>>> Kermisnieuws November 2019
 
> Woensdag 12 november 2019:
 

> Winterland Hasselt zorgt voor meer beleving.

Winterland op het Hasseltse Kolonel Dusartplein pakt uit met enkele vernieuwingen. Zo zijn er opmerkelijk veel initiatieven die goede doelen steunen. Bovendien worden de handelaars in de binnenstad meer betrokken, onder andere met extra koopzondagen. 

Op zaterdag 23 november gaat de 12de editie van Winterland van start. Dit jaar kiezen de organisatoren ervoor om de evenementen en trekpleisters op te frissen. Door de programmatie te vernieuwen, hoopt men nieuwe doelgroepen aan te trekken. Zo is er de Santa Run, een ludieke loopwedstrijd voor kerstmannen of de Lego-bouwnamiddagen.

Maar ook dit jaar verwarmt Winterland het publiek met muziek, dans, comedy en vertellingen. Zo komen onder andere Davy Gilles van De Romeo’s en Sasha Rosen er hun nieuwe kerstalbum voorstellen. Daarnaast geven Nick & Simon een preview van hun kerstconcert. Ook de cast van The Christmas Show komen langs op Winterland, net zoals Radio Nostalgie die twee dagen live zal uitzenden vanop Winterland (21-22 dec). Verder geeft komiek Bert Gabriëls een voorsmaakje van zijn eindejaarsconference en komt ook Hasselts icoon Jos Tuts zijn befaamde jenevershow opvoeren.

 
Naast de grote kerstbal aan de ingang van het kerstdorp zullen twee nieuwe blikvangers heel wat leuke selfies opleveren. Zo komt er langs de kant van de Japanse oversteekplaats op het Kolonel Dusartplein een tweede in- en uitgang, in de vorm van een cadeau van maar liefst zes meter hoog. Daarnaast is Winterland een wensboom rijker. Aan deze kerstboom van maar liefst elf meter kunnen bezoekers hun wensen voor het nieuwe jaar in een transparante kerstbal stoppen. 

 

Naast de vernieuwingen blijft Winterland vasthouden aan enkele vaste waarden, zoals het groot vuurwerk op oudejaarsavond, de intocht van de kerstman (Za. 07 dec.) of de Winterland-date (Di. 10 dec.). 

Deelnemers:

Schaatsbaan
Een overdekte schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

 
Grand Cafe
Een gezellig café met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een café in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het café heerst elke dag een gezellige ambiance.

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman.

 

Kersttreintje
Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours.
 

Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Spiegeltent
Unieke spiegeltent “Crystal Palace” zal compleet in kerstsfeer zijn. Dit jaar nog groter!

 
Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein.
 

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschillende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

Christmas Villa
Maak een angstaanjagend ritje in de Christmas
Villa. Dit spookhuis is compleet in Christmas style aangekleed...

 
Santa’s Magic City
Vind de uitgang in dit winters glazendoolhof.

Christmas Flying
Een prachtig in kerstgedecoreerde kinderattractie.

Reuzenrad
Het reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving.

 

 

 
> Woensdag 30 oktober 2019:
 
> Attractielijst Niel Jaarmarktkermis 2019.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Jaarmarktkermis in Niel, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 60 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 25 oktober 2019:
 
> Kermisprogramma Lanaken oktoberkermis.

Van vrijdag 25 tot en met maandag 28 oktober heeft de jaarlijkse oktoberkermis plaats in het centrum van Lanaken. 


Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 23 oktober 2019:
 

> Vrijdag start Kölner Herbstvolksfest.

Op 25 oktober om 14 uur is het zover, dan start het Kölner Herbstvolksfest. Tot 3 november kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Keulen met schitterend uitzicht op de “Kölner Dom”.
Ook deze editie, die vandaag werd voorgesteld tijdens een perspresentatie, zijn er weer vele nieuwkomers. Zo zijn er drie attracties voor de eerste keer te gast. De Propeller Mach1 (Fehlauer), Beach Jumper (Wegener) en het funhouse Fuzzy’s Lachsaloon (Rasch).

Verder highlights zijn deze editie de Happy Beach Monster (Hoffmann), Ghost Rider (Löffelhardt), Daenonium (Blume) om er maar enkele te vernoemen.
Verder is zelfs de Feuer & Eis Coaster (Barth & Kipp) van de partij. Daarnaast ook de Break Dance (Klinge) en de Musik Express (Schoeneseifen).
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:
- 28 oktober: 6e Rosa Montag
- 30 oktober: Familiedag
- 2 november: Vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen van 14u00 tot 22u00
Familiedag van 13u00 tot 22u00
Zon- en Feestdagen van 12u00 tot 22u00
Allerheiligen (1/11) van 18u00 tot 22u00

 

 

  
> Maandag 21 oktober 2019:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2019. 

Vandaag presenteerde de Stad Lier zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 31 oktober 2019 tot en met 17 november 2019.

De kermisattracties staan dit jaar verdeeld over de Grote Markt, Zimmerplein en op de parking aan het Gasthuisvest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 14 oktober 2019:
 

> Attractielijst Köln Herbstvolksfest 2019.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Herbstvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Feuer & Eis (Kipp), Mach 1 Booster (Fehlauer), Ghostrider (Löffelhardt), Happy Beach Monster (Hoffmann), Break Dance (Klinge), Daemonium (Blume) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 07 oktober 2019:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2019. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 12 oktober 2019 tot en met 15 oktober 2019 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 03 oktober 2019:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2019.

De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 06 november 2019 tot en met 10 november 2019 in de binnenstad. Dit jaar heeft de 682e editie plaats. Ook dit jaar worden, net zoals de laatste jaren, aan het station ook nog attracties geplaatst. Kortom een extra feestelijke editie van deze Allerheiligenkirmes.

Dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes wederom een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 03 oktober 2019:
 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2019. 

Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van zondag 13 oktober 2019 tot en met donderdag 17 oktober 2019 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. 

Op dinsdag 15 oktober 2019 is het familiedag op de kermis met kortingen voor iedereen. Eerder op de dag heeft de traditionele kermisdag plaats voor de personen met een beperking. Verder wordt deze dag afgesloten met een vuurspektakel door een vuurelf. Ook is er die dag een bezoek van enkele KRC Genk-Spelers aan de kermis. 

Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 02 oktober 2019:

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2019.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 05 oktober 2019 tot en met 11 november 2019 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 02 oktober 2019:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2019. 

De Stad Oostende maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende.
De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 04 oktober tot en met zondag 03 november 2019. Dit jaar maken 72 kermisattracties hun opwachting, waarvan 14 grootvermaakzaken. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 01 oktoberr 2019:
 

> Kermisprijzen Weert uitgereikt.

Een speciale jury heeft maandagavond bepaald welke kermisattracties in 2018 een
prijs verdienen. Wethouder Geert Gabriels reikte samen met het kermisteam de kermisprijzen uit bij het kermiscafé aan de Dries.
De Sound Machine op het Kasteelplein heeft de publieksprijs gewonnen.

Publieksprijs
De publieksprijzen van de Weerter kermis gaan dit jaar naar:
1. Sound Machine – Dries (Hoefnagels)
2. Sky Wheel – Kasteelplein (Hendriks)
3. Breakdance – Dries (Hoefnagels)

 
Vakjury
De puntentelling van de vakjury, leverde de volgende uitslag op:

Categorie groot vermaak
1. Reactor – Dries (Moonen)
2. Sound Machine – Dries (Hoefnagels)
3. Dance Mix – Kasteelplein (Otten)

Categorie klein vermaak
1. Jumbo – Stationsplein (Ordelman)
2. Familie-achtbaan – Nieuwe Markt (Buwalda)
2. Montgolfiere Ballonvlucht – Kasteelplein (Zarnikau)
Categorie spellen
1. Chocoladerad – Dries (Albers)
2. Schietspel Police Academy – Langpoort (De Haan)
3. Schietsalon – Markt (Hoefnagels)

Categorie verkoopzaken
1. Pinda / popcorn – Markt (De Ruiter)
2. Tini’s Fruitbar – Kasteelplein (Piening – De Groot)
3. Vispaleis – Stationsplein (Van Wijk)

Duurzaamheidsprijs
Het vispaleis van exploitant Van Wijk op het Stationsplein kreeg een duurzaamheidsprijs van de juryleden. Hiermee willen ze duurzaamheid op de kermis stimuleren.
 
> Woensdag 11 september 2019:
 

> Groot funhouse Police Academy niet op tijd klaar voor kermis Weert.

Het grote funhouse Police Academy is niet op tijd klaar voor de kermis in Weert. In plaats daarvan komen de waterbaan River Rafting en een “kleiner” funhouse op de Dries te staan.

Het funhouse van 40 meter lang en 12 meter hoog (Police Academy) zou de primeur beleven in Weert maar kan nog niet gekeurd worden en is daarmee van de baan. In plaats daarvan komen twee attracties naar Weert: het iets minder grote maar toch vier verdiepingen hoge funhouse Heroes City XXL en de River Rafting. Vrijdag 27 september wordt de kermis om 19.00 uur officieel geopend, woensdag 2 oktober wordt die met vuurwerk afgesloten.
 

 

 
> Dinsdag 10 september 2019:
  
> Attractielijst Opglabbeek Najaarskermis 2019. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Najaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 21 september 2019 tot en met 23 september 2019. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. Net zoals de voorjaarskermis staat de najaarskermis wederom terug in het centrum op het dorpsplein. Op zaterdag heeft er straattheater animatie plaats. Om 17u, 18u en 19u treden de levende standbeelden “De Loze Vissertjes” op met de act Beet! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 09 september 2019:
  

> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2019.

Vandaag werd de attractielijst van de grootste en gezelligste kermis van het land bekend gemaakt. Hasselt Kermis heeft dit jaar plaats van zaterdag 21 september 2019 tot en met zondag 29 september 2019, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan.

Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan 28 grootvermaakzaken, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 5 nieuwkomers ter vergelijking van verleden jaar.

Voor het eerst op Hasselt Kermis te beleven is de King Kong Bar (Dotremont), Beach Party (Lampaert) en de familie-achtbaan Elliott (Bodet).

Na enkele jaren afwezigheid zijn de Move It 32 (Van Herck) en de Rock & Roll (Simon) ook weer terug van de partij. Ook de grote nieuwkomer van verleden jaar de Tiki Party (Simon) is eveneens aanwezig.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Het kermisprogramma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 21 september
15 uur opening kermis
21 uur vuurwerk aan kanaalkom

Maandag 23 september
14 tot 17 uur andersvalidendag
14 tot 21 uur prikkelarme kermis (zonder flitsende lichten en luide muziek)

Dinsdag 24 september
8 tot 13 uur: jaarmarkt
Dit is een bijzondere editie van de wekelijkse markt, met feestelijke aanbiedingen en speciale producten.

Donderdag 26 september
Familiedag met verlaagde prijzen

Zondag 29 september
laatste kermisdag 

 

 
> Vrijdag 30 augustus 2019:
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2018.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 07 tot en met zondag 15 september 2019. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 09 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Dinsdag 10 september heeft de prikkelarme dag plaats. Op donderdag 12 september gaat dan de grote kermisjaarmarkt door.
 

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 26 augustus 2019:
 

> Veel primeurs voor de Weerter Kermis 2019.

Met een beetje geluk krijgt de Weerter kermis de primeur van ’s werelds grootste funhouse Police Academy. Dit funhouse wordt nog afgebouwd en is 40 meter lang en 12 meter hoog.

De attractie van de Nederlandse exploitanten Koevoets-De Vries is nog in aanbouw en moet daarna nog gekeurd en daarom is de komst van deze primeur naar Weert nog onder voorbehoud. Mocht de attractie niet op tijd klaar zijn dan komt in elk geval het iets minder grote Heroes City van dezelfde exploitanten. De Police Academy is vijf verdiepingen hoog en wordt volgebouwd met onder meer een hindernissenparcours, een vrije val element, vr-experience en een groot waterparcours. De attractie wordt in zes vrachtwagens vervoerd en het opbouwen ervan, de attractie staat gepland achter op de Dries, duurt anderhalve dag.

 

 
De tweede primeur voor Weert komt op het Kasteelplein te staan en is de Dance Mix van Jarno Otten, gebouwd door de Nederlandse machinebouwer KMG. De attractie is klaar en wordt nog gekeurd, een arm met roterende zitjes aan weerszijden. 

Verder zijn vier attracties die dit jaar voor het eerst door Nederland toeren voor Weert nieuw: voor de durfals zijn dat de Fireball van de familie Stroucken uit Echt die in Weert op de Langpoort komt en onlangs op de kermis van Geleen in première is gegaan en de Devil Rock die eerder deze maand in Eindhoven heeft gestaan. Iets minder zwaar op de maag zijn het ‘kijkmuseum’ World of Living Dinosaurs vol nagemaakte en bewegende dinosaurussen dat op de Dries komt en het grote avonturenhuis met gondels Fun Factory dat aan het Bassin wordt opgebouwd.


De kermis in Weert telt 130 attracties en is daarmee na die van Tilburg de grootste van Nederland, duurt zes dagen en start op 27 september om 15.30 uur met een half uur gratis ritjes en duurt tot en met woensdag 02 oktober 2019. Voor het eerst is na een succesvolle proef in Stramproy vorig jaar ook in Weert een prikkelarme kermis, op dinsdag 1 oktober van 12.30 tot 14.30 uur. De kermisjury zal bovendien voor het eerst de meest duurzame exploitant van de kermis beoordelen.

 

 

 

 

 
> Maandag 26 augustus 2019:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2019.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven.
Van 30 augustus 2019 tot en met 22 september 2019 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Extazy (Stappers) en Free Style (Severeyns). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Dinsdag 20 augustus 2019:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2019.  

Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2019. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 13 augustus 2019:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2019.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 23 augustus 2019 tot en met 02 september 2019 en dit op de Grote Markt en Minderbroedersplein. Door werken zullen er dit jaar op het Groenplein geen attracties staan. Deze worden allemaal verplaatst naar het Europaplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. Tevens is er een prachtig randprogramma. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2019.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuwkomer van vorig jaar is er ook dit jaar weer bij, namelijk de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start d
it jaar Lommel Kermis wederom op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst.
De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 12 augustus 2019:
 

> Cranger Kirmes ontvangt 4,1 miljoen bezoekers.

Ongeveer 4,1 miljoen bezoekers genoten van de editie van de Cranger Kirmes van dit jaar.
Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer.
De volgende Cranger Kirmes begint op 06 augustus 2020 en duurt tot 16 augustus 2020.

 

  
> Donderdag 08 augustus 2019:
  
> Attractielijst Huy Foire Huy 2019. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 09 augustus 2019 tot en met 25 augustus 2019, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Met een verlenging tot en met 26 augustus kan je een weekje langer kermisvieren, maar dit niet met alle attracties.

Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 20 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 07 augustus 2019:
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2019.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 77 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen...

Er is zoals elk jaar weer een familiedagen (13 en 20 augustus). Ook zal er een pendeldienst zijn tussen het kermisterrein en de parking Stadspark aan de rand van de stad. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  
> Woensdag 31 juli 2019:
  

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2019.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 
Een klein greepje uit het aanbod: Big Splash (Klünder), Alpen Coaster (Vorlop), Flipper (Meess), Break Dance No.2 (Dreher), Der Polyp (Dressen), The King (Zinnecker) en nog veel meer...
Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

  

  
> Maandag 22 juli 2019:
 

> Zonovergoten en relaxte Tilburgse Kermis 2019.

Deze editie van de Tilburgse Kermis gaat de boeken in als de heetste Tilburgse Kermis ooit. Samen met bezoekers, exploitanten en horeca heeft men getracht het hoofd koel te houden. Het warme weer zorgde al met al voor een zeer relaxte sfeer op de kermis. Dat zie je ook terug in het historisch lage aantal aanhoudingen.

Het weer was te extreem. Toch heeft Rolph Dols genoten van zijn vuurdoop als kermiswethouder. ‘Gaaf’, is het woord waarmee de CDA’er zondagmiddag in de cakewalk van het Besterdplein voor de verzamelde pers terugblikt op tien dagen kermisvermaak.  

 

Van Roze Maandag tot Blauwe Zondag heeft Tilburg toch maar mooi weer laten zien een ‘inclusieve stad’ te zijn. En side events als de Desperados Road Show en de Beach Club zijn het ook waard om de komende jaren op voort te borduren: Omdat ze een ander publiek trekken dan dat speciaal voor de kermis komt.

Dols sloot de persconferentie af met een aantal feitjes. Leuk om te weten:

  • De kogel waarmee ‘Luchtbuks’ Ria dit jaar tóch haar 83e foto schoot, is nu onderdeel van de Jaozeetie.

  • De parkeergarages in het centrum stonden het eerste weekend allemaal vol.

  • De tweede kermisrun was een groot succes met 1200 deelnemers.

  • Er is 65 ton afval en 6000 liter urine per dag opgehaald. Roze Maandag was op zichzelf goed voor 10.000 liter urine.

  • De brandweer heeft het heel rustig gehad, op een buitenbrandje en wat liftopsluitingen na.

  • De EHBO heeft 4000 bekertjes water uitgedeeld.

  • Er waren gelukkig geen grote incidenten die moesten worden opgelost, maar er begon wel een bevalling op de kermis.

  • De kermis was op donderdag 25 juli de warmste plek in Nederland. (40,7 °C)

  • Drie kermisdagen was er een hitte van ongeveer 40 graden. Nog nooit eerder vertoond.

  • De Tilburgse Kermis 2020 heeft plaats van vrijdag 17 juli tot en met zondag 26 juli 2020.

 

 

 
> Maandag 22 juli 2019:
 
> 3,9 miljoen bezoekers op de Rheinkermis 2019.

De editie van dit jaar van de Grösste Kirmes am Rhein had alles in zich om een bezoekersrecord te vestigen. Met een schitterend aanbod en uitgebreid aanbod aan attracties.

Maar de weersomstandigheden speelden niet altijd mee. Op de tweede zaterdag werd de kermis tot 19 uur gesloten vanwege noodweerdreiging. Kortom dit jaar bezochten 3,9 miljoen bezoekers de Rheinkirmes in Düsseldorf. 

De Rheinkirmes in Düsseldorf van 2020 heeft plaats van vrijdag 17 juli tot en met zondag 26 juli 2020.

  

  
> Woensdag 10 juli 2019:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2019.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 13 juli 2019 tot en met 18 augustus 2019 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. Grote nieuwkomers zijn dit jaar Tiki Party (Simon) en Walking Death (Dewingaerden).
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  
> Zaterdag 06 juli 2019:
 

> Tweede Tilburgse Kermisrun in aantocht.

De Kermisrun is een zogenoemde fun run, zonder wedstrijdelement. Het doel is niet om de snelste tijd te lopen maar om Tilburg en de Tilburgse Kermis op een sportieve manier te (her)ontdekken. Dit jaar heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een route van 5 km of 10 km. Er is plaats voor 1200 deelnemers die in groepen van start gaan voor het loopevenement over de uitgestrekte Tilburgse Kermis die op vijf pleinen plaatsvindt. 

Bovendien gaan de deelnemers door enkele nabijgelegen gebouwen zoals Zorgcentrum Zwijsen waar de bewoners voor een enthousiaste ontvangst zorgen en bioscoop Palthé. Welke attracties en gebouwen precies meedoen, wordt in de loop van de komende weken duidelijk. De organisatie doet er alles aan om te zorgen dat er weer een dozijn  kermisattracties beschikbaar zullen zijn. Het evenement is uniek, want er is geen enkel loopevenement dat door de attracties loopt.

Vorig jaar vond de eerste editie van het evenement plaats, waaraan 600 lopers meededen. Dat was op de laatste zondagochtend van de kermis. Achteraf gezien niet handig voor exploitanten die dan aan het einde van een lange kermisweek zitten. De eerste zaterdag is fijner. Dit geeft de exploitanten bovendien de mogelijkheid om op de deelnemers in te spelen met speciale ‘kermisacties’. 

Voor de tweede editie van de Tilburgse Kermisrun is een speciaal event T-shirt ontworpen. Iedere deelnemer ontvangt deze gratis bij zijn of haar inschrijving. Alle deelnemers ontvangen overigens na de finish een unieke medaille en een brunchpakket.

Via sz website van de Tilburgse Kermisrun kan je je inschrijven om op 20 juli mee te lopen over het kermisterrein. (www.tilburgsekermisrun.nl).
Copyright Foto's Beeld Werkt. 


 
> Woensdag 03 juli 2019:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2019. 

Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 30 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland.

Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf vrijdag 02 augustus 2019 tot en met zondag 11 augustus 2019 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Dinsdag 02 juli 2019:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2019. De attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 19 juli 2019 tot en met 23 juli 2019 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Daarnaast is er dagelijks mooie randanimatie. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.