>>> Kermisnieuws november 2018
> Zaterdag 24 november 2018:
 

> Voorlopige opstelling Tilburgse Kermis 2019.

Het kermisteam van de gemeente heeft de afgelopen weken gewerkt aan de verpachting voor de kermis van 2019. Samen met de exploitanten is een voorlopige opstelling voor de Tilburgse kermis van 2019 gemaakt.

Er zijn wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De attracties aan het Stadhuisplein worden omgedraaid. Dat betekent dat de grote attracties met de rug richting het stadhuis komen te staan. Kleinere attracties staan met de achterkant richting het appartementencomplex Frankenhof. Hierdoor hebben de bewoners van de Frankenhof beter zicht op de kermis. Er komen volgend jaar geen attracties langs het Willem II- pad tot aan de Spoorlaan te staan. De attracties staan hier voorbij de Magazijnstraat. De voorlopige opstelling ziet er op de kaartjes als volgt uit. Deze opstelling kan nog veranderen.

 
Hopelijk krijgen we net zo’n lekker weer als tijdens de editie van 2018. Want op de kop van de Heuvel verrijst een Beach Club. Volgend jaar juni is er natuurlijk weer een kick off met bekendmaking van alle attracties en met zoals altijd wat verrassingen. 
 

  
> Woensdag 14 november 2018:
 

> Winterland Hasselt claimt de Kerstman.

De elfde editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 24 november en zal Hasselt 6 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van België. De overdekte ijspiste van 1000 m²,
het huis van de kerstman, de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes, de attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor winterplezier voor jong en oud. De aankleding met veel decoraties en verlichting zorgen ook komende editie voor een onvergetelijk wintersfeer. Blikvanger wordt het reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving.

Verrassend programma
Naast deze vaste activiteiten zijn er ook enkele momenten met stip in de agenda te plaatsen. 

Zo passeren onder meer de Romeo’s er voor de opname van hun kerstvideo (27 november), geeft theesommelier Jessica Van Humbeeck een workshop, pakt Jos Tuts uit met zijn Hasseltse one man show en stelt de Nederlandse tv-presentator Wijbrand van der Danse zijn ‘Weihnachtsfest der Volksmusik’ voor die in de Ethias Arena doorgaat . Maar het meest opmerkelijk wordt zonder twijfel de Winterlanddate, waarbij Virginie Claes mensen uit hun isolement wil halen om zo tot nieuwe vriendschappen te komen.

 

Hasselt verwelkomt en claimt vanaf dit jaar de intocht van De Kerstman. Vrijdag 7 december zijn alle ogen gericht op de Limburgse provinciehoofdstad en de officiële komst van De Kerstman. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht door de Hasseltse binnenstad die eindigt op Winterland. Hij bezoekt ‘De schatkamer van De Kerstman’, een nieuwe, grootse indoor kerstmarkt die we 23 november al openen. Daarna krijgt hij officieel de sleutels van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman’.

 
Deelnemers:

Schaatsbaan
Een overdekte schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Grand Cafe
Een gezellig café met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een café in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het café heerst elke dag een gezellige ambiance.

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!

Kersttreintje
Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours. 
Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Spiegeltent
Unieke spiegeltent “Crystal Palace” zal compleet in kerstsfeer zijn. Dit jaar nog groter!

Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein.
 

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschillende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

Christmas Villa
Maak een angstaanjagend ritje in de Christmas
Villa. Dit spookhuis is compleet in Christmas style aangekleed...

Santa’s Magic City
Vind de uitgang in dit winters glazendoolhof.

Christmas Flying
Een prachtig in kerstgedecoreerde kinderattractie.

Reuzenrad
Het reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving