>>> Kermisnieuws juni 2018
 
> Donderdag 28 juni 2018:

> Geen late luide kermisbeats en korting op standgeld.

De Hasseltse gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd dat er vaste regels om de geluidshinder van de septemberfoor komen.

Bedoeling is om tot een duidelijke afspraak te komen, die het kermisplezier garandeert maar die er ook voor zorgt dat één en ander leefbaar blijft voor de buren. Er wordt zeker geen zeker geen sluitingsuur op, maar het muziekniveau wordt op een bepaald moment teruggeschroefd naar een aanvaardbare 85 decibel. Dat biedt, voor de late bezoekers nog altijd een fijne kermissfeer maar tegelijk zorgt het voor een rustigere omgeving voor de buurtbewoners die willen slapen.

Trouwens, het stadsbestuur heeft uitstekende contacten met de foorreizigers. Zo heeft men de standgelden voor dit jaar nog laten zakken, zegt schepen Corthouts

Op de openingsdag van de septemberfoor, wanneer ook het vuurwerk doorgaat, mag de kermismuziek luider dan 85 decibel klinken tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt dat 23 uur en op de andere weekdagen ligt dat tijdstip vast op 22 uur. Het ligt ook vast dat de verschillende kermisattracties ten vroegste om 10 uur open mogen en dat ze, om de aantrekkelijkheid van de kermis te verhogen, allemaal minimaal moeten open zijn tussen 19 en 22 uur. Op de dag dat mindervaliden extra welkom zijn, worden alle attracties geacht te openen om 14 uur. 

Hasselt kermis start dit jaar op zaterdag 22 september en loopt tot 30 september. 

 
> Maandag 25 juni 2018:
 

> 800.000 bezoekers voor Sinksenfoor dit jaar.

Ongeveer 800.000 mensen hebben dit jaar een bezoek gebracht aan de Sinksenfoor, die van start ging op 19 mei. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er 51 dagen (twee weken langer dan anders) en trok ze 850.000 mensen.
Zowel in 2016 als in 2017 en dit jaar stond de foor er 37 dagen. In 2016 vonden bijna 600.000 bezoekers hun weg naar het kermisterrein. Vorig jaar waren er met 800.000 kermisliefhebbers een derde meer bezoekers.

Dit jaar viel Pinksteren en dus ook de Sinksenfoor erg vroeg op het jaar en dat had een minder grote opkomst van studenten tot gevolg, omdat die aan het blokken waren voor hun examens.

 

  
> Vrijdag 22 juni 2018:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2018. 

Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie schitterende kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 20 juni 2018:
 
> Kermis Weert op hoofdlijnen rond.

De op een na grootste kermis van Nederland vindt van 28 september tot en met 3 oktober 2018 weer plaats in onze binnenstad. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. De invulling van de 7 kermispleinen, die elk afzonderlijk een volwaardige kermis vormen, is nagenoeg rond. Ook dit jaar is er weer een aantal mooie publiekstrekkers. En hoewel de ritprijzen voor het eerst in jaren iets worden verhoogd, is Kermis Weert nog altijd een van de grootste, goedkoopste en gezelligste kermissen van ons land.

Dit jaar is er voor het eerst een pop-up store in de Langstraat. Daar is een expositie met onder andere een miniatuurkermis. Bezoekers kunnen er terecht voor alle ins en outs over de kermis en voor de aanschaf van leuke kermissouvenirs. Qua attracties is de nieuwe Mine Tower letterlijk en figuurlijk een grote publiekstrekker. Vanaf 90 meter hoogte kijk je over Weert uit, voordat je met een ‘vrije val’ weer sensationeel naar beneden gaat. Ter vergelijking: de St. Martinustoren is 78 meter hoog. Een andere leuke nieuwkomer is het vlooiencircus van Clown Milko, voorheen directeur van Circus Renz. Enkele van zijn artiesten waren al te gast in huize Royal Palace in Monte Carlo.

Afhankelijk van het soort attractie is het vier tot tien jaar geleden dat de ritprijzen verhoogd werden. De kosten voor de kermisexploitanten stegen al die jaren wel. Daarom is een prijsstijging nu noodzakelijk. Wethouder Geert Gabriëls licht toe: “Om de kwaliteit van de kermis ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, moesten we de prijzen herzien. De prijsstijging is zo laag mogelijk gehouden en komt volledig ten gunste van de kermisexploitanten.” Op deze manier blijft Kermis Weert voldoende aantrekkelijk voor exploitanten en kan het publiek blijven rekenen op genoeg variatie, publiekstrekkers en kwaliteitsattracties. De ritten van 'kinder- en familievermaak' worden maximaal € 0,30 duurder. Attracties die vorig jaar een ritprijs van € 1,20 of € 1,50 hanteerden, kosten dit jaar respectievelijk € 1,50 en € 1,80. De ritprijs voor het 'grootvermaak' stijgt van € 2,00 naar € 2,50 en van 'buitengewoon vermaak' van maximaal € 4,00 naar maximaal € 4,50. Ook met deze nieuwe prijzen is Kermis Weert nog steeds zeer goedkoop.

 

 
> Zaterdag 09 juni 2018:
 

> Nieuw in 2018: Top Of The World – De Poorter/Bodet.

Op de Zuidfoor te Brussel zal de première plaatsvinden van de nieuwe zweefmolen “Top Of The World” van Angelino De Poorter en Jim Bodet (Funrides BVBA).

In deze zweefmolen is er plaats voor 40 personen die dan van op 60 meter hoogte kunnen genieten van een prachtig uitzicht.

Bij deze wensen we de families De Poorter en Bodet heel veel succes met hun nieuwe aanwinst.

 

 
> Vrijdag 08 juni 2018:

> Slapen in een bubble op de Tilburgse kermis.

Over ongeveer zes weken barst hij los, de Tilburgse Kermis 2018. Nieuw zijn onder meer de slaapbubble om een nachtje op de kermis te blijven slapen en de opblaaskerk waar je kunt trouwen (voor de nep).

De kermis is van vrijdag 20 t/m zondag 29 juli. De kick-off van de Tilburgse Kermis was op donderdagavond 7 juni in de chique buitentuinen van Hotel Restaurant “Auberge du Bonheur” in Tilburg. Er staan meer dan 200 attracties die samen een lint van 3 kilometer vormen. Bezoekers kunnen onder meer deelnemen aan de Kermisrun, er is een parade van reuzen over het kermisterrein en er rijdt een treintje over de kermis voor het vervoer van de bezoekers.

Het Tirolerdorp is terug van weggeweest, dit dorp met attracties en huisjes in Tirolerstijl was vorig jaar een succes. Op het Spoorplein komt een grote wildwaterbaan te staan. De Starflyer, een enorme zweefmolen van meer dan 100 meter hoog, is ook van de partij op de kermis. Net als attracties als de Free fall en de Rutsch.

Er komt een junior kermiswethouder, een kermiswethoudertje dus, die 1 dag de scepter zwaait op de kermis. Er is straattheater, een openluchtcircus en bezoekers kunnen kermis-merchandise kopen via de kermissite. Uiteraard staan vaste onderdelen als de Roze Maandag en de Blauwe Zondag ook op het programma.

Het bubbel-hotel is deels doorzichtig. ,,Je overnacht er met zicht op de kermis", vertelt kermiswethouder Erik de Ridder. ,,Het idee komt van de mensen van Kermis FM, die  sliepen twee jaar stiekem tussen de attracties. Dit jaar kan dat officieel." Terug van weggeweest is de kermiscamping, die staat dit jaar op het voormalige NOAD-terrein staat. Het hotel en de camping zijn maar een paar nieuwigheden van de aankomende kermis. De lijst met nieuwtjes is lang. Een andere aanwinst is de freefall-tower die  - voordat -ie naar beneden stort - de zitjes naar voren klapt zodat de inzittenden zien hoe diep ze vallen.  

In de Spoorzone wordt het bal. Met een nieuwe kermisbraderie, een tiendaags festivalen een veel groter opgezette theaterkermis  met 18 attracties. Opvallend is dat de Burgemeester Brokxlaan na twee jaar experimenteren niet meer dienst doet als kermisterrein. In plaats daarvan loopt de lus van de kermis over het pad tussen RAW en de spoorlijn. Dus via de Spoorlaan, Willem II-passage en dan langs de achterkant van Hal 88 en de perronkant van de Hall of Fame. 

Ook nieuw is een grote roze opblaaskerk die er alle kermisdagen staat. ,,Daar kunnen mensen, voor de grap, in het kermishuwelijk treden."

Foto’s Kick-Off met dank aan Frank Veldkamp. 

 

 
> Donderdag 07 juni 2018:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 45 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. Nieuwkomers dit jaar zijn de Wildwasserbahn Auf Martinus Spuren (Heitmann/Schneider), Propeller (Ordelman-NL), Chaos Pender (Maier-CH), Jules Verne Tower (Goetzke).

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 04 juni 2018:
 
> Attractielijst Düren Annakirmes 2018.

De attractielijst van de 380e Annakirmes in het Duitse Düren werd bekendgemaakt. 
Ook dit jaar beloofd het weer een zeer schitterende editie te worden met tal van attracties die de skyline van Düren zullen kleuren, waaronder enkele leuke nieuwe klappers zoals
Wilde Maus XXl (Eberhard), Spinning racer (Bruch), Break Dancer (Dreher), Rio Rapidos (Kaiser) en Infinity (Hoefnagels) om er maar enkele te vernoemen.
Natuurlijk zijn de andere vaste stamgasten ook wederom van de partij. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken dit jaar nog hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 01 juni 2018:
 

> Eerste Cranger Weihnachtskirmes.

Dit jaar vind voor de eerste maal een Weihnachtskirmes plaats op de terreinen van de Cranger Kirmes. Het ligt in de bedoeling een familie-vriendelijke kerstevenement te presenteren, waarbij voor alle leeftijden iets geboden wordt. Naar verwachting komt er een grote kunstijsbaan, uitgezochte kermisattracties, traditionele kerstmarkthandelaren, eerste klas gastronomie, dagelijks shows en een eenmalige kerstdecoratie om er iets speciaals van te maken.

Met als grote voorbeeld het Winterwonderland in Londen. De “grote” man achter de schermen van de evenement is Sebastiaan Küchenmeister, bekend als exploitant van de Konga. Als datum is gepland vrijdag 23 november 2018 tot en met maandag 31 decmeber 2018.