>>> Kermisnieuws augustus 2017
 
> Woensdag 22 augustus 2017:
 
> Attractieslijst Kermis Weert 2017 bekend.

Het moment waar veel kermisliefhebbers naar uitkeken is daar. De attractielijst van Kermis Weert 2017 is bekend. Ook dit jaar verwelkomt Weert een aantal nieuwe attracties. De kermis vindt plaats van vrijdag 22 tot en met woensdag 27 september 2017.

Zoals elk jaar is de kermis in Weert een volksfestijn voor jong en oud. Een draaimolen, autoscooter, break dance, polyp en glijbaan zullen natuurlijk niet ontbreken. Ze horen net als de suikerspinnen en befaamde curryworsten bij de Weerter kermis.

Zoek je het graag hoger op, of ben je een echte thrillseeker? Ook dan kom je dit jaar aan je trekken. Op het Bassin komt de roll-over Der Commander. Ook het meest uitgebreide en onlangs gerestylede funhouse Heroes City XXL staat op dit kermisplein.

 
Op kermisplein Kasteelplein is de vernieuwde Sky Wheel de absolute blikvanger. Vanuit het 40 meter hoge reuzenrad werp je weer een adembenemende blik over de groenste regio van de wereld.

Het letterlijke hoogtepunt van de kermis vind  je dit jaar op kermisplein Markt. De St. Martinustoren krijgt een tijdelijk broertje in de vorm van de nieuwe View Tower. In een mooi verlichte toren stijg je met meerdere passagiers langzaam ronddraaiend naar zon 80 meter hoogte.

Op kermisplein Langpoort staat de nieuwe attractie Lost Escape Adventure. In deze familie-attractie wandel je door de gangen van een ondergrond verlaten laboratorium. Ook moet je opdrachten oplossen om te kunnen ontsnappen.

Geniet je van kriebels in de buik? Dan is de nieuwe Playball Flipper op kermisplein de Dries een absolute aanrader. In deze prachtig gedecoreerde draaischijf met gondels kantel en draai je tegelijk.

Natuurlijk is er veel meer te beleven op de kermis in Weert. Ook dit jaar staan er 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen. De attractielijst is te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 

 

 
> Donderdag 17 augustus 2017:
  
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2017.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 25 augustus 2017 tot en met 04 september 2017 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 19 augustus:
16:00 uur opening kermis

Zondag 21 augustus:
14:00 uur opening kermis. 
Vanaf 17:00 uur straattheater "Victorian Rebelians duo & Marcel Cyclette".


Maandag 22 augustus:

17:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 23 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Gezinsdag of korting op de kermis

 

 
> Woensdag 16 augustus 2017:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2017.  

Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2017. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers zoals de Infinity. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 15 augustus 2017:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2017. 

De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 24 augustus 2017 tot en met 30 augustus 2017, werd aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor de Rock & Roll.

In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2017.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuwkomer van vorig jaar is er ook dit jaar weer bij, namelijk de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start d
it jaar Lommel Kermis wederom op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst.
De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 14 augustus 2017:
 
> Cranger Kirmes ontvangt 3,8 miljoen bezoekers.

Ongeveer 3,8 miljoen bezoekers genoten van de editie van de Cranger Kirmes van dit jaar.

Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer. De twee verregende zaterdagen deden de teller helaas net geen 4 miljoen bezoekers halen dit jaar.

De volgende Cranger Kirmes begint op 03 augustus 2018 en duurt tot 12 augustus 2018.

  
> Donderdag 03 augustus 2017:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2017. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 11 augustus 2017 tot en met 22 augustus 2017, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Met een verlenging tot en met 29 augustus kan je een weekje langer kermisvieren, maar dit niet met alle attracties.

Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 20 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 03 augustus 2017:
 

> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2017.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 09 tot en met donderdag 14 september 2017. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 11 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Dinsdag 12 september heeft de prikkelarme dag plaats. Op donderdag 14 september gaat dan de grote kermisjaarmarkt door.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 01 augustus 2017:
 

> Pieken en dalen op Tilburgse Kermis 2017.

De 450e Tilburgse Kermis beleefde afgelopen zondag zn laatste dag. 2017 was een editie van pieken en dalen.

Het ernstige incident met een 3-jarig jongetje zaterdag leidde tot heftige emoties. Roze Maandag was een dag waarop de stad uit zijn voegen barstte van feestende mensen, ook in combinatie met de wedstrijd van het Nederlandse dameselftal tegen Belgi. De kindermiddag op woensdag was geslaagd, net als de badeendenrace waarbij 21.500 euro is opgehaald voor het Ronald McDonald huis.

Caribische donderdag beleefde een geslaagde eerste editie. Blauwe Zondag was dat ook, veel bezoekers waren te spreken over het feit dat de attracties voor het eerst twee uur lang zonder geluid en licht draaiden. Op donderdag werd de kermis opgeschrikt door een ongeluk met een attractie in de VS. De exploitant van de Chaos besloot daarop zijn vergelijkbare attractie op de Tilburgse kermis uit voorzorg dicht te houden.

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Dit was de meest intense kermis die ik heb beleefd als wethouder. Het ernstige ongeval zaterdag blijft je wel bij. Tegelijkertijd merkte ik een geweldige sfeer in de stad op andere dagen. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk maandag. We hebben laten zien dat we op n dag echt een geweldig feest kunnen neerzetten, met Roze Maandag, de Tilburgse Kermis en de WEURO. Dit jaar hebben we nog meer aandacht gegeven aan de beleving van de kermis. De kermiskleuren zijn niet meer weg te denken, ook horeca en exploitanten gebruiken die. Dat vind ik prachtig."

De 450ste editie van de Tilburgse Kermis kent een overvolle laatste dag. Gelukkig kunnen we ook uitkijken naar de tweede editie van de Winterkermis tijdens de kerstvakantie."

Feiten en weetjes

  • Dit jaar stonden er 230 attracties op de Tilburgse Kermis.
  • Het kermislint was dit jaar ongeveer 4 kilometer lang.
  • Dit jaar werd een speciaal Tilburgse Kermis-lied gelanceerd: het lied van Ronnie Tober in eenTilburgs jasje.
  • KermisFM heeft tien dagen lang uitgezonden als de kermis open was. Dit hebben zij gedaan met ruim 200 vrijwilligers.