>>> Kermisnieuws oktober 2016
 
> Donderdag 27 oktober 2016:
 

> Wiener Circus wil Hasselt opnieuw betoveren.

Het Wiener Circus komt naar jaarlijkse traditie, in de herfstvakantie naar Hasselt. De oude paardenmarkt aan het Prinsenhof in Kuringen is the place to be voor wie houd van traditioneel circus op hoog niveau. 

Ieder jaar opnieuw krijgen wij van het Hasseltse stadsbestuur de toelating om onze nieuwe show te vertonen aan ons trouw Hasselts publiek. Een vertrouwensband die werd opgebouwd met de loop der jaren dat wij in Hasselt te gast waren. 

Zoals bij het Wiener Circus een traditie is, presenteert de dynamische directie een spetterende voorstelling waarin zowel de traditionele circuskunsten als moderne technieken aangewend worden. Dit alles wordt in een zeer comfortabele circustent gepresenteerd.

Voorstelling Hasselt Prinsenhof:
Zaterdag 29 oktober om 15 uur en 19 uur 
Zondag 30 oktober om 11 uur en 15 uur 
Maandag 31 oktober om 15 uur 
Dinsdag 1 november om 15 uur en 18 uur 
Woensdag 2 november om 15 uur en 18 uur 
Donderdag 3 november om 15 uur 
Vrijdag 4 november om 15 uur en 18 uur 
Zaterdag 5 november 15 uur en 19 uur 
Zondag 6 november om 11 uur en 15 uur 
Maandag 7 november geen shows 
Dinsdag 8 november om 18 uur 
Woensdag 9 november om 15 uur 
Donderdag 10 november om 18 uur 
Vrijdag 11 november om 15 uur en 18 uur 
Zaterdag 12 november om 15 uur en 19 uur
Zondag 13 november om 11 uur en 15 uur 


De circustent is aangenaam verwarmd.

 
> Vrijdag 21 oktober 2016:
 
> Kermisprogramma Lanaken oktoberkermis.

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 oktober heeft de jaarlijkse oktoberkermis plaats in het centrum van Lanaken. 


Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 20 oktober 2016:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2016. 

Vandaag presenteerde de Stad Lier zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 03 november 2016 tot en met 20 november 2016.

De kermisattracties staan dit jaar verdeeld over de Grote Markt, Zimmerplein en op de parking aan het Gasthuisvest. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  
> Maandag 17 oktober 2016:
  
> Tilburgse Kermis begint volgend jaar al op vrijdagmiddag.

Kermisvieren kan op de Tilburgse kermis vanaf volgend jaar nog eerder dan voorgaande jaren. Op de eerste kermisvrijdag gaan de attracties al om 15.00 uur open. Nu was dat steeds pas om 19.30 uur.

Het college van B en W van Tilburg heeft dat besloten om zo meer gezinnen met kinderen gelegenheid te geven de kermis te bezoeken. Volgend jaar worden meer nieuwigheden ingevoerd met het doel de kermis beter te maken. Zo komt er een einde aan de openbare verpachting van standplaatsen. Door een gesloten systeem te hanteren bij de gunning aan exploitanten denken B en W meer te kunnen sturen op kwaliteit, betaalbaarheid en vernieuwing.

Een officiële voorlezing heeft hierdoor niet meer plaats. Voor 15 december worden alle exploitanten op de hoogte gesteld als ze een plek hebben bekomen voor de Tilburgse Kermis 2017. Deze heeft dan plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 30 juli. 

  
> Zaterdag 08 oktober 2016:
 

> Winterkermis in Tilburgse binnenstad 2016.

Geen reuzenrad maar wel ‘een gewoon rad’, de kamelenrace, de katapult-attractie slingshot en trampolines. Het zijn enkele voorbeelden van de 30 attracties die deze winter in de Tilburgse binnenstad komen te staan.

Op de Heuvel, Heuvelstraat, het Pieter Vreedeplein, aan de Paleisring, het Piusplein en Oude Markt komen van woensdag 21 december 2016 tot zondag 8 januari 2017 attracties te staan.

Bij de Oude Markt bijvoorbeeld alleen de golfmolen - een soort draaimolen - terwijl het op het Vreedeplein drukker wordt met attracties. Nog een paar attracties die alvast door de kermiswethouder Erik de Ridder worden genoemd: De Reis door Toverland en lunapark King Circus.

Tijdens de twee weken worden géén wegen afgesloten voor verkeer, aldus De Ridder. „De attracties moeten opgaan in de winterbeleving van de stad. Het wordt niet te massief, te overheersend. Er zijn deze winter 30 attracties tegenover de 240 deze zomer."

Volgens De Ridder is het dan ook meer een feestelijke omlijsting van ‘de winterse inkopen’ dan de grootste kermis van de Benelux op zakformaat. „Het gaat om mooie en typische kermisattracties, niet zozeer het heftige werk. De kermis maakt deel uit van het DNA van deze stad.”

Of er ook een ijsbaan komt? De wethouder sluit het niet uit, het maakt in ieder geval geen deel uit van de plannen die door de gemeente worden opgesteld. De plannen werden eerder deze week gepresenteerd aan het Tilburgse Ondernemersfonds.

Eind deze maand wordt de complete lijst met attracties - en waar die komen te staan - bekendgemaakt tijdens een speciale winterkermis kick off.

 

 
> Vrijdag 07 oktober 2016:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2016.

De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 02 november 2016 tot en met 06 november 2016 in de binnenstad. Dit jaar heeft de 679e editie plaats. Ook dit jaar worden, net zoals de laatste jaren, aan het station ook nog attracties geplaatst. Kortom een extra feestelijke editie van deze Allerheiligenkirmes.

Dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes wederom een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 05 oktober 2016:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2016. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 15 oktober 2016 tot en met 18 oktober 2016 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Maandag 03 oktober 2016:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2016. 

De Stad Oostende maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende.
De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 07 oktober tot en met zondag 06 november 2016. Dit jaar maken 72 kermisattracties hun opwachting, waarvan 14 grootvermaakzaken. 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zondag 02 oktober 2016:
 
> Funfair Worldwide op YouTube.

Robin Demyttenaere, jaren terug gekend van Kermismovies, heeft nu z’n eigen YouTube-kanaal “Funfair Worldwide”. Hier vind je meer dan 1000 videoclips uit meer dan 10 verschillende landen. Het is hiermee de grootste collectie internationale videoclips. Je beleeft er de kermis op een aparte manier.

Link: Funfair Worldwide