>>> Kermisnieuws april 2017
 
> Dinsdag 25 april 2017:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2017. 

Van vrijdag 13 oktober 2017 tot en met woensdag 18 oktober 2017 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 13e maal.

Highlights bij de optredens zijn er van KLUBBB3, Voxxclub en Marianne Rosenberg.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze dertiende editie met enkele mooie toppers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 24 april 2017:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2017. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 05 mei tot en met 28 mei 2017. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Grote nieuwkomers dit jaar zijn Big Splash (Bufkens/Buwalda) en Air Maxx (Dotremont).
 

 
> Zaterdag 22 april 2017:
 

> Nieuw Reuzenrad “The Wheel” van Delforge bijna klaar.

Het gloednieuwe reuzenrad “The Wheel” van de familie Delforge is bijna klaar voor gebruik.

In Turkije bij de constructeur Levent-Lunapark legt men momenteel de laatste hand aan het 35 meter hoge reuzenrad.

Begin mei wordt “The Wheel” in België verwacht. De première zal waarschijnlijk plaatsvinden in Brussel ter gelegenheid van het 150-jarige jubileum van de Delhaize.

Meer info kan je steeds vinden op de website van de nieuwe reuzenrad: www.delforge-event.com.

 

 

 

 

 

> Zaterdag 15 april 2017:
 

> Attractielijst en programma Meifeesten 2017 in Genk.

Op maandag 1 mei 2017 vind in Genk voor de 68ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 28 april 2017 tot en met maandag 08 mei 2017, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. Om 16u00 trekt voor de 62ste maal de Internationale
O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Planète Vapeur met Aquavelos. Een ander hoogtepunt zijn de creaties van het Franse Gezelschap Paris Bénares met hun "Twee Indische heilige koeien" en hun vijf meter hoge struisvogel.

  

 

 

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Aariana Vivas Yepez en haar hofdames Lindsey Vanderhaegen en Alicia Guarraci.

Om 18u00 heeft er op het Stadsplein een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.

Gezien de familiedag op de kermis vorig jaar een groot succes was, worden er dit jaar twee gehouden. Eentje vindt plaats op woensdag 03 mei en de tweede op maandag 08 mei. Op beide dagen zijn er op de kermis gereduceerde prijzen. Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 13 april 2017:
 

> Mega Kermis Uden: 14 t/m 23 juli 2017.

Van vrijdag 14 juli t/m zondag 23 juli is de Mega Kermis het stralend middelpunt van Uden. Tien dagen lang staan op de Markt, Nieuwe Markt, Biggenstraat en Botermarkt weer zo’n 90 attracties voor u klaar. Het aanbod is divers: van grote, spectaculaire attracties tot plezier en fun voor kinderen. Van typische kermislekkernijen tot een uitgebreid Tiroler dorp. Mega Kermis Uden heeft voor elk wat wils. De kermis start op vrijdag 14 juli. 

Enkele top attracties dit jaar zijn de 50 meter hoge Star Flyer, looping sensatie Sound Machine, V-Maxxx Booster en de Pirate’s Adventure. Een mega grote avonturen simulatie van exploitant Schneider. Leuk detail: de heer Schneider komt uit de Udense partnerstad Lippstad in Duitsland.

Nieuw dit jaar is de KermisUden app. Attracties zijn op type te selecteren, een virtuele plattegrond & looproute, het kermis programma, vind mijn auto, vind mijn vrienden. Het kan allemaal en nog veel meer! Beleef de kermis nog intenser en ervaar het gemak van de app. Laat u leiden en laat u verrassen. En deel het gerust met al uw vrienden! 

Tijdens de 10 dagen Mega Kermis Uden kunt u uw hart ophalen! Onze nieuwe mascottes in de vorm van een hart, gaan graag samen met u en/of uw kinderen op de foto. Of geef ze een heerlijke dikke knuffel.  

 

Naast de kermisattracties is er dit jaar ook weer een uitgebreid randprogramma. Op vrijdagmiddag 14 juli is om 16.00 uur de Grand Opening, op maandag de grote kermismarkt met standwerkers concours, op dinsdag de Holiday kermis en Ladies Night.

Vrijdag 21 juli is het ‘Pink Friday, the love edition’. Ook hier zijn de hartjes mascottes present natuurlijk! Aan het programma worden nog enkele nieuwe activiteiten toegevoegd.

De complete attractielijst vinden jullie bij de buitenlandse data.
 

 
> Woensdag 12 april 2017:
 

> Laureaten Kermisawards bekend.

De drie laureaten van de eerste editie van de Kermisawards zijn bekend.

Ieder jaar wordt iemand gehuldigd die zich jarenlang inzet(te) voor de kermis op zijn of haar manier maar zelf geen kermisexploitant is, een kermisexploitant die jarenlange staat van dienst heeft en de kermis in België mee op de kaart zette én een kermistad of kermisdorp waar de foor jaar na jaar welkom is.

Pater Kristiaan, Willy Callemin en Stad Scherpenheuvel verdienen deze trofee als eerste.
Kom met hen meevieren op dinsdag 30 mei in Aarschot om 20u00 in Zaal Vinea.

 
> Woensdag 05 april 2017:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2017. De Stad Geel maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2017 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.