>>> Kermisnieuws juni 2017
  
> Donderdag 29 juni 2017:
  

> Beleving staat centraal op 450ste Tilburgse kermis.

Woensdag 28 juni was de officiële aftrap voor de Tilburgse Kermis 2017. Vele nieuwtjes werden gepresenteerd door wethouder Erik de Ridder onder presentatie van Jet Suikerspin. Een van de speciale gasten was Ronnie Tober die speciaal voor de Tilburgse Kermis een lied gaat brengen.

Het is de 450ste editie van de Tilburgse Kermis. Van 21 tot en met 30 juli staan er 230 attracties in het centrum: van authentiek tot vernieuwend.  

De afgelopen jaren is veel werk verzet, vanuit de insteek de kermis stapsgewijs  te vernieuwen.  Het verhogen van sfeer en beleving staan daarin centraal. Uiteindelijk moet er in 2020 een kermis 'nieuwe stijl' in de binnenstad staan.
Het grootste evenement van Tilburg verplicht zichzelf meer te concurreren met festivals, pretparken en dierentuinen. Dit staat in het vastgestelde ‘Visie en businessplan Tilburgse Kermis’. 

De kermis moet niet alleen ‘de grootste’ of de ‘beste’ worden, maar ook de kermis met de hoogste kwaliteit waarin beleving centraal staat. In
eerdere berichtgeving valt te lezen dat het uitgangspunt blijft om een lint door de binnenstad te maken met aantrekkelijke attracties. Hieraan worden op termijn het Dwaalgebied en de Piushaven beter bij betrokken. Het is verder ook de bedoeling dat ritprijzen betaalbaarder worden.

 

  

Een van de “novelties” dit jaar is het Tirolerdorp op het NS-Plein. Bezoekers moeten hier het Oktoberfestgevoel oplopen. De aankleding zal daar een belangrijk steentje aan bijdragen.

Ook in de Spoorzone zijn er veranderingen. Vorig jaar werd dit gebied voor het eerst bij de kermis betrokken. Uit een evaluatie bleek dat bezoekers de looproute moeilijk begaanbaar vonden. Dat is nu aangepast, zodat de route over de weg loopt. Verder wordt het programma in de Spoorzone uitgebreid met acts van de Theaterkermis. Ook nieuw zijn het zomercarnaval en de Lazy Kermis in de Piushaven, waar bezoekers kunnen relaxen in een strandsetting.

Wie culinair verwend wil worden en ondertussen ook wil genieten van een prachtig uitzicht, kan terecht bij 'Diner in the Sky'. 

Nieuw op de Spoorlaan is de Poseidon, een spectaculaire wildwaterbaan met oud-Griekse uitstraling. Op de Heuvel moet de gloednieuwe View Tower komen, die je een prachtig uitzicht geeft over Tilburg.

Op zondag 30 juli vindt er tijdens de kermis een Reuzenparade plaats. Dit is een optocht van reusachtige poppen die gebouwd zijn door reuzengenootschappen uit de omgeving. De poppen worden begeleid door orkesten en zullen een route over de kermis gaan afleggen.

Om mensen warm te maken voor de kermis, worden er komende weken duizenden vlaggen door de stad verspreid. De jeugd heeft de toekomst basisschoolleerlingen ontvangen een verrassingsdoos. In totaal zo’n 80.000 kleurplaten worden verspreid uiteraard met het verzoek het kermisthema in te kleuren.
 

Ook is aan muziekliefhebbers is gedacht. Reden waarom Gert Suikerspin het kermislied van Ciska Peters en Ronnie Tober uit de 70er jaren zal herschrijven. Dit wordt uiteindelijk het officiële kermisnummer.  

  
Kermiswethouder Erik de Ridder: "Ik ben heel blij dat we met de focus op meer beleving nu ook zien dat exploitanten met ideeën komen. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Deze resultaten van de nieuwe aanpak zijn een begin. Samen met horeca, ondernemers, bewoners en kermisexploitanten gaan we voor een kermis met de hoogste kwaliteit, waar beleving centraal staat.  

Foto’s Kick-Off met dank aan Frank Veldkamp.


 

   
> Woensdag 28 juni 2017:
 
> Attractielijst Winterslag Julikermis 2017. 

Vandaag maakte de Stad Genk de attractielijst bekend van de Julikermis van Genk-Winterslag, die dit jaar plaats heeft van 28 juli 2017 tot en met 01 augustus 2017. Op maandagavond heeft er een groots vuurwerk plaats. 

Dit jaar worden er 52 kermisattracties verwacht om jong en oud enkele uren te laten genieten van deze prachtige kermis. Ook dit jaar staat de Break Dance van Hayen op de blauwe zone. De complete lijst is te raadpelegen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 23 juni 2017:
 
> Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2017. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie schitterende kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 21 juni 2017:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2017.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 45 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. Nieuwkomers dit jaar zijn de Peterburgers Schlittenfahrt (Burgdorf), Laser Pix (Jehn), Mr. Gravity (Oberschelp) en Racing Coaster (Thoma).

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 09 juni 2017:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2017. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van vrijdag 16 juni 2017 tot en met maandag 26 juni 2017. 
Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Vrijdag 09 juni 2017:
 
> Attractielijst Opglabbeek Voorjaarskermis 2017. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van Opglabbeek, dewelke dit jaar plaats heeft van 10 juni 2017 tot en met 12 juni 2017. Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 06 juni 2017:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2017.

Op zaterdag 16 september gaat het 184e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met dinsdag 03 oktober 2017 genieten van ongeveer 600 attracties.

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 01 juni 2017:
 
> Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2017.

Ook jaar staat de Sinksenfoor op Spoor Oost in Antwerpen. De kermis gaat van start op zaterdag 03 juni. U kan er tot en met zondag 09 juli genieten van zo’n 150 attracties. 

De locatie van de Sinksenfoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Wie met de wagen komt, houdt er beter rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is rond Spoor Oost. Deze plaatsen zijn vaak betalend of met een beperkte parkeerduur. 

Nieuwe attracties:

·                 Take Off (Schmitt)
·                 Mambo Bidule (Hendrickx)

Natuurlijk zijn ook alle vasten waarden aanwezig. Welke dat ook allemaal weer zijn kunnen jullie terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.