>>> Kermisnieuws januari 2017
 
> Woensdag 18 januari 2017:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2017. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van enkele nieuwkomers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 09 januari 2017:
 

> 950.000 bezoekers voor Winterland Hasselt.

Ondanks de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn was het vaak over de koppen lopen in Winterland, hiermee is deze negende uitgave de beste editie ooit.

De organisatie van het Winterland maakte dit weekend het bezoekersaantal van deze negende editie van Winterland bekend.

Men had gedacht 1 miljoen bezoekers te mogen ontvangen, maar daar stak het gladde weel van het laatste weekend een stokje voor. Een duizelingwekkend aantal alvast, weliswaar verspreid over de goed twee maanden dat Winterland open is. Enkele weken geleden leek het evenement wel even het slachtoffer te worden van het eigen succes. Toen moest de toegang even afgesloten worden wegens een te grote toestroom aan bezoekers. Toch wil dat niet zeggen dat Winterland nu aan het plafond zit, zo bezweren de organisatoren. Natuurlijk zijn er momenten dat men aan het maximum zitten: vooral aan de weekendavonden. Maar door de week, 's ochtends of 's middags, is er zeker nog ruimte zat. Daar gaat men de volgende jaren nog meer op inzetten in de communicatie. Hoe dan ook: hier hadden ze bij de start negen jaar geleden niet van kunnen dromen."

Volgend jaar viert het evenement haar tiende verjaardag. Daar wil men zeker iets speciaals van maken. De brainstorm daarover is dan ook al bezig. Winterland 2017/2018 start op zaterdag 18 november 2017.  

 
> Donderdag 05 januari 2017:
 
> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld. 

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2017. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto).

Van eendjes vissen voor de kleinsten tot de meest gevaarlijke attracties voor de echte durvers en alles ertussenin… Er is voor elk wat wils op de winterfoor van Aalst.

Op de Keizershallen, de Hopmarkt, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt en Werfplein staan meer dan 110 verschillende attracties. Zowel de klassiekers als de nieuwste adembenemende attracties vinden jaarlijks hun weg naar Aalst. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld het reuzenrad op de Hopmarkt en ook het Werfplein krijgt een ‘attractie met uitzicht’ dankzij de Sky Flyer
. Ook de snoep- en smoutebollenkramen nemen hun vertrouwde plaatsen terug in.

De ‘Dag van het Kind’ gaat dit jaar door op donderdag 23 februari van 13 tot 18 uur. Vele scholen komen op die dag met hun kinderen naar de winterfoor. Iedereen (kinderen én volwassenen) krijgt toegang tot de attracties aan het voordelige tarief van 1 euro per rit. Tijdens de Dag van het Kind zal de hele kermis prikkelarm zijn.

De Winterfoor start op vrijdag 17 februari en loopt nog tot en met zondag 5 maart. Op de laatste dag is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.