>>> Kermisnieuws januari 2018
 
> Donderdag 11 januari 2018:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2018. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 11 januari 2018:
 
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2018.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het schitterend aanbod: Ghost Rider (Löffelhardt), Magic Löffelhardt), High Impress (Oberschelp), Spuk (Sipkema/Lutjens-NL), Euro Coaster (Buwalda-NL) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 08 januari 2018:
 

> 750.000 bezoekers voor Hasselt Winterland.

Het winterevenement Winterland in Hasselt is afgeklokt op 750.000 bezoekers. Dat zijn er minder dan de voorbije jaren maar dat wijten volgens de organisatoren aan het zeer sombere regenweer. Toch zijn de standhouders bijzonder tevreden.  Ook de Joe Kerstparade was een succes en bracht 25.000 bezoekers naar Hasselt.

Men start vanaf maandag aan de elfde editie waarin men een reeks nieuwe dingen willen voorstellen. Bovendien heeft men nu tijd om de gevolgen van de brand op Corda Campus op te vangen. Zo is het zeker dat er volgende editie een reuzenrad zal staan op Winterland. Verder is men volop in gesprek om “Ice Magic” terug naar Winterland te halen. 

Voor de volgende editie staat vast dat de verlichte kerstbal er terug zal bij zijn, mooier dan ooit. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw “Huis van de Kerstman”. Daarvoor zijn er gesprekken met de decoratiebouwers van De Efteling. Die ook voor de versiering van het gehele terrein gaan helpen, waarin men flink gaat investeren na de brand.

Winterland Hasselt editie 11 heeft plaats van zaterdag 17 november 2018 tot en met zondag 06 januari 2019. 

 

 

 

 

  
> Vrijdag 05 januari 2018:
 
> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld. 

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2018. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto). Die komt dit jaar van de hand van Kjell Steenhout, amper 18 jaar. Het wapenschild op de affiche stelt een Aalstenaar voor, die heeft een groot hart voor zijn stad en voor carnaval. We zien op de affiche dat het wapenschild het belfort omhelst,
zegt een fiere ontwerper Kjell.

Van eendjes vissen voor de kleinsten tot de meest gevaarlijke attracties voor de echte durvers en alles ertussenin… Er is voor elk wat wils op de winterfoor van Aalst.

Op de Keizershallen, de Hopmarkt, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt en Werfplein staan meer dan 110 verschillende attracties. Zowel de klassiekers als de nieuwste adembenemende attracties vinden jaarlijks hun weg naar Aalst. Ook de snoep- en smoutebollenkramen nemen hun vertrouwde plaatsen terug in.

De ‘Dag van het Kind’ gaat dit jaar door op donderdag 08 februari van 13 tot 18 uur. Vele scholen komen op die dag met hun kinderen naar de winterfoor. Iedereen (kinderen én volwassenen) krijgt toegang tot de attracties aan het voordelige tarief van 1 euro per rit. Tijdens de Dag van het Kind zal de hele kermis prikkelarm zijn.

De Winterfoor start op vrijdag 02 februari en loopt nog tot en met zondag 18 februari. Op de laatste dag is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.