>>> Kermisnieuws november 2016
 
> Woensdag 09 november 2016:
 
> 9de Winterland Hasselt pakt uit met heleboel nieuwigheden.
 
De negende editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 19 november en zal Hasselt 7 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van België. 

In het midden van de wondere wereld van Winterland Hasselt staat het huis van de kerstman terwijl de kerstmarkt, de overdekte ijspiste, de attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor vertier voor jong en oud. 

Nieuw dit jaar is Ice Magic Hasselt. De magische wereld van Ijssculturen.

 
Hasselt in ’t Wit
Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes, en winterse terrasjes… In de kerst- en eindejaarsperiode is het extra gezellig shoppen in Hasselt. Om dit extra in de verf te zetten rolt het stadsbestuur het winterconcept Hasselt  in ‘t Wit uit in het commerciële centrum. In de weekends van 10 en 11 december 2016 & 17 en 18 december 2016 dragen sfeervolle verlichting in de stadskern, de 200 met LED verlichte bomen langs de Groene Boulevard, aankleding, acts en muziek bij tot een extra kerstbeleving tijdens de drukste shoppingmomenten.

 
De kerstman woont even in Hasselt
Het knusse huis van de kerstman doet dromen van een prachtige winter. Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op de Finse huizen in Lapland, met hun ronde balken en het torentje met puntdak. In het huis zullen acteurs gestalte geven aan de kerstman en zijn elfjes. 

Vanaf 7 december ontvangen ze elke dag van 12 tot 20 uur de bezoekers, die er kunnen zien hoe de kerstman woont en werkt. Je kan het huis van de kerstman gratis bezoeken. Een droomhuis voor gezinnen met kinderen. Bovendien krijgt elk kind een cadeautje van de Kerstman!

 
Topeditie met de grootste verlichte kerstbal en het grootste verlichte cadeau van de BeNeLux
De negende editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 19 november en duurt zeven weken. Het Kolonel Dusartplein wordt in die periode omgetoverd tot een groot winterlandschap met een overdekte ijspiste van 1.000 m², een kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes, een grand carrousel en veel meer.

 
Het Kolonel Dusartplein wordt verder gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de ijspiste een enorme kerstboom vol met lampjes en reuze grote kerstballen. Eyecatcher zullen ongetwijfeld de grootste verlichte kerstbal en het grootste verlichte cadeau van de BeNeLux zijn: die meten maar liefst 7 meter in doorsnede en je kan er doorheen wandelen! Daarnaast staat er op het Kolonel Dusartplein een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht.

 
Winterland TV
Tijdens deze editie zal er acht weken lang een aflevering van Winterland TV verschijnen. Gastvrouw Virginie Claes gidst je met een winterse flair doorheen het hele belevenisaanbod van de leukste Kerststad van het land! Houd de mediakanalen in het oog!

 
Verrassend programma

Nog een primeur is weggelegd voor zanger Gene Thomas. Hij lanceert op Winterland Hasselt zijn nieuwe album ‘Warme Wintersongs’.

Het bekende Nederlandse Koor “Kinderen voor Kinderen” komt op 17 en 18 november opnames doen op Winterland. 35 kinderen komen hun nieuwe videoclips inzingen. Vanaf 10 december kunnen we het resultaat bewonderen. Elke dag op ZAPP (NPO3).

Maar ook de Cast van "Sturm der Liebe" komt langs op 12 december.

 

Kerstmarkt met breed aanbod

De kerstmarkt van Winterland Hasselt wordt dit jaar opnieuw uitgebreid. Met ruim 80 deelnemers uit 11 verschillende landen groeit de kerstmarkt naar de grootste van de regio. Er staan dit jaar weer veel handwerkers met producten uit eigen regio. Ook zullen er diverse ambachtslieden aanwezig zijn die ter plekke originele kerstcadeautjes maken. Alleen een bezoek aan de Hasseltse kerstmarkt is al meer dan de moeite waard. De combinatie met het ruime aanbod aan attracties en drank- en eetgelegenheden maakt een bezoek aan Winterland Hasselt compleet.

Deelnemers:

 
Schaatsbaan
Een overdekte schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Grand Cafe
Een gezellig café met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een café in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het café heerst elke dag een gezellige ambiance.

 
Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!

Kersttreintje

Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours.

  

Christmas Ride
De Christmas Ride is een achtbaan waarbij de karretjes worden voortgetrokken door vliegende rendieren.  

Funny Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Spiegeltent
Unieke spiegeltent “Crystal Palace” zal compleet in kerstsfeer zijn. Dit jaar nog groter!

 
Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein.
 

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschillende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

Christmas Thriller

Maak een angstaanjagend ritje in de Christmas Thriller. Dit spookhuis is compleet in Christmas style aangekleed...

 
Santa’s Magic City
Vind de uitgang in dit winters glazendoolhof.

Ice Magic Hasselt
375m² Ijspalvijoen met prachtige Ijsbeelden met als thema 120ste verjaardag van het vertrek van de Antartica expeditie, geleid door de Hasseltse ontdekkingsreiziger Adrien Baron de Gerlache.

 
> Woensdag 02 november 2016:
 

> Kermisexpo Dany Van Goethem in Niel.

Ter gelegenheid van de Jaarmarktkermis in Niel stelt kermisminiatuurbouwer Dany Van Goethem zijn attracties tentoon in de turnzaal van de Gemeenteschool in de Ridder Berthoutlaan in Niel.
Alle miniaturen zullen draaien op maandag 07 november 2016 van 08u00 tot 14u00.  

 

 
> Dinsdag 01 november 2016:
 
> Tilburgse Eerste Winterkermis start 21 december.
  

Gisteren vond de kick-off van de Tilburgse Winterkermis plaats, waar bekend werd gemaakt dat er een grote vuurwerkshow op de Heuvel wordt georganiseerd tijdens de jaarwisseling, en ook werd de attractielijst bekend. Zoals wethouder Erik de Ridder eerder meldde, krijgt de kermis geen reuzenrad. Gelukkig zijn er genoeg andere toffe attracties te bezoeken tijdens de Winterkermis.

Zo komt er een zweefmolen op het Piusplein te staan, kun je op pony’s rijden ter hoogte van de Katterug en komt er een golfmolen op de kruising van de Heuvelstraat en Oude Markt te staan. Verder kun je ook heerlijke kermissnacks kopen tijdens de winterkermis. Een kleine greep uit de collectie: churros, nougat, glühwein en verschillende grillspecialiteiten.


Volledige attractielijst winterkermis


Heuvelplein

·    Wafels/donuts

·    Sling Shot

·    King Circus

·    Ultimate

·    Draaimolen

·    Eendjes vangen

·    Grijpkranen

·    Katapultspel

·    Nougatkraam

Piusplein

·    Grillkraam

·    Glühweinkraam

·    Pusher

·    Zweefmolen

Katterug

·    Ballenfontein

·    Suikerspinkraam

·    Fruitkraam

·    Pony’s

Paleisring

·    Derby

·    Grijpkramen

·    Schiettent

Pieter Vreedeplein

·    Jumbo

·    Churros

·    Ballenfontein

·    Grijpkramen

·    Reis door Toverland

·    Jumper

·    Kindermolen

·    Grillkraam

·    Simulator 
De Winterkermis strijkt van 21 december 2016 t/m 8 januari 2017 neer in de Tilburgse binnenstad. Naast attracties wordt de kermis aangevuld met sfeervolle kerstkraampjes en kerstkoren.