>>> Kermisnieuws september 2016
 
> Donderdag 29 september 2016:
 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2016. 

Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van zondag 09 oktober 2016 tot en met donderdag 13 oktober 2016 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. 

Op dinsdag 11 oktober 2016 is het familiedag op de kermis met kortingen voor iedereen. Eerder op de dag heeft de traditionele kermisdag plaats voor de personen met een beperking. Verder wordt deze dag afgesloten met een vuurspektakel. Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 27 september 2016:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2015.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 01 oktober 2016 tot en met 13 november 2016 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

Ten opzichte van vorig jaar is er één grote nieuwkomer, namelijk de terugkeer van de Katapult van De Bruyne.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Zaterdag 10 september 2016:
 

> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2016.

Iets later dan voorzien, werd uiteindelijk de attractielijst bekend gemaakt van de  
jaarlijkse septemberfoor. Door de politieke crisis werd de persvoorstelling van dit jaar geannuleerd. Hasselt Kermis  heeft dit jaar plaats van zaterdag 17 september 2016 tot en met zondag 25 september 2016, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan.

Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan 27 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 2 nieuwkomers ter vergelijking van verleden jaar.

 
Voor het eerst op Hasselt Kermis te beleven is de Sky Flyer van Romain Drutti en de Swing Up van Eddy en Tommy Janssen. 
Onder voorbehoud is er misschien nog een nieuwkomer, maar dit is nog niet helemaal zeker.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Het kermisprogramma ziet er als volgt uit:

 
Zaterdag 17 september
15 uur opening kermis
21 uur vuurwerk aan kanaalkom

Maandag 19 september
14 tot 17 uur andersvalidendag
14 tot 21 uur prikkelarme kermis (zonder flitsende lichten en luide muziek zodat de kermis ook geschikt is voor mensen met autisme of epilepsie)

Dinsdag 20 september
8 tot 13 uur: jaarmarkt
Dit is een bijzondere editie van de wekelijkse markt, met feestelijke aanbiedingen en speciale producten.

Donderdag 22 september
Familiedag met verlaagde prijzen

Zondag 25 september
laatste kermisdag 

 

  
> Maandag 05 september 2016:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2016.

Aanstaande zaterdag 17 september gaat het 183e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met maandag 03 oktober 2016 genieten van ongeveer 600 attracties.

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 01 september 2016:
 
> Attractielijst Weert Weerter Kermis 2016. Vandaag werd de complete attractielijst van de Weerter Kermis in het Nederlandse Weert aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar pakt deze kermis weer uit met een prachtig aanbod met voor ieder wat wils. Tevens zijn ook dit jaar weer highlights uit binnen- en buitenland aanwezig die deze kermis zonder twijfel een bezoekje waard maken. Weert Kermis is dit jaar van vrijdag 23 september 2016 tot en met woensdag 28 september 2016. De volledig attractielijst kunnen jullie nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 01 september 2016:
 

> Winterland nog 5 jaar langer in Hasselt.

De komende twee edities van Winterland blijft het festival in zijn huidige vorm bestaan. 

De editie 2017-2018 van Winterland is volgens het bestaande contract ook meteen de laatste en volgens de wetgeving is het stadsbestuur verplicht om voor een nieuwe concessie een oproep te doen naar alle geïnteresseerde kandidaten.

Opvallend genoeg bleek maar een partij geïnteresseerd en dat is de huidige organisatie van Winterland, hoewel in de wandelgangen men hoorde dat deze of gene het ook wel zag zitten om een nieuw winterevenement op poten te zetten. Dat Winterland de enige kandidaat is, wil niet zeggen dat daarom alles al in kannen en kruiken is. Men onderzoekt nu of ze wel voldoen aan alle gestelde voorwaarden. Men wil niet alles klakkeloos overnemen uit het bestaande contract. Zo denken we toch na om het aantal luidruchtige kermisattracties te verminderen.

Voor het zover is, staan er dus nog twee edities van Winterland in zijn huidige vorm op de kalender. Zoals u vorige week al op deze site kon lezen, breidt het evenement dit jaar uit met de komst van het IJssculpturenfestival. Dat verlaat Brugge en zou voor minstens twee jaar naar Hasselt afzakken. Hasselt haalde daarmee een flinke slag thuis en dat zonder een kost voor de belastingbetaler.

Waar er in Brugge goed 1.200 vierkante meter aan gekoelde pareltjes te zien waren, zal dat in Hasselt 'amper' 375 vierkante meter zijn: ongeveer een derde dus. De beelden zullen een plaatsje krijgen achter de muur op het Dusartplein, de organisatie zal daar enkele chalets weghalen. Mogelijk is er in de toekomst wel nog plaats om te groeien.

Winterland Hasselt is hiermee verzekerd tot de winter van 2022-2023.