonald huis.

Caribische donderdag beleefde een geslaagde eerste editie. Blauwe Zondag was dat ook, veel bezoekers waren te spreken over het feit dat de attracties voor het eerst twee uur lang zonder geluid en licht draaiden. Op donderdag werd de kermis opgeschrikt door een ongeluk met een attractie in de VS. De exploitant van de Chaos besloot daarop zijn vergelijkbare attractie op de Tilburgse kermis uit voorzorg dicht te houden.

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Dit was de meest intense kermis die ik heb beleefd als wethouder. Het ernstige ongeval zaterdag blijft je wel bij. Tegelijkertijd merkte ik een geweldige sfeer in de stad op andere dagen. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk maandag. We hebben laten zien dat we op één dag echt een geweldig feest kunnen neerzetten, met Roze Maandag, de Tilburgse Kermis en de WEURO. Dit jaar hebben we nog meer aandacht gegeven aan de beleving van de kermis. De kermiskleuren zijn niet meer weg te denken, ook horeca en exploitanten gebruiken die. Dat vind ik prachtig."

De 450ste editie van de Tilburgse Kermis kent een overvolle laatste dag. Gelukkig kunnen we ook uitkijken naar de tweede editie van de Winterkermis tijdens de kerstvakantie."

Feiten en weetjes

 • Dit jaar stonden er 230 attracties op de Tilburgse Kermis.
 • Het kermislint was dit jaar ongeveer 4 kilometer lang.
 • Dit jaar werd een speciaal Tilburgse Kermis-lied gelanceerd: het lied van Ronnie Tober in eenTilburgs jasje.
 • KermisFM heeft tien dagen lang uitgezonden als de kermis open was. Dit hebben zij gedaan met ruim 200 vrijwilligers. 

 
> Dinsdag 25 juli 2017:
 
 

> 3,5 miljoen bezoekers voor de Rheinkirmes Düsseldorf.

De editie van dit jaar van de Grösste Kirmes am Rhein had alles in zich om een bezoekersrecord te vestigen. Met een schitterend aanbod aan attracties naar aanleiding van jublileum van de Sint-Sebastianus Schützenverein.

Maar door de weersomstandigheden bleven bezoekers weg. Ook de hitte en de noodweerdreiging voor onweer en hagel van woensdag deed het bezoekers aantal dalen. Kortom dit jaar bezochten 3,5 miljoen bezoekers de Rheinkirmes in Düsseldorf. 

De Rheinkirmes in Düsseldorf van 2018 heeft plaats van vrijdag 13 juli tot en met zondag 22 juli 2018.

 
> Donderdag 20 juli 2017:
 

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2017.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Big Splash (Klünder), X-Racer (Klünder), Take Off (Ruppert), Break Dance No.2 (Dreher), The Best XXL (Zinnecker) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 19 juli 2017:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2017. 

Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 30 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland.

Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf 04 augustus 2017 tot en met 13 augustus 2017 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 10 juli 2017:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2017.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 07 juli 2017:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2017. De attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 14 juli 2017 tot en met 18 juli 2017 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Daarnaast is er dagelijks mooie randanimatie. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 06 juli 2017:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2017.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 15 juli 2017 tot en met 20 augustus 2017 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. Grote nieuwkomer dit jaat is de Outbreak van de Franse exploitant Kiener.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 05 juli 2017:
 

> Attractielijst Düren Annakirmes 2017.

De attractielijst van de 379e Annakirmes in het Duitse Düren werd bekendgemaakt. 

Ook dit jaar beloofd het weer een zeer schitterende editie te worden met tal van attracties die de skyline van Düren zullen kleuren, waaronder enkele leuke nieuwe klappers zoals
Rock & Roller Coaster (Vorlop), Alpen Hotel (Rasch), Break Dancer (Dreher), Skater (Kaiser) en Flipper (Meess) om er maar enkele te vernoemen.
Natuurlijk zijn de andere vaste stamgasten ook wederom van de partij. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken dit jaar nog hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 29 juni 2017:
  

> Beleving staat centraal op 450ste Tilburgse kermis.

Woensdag 28 juni was de officiële aftrap voor de Tilburgse Kermis 2017. Vele nieuwtjes werden gepresenteerd door wethouder Erik de Ridder onder presentatie van Jet Suikerspin. Een van de speciale gasten was Ronnie Tober die speciaal voor de Tilburgse Kermis een lied gaat brengen.

Het is de 450ste editie van de Tilburgse Kermis. Van 21 tot en met 30 juli staan er 230 attracties in het centrum: van authentiek tot vernieuwend.  

De afgelopen jaren is veel werk verzet, vanuit de insteek de kermis stapsgewijs  te vernieuwen.  Het verhogen van sfeer en beleving staan daarin centraal. Uiteindelijk moet er in 2020 een kermis 'nieuwe stijl' in de binnenstad staan.
Het grootste evenement van Tilburg verplicht zichzelf meer te concurreren met festivals, pretparken en dierentuinen. Dit staat in het vastgestelde ‘Visie en businessplan Tilburgse Kermis’. 

De kermis moet niet alleen ‘de grootste’ of de ‘beste’ worden, maar ook de kermis met de hoogste kwaliteit waarin beleving centraal staat. In
eerdere berichtgeving valt te lezen dat het uitgangspunt blijft om een lint door de binnenstad te maken met aantrekkelijke attracties. Hieraan worden op termijn het Dwaalgebied en de Piushaven beter bij betrokken. Het is verder ook de bedoeling dat ritprijzen betaalbaarder worden.

 

  

Een van de “novelties” dit jaar is het Tirolerdorp op het NS-Plein. Bezoekers moeten hier het Oktoberfestgevoel oplopen. De aankleding zal daar een belangrijk steentje aan bijdragen.

Ook in de Spoorzone zijn er veranderingen. Vorig jaar werd dit gebied voor het eerst bij de kermis betrokken. Uit een evaluatie bleek dat bezoekers de looproute moeilijk begaanbaar vonden. Dat is nu aangepast, zodat de route over de weg loopt. Verder wordt het programma in de Spoorzone uitgebreid met acts van de Theaterkermis. Ook nieuw zijn het zomercarnaval en de Lazy Kermis in de Piushaven, waar bezoekers kunnen relaxen in een strandsetting.

Wie culinair verwend wil worden en ondertussen ook wil genieten van een prachtig uitzicht, kan terecht bij 'Diner in the Sky'. 

Nieuw op de Spoorlaan is de Poseidon, een spectaculaire wildwaterbaan met oud-Griekse uitstraling. Op de Heuvel moet de gloednieuwe View Tower komen, die je een prachtig uitzicht geeft over Tilburg.

Op zondag 30 juli vindt er tijdens de kermis een Reuzenparade plaats. Dit is een optocht van reusachtige poppen die gebouwd zijn door reuzengenootschappen uit de omgeving. De poppen worden begeleid door orkesten en zullen een route over de kermis gaan afleggen.

Om mensen warm te maken voor de kermis, worden er komende weken duizenden vlaggen door de stad verspreid. De jeugd heeft de toekomst basisschoolleerlingen ontvangen een verrassingsdoos. In totaal zo’n 80.000 kleurplaten worden verspreid uiteraard met het verzoek het kermisthema in te kleuren.
 

Ook is aan muziekliefhebbers is gedacht. Reden waarom Gert Suikerspin het kermislied van Ciska Peters en Ronnie Tober uit de 70er jaren zal herschrijven. Dit wordt uiteindelijk het officiële kermisnummer.  

  
Kermiswethouder Erik de Ridder: "Ik ben heel blij dat we met de focus op meer beleving nu ook zien dat exploitanten met ideeën komen. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Deze resultaten van de nieuwe aanpak zijn een begin. Samen met horeca, ondernemers, bewoners en kermisexploitanten gaan we voor een kermis met de hoogste kwaliteit, waar beleving centraal staat.  

Foto’s Kick-Off met dank aan Frank Veldkamp.


 

   
> Woensdag 28 juni 2017:
 
> Attractielijst Winterslag Julikermis 2017. 

Vandaag maakte de Stad Genk de attractielijst bekend van de Julikermis van Genk-Winterslag, die dit jaar plaats heeft van 28 juli 2017 tot en met 01 augustus 2017. Op maandagavond heeft er een groots vuurwerk plaats. 

Dit jaar worden er 52 kermisattracties verwacht om jong en oud enkele uren te laten genieten van deze prachtige kermis. Ook dit jaar staat de Break Dance van Hayen op de blauwe zone. De complete lijst is te raadpelegen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 23 juni 2017:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2017. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie schitterende kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 21 juni 2017:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2017.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 45 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. Nieuwkomers dit jaar zijn de Peterburgers Schlittenfahrt (Burgdorf), Laser Pix (Jehn), Mr. Gravity (Oberschelp) en Racing Coaster (Thoma).

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.