>>> Kermisnieuws september 2018
 
> Vrijdag 28 september 2018:
 

> Schlagersterren beleven dolle pret op kermis in Hasselt.  
Het Schlagerfestival 2019 zal in het teken staan van kermis en daarom waren Laura Lynn, Willy Sommers, Luc Steeno, John Terra en Yves Segers gisteren op Hasselt Kermis om een tv-spot op te nemen die de moeder aller schlagerfestivals zal promoten. De heren beleefden ondermeer lol op de schuif-af.
Foto's met dank aan Roland Hermans.

 

 

 

 
> Woensdag 26 september 2018:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 06 oktober 2018 tot en met 11 november 2018 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

  
> Woensdag 19 september 2018:
  
> Attractielijst Opglabbeek Najaarskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 22 september 2018 tot en met 24 september 2018. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. Naar aanleinding van werken in het centrum staat de kermis net zoals de najaarskermis afgelopen jaar op de sportzone in de Kruisstraat. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
  
> Woensdag 05 september 2018:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2018.

Vandaag werd de attractielijst van de grootste en gezelligste kermis van het land bekend gemaakt. Hasselt Kermis heeft dit jaar plaats van zaterdag 22 september 2018 tot en met zondag 30 september 2018, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan.

Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan 28 grootvermaakzaken, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 5 nieuwkomers ter vergelijking van verleden jaar.

Voor het eerst op Hasselt Kermis te beleven is de Top of the World (de Poorter & Bodet), Villa Chaos (Drutti) en de Après Ski (Lampaert).

Verder heeft de Belgische première plaats van de Tiki Party van de familie Simon-Bodet op het einde van de Boudewijnlaan. Na enkele jaren afwezigheid staat er terug een Caroussel Gallopant op Hasselt Kermis. Dit keer deze van de familie Rovive.

Het vuurwerk bij de opening van de kermis in Hasselt wordt geluidsarm. Daarmee pioniert Hasselt. Volgens vuurwerkspecialist Kris Degryse van Arts of Fireworks, dat het vuurwerk op 22 september afschiet, blijft alles min of meer bij het oude. De kleuren zijn hetzelfde, de hoogtes die de pijlen halen zijn iets lager, maar er zijn veel minder luide knallen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Het kermisprogramma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 22 september
15 uur opening kermis
21 uur vuurwerk aan kanaalkom

Maandag 24 september
14 tot 17 uur andersvalidendag
14 tot 21 uur prikkelarme kermis (zonder flitsende lichten en luide muziek zodat de kermis ook geschikt is voor mensen met autisme of epilepsie)

Dinsdag 25 september
8 tot 13 uur: jaarmarkt
Dit is een bijzondere editie van de wekelijkse markt, met feestelijke aanbiedingen en speciale producten.

Donderdag 27 september
Familiedag met verlaagde prijzen

Zondag 30 september
laatste kermisdag
 

 

 

 
> Maandag 03 september 2018:
 

> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2018.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 08 tot en met zondag 16 september 2018. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 10 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Dinsdag 11 september heeft de prikkelarme dag plaats. Op donderdag 13 september gaat dan de grote kermisjaarmarkt door.
 

Op de laatste dag hebben de foorkramers een verrassing in petto. Welke deze is wordt niet bekend gemaakt.
Door werken aan De Motten staan de attracties dit jaar in een geheel andere opstelling.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.