>>> Kermisnieuws januari 2019
 
> Woensdag 09 januari 2019:
 

> Beach Club op de Tilburgse Kermis.

Op de kop van de Heuvelring en de kruising met de Spoorlaan komt dit jaar tijdens de Tilburgse Kermis een Beach Club. (
Op de plek waar voorheen de poffertjeskraam stond).
Naast het Tirolerdorp dat dit jaar ook weer op het NS-plein staat komt er nieuw thematische horeca-gelegenheid. Exploitant van deze Beach-Club is net zoals het Tirolerdorp Pier Albers.


Het Tirolerdorp staat er ook dit jaar gewoon weer, de Beach Club wordt er een aanvulling op, aldus Albers. ,,We zijn nu drie beachbarren aan het bouwen, er komt een verhoging en verschillende rustplekken met linnen overkapping. Ook komt er straks wit zand te liggen.” Maar we hebben nog wel een mooie verrassing in petto voor Roze Maandag, maar daar kan ik nog nog niks over verklappen aldus nog een fiere Piet Albers.

De opstelling van de kermis verandert dit jaar eveneens.  De attracties aan het Stadhuisplein worden omgedraaid. Dit houdt in dat de grote attracties met de rug richting het stadhuis worden geplaatst. Ook komen er geen attracties langs het Willem II-pad tot aan de Spoorlaan te staan.
 

 
> Maandag 07 januari 2019:
 
> 630.000 bezoekers voor Hasselt Winterland.

Het winterevenement Winterland in Hasselt is afgeklokt op 630.000 bezoekers. Dat zijn er minder dan de voorbije jaren maar dat wijten volgens de organisatoren aan het zeer sombere regenweer en dat het evenement dit jaar een week korter duurde. Toch zijn de standhouders bijzonder tevreden.

Naar volgend jaar toe wil de organisatie nog meer samenwerken met de stad. "De verlichting in de stad was al goed, maar we kunnen de aankleding in de straten zeker nog verbeteren", meent de organisatie. "Ook de kerstboom op de markt en de intrede van de Kerstman op 7 december waren mooie toevoegingen. Vooral dat laatste was, ondanks de gietende regen, een hele belevenis. 150 figuranten, 1.200 led-lichtjes en een prachtige slee maakten het plaatje compleet. Drie en een halve week lang zat de Kerstman bij ons in Winterland en zo zijn we echt de kerststad van Vlaanderen."

Winterland Hasselt editie 12 heeft plaats van zaterdag 23 november 2019 tot en met zondag 05 januari 2020. 

 

 

 
> Vrijdag 14 december 2018:
 

> Genk Schaatst 2018.

Vanaf vrijdag 14 december kan je op de Grote Markt terecht voor uren schaatsplezier. Je viert je schaatskunsten bot op de grote piste, en daarna drink je een heerlijke kop warme chocolademelk in één van de omliggende winterchalets of in de gezellige spiegeltent. Schaatsen kan je trouwens ter plaatse huren. En glijden maar! Dit allemaal tot en met zondag 06 januari 2019.


Voor de vierde keer op rij komt het grote Limburgs Kerscircus naar Genk. Van vrijdag 21 december 2018 tot en met zondag 13 januari 2019. Zin in twee uur circusplezier voor het hele gezin, en dat alles gegoten in een heerlijke kerstsfeer? Bezoek dan zeker het Kerstcircus ! Nieuw en extra dit jaar: een performance van de original transformer Bumblebee – recht uit Hollywoord overgevlogen !


Op 31 december 2018 tellen ze van oud op nieuw in Genk af op de Fruitmarkt. Coco Jr. & The All Stars brengen de sfeer erin met feestelijke covers in een kruidige cocktail van pop, rap, funk, r'n'b, reggae, soul en dance. Om middernacht tellen we samen af naar het nieuwe jaar. 

 

 
> Zaterdag 24 november 2018:
 

> Voorlopige opstelling Tilburgse Kermis 2019.

Het kermisteam van de gemeente heeft de afgelopen weken gewerkt aan de verpachting voor de kermis van 2019. Samen met de exploitanten is een voorlopige opstelling voor de Tilburgse kermis van 2019 gemaakt.

Er zijn wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De attracties aan het Stadhuisplein worden omgedraaid. Dat betekent dat de grote attracties met de rug richting het stadhuis komen te staan. Kleinere attracties staan met de achterkant richting het appartementencomplex Frankenhof. Hierdoor hebben de bewoners van de Frankenhof beter zicht op de kermis. Er komen volgend jaar geen attracties langs het Willem II- pad tot aan de Spoorlaan te staan. De attracties staan hier voorbij de Magazijnstraat. De voorlopige opstelling ziet er op de kaartjes als volgt uit. Deze opstelling kan nog veranderen.

 
Hopelijk krijgen we net zo’n lekker weer als tijdens de editie van 2018. Want op de kop van de Heuvel verrijst een Beach Club. Volgend jaar juni is er natuurlijk weer een kick off met bekendmaking van alle attracties en met zoals altijd wat verrassingen. 
 

  
> Woensdag 14 november 2018:
 

> Winterland Hasselt claimt de Kerstman.

De elfde editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 24 november en zal Hasselt 6 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van België. De overdekte ijspiste van 1000 m²,
het huis van de kerstman, de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes, de attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor winterplezier voor jong en oud. De aankleding met veel decoraties en verlichting zorgen ook komende editie voor een onvergetelijk wintersfeer. Blikvanger wordt het reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving.

Verrassend programma
Naast deze vaste activiteiten zijn er ook enkele momenten met stip in de agenda te plaatsen. 

Zo passeren onder meer de Romeo’s er voor de opname van hun kerstvideo (27 november), geeft theesommelier Jessica Van Humbeeck een workshop, pakt Jos Tuts uit met zijn Hasseltse one man show en stelt de Nederlandse tv-presentator Wijbrand van der Danse zijn ‘Weihnachtsfest der Volksmusik’ voor die in de Ethias Arena doorgaat . Maar het meest opmerkelijk wordt zonder twijfel de Winterlanddate, waarbij Virginie Claes mensen uit hun isolement wil halen om zo tot nieuwe vriendschappen te komen.

 

Hasselt verwelkomt en claimt vanaf dit jaar de intocht van De Kerstman. Vrijdag 7 december zijn alle ogen gericht op de Limburgse provinciehoofdstad en de officiële komst van De Kerstman. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht door de Hasseltse binnenstad die eindigt op Winterland. Hij bezoekt ‘De schatkamer van De Kerstman’, een nieuwe, grootse indoor kerstmarkt die we 23 november al openen. Daarna krijgt hij officieel de sleutels van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman’.

 
Deelnemers:

Schaatsbaan
Een overdekte schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Grand Cafe
Een gezellig café met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een café in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het café heerst elke dag een gezellige ambiance.

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!

Kersttreintje
Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours. 
Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Spiegeltent
Unieke spiegeltent “Crystal Palace” zal compleet in kerstsfeer zijn. Dit jaar nog groter!

Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein.
 

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschillende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

Christmas Villa
Maak een angstaanjagend ritje in de Christmas
Villa. Dit spookhuis is compleet in Christmas style aangekleed...

Santa’s Magic City
Vind de uitgang in dit winters glazendoolhof.

Christmas Flying
Een prachtig in kerstgedecoreerde kinderattractie.

Reuzenrad
Het reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving 

 

 

 
> Woensdag 31 oktober 2018:
 
> Attractielijst Niel Jaarmarktkermis 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Jaarmarktkermis in Niel, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 60 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 29 oktober 2018:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2018. 

Vandaag presenteerde de Stad Lier zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 02 november 2018 tot en met 18 november 2018.

De kermisattracties staan dit jaar verdeeld over de Grote Markt, Zimmerplein en op de parking aan het Gasthuisvest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 26 oktober 2018:
 
> Kermisprogramma Lanaken oktoberkermis.

Van vrijdag 20 tot en met maandag 29 oktober heeft de jaarlijkse oktoberkermis plaats in het centrum van Lanaken. 


Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 25 oktober 2018:
 

> Vrijdag start Kölner Herbstvolksfest.

Op 26 oktober om 14 uur is het zover, dan start het Kölner Herbstvolksfest. Tot 4 november kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Keulen met schitterend uitzicht op de “Kölner Dom”.
Ook deze editie, die vandaag werd voorgesteld tijdens een perspresentatie, zijn er weer vele nieuwkomers. Zo zijn er drie attracties voor de eerste keer te gast. De dubbel-loopingachtbaan Teststrecke (Steiger), de Reuzenschommel Konga (Küchenmeister) en de Free Fall Tower Hangover (Schneider).

Verder highlights zijn deze editie de Happy Beach Monster (Hoffmann), Hawaii Swing (Schaak), Krumm & Schiefbau (Hartmann) om er maar enkele te vernoemen.
Verder is zelfs de Wild Mause (Barth) van de partij. Daarnaast ook de Break Dance (Klinge) en de Musik Express (Schoeneseifen).
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:
- 29 oktober: 5e Rosa Montag
- 30 oktober: Familiedag
- 2 november: Vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen van 14u00 tot 22u00
Familiedag van 13u00 tot 22u00
Zon- en Feestdagen van 12u00 tot 22u00
Allerheiligen (1/11) van 18u00 tot 22u00


GKS-Vorstand v.l.: René Bauermeister, Willi Krameyer und Otto-Ernst Weber


Acteur Klaus Nierhoff (rechts en bekend van Lindenstraße, SOKO, enz), boegbeeld van de 5. Rosa Montag Köln, und Jürgen Piger Gesamtleitung anyway e.V.

 

 

  
> Woensdag 24 oktober 2018:
 

> Wiener Circus terug in Hasselt.

Het Wiener Circus is zoals iedere herfstvakantie terug in Hasselt.
Vlaanderens oudste en mooiste circus slaat zijn tenten op in Kuringen aan het Prinsenhof (oude paardemarkt).

De voorstellingen gaan door van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 18 november.

Zoals ieder jaar presenteert het wiener circus een vernieuwde show.
Dit jaar komen the Mario Brothers op bezoek en voor de eerste maal in Vlaanderen - The original TRANSFORMER Bumblebee!!!

Humor spanning elegantie kracht en bulderlach in de spetterende show.
De show die 120 min duurt inc pauze wordt presenteert in de aangenaam verwarmde circustent.

Het Wiener Circus staat garant voor traditioneel circus in een modern jasje;Kom dat zien kom dat zien.Hou de traditie van het wiener circus in ere met een bezoek in Hasselt.

 

 
> Vrijdag 12 oktober 2018:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2018.

De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 07 november 2018 tot en met 11 november 2018 in de binnenstad. Dit jaar heeft de 681e editie plaats. Ook dit jaar worden, net zoals de laatste jaren, aan het station ook nog attracties geplaatst. Kortom een extra feestelijke editie van deze Allerheiligenkirmes.

Dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes wederom een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 11 oktober 2018:
 

> Attractielijst Köln Herbstvolksfest 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Herbstvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Teststrecke (Steiger), Wild Maus (Barth), Happy Beach Monster (Hoffmann), Break Dance (Klinge), Konga (Küchenmeister) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 10 oktober 2018:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2018. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 13 oktober 2018 tot en met 16 oktober 2018 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 04 oktober 2018:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2018. 

De Stad Oostende maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende.
De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 05 oktober tot en met zondag 04 november 2018. Dit jaar maken 72 kermisattracties hun opwachting, waarvan 14 grootvermaakzaken. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 03 oktober 2018:
 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2018. 

Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van zondag 14 oktober 2018 tot en met donderdag 18 oktober 2018 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. 

Op dinsdag 16 oktober 2018 is het familiedag op de kermis met kortingen voor iedereen. Eerder op de dag heeft de traditionele kermisdag plaats voor de personen met een beperking. Verder wordt deze dag afgesloten met een vuurspektakel. Ook is er die dag een bezoek van enkele KRC Genk-Spelers aan de kermis. 

Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 02 oktober 2018:
 

> Kermisprijzen Weert uitgereikt.

Een speciale jury heeft maandagavond bepaald welke kermisattracties in 2018 een
prijs verdienen. Wethouder Geert Gabriels reikte samen met het kermisteam de kermisprijzen uit bij het kermiscafé aan de Dries.
De Sound Machine op het Kasteelplein heeft de publieksprijs gewonnen.


 Publieksprijs

De publieksprijzen van de Weerter kermis gaan dit jaar naar:
1. Sound Machine – Kasteelplein (Hoefnagels)
2. Reactor – Dries (Moonen)
3. Mad Mill – Dries (De Vries)

 
Vakjury
De puntentelling van de vakjury, leverde de volgende uitslag op:

Categorie groot vermaak
1. Heroes City XXL – Bassin (De Vries)
2. Reactor – Dries (Moonen)
3. Ghost Rider – Langpoort (Löffelhardt)

Categorie klein vermaak
1. Bootjesmolen – Nieuwe Markt (Eeringa)
2. Montgolfiere Ballonvlucht – Kasteelplein (Zarnikau)
3. Familie-achtbaan – Nieuwe Markt (Buwalda)

Categorie spellen
1. Shooting Game – Markt (Hoefnagels)
2. Kamelenderby – Kasteelplein (Verwijk)
3. Chocoladerad – Dries (Albers)

Categorie verkoopzaken
1. Schwenkgrill – Markt (Mittler)
2. Spaanse Churros – Kasteelplein (Buwalda)
3. Kermiscafé – Dries (Heuven – Dauphin)

De simulator (met VR-brillen) van exploitant De Voer op het Stationsplein kreeg een aanmoedigingsprijs van de juryleden. Hiermee willen ze innovatie op de kermis stimuleren.
 

 
> Vrijdag 28 september 2018:
 

> Schlagersterren beleven dolle pret op kermis in Hasselt.  
Het Schlagerfestival 2019 zal in het teken staan van kermis en daarom waren Laura Lynn, Willy Sommers, Luc Steeno, John Terra en Yves Segers gisteren op Hasselt Kermis om een tv-spot op te nemen die de moeder aller schlagerfestivals zal promoten. De heren beleefden ondermeer lol op de schuif-af.
Foto's met dank aan Roland Hermans.

 

 

 

 
> Woensdag 26 september 2018:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 06 oktober 2018 tot en met 11 november 2018 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

  
> Woensdag 19 september 2018:
  
> Attractielijst Opglabbeek Najaarskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 22 september 2018 tot en met 24 september 2018. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. Naar aanleinding van werken in het centrum staat de kermis net zoals de najaarskermis afgelopen jaar op de sportzone in de Kruisstraat. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
  
> Woensdag 05 september 2018:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2018.

Vandaag werd de attractielijst van de grootste en gezelligste kermis van het land bekend gemaakt. Hasselt Kermis heeft dit jaar plaats van zaterdag 22 september 2018 tot en met zondag 30 september 2018, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan.

Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan 28 grootvermaakzaken, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 5 nieuwkomers ter vergelijking van verleden jaar.

Voor het eerst op Hasselt Kermis te beleven is de Top of the World (de Poorter & Bodet), Villa Chaos (Drutti) en de Après Ski (Lampaert).

Verder heeft de Belgische première plaats van de Tiki Party van de familie Simon-Bodet op het einde van de Boudewijnlaan. Na enkele jaren afwezigheid staat er terug een Caroussel Gallopant op Hasselt Kermis. Dit keer deze van de familie Rovive.

Het vuurwerk bij de opening van de kermis in Hasselt wordt geluidsarm. Daarmee pioniert Hasselt. Volgens vuurwerkspecialist Kris Degryse van Arts of Fireworks, dat het vuurwerk op 22 september afschiet, blijft alles min of meer bij het oude. De kleuren zijn hetzelfde, de hoogtes die de pijlen halen zijn iets lager, maar er zijn veel minder luide knallen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Het kermisprogramma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 22 september
15 uur opening kermis
21 uur vuurwerk aan kanaalkom

Maandag 24 september
14 tot 17 uur andersvalidendag
14 tot 21 uur prikkelarme kermis (zonder flitsende lichten en luide muziek zodat de kermis ook geschikt is voor mensen met autisme of epilepsie)

Dinsdag 25 september
8 tot 13 uur: jaarmarkt
Dit is een bijzondere editie van de wekelijkse markt, met feestelijke aanbiedingen en speciale producten.

Donderdag 27 september
Familiedag met verlaagde prijzen

Zondag 30 september
laatste kermisdag
 

 

 

 
> Maandag 03 september 2018:
 

> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2018.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 08 tot en met zondag 16 september 2018. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 10 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Dinsdag 11 september heeft de prikkelarme dag plaats. Op donderdag 13 september gaat dan de grote kermisjaarmarkt door.
 

Op de laatste dag hebben de foorkramers een verrassing in petto. Welke deze is wordt niet bekend gemaakt.
Door werken aan De Motten staan de attracties dit jaar in een geheel andere opstelling.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 24 augustus 2018:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven.
Van 31 augustus 2018 tot en met 23 september 2018 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Flying Jump (Hendrickx) en Rock & Roll (Simon). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 21 augustus 2018:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2018.  

Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2018. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 17 augustus 2018:
 
> Attractieslijst Kermis Weert 2018 bekend.

Het moment waar veel kermisliefhebbers naar uitkeken is daar. De attractielijst van Kermis Weert 2018 is bekend. Ook dit jaar verwelkomt Weert een aantal nieuwe attracties. De kermis vindt plaats van vrijdag 28 tot en met woensdag 03 oktober 2018.

Zoals elk jaar is de kermis in Weert een volksfestijn voor jong en oud. Een draaimolen, autoscooter, break dance, polyp en glijbaan zullen natuurlijk niet ontbreken. Ze horen net als de suikerspinnen en befaamde curryworsten bij de Weerter kermis.

Zoek je het graag hoger op, of ben je een echte thrillseeker? Ook dan kom je dit jaar aan je trekken. Natuurlijk is er veel meer te beleven op de kermis in Weert. Ook dit jaar staan er 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen. De attractielijst is te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 16 augustus 2018:
 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 18 augustus:
16:00 uur opening kermis

Zondag 19 augustus:
14:00 uur opening kermis. 
Vanaf 17:00 uur straattheater "Fruitylicious & Stillts Duo".

Maandag 20 augustus:

17:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 21 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Gezinsdag of korting op de kermis

 
> Dinsdag 14 augustus 2018:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2016. 

De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 23 augustus 2018 tot en met 29 augustus 2018, werd aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor de Top of the World van de Poorter/Bodet.  

In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 13 augustus 2018:
 
> Cranger Kirmes ontvangt 3,9 miljoen bezoekers.

Ongeveer 3,9 miljoen bezoekers genoten van de editie van de Cranger Kirmes van dit jaar. 


Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer. De twee afgelaste vuurwerkshow naar aanleiding van de hitte en droogte deden de teller helaas net geen 4 miljoen bezoekers halen dit jaar.

De volgende Cranger Kirmes begint op 01 augustus 2019 en duurt tot 11 augustus 2019.

 
> Vrijdag 10 augustus 2018:
 

> Programma Septemberkermis Tongeren.

De septemberkermis in Tongeren gaat door van 8 tot 16 september 2018. Kermis in Tongeren...., dat is eendjes vangen, op de botsauto's zitten, smoutbollen eten, morellenbier drinken, de jaarmarkt, vuurwerk.... Allemaal tradities die elke Tongenaar hoog in het vaandel draagt.

De kermis gaat dit jaar gedeeltelijk in een nieuwe opstelling en in een vernieuwd kader door. Een gedeelte van de kermis wordt opgebouwd op de nieuwe parking ‘De Motten’. De overige attracties worden aan de Kastanjewal geplaatst. Deze zal klaar zijn in september. De ondergrond wordt - speciaal voor de kermis - in lavasteen aangelegd om zo voldoende steunkracht te garanderen voor zware attracties.

Programma

  • zaterdag 8 september: 300 twaalfjarigen openen de kermis om 14 uur

  • zaterdag 8 september: vuurwerk om 22 uur

  • maandag 10 september: polsbandjesactie (meer dan 35 attracties (ongelimiteerd) voor € 15,00)

  • dinsdag 11 september: prikkelarme kermisdag

  • woensdag 12 september: familiedag

  • donderdag 13 september: jaarmarkt

  • zaterdag 15 september: kermisbraderie

Zondag 16 september: "de lèstë" (En wat ‘de lèstë’ precies inhoudt willen de foorkramers nog even geheim houden)
Een vooruitblik…

In 2019 zullen alle werken op de Motten afgerond zijn. Dan worden opnieuw alle attracties geplaatst, dat zijn er 9 meer dan dit jaar.

 
> Donderdag 09 augustus 2018:
 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2018.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuwkomer van vorig jaar is er ook dit jaar weer bij, namelijk de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start d
it jaar Lommel Kermis wederom op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst.
De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 08 augustus 2018:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2018. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 10 augustus 2018 tot en met 21augustus 2018, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Met een verlenging tot en met 26 augustus kan je een weekje langer kermisvieren, maar dit niet met alle attracties.

Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 20 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 07 augustus 2018:
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2018.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 77 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen...

Er is zoals elk jaar weer een familiedagen (14 en 21 augustus). Ook zal er een pendeldienst zijn tussen het kermisterrein en de parking Stadspark aan de rand van de stad. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 06 augustus 2018:
 
> Geen Tilburgse Winterkermis meer.

Na twee edities van een winterkermis in het centrum van Tilburg, zal er dit jaar geen vervolg meer aan worden gegeven. Het succes waar vooraf op gehoopt was, bleef helaas uit.  Een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid van een eventueel winterevenement  in de Tilburgse binnenstad is op niets uitgelopen en leidde tot het in de ring gooien van de handdoek daar waar het de initiatieven vanuit de gemeente betreft.

Op een winterkermis hoeft niet meer gerekend te worden. Toch staat er voor de mogelijkheid van een winterevenement nog een achterdeurtje open met het neerleggen van eventueel initiatief daarvoor bij de ondernemersvereniging.

 

 
> Vrijdag 03 augustus 2018:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 24 augustus 2018 tot en met 03 september 2018 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  
> Maandag 30 juli 2018:
 

> Zonovergoten en relaxte Tilburgse Kermis 2018.

Deze editie van de Tilburgse Kermis gaat de boeken in als de warmste ooit. Samen met bezoekers, exploitanten en horeca hebben we getracht het hoofd koel te houden. Het warme weer zorgde al met al voor een zeer relaxte sfeer op de kermis. Dat zie je ook terug in het historisch lage aantal aanhoudingen.

Kermiswethouder Erik de Ridder blikt tevreden terug op de afgelopen 10 dagen: “Ook dit jaar hebben we weer stappen gezet om de kermis verder te vernieuwen. De Pink Chapel waar je ook op Roze Maandag kon trouwen was natuurlijk helemaal geweldig. Net als de slaapbubble.
Feitjes en weetjes :
– Voor het eerst in de geschiedenis van de kermis in Tilburg is er geen regen gevallen, het is tien
dagen lang droog (en warm) geweest.
– KermisFM met ruim 220 vrijwilligers bestaat dit jaar 10 jaar!
– De brandweer is tijdens de kermis alleen voor een aangebrande tosti en twee kleine buitenbrandjes uitgerukt.
– De Tilburgse Kermis was het eerste evenement waarop de politie met nieuwe koelvesten werkte, natuurlijk vanwege de hitte.
– Er waren dit jaar fors minder aanhoudingen dan vorig jaar: in totaal slechts 16. De meest opvallende betrof de diefstal van een tosti (niet dezelfde tosti als die is aangebrand overigens).

– De kermis was op donderdag 26 juli de warmste plek in Europa. (37,6 °C)
– Erik de Ridder was ook dit jaar weer zo vaak te gast in de studio KermisFM dat ze hem maar een DJ-klus voor volgend jaar hebben aangeboden.
– Er is deze kermis ongeveer 45 ton afval opgeruimd, 25.000 liter urine geproduceerd en 12.000 kW an stroom (gemiddeld) per dag verbruikt.
– Bij de twee EHBO-posten zijn in totaal ruim 3.000 bekertjes water uitgedeeld aan bezoekers. – Er zijn relatief weinig verwondingen geweest deze kermis. Wel zien we een lichte stijging van het aantal EHBO-behandelingen ten opzichte van vorig jaar (716 in 2018), met name behandeling van blaren en wondjes door het dragen van slippers. 

 
> Maandag 23 juli 2018:
 

> Sitenews : Echte Tilburgse Kermisfanaten.

“Voor een ritje komt hij graag vanuit België" dat is de titel van het artikel dat verscheen in de Nederlandse krant "het Brabants Dagblad" op maandag 23 juli 2018. Hiermee werd aandacht besteed aan KERMISVERMAAK.be en aan de kermispassie van jullie webmaster. Het bewuste artikel kunnen jullie HIER nalezen.

Langs deze weg willen wij de correpondent van dienst hartelijk danken voor het zeer prachtige artikel dat verschenen is.

 

 
> Maandag 23 juli 2018:
 

> Meer dan 4,25 miljoen bezoekers op de Rheinkermis 2018.

Dankzij 10 dagen zon en prachtig weer werd de Rheinkirmes met een bezoekrsrecord van 4.25 bezoekers afgesloten. Dit is ongeveer een half miljoen meer bezoekers dan tijdens de kermis van 2017.
Ondanks het bezoekers record waren er nauwelijks incidenten. Alleen de hitte was een probleem.

Volgens plaatsmeester Thomas König was het eerste weekend met ongeveer 1,2 miljoen bezoekers vooral goed - ook een record. De weekdagen inclusief het vuurwerk op vrijdag hadden het niveau van het vorige jaar behouden. Het feit dat hier geen ander record werd opgenomen, heeft waarschijnlijk iets te maken met de hitte van de middag. De tweede zaterdag was een beetje zwakker dan vorig jaar. Dit had wellicht te maken met een ander groot event “Kölner Lichter”. 


De Rheinkirmes in Düsseldorf van 2019 heeft plaats van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli 2019.

 

 

  
> Donderdag 12 juli 2018:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2018.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 14 juli 2018 tot en met 19 augustus 2018 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. Grote nieuwkomer dit jaar is de Top of the World van De Poorter/Bodet die er z'n première viert.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 

 
> Woendag 11 juli 2018:
 

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Big Splash (Klünder), X-Racer (Klünder), No Limits XXL (Thurner-A), Break Dance No.2 (Dreher), The King (Zinnecker) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Woendag 04 juli 2018:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2018. 

Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 30 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland.

Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf 03 augustus 2018 tot en met 12 augustus 2018 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 02 juli 2018:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2018. De attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 13 juli 2018 tot en met 17 juli 2018 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Daarnaast is er dagelijks mooie randanimatie. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 28 juni 2018:

> Geen late luide kermisbeats en korting op standgeld.

De Hasseltse gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd dat er vaste regels om de geluidshinder van de septemberfoor komen.

Bedoeling is om tot een duidelijke afspraak te komen, die het kermisplezier garandeert maar die er ook voor zorgt dat één en ander leefbaar blijft voor de buren. Er wordt zeker geen zeker geen sluitingsuur op, maar het muziekniveau wordt op een bepaald moment teruggeschroefd naar een aanvaardbare 85 decibel. Dat biedt, voor de late bezoekers nog altijd een fijne kermissfeer maar tegelijk zorgt het voor een rustigere omgeving voor de buurtbewoners die willen slapen.

Trouwens, het stadsbestuur heeft uitstekende contacten met de foorreizigers. Zo heeft men de standgelden voor dit jaar nog laten zakken, zegt schepen Corthouts

Op de openingsdag van de septemberfoor, wanneer ook het vuurwerk doorgaat, mag de kermismuziek luider dan 85 decibel klinken tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt dat 23 uur en op de andere weekdagen ligt dat tijdstip vast op 22 uur. Het ligt ook vast dat de verschillende kermisattracties ten vroegste om 10 uur open mogen en dat ze, om de aantrekkelijkheid van de kermis te verhogen, allemaal minimaal moeten open zijn tussen 19 en 22 uur. Op de dag dat mindervaliden extra welkom zijn, worden alle attracties geacht te openen om 14 uur. 

Hasselt kermis start dit jaar op zaterdag 22 september en loopt tot 30 september. 

 
> Maandag 25 juni 2018:
 

> 800.000 bezoekers voor Sinksenfoor dit jaar.

Ongeveer 800.000 mensen hebben dit jaar een bezoek gebracht aan de Sinksenfoor, die van start ging op 19 mei. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er 51 dagen (twee weken langer dan anders) en trok ze 850.000 mensen.
Zowel in 2016 als in 2017 en dit jaar stond de foor er 37 dagen. In 2016 vonden bijna 600.000 bezoekers hun weg naar het kermisterrein. Vorig jaar waren er met 800.000 kermisliefhebbers een derde meer bezoekers.

Dit jaar viel Pinksteren en dus ook de Sinksenfoor erg vroeg op het jaar en dat had een minder grote opkomst van studenten tot gevolg, omdat die aan het blokken waren voor hun examens.

 

  
> Vrijdag 22 juni 2018:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2018. 

Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie schitterende kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 20 juni 2018:
 
> Kermis Weert op hoofdlijnen rond.

De op een na grootste kermis van Nederland vindt van 28 september tot en met 3 oktober 2018 weer plaats in onze binnenstad. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. De invulling van de 7 kermispleinen, die elk afzonderlijk een volwaardige kermis vormen, is nagenoeg rond. Ook dit jaar is er weer een aantal mooie publiekstrekkers. En hoewel de ritprijzen voor het eerst in jaren iets worden verhoogd, is Kermis Weert nog altijd een van de grootste, goedkoopste en gezelligste kermissen van ons land.

Dit jaar is er voor het eerst een pop-up store in de Langstraat. Daar is een expositie met onder andere een miniatuurkermis. Bezoekers kunnen er terecht voor alle ins en outs over de kermis en voor de aanschaf van leuke kermissouvenirs. Qua attracties is de nieuwe Mine Tower letterlijk en figuurlijk een grote publiekstrekker. Vanaf 90 meter hoogte kijk je over Weert uit, voordat je met een ‘vrije val’ weer sensationeel naar beneden gaat. Ter vergelijking: de St. Martinustoren is 78 meter hoog. Een andere leuke nieuwkomer is het vlooiencircus van Clown Milko, voorheen directeur van Circus Renz. Enkele van zijn artiesten waren al te gast in huize Royal Palace in Monte Carlo.

Afhankelijk van het soort attractie is het vier tot tien jaar geleden dat de ritprijzen verhoogd werden. De kosten voor de kermisexploitanten stegen al die jaren wel. Daarom is een prijsstijging nu noodzakelijk. Wethouder Geert Gabriëls licht toe: “Om de kwaliteit van de kermis ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, moesten we de prijzen herzien. De prijsstijging is zo laag mogelijk gehouden en komt volledig ten gunste van de kermisexploitanten.” Op deze manier blijft Kermis Weert voldoende aantrekkelijk voor exploitanten en kan het publiek blijven rekenen op genoeg variatie, publiekstrekkers en kwaliteitsattracties. De ritten van 'kinder- en familievermaak' worden maximaal € 0,30 duurder. Attracties die vorig jaar een ritprijs van € 1,20 of € 1,50 hanteerden, kosten dit jaar respectievelijk € 1,50 en € 1,80. De ritprijs voor het 'grootvermaak' stijgt van € 2,00 naar € 2,50 en van 'buitengewoon vermaak' van maximaal € 4,00 naar maximaal € 4,50. Ook met deze nieuwe prijzen is Kermis Weert nog steeds zeer goedkoop.

 

 
> Zaterdag 09 juni 2018:
 

> Nieuw in 2018: Top Of The World – De Poorter/Bodet.

Op de Zuidfoor te Brussel zal de première plaatsvinden van de nieuwe zweefmolen “Top Of The World” van Angelino De Poorter en Jim Bodet (Funrides BVBA).

In deze zweefmolen is er plaats voor 40 personen die dan van op 60 meter hoogte kunnen genieten van een prachtig uitzicht.

Bij deze wensen we de families De Poorter en Bodet heel veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Vrijdag 08 juni 2018:

> Slapen in een bubble op de Tilburgse kermis.

Over ongeveer zes weken barst hij los, de Tilburgse Kermis 2018. Nieuw zijn onder meer de slaapbubble om een nachtje op de kermis te blijven slapen en de opblaaskerk waar je kunt trouwen (voor de nep).

De kermis is van vrijdag 20 t/m zondag 29 juli. De kick-off van de Tilburgse Kermis was op donderdagavond 7 juni in de chique buitentuinen van Hotel Restaurant “Auberge du Bonheur” in Tilburg. Er staan meer dan 200 attracties die samen een lint van 3 kilometer vormen. Bezoekers kunnen onder meer deelnemen aan de Kermisrun, er is een parade van reuzen over het kermisterrein en er rijdt een treintje over de kermis voor het vervoer van de bezoekers.

Het Tirolerdorp is terug van weggeweest, dit dorp met attracties en huisjes in Tirolerstijl was vorig jaar een succes. Op het Spoorplein komt een grote wildwaterbaan te staan. De Starflyer, een enorme zweefmolen van meer dan 100 meter hoog, is ook van de partij op de kermis. Net als attracties als de Free fall en de Rutsch.

Er komt een junior kermiswethouder, een kermiswethoudertje dus, die 1 dag de scepter zwaait op de kermis. Er is straattheater, een openluchtcircus en bezoekers kunnen kermis-merchandise kopen via de kermissite. Uiteraard staan vaste onderdelen als de Roze Maandag en de Blauwe Zondag ook op het programma.

Het bubbel-hotel is deels doorzichtig. ,,Je overnacht er met zicht op de kermis", vertelt kermiswethouder Erik de Ridder. ,,Het idee komt van de mensen van Kermis FM, die  sliepen twee jaar stiekem tussen de attracties. Dit jaar kan dat officieel." Terug van weggeweest is de kermiscamping, die staat dit jaar op het voormalige NOAD-terrein staat. Het hotel en de camping zijn maar een paar nieuwigheden van de aankomende kermis. De lijst met nieuwtjes is lang. Een andere aanwinst is de freefall-tower die  - voordat -ie naar beneden stort - de zitjes naar voren klapt zodat de inzittenden zien hoe diep ze vallen.  

In de Spoorzone wordt het bal. Met een nieuwe kermisbraderie, een tiendaags festivalen een veel groter opgezette theaterkermis  met 18 attracties. Opvallend is dat de Burgemeester Brokxlaan na twee jaar experimenteren niet meer dienst doet als kermisterrein. In plaats daarvan loopt de lus van de kermis over het pad tussen RAW en de spoorlijn. Dus via de Spoorlaan, Willem II-passage en dan langs de achterkant van Hal 88 en de perronkant van de Hall of Fame. 

Ook nieuw is een grote roze opblaaskerk die er alle kermisdagen staat. ,,Daar kunnen mensen, voor de grap, in het kermishuwelijk treden."

Foto’s Kick-Off met dank aan Frank Veldkamp. 

 

 
> Donderdag 07 juni 2018:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 45 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. Nieuwkomers dit jaar zijn de Wildwasserbahn Auf Martinus Spuren (Heitmann/Schneider), Propeller (Ordelman-NL), Chaos Pender (Maier-CH), Jules Verne Tower (Goetzke).

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 04 juni 2018:
 
> Attractielijst Düren Annakirmes 2018.

De attractielijst van de 380e Annakirmes in het Duitse Düren werd bekendgemaakt. 
Ook dit jaar beloofd het weer een zeer schitterende editie te worden met tal van attracties die de skyline van Düren zullen kleuren, waaronder enkele leuke nieuwe klappers zoals
Wilde Maus XXl (Eberhard), Spinning racer (Bruch), Break Dancer (Dreher), Rio Rapidos (Kaiser) en Infinity (Hoefnagels) om er maar enkele te vernoemen.
Natuurlijk zijn de andere vaste stamgasten ook wederom van de partij. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken dit jaar nog hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 01 juni 2018:
 

> Eerste Cranger Weihnachtskirmes.

Dit jaar vind voor de eerste maal een Weihnachtskirmes plaats op de terreinen van de Cranger Kirmes. Het ligt in de bedoeling een familie-vriendelijke kerstevenement te presenteren, waarbij voor alle leeftijden iets geboden wordt. Naar verwachting komt er een grote kunstijsbaan, uitgezochte kermisattracties, traditionele kerstmarkthandelaren, eerste klas gastronomie, dagelijks shows en een eenmalige kerstdecoratie om er iets speciaals van te maken.

Met als grote voorbeeld het Winterwonderland in Londen. De “grote” man achter de schermen van de evenement is Sebastiaan Küchenmeister, bekend als exploitant van de Konga. Als datum is gepland vrijdag 23 november 2018 tot en met maandag 31 decmeber 2018.
 

 
> Dinsdag 22 mei 2018:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2018. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van vrijdag 15 juni 2018 tot en met maandag 25 juni 2018. 
Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 17 mei 2018:
 

> Attractielijst Herne Crange Kirmes 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Cranger Kirmes in Herne, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 

 
> Woensdag 16 mei 2018:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 26 mei 2018 tot en met 28 mei 2018. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. Naar aanleinding van werken in het centrum staat de kermis net zoals de najaarskermis afgelopen jaar op de sportzone in de Kruisstraat. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 09 mei 2018:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2018.

Op zaterdag 22 september gaat het 185e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met zondag 07 oktober 2018 genieten van ongeveer 600 attracties.

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 08 mei 2018:
 
> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2018.

Ook jaar staat de Sinksenfoor op Spoor Oost in Antwerpen. De kermis gaat van start op zaterdag 19 mei 2018. U kan er tot en met zondag 24 juni genieten van zo’n 150 attracties. 

De locatie van de Sinksenfoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Wie met de wagen komt, houdt er beter rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is rond Spoor Oost. Deze plaatsen zijn vaak betalend of met een beperkte parkeerduur. 


De openingsuren zijn licht aangepast. Voortaan elke vrijdag en zaterdag open tot 02.00 uur. Pinksterzondag tot 01.00 uur en alle andere dagen tot 24.00 uur.

Speciale dagen : 05 juni dag voor mindervaliden en 24 juni de big bang met hoge kortingen. Elke woensdag is er ook kinderanimatie voorzien. 

Nieuwe attracties:

·                 Goldmine Tower (Ordelman-NL)
·                 Shaker (Tantillo/Zeppieri & De Bruyne)

Natuurlijk zijn ook alle vasten waarden aanwezig.
Welke dat ook allemaal weer zijn kunnen jullie terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Maandag 23 april 2018:
 
> Attractielijst Geleen Gelaender Kirmes 2018.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 111e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. 

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van vrijdag 25 mei tot en met woensdag 30 mei 2018. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 21 april 2018:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2018. 

Van vrijdag 12 oktober 2018 tot en met woensdag 17 oktober 2018 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 14e maal.

Highlights bij de optredens zijn er van Voxxclub, Falco - The Show, Vlado Kumpan, Sumpfkröten, Räuber, Bläck Fööss, Brings, Anna-Maria Zimmermann, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Funky Marys, Guildo Horn & die Orthopädischen Strümpfe, Münchner Zwietract, Zillertaler Mander en nog veel meer! 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze dertiende editie met enkele mooie toppers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 20 april 2018:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2017.

Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar zijn er ook weer enkele leuke nieuwkomers. Daardoor is deze editie van 2017 wederom een zeer prachtige uitgave. Van 14 juni tot en met 19 juni 2017 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 20 april 2018:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
  
> Woensdag 18 april 2018:
 

> Attractielijst en programma Meifeesten 2018 in Genk.

Op dinsdag 1 mei 2018 vind in Genk voor de 69ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 27 april 2017 tot en met zondag 13 mei 2018, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. Om 16u00 trekt voor de 63ste maal de Internationale
O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Planète Vapeur met een gigantische sprinkhaan. Een ander hoogtepunt zijn de creaties van het Poolse Gezelschap Klinika Lalek Theatre met het grootste marionettencircus van de wereld. Ze brengen een olifant, giraffe en leeuw mee in levensecht formaat.
Een vaste waarde in de O-Parade is de Franse compagnie Remue Menage. Dit jaar brengen ze “La Parade Amoureuse”, grote lichtgevende hertenfiguren.

 

 

 

 

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Samira Bedraoui en haar hofdames Michelle Solberg en Titjana Vjestica.

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.

De jaarlijkse 1 mei-kermis staat dit jaar extra lang opgesteld, van vrijdag 27 april tot zondag 13 mei. In totaal vind je meer dan 100 attracties, goed voor bijna twee kilometer aan kermisplezier. De kermis staat op de Dieplaan tot aan de rotonde van de Jaarbeurslaan/Gildelaan.

Ook dit jaar aan spektakel geen gebrek. Wat denk je van Roue Royale, een gigantisch reuzenrad, dat je maar liefst 50 meter de lucht in draait? Met een panoramisch zicht over Genk bovenaan. Een leuke Cake Walk laat je meters klimmen, afdalen en je evenwicht testen op tal van hindernissen.

Goed nieuws! Dit jaar trakteert je op wel twee familiedagen. Op woensdag 02 mei en maandag 07 mei krijg je korting op tal van attracties. Woensdag 9 mei vanaf 15 uur is het Kids day met leuke kinderanimatie. Denk aan Disneyprinsessen, Marvel-superhelden, kindergrime en een ballonnenclown.
Op donderdag 10 mei (O.H.Hemelvaart) heeft er in het centrum van Genk ook nog een feestmarkt plaats en
rond 21 uur wordt een surprise act op de kermis verwacht. 

Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

 
> Vrijdag 13 april 2018:
 

> Eerste Tilburgse Kermisrun.

Van 20 tot en met 29 juli 2018 is het weer tijd voor de Tilburgse Kermis! Tien dagen lang staat het centrum van Tilburg weer in het teken van dit evenement waarbij de nadruk dit jaar ligt op een zeer gevarieerd aanbod, zowel in attracties als nevenactiviteiten. Een van die activiteiten is de Kermisrun.


Hardlopen door de Spoorzone, rennen door de cakewalk, rondje reuzenrad enz. Mensen rennen over het kermisterrein en zo nu en dan door een attractie. Een idee van Henk van Doremalen, die de bezoekers aan de jaarlijkse algemene ledenvergadering nog wel kennen. De komende tijd wordt bekend hoe een en ander er gaat uitzien. Vast staat wel dat de kermis de basis is. Zo gaan er ook vanaf de kermis ook lussen andere kanten op. 

De eerste Tilburgse Kermisrun vindt plaats tussen 9 en 12 uur op 29 juli. Dat is de laatste zondag van de kermis. Er is geen wedstrijdelement aan verbonden. Bedoeling is dat de deelnemers, in groepje 10 tot 20, sportief bezig zijn. 


De Kermisrun gaat de plaats innemen van de Tilburg Ten Miles-funloop. Die loop in de Spoorzone - waarbij er onder meer door de Hall of Fame en horecagelegenheid Raw werd gerend – was altijd op de vrijdag voor de Ten Miles. Samen met de exploitanten zal worden gekeken welke attracties deel uitmaken van het parcours. 
> Vrijdag 06 april 2018:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 20 april tot en met 13 mei 2018. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Helaas geen grote nieuwkomers dit jaar door werken aan 't Zand. Daardoor kreeg bijna iedereen een andere plek toegewezen.
 

 
> Vrijdag 30 maart 2018:
 

> Morgen start Aachener Frühjahrsbend.

Op zaterdag 31 maart om 14 uur gaat de Öchner Frühjahrsbend (Aachen) van start. Tot en met maandag 16 april kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Euregio van Aachen.
Dit jaar een zeer internationale editie aangezien er meerdere Nederlandse attracties aanwezig zullen zijn.
Enkele highlights deze kermis zijn: Ghostrider (Löffelhardt), Magic (Löffelhardt), Spuk (Sipkema), Around The World (van der Beek), Gladiator (Kriek/Buwalda) en Heroes City (Koevoets/de Vries).
Daarnaast staat ook nog het Juwel Reuzenrad (Göbel), de Eurocoaster (Buwalda) en de Big Splash (Klünder).
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:

- 4 en 11 april : Familiedag
- 13 april : Ladies Night
- 16 april : vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen vanaf 14u00

 

 

 
> Donderdag 29 maart 2018:
 

> Zaterdag start Kölner Frühjahrsvolksfest.

Op 31 maart om 14 uur is het zover, dan start het Kölner Frühjahrsvolksfest. Tot 15 april kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Keulen met schitterend uitzicht op de “Kölner Dom”.
Ook deze editie, die vandaag werd voorgesteld tijdens een perspresentatie, zijn er weer vele nieuwkomers voor Köln, zoals de Big Banboo (Hempen) en de Rio Rapidos (Kaiser)
Verder highlights zijn deze editie de Shake’n Roll (Schäfer), Mr. Beat (Schaak), Daemonium (Renoldi) en The Tower (Blume) om er maar enkele te vernoemen.
Verder is de achtbaan Wild Mause (Barth) van de partij.
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:

- 4 en 11 april : Familiedag
- 31 maart en 13 april : Vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen van 14u00 tot 22u00
Familiedag van 13u00 tot 22u00
Zon- en Feestdagen van 12u00 tot 22u00

 

 

 
> Woensdag 28 maart 2018:
 

> Circus Pipo tijdens paasverlof in Hasselt.

Circus Pipo is een Belgisch circus met een lange familiegeschiedenis. Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en uitzonderlijke sensaties! 

In de verwarmde circustent laat het Duo Borissov een salto van paard naar paard en andere acrobatie te paard zien, uniek in België. Verder brengen Bram Bam, Rafael Gil, families Tarantini en Heppenheimer een indrukwekkende show met clowns, luchtacrobaten, jongleur, dressuur met kamelen, lama's, geiten, poezen en honden... Plezier en gezelligheid voor heel het gezin! 


Voorstellingen: 
vr 30 maart 19u (première) 
za 31 maart 15u & 18u 
zo 1 april 11u* & 15u 
ma 2 april 11u* & 15u 
di 3 april 15u 

wo 4 april 15u 
do 5 april 15u 

vr 6 april 15u 
za 7 april 15u & 18u 
zo 8 april 11u* & 15u
ma 9 april 15u 

di 10 april 15u 
wo 11 april 15u 
do 12 april 15u 
vr 13 april 15u 

za 14 april 15u & 18u 
zo 15 april 11u* & 15u


Toegangsprijzen:
tribunes (oplopende banken): kind € 13 – volwassene € 15 
loges (stoelen tegen de piste): kind € 15 – volwassene € 20 
* 1, 2, 8 en 15 april om 11u aan € 10 per persoon 

(vaste prijs, vrije keuze zitplaats, dezelfde show)

Info:
0486 44 05 89 
circuspipobelgium@hotmail.com
https://circuspipo.wordpress.com/
www.facebook.com/circuspipobe/

 

 

 
> Woensdag 28 maart 2018:
 

> Udense Mega Kermis: familiekermis met top attracties.

Van vrijdag 13 t/m zondag 22 juli staat Uden in het teken van de kermis. De Mega kermis Uden is één van de bekendste en drukste kermissen van Nederland. Een ware beleving in het hart van Uden. Alle attracties draaien voor aantrekkelijk lage ritprijzen, wat een betaalbaar dagje uit mogelijk maakt voor het hele gezin. 

Ieder jaar is de uitdaging om topattracties naar de Mega Kermis Uden te halen. In 2018 is één van de toppers de ‘View Tower’. De panorama toren gaat maar liefst 80 meter hoog en heeft een afgesloten cabine. Dit jaar is het prachtige uitzicht over Uden voor iedereen te beleven. Een andere topattractie is de Encounter. Dit is Europa’s grootste reizende theater, afkomstig uit München, vol met technische multimediale hoogstandjes. Eenmaal binnen worden bezoekers meegenomen in een groot, spannend experiment.  

Maar behalve deze attracties is onze Mega Kermis Uden natuurlijk een echte familiekermis. Met een programma voor jong tot oud en met volop vermaak voor iedereen. De gevarieerde looproute, het verzorgd uiterlijk van onze kermis en afwisseling met terrassen, maakt de sfeer bijzonder gezellig. En na een bezoek aan de kermis kunnen onze gasten hun dag uitbreiden met een bezoek aan het winkelcentrum, een lekker hapje eten of uitpuffen op één van de vele terrassen. Ook de Udense horeca organiseert veel rondom de kermis.

Rondom de kermis is een uitgebreid programma uitgewerkt. Op maandag is de wekelijkse maandagmarkt in de centrumstraten. Dinsdagsmiddag is de Holiday-kermis, waarbij het geluid en snelheid van de attracties zijn aangepast. Woensdag worden bezoekers getrakteerd op een prachtige vuurwerkshow en op de laatste vrijdag van de Mega Kermis wordt het weekend ingeluid met de Pink Friday. 


Mega Kermis Uden start op vrijdag 13 juli om 16.00 uur en duurt tot en met zondag 22 juli. 

 

 
> Vrijdag 23 maart 2018:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2018.
Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 15 maart 2018:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2018.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 29 maart tot en met 15 april 2018 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 21grootvermaakzaken.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 15 maart 2018:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2018. De Stad Geel maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2018 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 09 maart 2018:
 

> Affiche Oktoberfest München 2018 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt. De wedstrijd werd dit jaar gewonnen doo
r Dirk Lippmann uit Osnabrück. Daardoor zal zijn ontwerp dit jaar dienst doen als het officiële ontwerp voor het Münchener Oktoberfest. (zie rechts).
De ontwerpen die tweede (links onder) en derde (rechts onder) werden, zijn ook bekend gemaakt aan het grote publiek.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 22 september tot en met zondag 07 oktober 2018. 

 

 

 
> Donderdag 08 maart 2018:
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2018. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Welke attracties er dit jaar allemaal terug te vinden zijn zien jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Dinsdag 06 maart 2018:
 

> Attractielijst Köln Frühlingsvolksfest 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Frühlingsvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Daemonium (Blume), Wild Maus (Barth), The Tower (Blume), Break Dance (Bruch), Rio Rapidos (Kaiser) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Maandag 26 februari 2018:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2018.

Onlangs arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! Verder zijn er ook meedere attracties die voor de eerste maal op de Palmkirmes in Recklinghausen staan. De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Zondag 25 februari 2018:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van
03 maart 2018 tot en met 25 maart 2018. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 24 februari 2018:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2018.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 03 maart 2018 tot en met 25 maart 2018.

Ook dit jaar heeft er wederom een Buffalodag plaats. Op woensdag 07 maart zijn alle fans van AA Gent welkom om een dagje kermis te vieren met hun spelers. De prikkelarmekermis heeft dit jaar plaats op donderdag 15 maart 2018.

De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 21 februari 2018:
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2018.

Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 23 februari tot en met 03 maart 2018 staan 42 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een kindermoeln voor de allerkleinste. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 20 februari 2018:
 
> Attractielijst Geraardsbergen Krakelingenkermis 2018. 

De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer een zeer gevarieerd aanbod aan attracties met ook enkele nieuwkomers.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 07 februari 2018:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2018.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.

Van vrijdag 09 februari tot en met donderdag 15 februari 2018 zorgen meer dan 60 kraam- en attractiehouders voor een 7-dagen durende winterkermis. Op zaterdag 10 februari heeft er een Kids Kermisparty plaats in het feestpaviljoen op de Groenmarkt. De toegang is gratis en er is een optreden voorzien van de Ketnet-Band.


De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 03 februari 2018:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 17 februari 2018 tot en met 20 februari 2018. Alle vertrouwde vermaakzaken aanwezig. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 01 februari 2018:
 
> Attractielijst Best Kermis 2018 bekend.  

Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. 

Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Angela Louwerse, plaatsmeesters Best.

 
> Donderdag 11 januari 2018:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 11 januari 2018:
 
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het schitterend aanbod: Ghost Rider (Löffelhardt), Magic Löffelhardt), High Impress (Oberschelp), Spuk (Sipkema/Lutjens-NL), Euro Coaster (Buwalda-NL) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 08 januari 2018:
 

> 750.000 bezoekers voor Hasselt Winterland.

Het winterevenement Winterland in Hasselt is afgeklokt op 750.000 bezoekers. Dat zijn er minder dan de voorbije jaren maar dat wijten volgens de organisatoren aan het zeer sombere regenweer. Toch zijn de standhouders bijzonder tevreden.  Ook de Joe Kerstparade was een succes en bracht 25.000 bezoekers naar Hasselt.

Men start vanaf maandag aan de elfde editie waarin men een reeks nieuwe dingen willen voorstellen. Bovendien heeft men nu tijd om de gevolgen van de brand op Corda Campus op te vangen. Zo is het zeker dat er volgende editie een reuzenrad zal staan op Winterland. Verder is men volop in gesprek om “Ice Magic” terug naar Winterland te halen. 

Voor de volgende editie staat vast dat de verlichte kerstbal er terug zal bij zijn, mooier dan ooit. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw “Huis van de Kerstman”. Daarvoor zijn er gesprekken met de decoratiebouwers van De Efteling. Die ook voor de versiering van het gehele terrein gaan helpen, waarin men flink gaat investeren na de brand.

Winterland Hasselt editie 11 heeft plaats van zaterdag 17 november 2018 tot en met zondag 06 januari 2019. 

 

 

 

 

  
> Vrijdag 05 januari 2018:
 
> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld. 

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2018. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto). Die komt dit jaar van de hand van Kjell Steenhout, amper 18 jaar. Het wapenschild op de affiche stelt een Aalstenaar voor, die heeft een groot hart voor zijn stad en voor carnaval. We zien op de affiche dat het wapenschild het belfort omhelst,
zegt een fiere ontwerper Kjell.

Van eendjes vissen voor de kleinsten tot de meest gevaarlijke attracties voor de echte durvers en alles ertussenin… Er is voor elk wat wils op de winterfoor van Aalst.

Op de Keizershallen, de Hopmarkt, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt en Werfplein staan meer dan 110 verschillende attracties. Zowel de klassiekers als de nieuwste adembenemende attracties vinden jaarlijks hun weg naar Aalst. Ook de snoep- en smoutebollenkramen nemen hun vertrouwde plaatsen terug in.

De ‘Dag van het Kind’ gaat dit jaar door op donderdag 08 februari van 13 tot 18 uur. Vele scholen komen op die dag met hun kinderen naar de winterfoor. Iedereen (kinderen én volwassenen) krijgt toegang tot de attracties aan het voordelige tarief van 1 euro per rit. Tijdens de Dag van het Kind zal de hele kermis prikkelarm zijn.

De Winterfoor start op vrijdag 02 februari en loopt nog tot en met zondag 18 februari. Op de laatste dag is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.

  
> Zaterdag 23 december 2017:
 

> Joe Kerstparade lokt 25.000 kijklustigen.

De Joe Kerstparade die vrijdag 22 december door de straten van de Hasseltse binnenstad trok, lokte ondanks de miezerige regen 25.000 toeschouwers.

De start en aankomst van deze Joe Kerstparade was voorzien aan Winterland Hasselt. Het startschot werd gegeven door Burgemeester Nadja Vananroye en schepencollege tesamen met de Joe-Deejays. Beginnen deed de parade van radiozender Joe op een originele manier: met een enorm rijdend karaokescherm waarop de mensen langs het parcours heel wat kerstliederen geprojecteerd zagen die Raf Van Brussel samen met hen zong. De Limburgse Joe-deejays Anke Buckinx en Bjorn Verhoeven waren, net als Sven Ornelis, echte blikvangers in de parade. Maar ook andere Joe-deejays waren aanwezig zoals Jan Bosman, Alexandra Potvin, Kenneth Stevens, Carl Schmitz, enz…

Verder ging de aandacht naar de elf prachtige wagens en de wandelende elanden, ijsberen en de grappige mini-Kerstmannen. Gesmaakt werd zeker het koor dat vanop een open wagen kerstliedjes afwisselde met popsongs in een feestelijke verpakking. Verder was er nog de indrukwekkende locomotief met aanhanger. Afsluiter was een reeks vliegende elanden met de kerstman in z’n arrenslee. 

 

 

 

 
> Dinsdag 19 december 2017:
 

> Joe Kerstparade trekt door Hasselt.

Vrijdag trekt de derde Joe Kerstparade door de straten van de Hasseltse binnenstad. Nog tot zondagavond kampeert de radiozender op Winterland, waar de parade ook zal starten en eindigen. Er worden zo’n 25.000 toeschouwers in de stad verwacht.

De Joe Kerstparade zal bestaan uit elf paradewagens en een reeks wandelgroepen. Het zijn stuk voor stuk feeërieke praalwagens, mooi verlicht, met sfeervolle muziek, sneeuwmannen, kerstelfen en de Kerstman. Onze parade begint trouwens op een heel opmerkelijke manier: met de Joe-karaokewagen. Joe-dj’s Raf Van Brussel en Sven Ornelis staan bovenop de wagen. Raf zingt en Sven is MC van dienst. Hun Joe-collega’s Anke Buckinx, Tess Goossens, Alexandra Potvin, Carl Schmitz, Bjorn Verhoeven en Kenneth Stevens wandelen naast en voor de karaokewagen en verzamelen de verzoeknummers van het publiek. Er worden natuurlijk wel alleen maar kerstnummers gezongen.

Maar ook tijdens de Joe Kerstparade wordt er radio gemaakt. Zo loopt Joe-dj Jan Bosman als vliegende reporter mee in de parade. Geregeld brengt hij rechtstreeks vanuit de parade live verslag uit dat hij dan doorspeelt aan Leen Demaré, die op dat moment radio maakt in het Joe Christmas House met de Kerstparade Show.  

 
Sven Ornelis en Anke Buckinx openen de parade feestelijk om 18 uur op het Kolonel Dusartplein. De Joe Kerstparade rijdt via de Maastrichterstraat, de Sint-Jozefsstraat, de Guffenslaan, de Koning Albertstraat, de Hoogstraat, de Demerstraat, de Witte Nonnenstraat, de Bonnefantenstraat en de Badderijstraat en eindigt tenslotte op het Kolonel Dusartplein. Het hele spektakel is gratis toegankelijk.

 

 
> Maandag 18 december 2017:
 

> Acteurs ‘Sturm der Liebe’ bezoeken Winterland.

Vele fans hebben maandagnamiddag ruim anderhalf uur gewacht in het Grand Café op Winterland Hasselt om samen met drie acteurs van hun favoriete tv-serie ‘Sturm der Liebe’ op de foto te kunnen. Zowel jong als oud was op de afspraak. Bij jonge meisjes viel, hoe kan het anders, Michael Kühl (David) flink in de smaak. De mannen hadden iets meer aandacht voor Magdalena Steinlein (Luisa) en Birte Wentzek (Poppy).

 

 

 

 

 
> Dinsdag 07 december 2017:
 

> Genk Schaatst met Reuzenrad en Circus.

Op de Grote Markt kan je een maand lang terecht voor uren schaatsplezier. Je viert je schaatskunsten bot op de grote pist, en daarna drink je een heerlijk kop warme chocolademelk in één van de omliggende winterchalets of in de hezellige spiegeltent. Schaatsen kan je trouwens ter plaatse huren. En glijden maar!

Voor het eerst staat er met kerst een reuzenrad in Genk-centrum! Neem plaats in de gondels en laat je tot op 40 meter hoogte brengen. Een ritje kost 3,5 euro en kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis mee. Het reuzenrad heeft dezelfde openingsuren als de schaatspiste. Grotere groepen kunnen het reuzenrad afhuren.

Ook dit jaar kan je het oude jaar feestelijk uitwuiven op de Fruitmarkt van Genk tijdens de New Year’s Bang. De stomende coverband Super Shake mét frontman Geert – De Geest – Vanloffelt warmt het publiek op en samen met Regi dansen we het nieuwe jaar in! Regi schitterde al twee keer op de mainstage van Tomorrowland en scoorde dit jaar een monsterhit met ‘Where did you go (summer love)?’.

Maar Genk biedt meer dan alleen spektakel. Tijdens de kerstvakantie vind voor de derde maal het Groot Limburgs Kerstcircus plaats op het evenemententerrein op de Dieplaan in Genk. Van zaterdag 22 december tot en met zondag 07 januari slaat het Wiener Circus z’n tenten op voor een winterse editie.

 

 

 
> Dinsdag 05 december 2017:
 

> Kermis Uden wint Golden Pony Award.

De kermis in Uden heeft in Italië een Golden Pony Award gekregen. Dat is een prijs van uitgever Facto Edizioni die het magazine ‘Games & Parks Industry’ over de amusementsindustrie uitgeeft. Eén van hun jaarlijks terugkerende evenementen is de uitreiking van de Golden Pony Awards. In verschillende categorieën worden prijzen uitgereikt aan de beste parken en evenementen van dat jaar. 

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse 'Carrousel Meeting', een beurs speciaal voor kermisattracties. Wethouder Gijs van Heeswijk zegt trots te zijn op de erkenning en waardering van de vakjury die is samengesteld uit mensen uit heel Europa. De Tilburgse kermis won in 2004 ook al eens de Golden Pony Award. De kermis in Laren (2009) en het Eindhovense Park Hilaria (2011) waren ook al eens gelukkige winnaars.
In de categorie pretparken mocht ook de Efteling als eens een Gouden Pony Award in 2004 in ontvangst nemen.

 

 

 

 
> Zaterdag 25 november 2017:
 

> Attracties Tilburgse Kermis 2018 bekend.

In het Willem II stadion zijn op vrijdag 24 november de attracties bekendgemaakt die op de kermis van 2018 staan. Het Tirolerdorp is net als vorig jaar van de partij. De Rutsch en de Black Hole zijn terug van weggeweest.

De Tilburgse Kermis is van 20 t/m 29 juli. Naast het Tirolerdorp komt ook een ander succesnummer uit 2017 terug: de Wildwaterbaan. Andere hoogtepunten voor de kermis 2018 zijn de zweefmolen van 80 meter hoog, de zogenoemde XXL en het reuzenrad met gesloten gondels. 

De Black Hole staat op het Besterdplein. Dat is opnieuw ingedeeld zodat er tijdens de kermis voldoende ruimte blijft voor bezoekers van de winkels rond het plein. Daar ontbrak het afgelopen jaar aan.  De Goldmine Tower staat op de Heuvel. Bezoekers worden, zittend, tot op 90 meter hoogte langzaam draaiend rond de toren naar boven gebracht. Daar kantelen de stoelen naar voren en maken de bezoekers een vrije val naar beneden. De XXL-schommel staat op de Heuvelring. De kruising Spoorlaan - NS-Plein - Heuvelring is de plek voor het reuzenrad met dichte gondels en de wildwaterbaan.

 

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Het wordt wederom 10 dagen feest in Tilburg. In 2018 spettert de Tilburgse zomerkermis als vanouds. En we zijn trouw aan de visie op de kermis van de toekomst. Verbeterwensen van exploitanten, horeca, bezoekers, bewoners en winkeliers hebben we natuurlijk ter harte genomen: bijvoorbeeld door het kermislint niet over de Burgmeester Brockxlaan te laten lopen. Vandaag hebben we het lint gepresenteerd. Volgend jaar juni is er natuurlijk weer een kick off met zoals altijd wat verrassingen. Nog 238 dagen. Ik tel af."

Heuvelplein
The View Tower (Boos-D)
XXL (Buwalda/Manning & Thurston-UK)

Skate Jumper (Ordelman)
Goldmine Tower (Ordelman)
Mega Slide (de Poorter)
Dragon (Stroucken)
Snow Jet (van der Veen)
North Pole (van der Veen)


Heuvelring
Airplanes (Ropers)

Piusplein
Tripride - Bakker
Ghost Rider (Löffelhardt-D)
Air Race Bungee (de Voer)


Paleisring
Heroes City XXL (Koeveots)

Thriller (Lemmerman)
Chaos (van de Weerdt)


Stadhuisplein
Happy Spider (Brunselaar/Lutjens)

Crash Test (Hendriks)
Break Dance (Hoefnagels)

Reactor (Moonen)
Rue de Paris (Punt/Sloots)
Bayern Rutsch’n (Schierenbeck-D)
Dumbo Circus (Stroucken)


Koningsplein
Nostalgische Kermis

NS-Plein
Spinning Coaster XXL (Buwalda)

Sound Machine (Hoefnagels)
Gladiator (Buwalda/Kriek)
Propeller (Ordelman)
Pirate’s Adventure (Schneider)
VR Simulator (Stroucken)


Besterdring
Glazen Doolhof (Brunselaar)
Fire Departement (Ordelman)
X-Factory (de Poorter)

Disco Jumper XXL (Van Raay)
Flying Jumbo (Vermolen)

Besterdplein
Autoscooter (Reemer)

Cake Walk (Reemer)
Black Hole (Schierenbeck-D)


Spoorplein
The View Reuzenrad (Harms)

Power Polyp (Harms)
Break Dance 3 (Meijer)

Mister Beat (Schaak-D)
Poseidon (Heitman/Schneider-D)


Willem-II Pad
Tropicana (Van Reeken)

Around the World (de Voer)

Foto's Persvoorstelling met dank aan Frank Veldkamp.