>>> Kermisnieuws augustus 2018
 
> Vrijdag 24 augustus 2018:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven.
Van 31 augustus 2018 tot en met 23 september 2018 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Flying Jump (Hendrickx) en Rock & Roll (Simon). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 21 augustus 2018:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2018.  

Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2018. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 17 augustus 2018:
 
> Attractieslijst Kermis Weert 2018 bekend.

Het moment waar veel kermisliefhebbers naar uitkeken is daar. De attractielijst van Kermis Weert 2018 is bekend. Ook dit jaar verwelkomt Weert een aantal nieuwe attracties. De kermis vindt plaats van vrijdag 28 tot en met woensdag 03 oktober 2018.

Zoals elk jaar is de kermis in Weert een volksfestijn voor jong en oud. Een draaimolen, autoscooter, break dance, polyp en glijbaan zullen natuurlijk niet ontbreken. Ze horen net als de suikerspinnen en befaamde curryworsten bij de Weerter kermis.

Zoek je het graag hoger op, of ben je een echte thrillseeker? Ook dan kom je dit jaar aan je trekken. Natuurlijk is er veel meer te beleven op de kermis in Weert. Ook dit jaar staan er 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen. De attractielijst is te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 16 augustus 2018:
 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 18 augustus:
16:00 uur opening kermis

Zondag 19 augustus:
14:00 uur opening kermis. 
Vanaf 17:00 uur straattheater "Fruitylicious & Stillts Duo".

Maandag 20 augustus:

17:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 21 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Gezinsdag of korting op de kermis

 
> Dinsdag 14 augustus 2018:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2016. 

De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 23 augustus 2018 tot en met 29 augustus 2018, werd aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor de Top of the World van de Poorter/Bodet.  

In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 13 augustus 2018:
 
> Cranger Kirmes ontvangt 3,9 miljoen bezoekers.

Ongeveer 3,9 miljoen bezoekers genoten van de editie van de Cranger Kirmes van dit jaar. 


Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer. De twee afgelaste vuurwerkshow naar aanleiding van de hitte en droogte deden de teller helaas net geen 4 miljoen bezoekers halen dit jaar.

De volgende Cranger Kirmes begint op 01 augustus 2019 en duurt tot 11 augustus 2019.

 
> Vrijdag 10 augustus 2018:
 

> Programma Septemberkermis Tongeren.

De septemberkermis in Tongeren gaat door van 8 tot 16 september 2018. Kermis in Tongeren...., dat is eendjes vangen, op de botsauto's zitten, smoutbollen eten, morellenbier drinken, de jaarmarkt, vuurwerk.... Allemaal tradities die elke Tongenaar hoog in het vaandel draagt.

De kermis gaat dit jaar gedeeltelijk in een nieuwe opstelling en in een vernieuwd kader door. Een gedeelte van de kermis wordt opgebouwd op de nieuwe parking ‘De Motten’. De overige attracties worden aan de Kastanjewal geplaatst. Deze zal klaar zijn in september. De ondergrond wordt - speciaal voor de kermis - in lavasteen aangelegd om zo voldoende steunkracht te garanderen voor zware attracties.

Programma

  • zaterdag 8 september: 300 twaalfjarigen openen de kermis om 14 uur

  • zaterdag 8 september: vuurwerk om 22 uur

  • maandag 10 september: polsbandjesactie (meer dan 35 attracties (ongelimiteerd) voor € 15,00)

  • dinsdag 11 september: prikkelarme kermisdag

  • woensdag 12 september: familiedag

  • donderdag 13 september: jaarmarkt

  • zaterdag 15 september: kermisbraderie

Zondag 16 september: "de lèstë" (En wat ‘de lèstë’ precies inhoudt willen de foorkramers nog even geheim houden)
Een vooruitblik…

In 2019 zullen alle werken op de Motten afgerond zijn. Dan worden opnieuw alle attracties geplaatst, dat zijn er 9 meer dan dit jaar.

 
> Donderdag 09 augustus 2018:
 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2018.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuwkomer van vorig jaar is er ook dit jaar weer bij, namelijk de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start d
it jaar Lommel Kermis wederom op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst.
De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 08 augustus 2018:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2018. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 10 augustus 2018 tot en met 21augustus 2018, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Met een verlenging tot en met 26 augustus kan je een weekje langer kermisvieren, maar dit niet met alle attracties.

Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 20 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 07 augustus 2018:
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2018.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 77 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen...

Er is zoals elk jaar weer een familiedagen (14 en 21 augustus). Ook zal er een pendeldienst zijn tussen het kermisterrein en de parking Stadspark aan de rand van de stad. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 06 augustus 2018:
 
> Geen Tilburgse Winterkermis meer.

Na twee edities van een winterkermis in het centrum van Tilburg, zal er dit jaar geen vervolg meer aan worden gegeven. Het succes waar vooraf op gehoopt was, bleef helaas uit.  Een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid van een eventueel winterevenement  in de Tilburgse binnenstad is op niets uitgelopen en leidde tot het in de ring gooien van de handdoek daar waar het de initiatieven vanuit de gemeente betreft.

Op een winterkermis hoeft niet meer gerekend te worden. Toch staat er voor de mogelijkheid van een winterevenement nog een achterdeurtje open met het neerleggen van eventueel initiatief daarvoor bij de ondernemersvereniging.

 

 
> Vrijdag 03 augustus 2018:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2018.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 24 augustus 2018 tot en met 03 september 2018 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.