>>> Kermisnieuws juli 2018
 
> Maandag 30 juli 2018:
 

> Zonovergoten en relaxte Tilburgse Kermis 2018.

Deze editie van de Tilburgse Kermis gaat de boeken in als de warmste ooit. Samen met bezoekers, exploitanten en horeca hebben we getracht het hoofd koel te houden. Het warme weer zorgde al met al voor een zeer relaxte sfeer op de kermis. Dat zie je ook terug in het historisch lage aantal aanhoudingen.

Kermiswethouder Erik de Ridder blikt tevreden terug op de afgelopen 10 dagen: “Ook dit jaar hebben we weer stappen gezet om de kermis verder te vernieuwen. De Pink Chapel waar je ook op Roze Maandag kon trouwen was natuurlijk helemaal geweldig. Net als de slaapbubble.
Feitjes en weetjes :
– Voor het eerst in de geschiedenis van de kermis in Tilburg is er geen regen gevallen, het is tien
dagen lang droog (en warm) geweest.
– KermisFM met ruim 220 vrijwilligers bestaat dit jaar 10 jaar!
– De brandweer is tijdens de kermis alleen voor een aangebrande tosti en twee kleine buitenbrandjes uitgerukt.
– De Tilburgse Kermis was het eerste evenement waarop de politie met nieuwe koelvesten werkte, natuurlijk vanwege de hitte.
– Er waren dit jaar fors minder aanhoudingen dan vorig jaar: in totaal slechts 16. De meest opvallende betrof de diefstal van een tosti (niet dezelfde tosti als die is aangebrand overigens).

– De kermis was op donderdag 26 juli de warmste plek in Europa. (37,6 °C)
– Erik de Ridder was ook dit jaar weer zo vaak te gast in de studio KermisFM dat ze hem maar een DJ-klus voor volgend jaar hebben aangeboden.
– Er is deze kermis ongeveer 45 ton afval opgeruimd, 25.000 liter urine geproduceerd en 12.000 kW an stroom (gemiddeld) per dag verbruikt.
– Bij de twee EHBO-posten zijn in totaal ruim 3.000 bekertjes water uitgedeeld aan bezoekers. – Er zijn relatief weinig verwondingen geweest deze kermis. Wel zien we een lichte stijging van het aantal EHBO-behandelingen ten opzichte van vorig jaar (716 in 2018), met name behandeling van blaren en wondjes door het dragen van slippers. 

 
> Maandag 23 juli 2018:
 

> Sitenews : Echte Tilburgse Kermisfanaten.

“Voor een ritje komt hij graag vanuit België" dat is de titel van het artikel dat verscheen in de Nederlandse krant "het Brabants Dagblad" op maandag 23 juli 2018. Hiermee werd aandacht besteed aan KERMISVERMAAK.be en aan de kermispassie van jullie webmaster. Het bewuste artikel kunnen jullie HIER nalezen.

Langs deze weg willen wij de correpondent van dienst hartelijk danken voor het zeer prachtige artikel dat verschenen is.

 

 
> Maandag 23 juli 2018:
 

> Meer dan 4,25 miljoen bezoekers op de Rheinkermis 2018.

Dankzij 10 dagen zon en prachtig weer werd de Rheinkirmes met een bezoekrsrecord van 4.25 bezoekers afgesloten. Dit is ongeveer een half miljoen meer bezoekers dan tijdens de kermis van 2017.
Ondanks het bezoekers record waren er nauwelijks incidenten. Alleen de hitte was een probleem.

Volgens plaatsmeester Thomas König was het eerste weekend met ongeveer 1,2 miljoen bezoekers vooral goed - ook een record. De weekdagen inclusief het vuurwerk op vrijdag hadden het niveau van het vorige jaar behouden. Het feit dat hier geen ander record werd opgenomen, heeft waarschijnlijk iets te maken met de hitte van de middag. De tweede zaterdag was een beetje zwakker dan vorig jaar. Dit had wellicht te maken met een ander groot event “Kölner Lichter”. 


De Rheinkirmes in Düsseldorf van 2019 heeft plaats van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli 2019.

 

 

  
> Donderdag 12 juli 2018:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2018.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 14 juli 2018 tot en met 19 augustus 2018 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. Grote nieuwkomer dit jaar is de Top of the World van De Poorter/Bodet die er z'n première viert.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 

 
> Woendag 11 juli 2018:
 

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Big Splash (Klünder), X-Racer (Klünder), No Limits XXL (Thurner-A), Break Dance No.2 (Dreher), The King (Zinnecker) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Woendag 04 juli 2018:
 
> Attractielijst Eindhoven Park Hilaria 2018. 

Vandaag werd de attractielijst van de Eindhovense kermis Park Hilaria aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar maken zo'n 85 kermisattracties hun opwachting om jong en oud, groot en klein te laten genieten van de heerlijke kermissfeer. Tussen de 30 grootvermaakzaken prijken ook dit jaar weer enkele mooie nieuwkomers uit zowel binnen- als buitenland.

Park Hilaria draait dit jaar rondjes vanaf 03 augustus 2018 tot en met 12 augustus 2018 en dit op de J.F. Kennedylaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 02 juli 2018:
 
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2018. De attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 13 juli 2018 tot en met 17 juli 2018 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. Daarnaast is er dagelijks mooie randanimatie. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.