>>> Kermisnieuws april 2018
 
> Maandag 23 april 2018:
 
> Attractielijst Geleen Gelaender Kirmes 2018.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 111e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. 

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van vrijdag 25 mei tot en met woensdag 30 mei 2018. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 21 april 2018:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2018. 

Van vrijdag 12 oktober 2018 tot en met woensdag 17 oktober 2018 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 14e maal.

Highlights bij de optredens zijn er van Voxxclub, Falco - The Show, Vlado Kumpan, Sumpfkröten, Räuber, Bläck Fööss, Brings, Anna-Maria Zimmermann, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Funky Marys, Guildo Horn & die Orthopädischen Strümpfe, Münchner Zwietract, Zillertaler Mander en nog veel meer! 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze dertiende editie met enkele mooie toppers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 20 april 2018:
 
> Attractielijst Oberhausen Frönleichnamskirmes 2017.

Vandaag werd de attractielijst van de Fronleichnamskirmes te Oberhausen aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar zijn er ook weer enkele leuke nieuwkomers. Daardoor is deze editie van 2017 wederom een zeer prachtige uitgave. Van 14 juni tot en met 19 juni 2017 kan je je weer vermaken op tal van spectaculaire kermisattracties voor jong en oud. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 20 april 2018:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2018.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
  
> Woensdag 18 april 2018:
 

> Attractielijst en programma Meifeesten 2018 in Genk.

Op dinsdag 1 mei 2018 vind in Genk voor de 69ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 27 april 2017 tot en met zondag 13 mei 2018, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. Om 16u00 trekt voor de 63ste maal de Internationale
O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Planète Vapeur met een gigantische sprinkhaan. Een ander hoogtepunt zijn de creaties van het Poolse Gezelschap Klinika Lalek Theatre met het grootste marionettencircus van de wereld. Ze brengen een olifant, giraffe en leeuw mee in levensecht formaat.
Een vaste waarde in de O-Parade is de Franse compagnie Remue Menage. Dit jaar brengen ze “La Parade Amoureuse”, grote lichtgevende hertenfiguren.

 

 

 

 

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Samira Bedraoui en haar hofdames Michelle Solberg en Titjana Vjestica.

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.

De jaarlijkse 1 mei-kermis staat dit jaar extra lang opgesteld, van vrijdag 27 april tot zondag 13 mei. In totaal vind je meer dan 100 attracties, goed voor bijna twee kilometer aan kermisplezier. De kermis staat op de Dieplaan tot aan de rotonde van de Jaarbeurslaan/Gildelaan.

Ook dit jaar aan spektakel geen gebrek. Wat denk je van Roue Royale, een gigantisch reuzenrad, dat je maar liefst 50 meter de lucht in draait? Met een panoramisch zicht over Genk bovenaan. Een leuke Cake Walk laat je meters klimmen, afdalen en je evenwicht testen op tal van hindernissen.

Goed nieuws! Dit jaar trakteert je op wel twee familiedagen. Op woensdag 02 mei en maandag 07 mei krijg je korting op tal van attracties. Woensdag 9 mei vanaf 15 uur is het Kids day met leuke kinderanimatie. Denk aan Disneyprinsessen, Marvel-superhelden, kindergrime en een ballonnenclown.
Op donderdag 10 mei (O.H.Hemelvaart) heeft er in het centrum van Genk ook nog een feestmarkt plaats en
rond 21 uur wordt een surprise act op de kermis verwacht. 

Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

 
> Vrijdag 13 april 2018:
 

> Eerste Tilburgse Kermisrun.

Van 20 tot en met 29 juli 2018 is het weer tijd voor de Tilburgse Kermis! Tien dagen lang staat het centrum van Tilburg weer in het teken van dit evenement waarbij de nadruk dit jaar ligt op een zeer gevarieerd aanbod, zowel in attracties als nevenactiviteiten. Een van die activiteiten is de Kermisrun.


Hardlopen door de Spoorzone, rennen door de cakewalk, rondje reuzenrad enz. Mensen rennen over het kermisterrein en zo nu en dan door een attractie. Een idee van Henk van Doremalen, die de bezoekers aan de jaarlijkse algemene ledenvergadering nog wel kennen. De komende tijd wordt bekend hoe een en ander er gaat uitzien. Vast staat wel dat de kermis de basis is. Zo gaan er ook vanaf de kermis ook lussen andere kanten op. 

De eerste Tilburgse Kermisrun vindt plaats tussen 9 en 12 uur op 29 juli. Dat is de laatste zondag van de kermis. Er is geen wedstrijdelement aan verbonden. Bedoeling is dat de deelnemers, in groepje 10 tot 20, sportief bezig zijn. 


De Kermisrun gaat de plaats innemen van de Tilburg Ten Miles-funloop. Die loop in de Spoorzone - waarbij er onder meer door de Hall of Fame en horecagelegenheid Raw werd gerend – was altijd op de vrijdag voor de Ten Miles. Samen met de exploitanten zal worden gekeken welke attracties deel uitmaken van het parcours. 
> Vrijdag 06 april 2018:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 20 april tot en met 13 mei 2018. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Helaas geen grote nieuwkomers dit jaar door werken aan 't Zand. Daardoor kreeg bijna iedereen een andere plek toegewezen.