>>> Kermisnieuws juli 2019
 
> Woensdag 10 juli 2019:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2019.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 13 juli 2019 tot en met 18 augustus 2019 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. Grote nieuwkomers zijn dit jaar Tiki Party (Simon) en Walking Death (Dewingaerden).
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  
> Zaterdag 06 juli 2019:
 

> Tweede Tilburgse Kermisrun in aantocht.

De Kermisrun is een zogenoemde fun run, zonder wedstrijdelement. Het doel is niet om de snelste tijd te lopen maar om Tilburg en de Tilburgse Kermis op een sportieve manier te (her)ontdekken. Dit jaar heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een route van 5 km of 10 km. Er is plaats voor 1200 deelnemers die in groepen van start gaan voor het loopevenement over de uitgestrekte Tilburgse Kermis die op vijf pleinen plaatsvindt. 

Bovendien gaan de deelnemers door enkele nabijgelegen gebouwen zoals Zorgcentrum Zwijsen waar de bewoners voor een enthousiaste ontvangst zorgen en bioscoop Palthé. Welke attracties en gebouwen precies meedoen, wordt in de loop van de komende weken duidelijk. De organisatie doet er alles aan om te zorgen dat er weer een dozijn  kermisattracties beschikbaar zullen zijn. Het evenement is uniek, want er is geen enkel loopevenement dat door de attracties loopt.

Vorig jaar vond de eerste editie van het evenement plaats, waaraan 600 lopers meededen. Dat was op de laatste zondagochtend van de kermis. Achteraf gezien niet handig voor exploitanten die dan aan het einde van een lange kermisweek zitten. De eerste zaterdag is fijner. Dit geeft de exploitanten bovendien de mogelijkheid om op de deelnemers in te spelen met speciale ‘kermisacties’. 

Voor de tweede editie van de Tilburgse Kermisrun is een speciaal event T-shirt ontworpen. Iedere deelnemer ontvangt deze gratis bij zijn of haar inschrijving. Alle deelnemers ontvangen overigens na de finish een unieke medaille en een brunchpakket.

Via sz website van de Tilburgse Kermisrun kan je je inschrijven om op 20 juli mee te lopen over het kermisterrein. (www.tilburgsekermisrun.nl).
Copyright Foto's Beeld Werkt. 


 
> Woensdag 03 juli 2019:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2019. 

Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 30 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland.

Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf vrijdag 02 augustus 2019 tot en met zondag 11 augustus 2019 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Dinsdag 02 juli 2019:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2019. De attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 19 juli 2019 tot en met 23 juli 2019 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Daarnaast is er dagelijks mooie randanimatie. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 20 juni 2019:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2019. 

Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie schitterende kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata

  

  
> Zaterdag 15 juni 2019:

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2019.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 45 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. Nieuwkomers dit jaar zijn de Ghostrider (Löffelhardt), Geisterfabrik (Rasch), Voodoo Jumper (Schäfer).

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 12 juni 2019:
 

> Plannen voor Tilburgse kermis onthuld.

In een opblaasbare duikboot werd afgelopen dinsdag in Tilburg de aftrap van de Tilburgse kermis verricht. De kermis gaat van start op vrijdag 19 juli 2019 en dit voor tien dagen lang tweehonderd attracties op een route van drie kilometer lang.

Deze zomer moet je geen hoogtevrees hebben op de Tilburgse kermis. Na een jaar afwezigheid is het reuzenrad "Sky Club" weer terug en er is ook een tachtig meter hoge zweefmolen Around the World XXL. Verdere highlights zijn de XXL Höhnenrausch, Air, Ghost Rider, Spinning Coaster XXL en Sound Machine. 


Op de Burgemeester Brokxlaan is er vier keer per dag een gratis circusvoorstelling in de openlucht bij te wonen. Bezoekers kunnen gewoon in en uit lopen. Circus Carero, gepresenteerd door de jongste circusdirecteur van Europa, presenteert een team van jonge, enthousiaste artiesten uit binnen- en buitenland
. Vanaf de tribunes met comfortabele kuipstoelen kun je even achterover hangen en genieten van razendsnelle tempojonglage, lenige circusdames en komische intermezzo’s tussen circusdirecteur Kevin van Geet en Clown Davy. Het onbetwiste hoogtepunt van de voorstelling (letterlijk en figuurlijk) is het optreden op de reuzetrampoline van de befaamde Gebrüder Scholl uit Duitsland.

Het is circus één van de nieuwe kermis-elementen, zo bleek dinsdagavond tijdens de ‘kick off’ van de kermis.
De kersverse kermiswethouder Rolph Dols had zijn kermisdoop, hij volgt Eric de Ridder op. 

Qua routes en indeling verandert de 453ste Tilburgse Kermis amper, maar de kermis is wel veel meer gevuld dan vorig jaar. 


Voor wie het leuk vindt om lang in de lucht te hangen is er high tea en het high diner in het reuzenrad. De Tilburgse Bonheurgroep verzorgt de hooggeplaatste etentjes. De Laser Pix is leuk voor wie wel eens in een Nintendospel verzeild wil raken. In een karretje ben je onderdeel van het spel. 


Vorig jaar ging theaterkermis LunaLunaLuna op het laatste moment niet door.  De kunstzinnige kermis met attracties gemaakt door theatermakers voldeed vorig jaar niet aan de landelijke keuringseisen. Dit jaar moet de kermis er wel in al zijn pracht staan.

De Bonheur Horeca Groep plaatste vorig jaar een grote, opblaasbare kapel op de Spoorlaan, dit jaar is het een gigantische duikboot “The Yellow Submarine” . Die ligt dichtbij een ander nieuwigheidje: de Beach Club van de kermis. Tegenover de ABN AMRO komt een zandstrand te liggen van 300 vierkante meter met verschillende barretjes. 


De Kermis Run, vorig jaar voor het eerst, keert weer terug. Zo'n 650 deelnemers liepen en renden langs en door attracties en bekende Tilburgse locaties. Ook de badeendenrace is eveneens terug: de eendjes zijn te koop bij de 21 Albert Heijn-vestigingen in Tilburg en omgeving. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis. 

Foto’s Kick-Off met dank aan Frank Veldkamp.

 

 

 

 

> Zaterdag 01 juni 2019:
 
> Attractielijst Düren Annakirmes 2019.

De attractielijst van de 381e Annakirmes in het Duitse Düren werd bekendgemaakt. 
Ook dit jaar beloofd het weer een zeer schitterende editie te worden met tal van attracties die de skyline van Düren zullen kleuren, waaronder enkele leuke nieuwe klappers zoals
Alpen Coaster (Vorlop), Drifting Coaster (Ahrend), Break Dancer (Dreher), Schlittenfahrt (Thelen) en Sky Fall (Goetzke) om er maar enkele te vernoemen.


Natuurlijk zijn de andere vaste stamgasten ook wederom van de partij. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken dit jaar nog hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 27 mei 2019:
 
> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2019.

Het is inmiddels de 5de editie dit jaar van de Sinksenfoor op Spoor Oost. De kermis gaat van start op zaterdag 08 juni 2019. U kan er tot en met zondag 07 juli genieten van zo’n 150 attracties. 

De locatie van de Sinksenfoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Wie met de wagen komt, houdt er beter rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is rond Spoor Oost. Deze plaatsen zijn vaak betalend of met een beperkte parkeerduur. 


De openingsuren zijn ook dit jaar dezelfde. Voortaan elke vrijdag en zaterdag open tot 02.00 uur. Pinksterzondag tot 01.00 uur en alle andere dagen tot 24.00 uur.

Speciale dagen : 07 juli de big bang met hoge kortingen. Elke woensdag is er ook kinderanimatie voorzien. 

Nieuwe attracties:

·                 Top of the World (de Poorter/Bodet)
·                 Tiki Party (Simon/Bodet)
·                 River Rafting (Bufkens)
·                 Walking Death (Van Besien/Dewingaerden)
·
                 Top Scan (Whitelegg-UK & Ordelman-NL)

Natuurlijk zijn ook alle vasten waarden aanwezig. Welke dat ook allemaal weer zijn kunnen jullie terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

  

  
> Zaterdag 25 mei 2019:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2019. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van vrijdag 21 juni 2019 tot en met maandag 01 juli 2019. 

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 24 mei 2019:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2019. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 15 juni 2019 tot en met 17 juni 2019. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De kermis keert terug naar het Dorpsplein! De voorbije jaren moesten de foorkramers uitwijken naar de sportzone wegens de bouw van het nieuwe appartementencomplex aan het Dorpsplein. Nu die werken bijna afgerond zijn, keert de kermis terug naar haar oude stekje. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 22 mei 2019:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2019.

Op zaterdag 21 september gaat het 186e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met zondag 06 oktober 2019 genieten van ongeveer 600 attracties.

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

  
> Dinsdag 14 mei 2019:
 
> Attractielijst Geleen Gelaender Kirmes 2019.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 112e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. 

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van vrijdag 14 juni tot en met woensdag 19 juni 2019. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 13 mei 2019:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2019. 

Van vrijdag 11 oktober 2019 tot en met woensdag 16 oktober 2019 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 15e maal.

Highlights bij de optredens zijn er van Heino mit Band & Chor, Schürzenjäger, Big Magga’s, Ross Antony, Sumpfkröten, Bergluft, Höhner, Brings, Domstürmer, Roberto Blanco, Die Jungen Zillertaler, Luftflotte, Die Edlseer, Freddy Pfister Band, Sylver, Haddaway, Frans Bauer, Marleen Rutten, Erwin, Don Kiesjot, Ruud Appelhof en Beppie Kraft en nog veel meer !

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze editie met enkele mooie toppers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

  
> Maandag 06 mei 2019:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2019.

Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar zijn er ook weer enkele leuke nieuwkomers. Daardoor is deze editie van 2019 wederom een zeer prachtige uitgave. 

Van 19 juni tot en met 24 juni 2019 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 23 april 2019:
 

> Attractielijst en programma Meifeesten 2019 in Genk.

Op woensdag 1 mei 2019 vind in Genk voor de 70ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 26 april 2019 tot en met maandag 06 mei 2019, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. Om 16u00 trekt voor de 64ste maal de Internationale
O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Planète Vapeur met twee prachtige acts, namelijk Pegasus Tale en Elephantia. Een ander hoogtepunt zijn de creaties van het Spaanse Gezelschap A-Ta-Ka met fantastische wezens uit de drome van Salvator Dali.
Een vaste waarde in de O-Parade is de Franse compagnie Remue Menage. Dit jaar brengen ze “L’Envol”, grote lichtgevende vogels.

 

   

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Sofie Jorissen en haar hofdames Sara Fieten en Bieke Champagne.

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.

De jaarlijkse 1 mei-kermis, van vrijdag 26 april tot maandag 06 mei. In totaal vind je meer dan 100 attracties, goed voor bijna twee kilometer aan kermisplezier. De kermis staat op de Dieplaan tot aan de rotonde van de Jaarbeurslaan/Gildelaan.

Ook dit jaar aan spektakel geen gebrek. Wat denk je van Roue Royale, een gigantisch reuzenrad, dat je maar liefst 50 meter de lucht in draait? Met een panoramisch zicht over Genk bovenaan. En de Rotor, waar je maar liefst 30 omwentelingen maakt per minuut.

Goed nieuws! Op maandag 06 mei krijg je korting op tal van attracties. Vrijdag 03 mei vanaf 15 uur is het Kids day met leuke kinderanimatie. Denk aan Disneyprinsessen, Marvel-superhelden, kindergrime en een ballonnenclown.

Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

 
> Vrijdag 19 april 2019:
  
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2019. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 10 mei tot en met 02 juni 2019. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. 
 

 
> Woensdag 17 april 2019:
 

> Zaterdag start Kölner Frühjahrsvolksfest.

Op 20 april om 14 uur is het zover, dan start het Kölner Frühjahrsvolksfest. Tot 5 mei kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Keulen met schitterend uitzicht op de “Kölner Dom”.
Ook deze editie, die vandaag werd voorgesteld tijdens een perspresentatie, zijn er weer vele nieuwkomers voor Köln, zoals de Olympia Looping (Barth) en de Hexentanz (Markmann)
Verder highlights zijn deze editie de Break Dance (Bruch), Mr. Beat (Schaak), Rocket (Hartmann) en Villa Wahnsinn (Von Olnhausen) om er maar enkele te vernoemen.
Verder is de achtbaan Wild Mause (Barth) van de partij.
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:

- 24 april en 02 mei : Familiedag
- 20 april en 03 mei : Vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen van 14u00 tot 22u00
Familiedag van 13u00 tot 22u00
Zon- en Feestdagen van 12u00 tot 22u00

 

 

 

 

 
> Woensdag 10 april 2019:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2019.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 18 april tot en met 05 mei 2019 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 21 grootvermaakzaken.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Dinsdag 09 april 2019:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2019. De Stad Geel maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2019 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 05 april 2019:
 

> Attractielijst Herne Crange Kirmes 2019.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Cranger Kirmes in Herne, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

  
> Donderdag 04 april 2019:
  
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2019.

Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

  
> Woensdag 03 april 2019:
 

> Circus Pauwels te gast in Hasselt tijdens Paasvakantie.

De stad Hasselt is verheugd dat het tijdens de paasvakantie een circus mag verwelkomen in de stad. Tik Tak Circus, het levenswerk van de familie Pauwels, slaat van 6 tot 22 april zijn tenten op aan het Kolonel Dusartplein. 

De clownsfamilie Pauwels is al aan de achtste generatie toe, goed voor meer dan 200 jaar circusgeschiedenis. Met een gloednieuwe show die acrobatische nummers combineert met jongleren, balanceren en veel meer... zorgen ze voor vertier in Hasselt. Clown Tik Tak en zijn vrienden vormen de rode draad tijdens de voorstelling: drie magnifieke mascottes die jong en oud zullen verbazen. Dat het circus net in de paasvakantie neerstrijkt in onze stad zorgt ervoor dat iedereen de kans heeft om een voorstelling mee te pikken.

Data en tijdstippen van voorstellingen:
Zaterdag 06/04: 15u en 17u
Zondag 07/04: 11u (familiedag) en 15u
Maandag 08/04: 15u
Dinsdag 09/04: 15u
Woensdag 10/04: 15u
Donderdag 11/04: 15u
Vrijdag 12/04: 15u
Zaterdag 13/04: 15u en 17u
Zondag 14/04: 11u (familiedag) en 15u
Maandag 15/04: 15u
Woensdag 17/04: 15u
Vrijdag 19/04: 15u
Zaterdag 20/04: 15u en 17u
Zondag 21/04: 11u (familiedag) en 15u
Maandag 22/04: 15u

Ticketprijzen:
Tribune: kinderen € 12, volwassenen € 17
Loge: kinderen € 15, volwassenen € 20
Familiedag: iedereen € 10

 

 

> Dinsdag 02 april 2019:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2018.

Onlangs arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! Verder zijn er ook meedere attracties die voor de eerste maal op de Palmkirmes in Recklinghausen staan. De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
  

  
> Vrijdag 29 maart 2019:
  
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2019.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het schitterend aanbod: Shake'n Roll (Schäfer), The Beast (Rasch), Propellor (Ordelman-NL), Time Machine (Luxem) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

  
> Donderdag 28 maart 2019:
  

> Attractielijst Köln Frühlingsvolksfest 2019.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Frühlingsvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Olympia Looping (Barth), Wild Maus (Barth), Hexentanz (Markmann), Break Dance (Bruch), Geisterstadt (Fellerhoff) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

  

  
> Woensdag 27 maart 2019:
 

> Mega Kermis Uden: familiekermis met top attracties.

Van vrijdag 19 t/m zondag 28 juli staat Uden in het teken van de kermis. De Mega kermis Uden is één van de bekendste en drukste kermissen van Nederland. Een ware beleving in het hart van Uden, met top attracties voor jong en oud. 

Jaarlijks melden zich vele exploitanten uit binnen- en buitenland voor een plek op de Udense kermis. Daardoor biedt de kermis ook dit jaar weer prachtige attracties, waarvan een aantal voor het eerst in Nederland. De ‘Fun Factory’ bijvoorbeeld. Dit is een heel nieuw soort attractie voor de kermis. Voor het eerst open in Uden, een ‘belevingshuis’ waarmee je in een gondel doorheen gaat.  

Een andere topattractie is de spectaculaire ‘Devil Rock’. Een grote rond draaiende carrousel met gondels die al springend een looping maken. Voor de waaghalzen is er de super snelle ‘Fire Ball’, een dubbele bank die in razend snel tempo rondjes maak waarbij de bank zelf ook nog eens ronddraait. Ook voor het eerst in Nederland, is de uit Duitsland afkomstige ‘Laser Tag’, een interactieve laser game belevenis.  

De in 2017 in Uden geopende 80 meter hoge zweefmolen ‘The Flyer’ is ook weer terug. Deze topper viert in Uden haar tweede verjaardag. The Flyer heeft sinds de start in juli 2017 een tournee gemaakt  over de allergrootste kermissen van Europa. Wethouder Gijs van Heeswijk: “Wij zijn er erg trots op dat de exploitant weer gekozen heeft om naar onze Mega Kermis Uden te komen.”  

“Maar behalve deze attracties is onze Mega Kermis Uden natuurlijk een echte familiekermis”, vertelt wethouder Gijs van Heeswijk. “Met een programma voor jong tot oud en met volop vermaak voor iedereen. De gevarieerde looproute, het verzorgd uiterlijk van onze kermis en afwisseling met terrassen, maakt de sfeer bijzonder gezellig. En na een bezoek aan de kermis kunnen onze gasten hun dag uitbreiden met een bezoek aan het winkelcentrum, een lekker hapje eten of uitpuffen op één van de vele terrassen. Ook de Udense horeca organiseert veel rondom de kermis.”


Mega Kermis Uden start op vrijdag 19 juli om 16.00 uur en duurt tot en met zondag 28 juli 2019.

 

 
> Maandag 25 maart 2019:
  
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2019. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Welke attracties er dit jaar allemaal terug te vinden zijn zien jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 

  
> Donderdag 21 maart 2019:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2019.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van
23 maart 2019 tot en met 07 april 2019. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 11 maart 2019:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2019.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 23 maart 2019 tot en met 14 april 2019.

Ook dit jaar heeft er wederom een Buffalodag plaats. Op woensdag 27 maart zijn alle fans van AA Gent welkom om een dagje kermis te vieren met hun spelers. De prikkelarmekermis heeft dit jaar plaats op donderdag 04 april 2019.

De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 08 maart 2019:
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2019.

Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 15 maart tot en met 24 maart 2019 staan 42 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een kindermoeln voor de allerkleinste. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 01 maart 2019:
 

> Affiche Oktoberfest München 2019 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt. De wedstrijd werd dit jaar gewonnen door
Mirjam Mößmer uit München. Daardoor zal haar ontwerp dit jaar dienst doen als het officiële ontwerp voor het Münchener Oktoberfest. (zie rechts).
De ontwerpen die tweede (links onder) en derde (rechts onder) werden, zijn ook bekend gemaakt aan het grote publiek.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 21 september tot en met zondag 06 oktober 2019. 

 

  
> Zaterdag 16 februari 2019:
  
> Attractielijst Best Kermis 2019 bekend.  

Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. 

Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Angela Louwerse, plaatsmeesters Best.

  
> Vrijdag 15 februari 2019:
  
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2019. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. Tevens is er gezorgd voor een gevarieerd randprogramma.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  
> Donderdag 14 februari 2019:
 

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2019.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 22 februari 2019 tot en met 10 maart 2019.

Dit jaar zijn er vier nieuwkomers: Après Ski (Lampaert) en Tiki Party (Simon).

De Winterfoor zal in totaal 114 attracties en kramen tellen en op zondag 10 maart 2019 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Openingsuren Winterfoor 2019 (vrijdag 22 februari t/m zondag 10 maart):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  

  
> Dinsdag 12 februari 2019:
 
 > Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2019.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Door
werkzaamheden op de Groenmarkt verhuist het feestpaviljoen naar de Grote Markt. Hierdoor zal de carnavalskermis ook uitbreiden naar het Minderbroedersplein. 

Van vrijdag 01 maart tot en met donderdag 07 maart 2019 zorgen meer dan 60 kraam- en attractiehouders voor een 7-dagen durende winterkermis. Grote nieuwkomers dit jaar zijn de Impact (Ricardo Hamers) en Escape (van de Molengraft/Commissaris)


De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 

  

  
> Donderdag 07 februari 2019:
 

> Eerste attracties Tilburgse Kermis bekend.

De Tilburgse kermis krijgt dit jaar weer een reuzenrad. De stad Tilburg vindt de attractie zo belangrijk voor de uitstraling van de kermis dat ze er 37.000 euro aan “compensatiegeld” voor betaalt.

Zonder investering en inkoop is een plek op de Tilburgse Kermis commercieel niet interessant genoeg voor een reuzenrad. Zoiets mag niet opnieuw gebeuren, stellen burgemeester en wethouders. Want een reuzenrad is, meer nog dan andere attracties, beeldbepalend voor de kermis. Zonder investering en inkoop is een plek in Tilburg commercieel niet interessant genoeg voor een reuzenrad.  Met als gevolg dat exploitanten voor andere steden kiezen.

Reden voor de gemeente om in de buidel te tasten: 37.000 euro trekt ze uit voor een proef om dit jaar verzekerd te zijn van de attractie. De gemeente Tilburg heeft inmiddels een overeenkomst gesloten met exploitant Lamberink die deze zomer de Sky Club in Tilburg opbouwt.

Blijkt de financiële constructie een succes dan wil de gemeente een overeenkomst sluiten voor de komend vier jaar. Hiervoor trekt ze in totaal een kleine 150.000 euro uit. Dan is de Tilburgse Kermis voor de komende jaren wel verzekerd dat er een reuzenrad staat.

Verder raakte ook reeds bekend dat je op de hoek van het Piusplein en de Paleisring op 80 meter door de lucht kan zwieren en genieten in de zweefmolen Around the World XXL.  

  

  
> Maandag 21 januari 2019:
 

> Nieuw Reuzenrad voor Bufkens en Denies.

In oktober heeft de première plaats van het nieuwe Reuzenrad “The View II” voor René Bufkens en Toni Denies. Het rad is gebouwd door SAD Machinenbau uit Duitsland en is 48 meter hoog en telt 36 gesloten gondels. Naast dit nieuwe rad blijven de andere reuzenraden “The View I” en “Budapest Eye” ook nog in exploitatie. Langs deze weg wensen we beide families veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 

  
> Dinsdag 15 januari 2019:
  

> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld.

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2019. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto). Die komt dit jaar van de hand van
Yordi Ringoir, een 27-jarige Aalstenaar in hart en nieren en een gekend figuur in de carnavalswereld

In de affiche zit de meest gekende slagzin van Aalst: “Oilsjt, Ajoin en bier mè schoim”. Dirk Martens – die anders zeer statig op zijn sokkel staat – geniet ook van de carnavalssfeer, met 2 frisse pintjes Safir. De “Voil Jeannet” – die in mijn ogen het symbool is van carnaval – bijt in een ajuin. Die ajuin is op zijn beurt, zonder enige discussie, hét symbool van Aalst. Met het bekendste gebouw en de bekendste Aalstenaar (Dirk Martens) op de achtergrond heb ik proberen Aalst te symboliseren. Ik heb in simpele beeldtaal carnaval willen illustreren: “Weir zèn gebeten va carnaval”.

Van eendjes vissen voor de kleinsten tot de meest gevaarlijke attracties voor de echte durvers en alles ertussenin… Er is voor elk wat wils op de winterfoor van Aalst.

 

  
Op de Keizershallen, de Hopmarkt, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt en Werfplein staan meer dan 110 verschillende attracties. Zowel de klassiekers als de nieuwste adembenemende attracties vinden jaarlijks hun weg naar Aalst. Ook de snoep- en smoutebollenkramen nemen hun vertrouwde plaatsen terug in.

De ‘Dag van het Kind’ gaat dit jaar door op donderdag 28 februari van 13 tot 18 uur. Vele scholen komen op die dag met hun kinderen naar de winterfoor. Iedereen (kinderen én volwassenen) krijgt toegang tot de attracties aan het voordelige tarief van 1 euro per rit. Tijdens de Dag van het Kind zal de hele kermis prikkelarm zijn.


De Winterfoor start op vrijdag 22 februari en loopt nog tot en met zondag 10 maart. Op de laatste dag is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.
 
> Maandag 14 januari 2019:
 
> Olympia Looping op Frühlingsvolksfest in Köln.

Voor de fans van de Olympia Looping van Barth is er goed nieuws. Vandaag maakte de
Gemeinschaft Kölner Schausteller (GKS) bekend dat de Olympia Looping (de grootste transportable 5e-looping coaster) op het Frühjahrsvolksfest (zaterdag 20 april t/m zondag 05 mei 2019) zal staan. Ook zal de Olympia Looping dit jaar te beleven zijn op de Rheinkirmes van Düsseldorf en de Cranger Kirmes in Herne.
  

  
> Woensdag 09 januari 2019:
 

> Beach Club op de Tilburgse Kermis.

Op de kop van de Heuvelring en de kruising met de Spoorlaan komt dit jaar tijdens de Tilburgse Kermis een Beach Club. (
Op de plek waar voorheen de poffertjeskraam stond).
Naast het Tirolerdorp dat dit jaar ook weer op het NS-plein staat komt er nieuw thematische horeca-gelegenheid. Exploitant van deze Beach-Club is net zoals het Tirolerdorp Pier Albers.


Het Tirolerdorp staat er ook dit jaar gewoon weer, de Beach Club wordt er een aanvulling op, aldus Albers. ,,We zijn nu drie beachbarren aan het bouwen, er komt een verhoging en verschillende rustplekken met linnen overkapping. Ook komt er straks wit zand te liggen.” Maar we hebben nog wel een mooie verrassing in petto voor Roze Maandag, maar daar kan ik nog nog niks over verklappen aldus nog een fiere Piet Albers.

De opstelling van de kermis verandert dit jaar eveneens.  De attracties aan het Stadhuisplein worden omgedraaid. Dit houdt in dat de grote attracties met de rug richting het stadhuis worden geplaatst. Ook komen er geen attracties langs het Willem II-pad tot aan de Spoorlaan te staan.
 

 
> Maandag 07 januari 2019:
 
> 630.000 bezoekers voor Hasselt Winterland.

Het winterevenement Winterland in Hasselt is afgeklokt op 630.000 bezoekers. Dat zijn er minder dan de voorbije jaren maar dat wijten volgens de organisatoren aan het zeer sombere regenweer en dat het evenement dit jaar een week korter duurde. Toch zijn de standhouders bijzonder tevreden.

Naar volgend jaar toe wil de organisatie nog meer samenwerken met de stad. "De verlichting in de stad was al goed, maar we kunnen de aankleding in de straten zeker nog verbeteren", meent de organisatie. "Ook de kerstboom op de markt en de intrede van de Kerstman op 7 december waren mooie toevoegingen. Vooral dat laatste was, ondanks de gietende regen, een hele belevenis. 150 figuranten, 1.200 led-lichtjes en een prachtige slee maakten het plaatje compleet. Drie en een halve week lang zat de Kerstman bij ons in Winterland en zo zijn we echt de kerststad van Vlaanderen."

Winterland Hasselt editie 12 heeft plaats van zaterdag 23 november 2019 tot en met zondag 05 januari 2020.