>>> Kermisnieuws oktober 2018
 
> Woensdag 31 oktober 2018:
 
> Attractielijst Niel Jaarmarktkermis 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Jaarmarktkermis in Niel, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 60 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 29 oktober 2018:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2018. 

Vandaag presenteerde de Stad Lier zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 02 november 2018 tot en met 18 november 2018.

De kermisattracties staan dit jaar verdeeld over de Grote Markt, Zimmerplein en op de parking aan het Gasthuisvest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 26 oktober 2018:
 
> Kermisprogramma Lanaken oktoberkermis.

Van vrijdag 20 tot en met maandag 29 oktober heeft de jaarlijkse oktoberkermis plaats in het centrum van Lanaken. 


Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 25 oktober 2018:
 

> Vrijdag start Kölner Herbstvolksfest.

Op 26 oktober om 14 uur is het zover, dan start het Kölner Herbstvolksfest. Tot 4 november kunnen de bezoekers genieten van de grootste kermis in Keulen met schitterend uitzicht op de “Kölner Dom”.
Ook deze editie, die vandaag werd voorgesteld tijdens een perspresentatie, zijn er weer vele nieuwkomers. Zo zijn er drie attracties voor de eerste keer te gast. De dubbel-loopingachtbaan Teststrecke (Steiger), de Reuzenschommel Konga (Küchenmeister) en de Free Fall Tower Hangover (Schneider).

Verder highlights zijn deze editie de Happy Beach Monster (Hoffmann), Hawaii Swing (Schaak), Krumm & Schiefbau (Hartmann) om er maar enkele te vernoemen.
Verder is zelfs de Wild Mause (Barth) van de partij. Daarnaast ook de Break Dance (Klinge) en de Musik Express (Schoeneseifen).
De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse kermisdata.

Uiteraard zijn er ook deze keer weer enkele speciale kermisdagen:
- 29 oktober: 5e Rosa Montag
- 30 oktober: Familiedag
- 2 november: Vuurwerk

Openingsuren:
Alle dagen van 14u00 tot 22u00
Familiedag van 13u00 tot 22u00
Zon- en Feestdagen van 12u00 tot 22u00
Allerheiligen (1/11) van 18u00 tot 22u00


GKS-Vorstand v.l.: René Bauermeister, Willi Krameyer und Otto-Ernst Weber


Acteur Klaus Nierhoff (rechts en bekend van Lindenstraße, SOKO, enz), boegbeeld van de 5. Rosa Montag Köln, und Jürgen Piger Gesamtleitung anyway e.V.

 

 

  
> Woensdag 24 oktober 2018:
 

> Wiener Circus terug in Hasselt.

Het Wiener Circus is zoals iedere herfstvakantie terug in Hasselt.
Vlaanderens oudste en mooiste circus slaat zijn tenten op in Kuringen aan het Prinsenhof (oude paardemarkt).

De voorstellingen gaan door van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 18 november.

Zoals ieder jaar presenteert het wiener circus een vernieuwde show.
Dit jaar komen the Mario Brothers op bezoek en voor de eerste maal in Vlaanderen - The original TRANSFORMER Bumblebee!!!

Humor spanning elegantie kracht en bulderlach in de spetterende show.
De show die 120 min duurt inc pauze wordt presenteert in de aangenaam verwarmde circustent.

Het Wiener Circus staat garant voor traditioneel circus in een modern jasje;Kom dat zien kom dat zien.Hou de traditie van het wiener circus in ere met een bezoek in Hasselt.

 

 
> Vrijdag 12 oktober 2018:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2018.

De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 07 november 2018 tot en met 11 november 2018 in de binnenstad. Dit jaar heeft de 681e editie plaats. Ook dit jaar worden, net zoals de laatste jaren, aan het station ook nog attracties geplaatst. Kortom een extra feestelijke editie van deze Allerheiligenkirmes.

Dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes wederom een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 11 oktober 2018:
 

> Attractielijst Köln Herbstvolksfest 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Herbstvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Teststrecke (Steiger), Wild Maus (Barth), Happy Beach Monster (Hoffmann), Break Dance (Klinge), Konga (Küchenmeister) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 10 oktober 2018:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2018. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 13 oktober 2018 tot en met 16 oktober 2018 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 04 oktober 2018:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2018. 

De Stad Oostende maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende.
De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 05 oktober tot en met zondag 04 november 2018. Dit jaar maken 72 kermisattracties hun opwachting, waarvan 14 grootvermaakzaken. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 03 oktober 2018:
 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2018. 

Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van zondag 14 oktober 2018 tot en met donderdag 18 oktober 2018 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. 

Op dinsdag 16 oktober 2018 is het familiedag op de kermis met kortingen voor iedereen. Eerder op de dag heeft de traditionele kermisdag plaats voor de personen met een beperking. Verder wordt deze dag afgesloten met een vuurspektakel. Ook is er die dag een bezoek van enkele KRC Genk-Spelers aan de kermis. 

Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 02 oktober 2018:
 

> Kermisprijzen Weert uitgereikt.

Een speciale jury heeft maandagavond bepaald welke kermisattracties in 2018 een
prijs verdienen. Wethouder Geert Gabriels reikte samen met het kermisteam de kermisprijzen uit bij het kermiscafé aan de Dries.
De Sound Machine op het Kasteelplein heeft de publieksprijs gewonnen.


 Publieksprijs

De publieksprijzen van de Weerter kermis gaan dit jaar naar:
1. Sound Machine – Kasteelplein (Hoefnagels)
2. Reactor – Dries (Moonen)
3. Mad Mill – Dries (De Vries)

 
Vakjury
De puntentelling van de vakjury, leverde de volgende uitslag op:

Categorie groot vermaak
1. Heroes City XXL – Bassin (De Vries)
2. Reactor – Dries (Moonen)
3. Ghost Rider – Langpoort (Löffelhardt)

Categorie klein vermaak
1. Bootjesmolen – Nieuwe Markt (Eeringa)
2. Montgolfiere Ballonvlucht – Kasteelplein (Zarnikau)
3. Familie-achtbaan – Nieuwe Markt (Buwalda)

Categorie spellen
1. Shooting Game – Markt (Hoefnagels)
2. Kamelenderby – Kasteelplein (Verwijk)
3. Chocoladerad – Dries (Albers)

Categorie verkoopzaken
1. Schwenkgrill – Markt (Mittler)
2. Spaanse Churros – Kasteelplein (Buwalda)
3. Kermiscafé – Dries (Heuven – Dauphin)

De simulator (met VR-brillen) van exploitant De Voer op het Stationsplein kreeg een aanmoedigingsprijs van de juryleden. Hiermee willen ze innovatie op de kermis stimuleren.