>>> Kermisnieuws november 2017
 
> Zaterdag 25 november 2017:
 

> Attracties Tilburgse Kermis 2018 bekend.

In het Willem II stadion zijn op vrijdag 24 november de attracties bekendgemaakt die op de kermis van 2018 staan. Het Tirolerdorp is net als vorig jaar van de partij. De Rutsch en de Black Hole zijn terug van weggeweest.

De Tilburgse Kermis is van 20 t/m 29 juli. Naast het Tirolerdorp komt ook een ander succesnummer uit 2017 terug: de Wildwaterbaan. Andere hoogtepunten voor de kermis 2018 zijn de zweefmolen van 80 meter hoog, de zogenoemde XXL en het reuzenrad met gesloten gondels. 

De Black Hole staat op het Besterdplein. Dat is opnieuw ingedeeld zodat er tijdens de kermis voldoende ruimte blijft voor bezoekers van de winkels rond het plein. Daar ontbrak het afgelopen jaar aan.  De Goldmine Tower staat op de Heuvel. Bezoekers worden, zittend, tot op 90 meter hoogte langzaam draaiend rond de toren naar boven gebracht. Daar kantelen de stoelen naar voren en maken de bezoekers een vrije val naar beneden. De XXL-schommel staat op de Heuvelring. De kruising Spoorlaan - NS-Plein - Heuvelring is de plek voor het reuzenrad met dichte gondels en de wildwaterbaan.

 

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Het wordt wederom 10 dagen feest in Tilburg. In 2018 spettert de Tilburgse zomerkermis als vanouds. En we zijn trouw aan de visie op de kermis van de toekomst. Verbeterwensen van exploitanten, horeca, bezoekers, bewoners en winkeliers hebben we natuurlijk ter harte genomen: bijvoorbeeld door het kermislint niet over de Burgmeester Brockxlaan te laten lopen. Vandaag hebben we het lint gepresenteerd. Volgend jaar juni is er natuurlijk weer een kick off met zoals altijd wat verrassingen. Nog 238 dagen. Ik tel af."

Heuvelplein
The View Tower (Boos-D)
XXL (Buwalda/Manning & Thurston-UK)

Skate Jumper (Ordelman)
Goldmine Tower (Ordelman)
Mega Slide (de Poorter)
Dragon (Stroucken)
Snow Jet (van der Veen)
North Pole (van der Veen)


Heuvelring
Airplanes (Ropers)

Piusplein
Tripride - Bakker
Ghost Rider (Löffelhardt-D)
Air Race Bungee (de Voer)


Paleisring
Heroes City XXL (Koeveots)

Thriller (Lemmerman)
Chaos (van de Weerdt)


Stadhuisplein
Happy Spider (Brunselaar/Lutjens)

Crash Test (Hendriks)
Break Dance (Hoefnagels)

Reactor (Moonen)
Rue de Paris (Punt/Sloots)
Bayern Rutsch’n (Schierenbeck-D)
Dumbo Circus (Stroucken)


Koningsplein
Nostalgische Kermis

NS-Plein
Spinning Coaster XXL (Buwalda)

Sound Machine (Hoefnagels)
Gladiator (Buwalda/Kriek)
Propeller (Ordelman)
Pirate’s Adventure (Schneider)
VR Simulator (Stroucken)


Besterdring
Glazen Doolhof (Brunselaar)
Fire Departement (Ordelman)
X-Factory (de Poorter)

Disco Jumper XXL (Van Raay)
Flying Jumbo (Vermolen)

Besterdplein
Autoscooter (Reemer)

Cake Walk (Reemer)
Black Hole (Schierenbeck-D)


Spoorplein
The View Reuzenrad (Harms)

Power Polyp (Harms)
Break Dance 3 (Meijer)

Mister Beat (Schaak-D)
Poseidon (Heitman/Schneider-D)


Willem-II Pad
Tropicana (Van Reeken)

Around the World (de Voer)

Foto's Persvoorstelling met dank aan Frank Veldkamp.

 

 

 
> Zaterdag 18 november 2017:
 

> Tweede Winterkermis in Tilburg.

De koude, donkere maanden komen er weer aan, maar Winter in Tilburg zorgt voor veel warmte, sfeer, gezelligheid en winterse activiteiten in de stad. Van 8 december tot  en met 1 januari staat het centrum van Tilburg volledig in het teken van een winterse sfeer.

Ondersteunend aan de winterbeleving in Tilburg staan aan de route op het Pieter Vreedeplein, Heuvel en Piusplein diverse kermisattracties, zoals een familieachtbaan, Vang de Kerstman, een Kersttrein en natuurlijk een ouderwetse draaimolen voor de kleintjes. Nieuw dit jaar tijdens Winter in Tilburg is de Tubby Slides, een grote sneeuwglijbaan, die een prominente plek heeft op de Heuvel. Een must-see voor de winterliefhebber! De attracties mogen van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 01:00 uur open. Op zondag gaat de kermis een uurtje langer door. Handig om te weten: de kermisattracties op het Pieter Vreedeplein sluiten een uur nadat de winkels zijn gesloten. 

 

De volgende attracties staan op de winterkermis:

Heuvel

 • Grijpkranen
 • Tubby slides
 • Pusher
 • Pijl en boog schieten
 • Vang de kerstman
 • Derby
 • Kersttrein
 • Buggy
 • Petjes
 • Grill met wein
 • Curly Chips

Piusplein

 • Churros
 • Fun House
 • Tea Cups
 • Draaimolen

Pieter Vreedeplein

 • Churros
 • Eendjes
 • Grijpkranen
 • Jumbo
 • Simulator
 • Jumper
 • Familie achtbaan
 • Gebak
  

 
> Woensdag 15 november 2017:
 
> Eerste Indoor Winterland in Waregem.

Van 22 tot em, met 30 december heeft er in Waregem Expo het eerste Indoor Winterland plaats.
Een indoorkermis met een éénmalige inkom van 15 euro. Hiermee kan je op alle attracties gratis.  

Openingstijden:
– Dagelijks open van 14u tot 22u
– Maandag 25 dcember open van 15u tot 23u
– Gesloten op 24 december

Programma:
Vrijdag 22 december: The Big Opening Ontmoet de volledige cast van ROX voor foto’s en handtekeningen.

Zaterdag 23 december: Frozenday
De sneeuwkoningin heeft magische krachten waarmee ze sneeuw en ijs maakt. Samen met haar zus, de sneeuwprinses, leeft ze in een kasteel. Door ware liefde redt ze het leven van iedereen.

– Maandag 25 december: X-mas De enige echte kerstman komt op bezoek met een magisch geschenk voor iedereen!

– Dinsdag 26 december: Kerstshow
Om 15u en 17u is er voorstelling van onze kerstshow. Een ballonist tovert de mooiste ballon guurtjes uit zijn mouw. Groot of klein? Niemand gaat naar huis zonder een ballon!

 
– Woensdag 27 december: Circusworld Bumba, de leukste clown ter wereld komt op bezoek! Een ballonclown tovert voor alle kinderen ballon guurtjes uit zijn hoed. Groot of klein? Niemand gaat naar huis zonder een ballon!

– Donderdag 28 december: Minions vs Spiderman

De Minions en Spiderman komen langs bij Indoor Winterland Waregem en zullen mooie eindejaarsgeschenken meebrengen. Iedere bezoeker ontvangt een tombola-lotje, om 19u is de prijsuitreiking!

– Vrijdag 29 december: Maya Day
Dag allemaal, ik ben Maya de bij! Waar ik het meeste van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Op een bloem onder de blote hemel slapen, van paddenstoel naar paddenstoel springen…

– Zaterdag 30 december: Smurfenland De smurfen zijn lieve kleine blauwe wezentjes die ergens ver weg diep in een bos leven. Nu willen ze een nieuw avontuur beleven bij Indoor Winterland.
 

 
> Woensdag 08 november 2017:
 

> 10e Feesteditie Winterland Hasselt wordt sfeervoller dan ooit.

De tiende editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 18 november en zal Hasselt 7 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van België. De overdekte ijspiste van 1000 m², het huis van de kerstman, de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes, de attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor winterplezier voor jong en oud. De aankleding met veel decoraties en verlichting zorgen ook komende editie voor een onvergetelijk wintersfeer.

Ondanks de tegenslag die we kenden met de brand in ons magazijn, zal de jubileumeditie van Winterland schitteren als nooit tevoren.

Verrassend programma
Naast deze vaste activiteiten zijn er ook enkele momenten met stip in de agenda te plaatsen. We verwelkomen bijvoorbeeld de Sint op Winterland Hasselt. Alle brave kinderen zijn welkom op 29 november vanaf 14u. Op 18 december verwelkomen we de cast van de Duitse successerie “Sturm der Liebe”. Na hun succesvolle passage afgelopen jaar kwamen ze graag opnieuw langs. Fans en selfiejagers op post! Verder kan je ook twee keer zwoel komen Salsadansen, kan je twee keer aansluiten met de cowboys –and girls van het countrydansen en kan je het oude jaar op feestelijke wijze verruilen voor het nieuwe in ons Grand Café!

Joe Kerstparade

Publiekstrekker vormt dit jaar ongetwijfeld de Joe Kerstparade. Heel de maand december staat Kerstmis centraal op deze radiozender. Vanaf vrijdag 9 december 2017 staat Joe twee weken lang met een eigen Christmas House op Winterland in Hasselt. De Joe-dj’s maken er live radio en er valt heel wat te beleven”. “Op vrijdag 22 december trekt de magische Joe Kerstparade door de straten.

 
Deelnemers:

Schaatsbaan
Een overdekte schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Grand Cafe
Een gezellig café met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een café in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het café heerst elke dag een gezellige ambiance.

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!

Kersttreintje
Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours.

Christmas Ride
De Christmas Ride is een achtbaan waarbij de karretjes worden voortgetrokken door vliegende rendieren.  Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Spiegeltent
Unieke spiegeltent “Crystal Palace” zal compleet in kerstsfeer zijn. Dit jaar nog groter!

Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein. 

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschillende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

Christmas Villa
Maak een angstaanjagend ritje in de Christmas
Villa. Dit spookhuis is compleet in Christmas style aangekleed...

Santa’s Magic City
Vind de uitgang in dit winters glazendoolhof.

Christmas Flying
Een prachtig in kerstgedecoreerde kinderattractie.

JOE
Christmas House met dagelijk live radiouitzendingen en met als apotheose op vrijdag 22 december 2017 de Joe Kerstparade.