>>> Kermisnieuws maart 2017
 
> Donderdag 30 maart 2017:
 
Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2017.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! 

Een klein greepje uit het schitterend aanbod: The Real Nessy (Markmann), Gladiator (Buwalda/Kriek), Shake'n Roll (Schäfer), Geister Villa (van de Molengraf/Sipkema-NL), Voodoo Jumper (Schäfer) en nog veel meer...


Maar ook het Action House van Schmelter/Dreßen gaat hier in première.
Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

> Circus Roncalli met Jubileumvoorstelling in Aachen.

Voor de kermisliefhebbers die naar de Öcher Bend gaan, kunnen gelijk een bezoekje brengen aan de Circus Roncalli dat gelijk in Aachen aanwezig is.

Op de Blücherplatz in Aachen zijn vanaf zaterdag 07 april tot en met maandag 01 mei dagelijks voorstelling. Dit jaar presenteert men jubileumtournee naar aanleiding van hun 40e verjaardag.

Dit onder de naam “Reise zum Regenbogen”

Voorstellingen:

Woensdag-Donderdag-Vrijdag: 15u30 & 20u00
Zaterdag: 15u00 & 20u00
Zon- en Feestdagen: 14u00 & 18u00
Maand 01 mei: 14u00 & 18u00
Geen voorstellingen op maandag en dinsdag.
Ook geen voorstelling op vrijdag 14 april
.

 

 

 
> Woensdag 29 maart 2017:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2017.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 13 april tot en met 01 mei 2017 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 22 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een nieuwe attractie te melden: Flying Jump (Hendrickx).
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Dinsdag 28 maart 2017:
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2017.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 77 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen...
Net als voorgaande jaren ook weer een nieuwkomer met dit jaar onder andere de Flying Jump (Hendrickx) die hier de nieuwe blikvanger is. 
Er is zoals elk jaar weer een familiedag. Ook zal er een pendeldienst zijn tussen het kermisterrein en de parking Stadspark aan de rand van de stad. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 27 maart 2017:
 
> Eerste Belgische kermisawards worden uitgereikt.

In navolging van de Stichting Kermiscultuur Nederland worden ook bij ons de kermisawards in het leven geroepen.
Bezieler van de Belgische kermisawards is Michel Follet in samenwerking met Paul Peeters.
Er zouden jaarlijks drie awards worden uitgereikt.

 
  •  Aan iemand die door de jaren heen zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de kermis (géén kermisexploitant)
  • Een kermisexploitant die een lange carrière achter de rug heeft en veel voor de kermis in zijn verschillende facetten betekend heeft.
  • Een kermisminnende stad of dorp. De burgemeester van een dorp of stad die kermis een warm hart toedraagt.

Deze eerste editie gaat door op dinsdag 30 mei om 20u in zaal Vinea te Aarschot.
Naast enkele korte toespraken en een muzikaal intermezzo vinden de huldigingen plaats van de winnaars en is er een optreden voorzien van Luc Caals.

 

 
> Woensdag 22 maart 2017:
 

> Attractielijst Köln Frühlingsvolksfest 2017.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van het Frühlingsvolksfest in het Duitse Stad Köln. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Wildwasser (Meyer & Steiger), Wild Maus (Barth), Hexentanz (Markmann), Break Dance (Bruchr), Pirate's Adventure (Schneider) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Rheinufer mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 21 maart 2017:
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2017. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Welke attracties er dit jaar allemaal terug te vinden zijn zien jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Zaterdag 11 maart 2017:
 

> Affiche Oktoberfest München 2017 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt. De wedstrijd werd dit jaar gewonnen door
Sarah Eigenseher und Hanna Hodžić. Daardoor zal hun ontwerp dit jaar dienst doen als het officiële ontwerp voor het Münchener Oktoberfest. (zie rechts).
De ontwerpen die tweede (links onder) en derde (rechts onder) werden, zijn ook bekend gemaakt aan het grote publiek.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 16 september tot en met dinsdag 03 oktober 2017. 

 

 
> Vrijdag 10 maart 2017:
 
> Attractielijst Best Kermis 2017 bekend.  

Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. 

Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Angela Louwerse, plaatsmeesters Best.

 
> Woensdag 08 maart 2017:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2017.

Gisteren arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! Verder zijn er ook meedere attracties die voor de eerste maal op de Palmkirmes in Recklinghausen staan. De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 02 maart 2017:
 

> Nieuw in 2017: Move It 32 voor Van Herck.

Op de Carnavalsfoor van Halle, die plaats heeft van zaterdag 18 maart tot en met zondag 02 april 2017, zal de première plaatsvinden van de Move It 32 van de Danny en zoon Tommy Van Herck.

Deze KMG-attractie was eerder eigendom van de Franse exploitant
Laurier.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Van Herck veel succes met hun nieuwe attractie. 

 

 
> Woensdag 01 maart 2017:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2017.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van
18 maart 2017 tot en met 02 april 2017. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.