>>> Kermisnieuws december 2017
  
> Zaterdag 23 december 2017:
 

> Joe Kerstparade lokt 25.000 kijklustigen.

De Joe Kerstparade die vrijdag 22 december door de straten van de Hasseltse binnenstad trok, lokte ondanks de miezerige regen 25.000 toeschouwers.

De start en aankomst van deze Joe Kerstparade was voorzien aan Winterland Hasselt. Het startschot werd gegeven door Burgemeester Nadja Vananroye en schepencollege tesamen met de Joe-Deejays. Beginnen deed de parade van radiozender Joe op een originele manier: met een enorm rijdend karaokescherm waarop de mensen langs het parcours heel wat kerstliederen geprojecteerd zagen die Raf Van Brussel samen met hen zong. De Limburgse Joe-deejays Anke Buckinx en Bjorn Verhoeven waren, net als Sven Ornelis, echte blikvangers in de parade. Maar ook andere Joe-deejays waren aanwezig zoals Jan Bosman, Alexandra Potvin, Kenneth Stevens, Carl Schmitz, enz…

Verder ging de aandacht naar de elf prachtige wagens en de wandelende elanden, ijsberen en de grappige mini-Kerstmannen. Gesmaakt werd zeker het koor dat vanop een open wagen kerstliedjes afwisselde met popsongs in een feestelijke verpakking. Verder was er nog de indrukwekkende locomotief met aanhanger. Afsluiter was een reeks vliegende elanden met de kerstman in z’n arrenslee. 

 

 

 

 
> Dinsdag 19 december 2017:
 

> Joe Kerstparade trekt door Hasselt.

Vrijdag trekt de derde Joe Kerstparade door de straten van de Hasseltse binnenstad. Nog tot zondagavond kampeert de radiozender op Winterland, waar de parade ook zal starten en eindigen. Er worden zo’n 25.000 toeschouwers in de stad verwacht.

De Joe Kerstparade zal bestaan uit elf paradewagens en een reeks wandelgroepen. Het zijn stuk voor stuk feeërieke praalwagens, mooi verlicht, met sfeervolle muziek, sneeuwmannen, kerstelfen en de Kerstman. Onze parade begint trouwens op een heel opmerkelijke manier: met de Joe-karaokewagen. Joe-dj’s Raf Van Brussel en Sven Ornelis staan bovenop de wagen. Raf zingt en Sven is MC van dienst. Hun Joe-collega’s Anke Buckinx, Tess Goossens, Alexandra Potvin, Carl Schmitz, Bjorn Verhoeven en Kenneth Stevens wandelen naast en voor de karaokewagen en verzamelen de verzoeknummers van het publiek. Er worden natuurlijk wel alleen maar kerstnummers gezongen.

Maar ook tijdens de Joe Kerstparade wordt er radio gemaakt. Zo loopt Joe-dj Jan Bosman als vliegende reporter mee in de parade. Geregeld brengt hij rechtstreeks vanuit de parade live verslag uit dat hij dan doorspeelt aan Leen Demaré, die op dat moment radio maakt in het Joe Christmas House met de Kerstparade Show.  

 
Sven Ornelis en Anke Buckinx openen de parade feestelijk om 18 uur op het Kolonel Dusartplein. De Joe Kerstparade rijdt via de Maastrichterstraat, de Sint-Jozefsstraat, de Guffenslaan, de Koning Albertstraat, de Hoogstraat, de Demerstraat, de Witte Nonnenstraat, de Bonnefantenstraat en de Badderijstraat en eindigt tenslotte op het Kolonel Dusartplein. Het hele spektakel is gratis toegankelijk.

 

 
> Maandag 18 december 2017:
 

> Acteurs ‘Sturm der Liebe’ bezoeken Winterland.

Vele fans hebben maandagnamiddag ruim anderhalf uur gewacht in het Grand Café op Winterland Hasselt om samen met drie acteurs van hun favoriete tv-serie ‘Sturm der Liebe’ op de foto te kunnen. Zowel jong als oud was op de afspraak. Bij jonge meisjes viel, hoe kan het anders, Michael Kühl (David) flink in de smaak. De mannen hadden iets meer aandacht voor Magdalena Steinlein (Luisa) en Birte Wentzek (Poppy).

 

 

 

 

 
> Dinsdag 07 december 2017:
 

> Genk Schaatst met Reuzenrad en Circus.

Op de Grote Markt kan je een maand lang terecht voor uren schaatsplezier. Je viert je schaatskunsten bot op de grote pist, en daarna drink je een heerlijk kop warme chocolademelk in één van de omliggende winterchalets of in de hezellige spiegeltent. Schaatsen kan je trouwens ter plaatse huren. En glijden maar!

Voor het eerst staat er met kerst een reuzenrad in Genk-centrum! Neem plaats in de gondels en laat je tot op 40 meter hoogte brengen. Een ritje kost 3,5 euro en kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis mee. Het reuzenrad heeft dezelfde openingsuren als de schaatspiste. Grotere groepen kunnen het reuzenrad afhuren.

Ook dit jaar kan je het oude jaar feestelijk uitwuiven op de Fruitmarkt van Genk tijdens de New Year’s Bang. De stomende coverband Super Shake mét frontman Geert – De Geest – Vanloffelt warmt het publiek op en samen met Regi dansen we het nieuwe jaar in! Regi schitterde al twee keer op de mainstage van Tomorrowland en scoorde dit jaar een monsterhit met ‘Where did you go (summer love)?’.

Maar Genk biedt meer dan alleen spektakel. Tijdens de kerstvakantie vind voor de derde maal het Groot Limburgs Kerstcircus plaats op het evenemententerrein op de Dieplaan in Genk. Van zaterdag 22 december tot en met zondag 07 januari slaat het Wiener Circus z’n tenten op voor een winterse editie.

 

 

 
> Dinsdag 05 december 2017:
 

> Kermis Uden wint Golden Pony Award.

De kermis in Uden heeft in Italië een Golden Pony Award gekregen. Dat is een prijs van uitgever Facto Edizioni die het magazine ‘Games & Parks Industry’ over de amusementsindustrie uitgeeft. Eén van hun jaarlijks terugkerende evenementen is de uitreiking van de Golden Pony Awards. In verschillende categorieën worden prijzen uitgereikt aan de beste parken en evenementen van dat jaar. 

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse 'Carrousel Meeting', een beurs speciaal voor kermisattracties. Wethouder Gijs van Heeswijk zegt trots te zijn op de erkenning en waardering van de vakjury die is samengesteld uit mensen uit heel Europa. De Tilburgse kermis won in 2004 ook al eens de Golden Pony Award. De kermis in Laren (2009) en het Eindhovense Park Hilaria (2011) waren ook al eens gelukkige winnaars.
In de categorie pretparken mocht ook de Efteling als eens een Gouden Pony Award in 2004 in ontvangst nemen.