>>> Kermisnieuws augustus 2016
 
> Donderdag 25 augustus 2016:
 

> IJssculpturen naar Winterland Hasselt.

Het bekende IJssculpturenfestival trekt dit jaar naar Hasselt. De organisator slaat zijn tenten op in Winterland Hasselt.

Het IJssculpturenfestival, dat zestien jaar lang een vertrouwd gezicht was in Brugge tijdens de kerstperiode, kiest dit jaar voor Hasselt.

Er zijn verschillende redenen voor de verhuis. Zo zijn er werken aan het station, waardoor er weinig plaats voor onze tent overblijft. De prijs die we moesten betalen om iets te mogen organiseren in Brugge, is ook flink de hoogte in gegaan. We willen dat bedrag niet meer betalen, aldus de organisatie. 

Brussel stond te springen om de ijssculpturen over te nemen, maar dat risico wil men in tijden van terreur niet nemen. Om dezelfde reden laat hij dit jaar ook Parijs nog links liggen. Hij versierde vorig jaar nochtans een contract om vijf jaar lang ook in Parijs iets op te bouwen.

Uiteindelijk kwam ook Hasselt met een voorstel op de proppen. Daar kan ik me helemaal in vinden. In Hasselt staan we tussen de kraampjes op Winterland, waar we dit jaar de top of the bill zijn. Het kerstevenement trok er vorig jaar 850.000 bezoekers en onder voorbehoud van aanslagen en weersomstandigheden worden met het festival erbij een miljoen bezoekers verwacht. 

Hasselt ligt bovendien uitstekend: zowel Belgen, Nederlanders als Duitsers komen de kerstmarkt bezoeken. We kunnen er ook langer open blijven, net omdat we tussen de andere kerstkraampjes staan. In Brugge moesten we vroeger sluiten, omdat er na 18 uur geen kat meer passeerde. Nu wordt dat helemaal anders, volgens de organisatie. 


Het festival zal de naam “Ice Magic Hasselt” dragen. Zelfs de thema’s voor de Hasseltse versie van het ijssculpturenfestival zijn ondertussen al geselecteerd en voorbereid. De Hasseltse Langeman en de Hasseltse ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache zullen er te zien zijn.

 

 

 
> Woensdag 24 augustus 2016:
 
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2015.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 10 tot en met donderdag 15 september 2016. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 12 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Dinsdag 13 september heeft er voor de eerste keer een prikkelarme dag plaats. Op donderdag 18 september gaat dan de grote kermisjaarmarkt door.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 22 augustus 2016:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2016.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 26 augustus 2016 tot en met 05 september 2016 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

  
> Donderdag 18 augustus 2016:
 
> Attractielijst Roeselare Kermis 2016. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kermis te Roeselare, die dit jaar doorgaat van 26 augustus 2016 tot en met 31 augustus 2016. Dit jaar maken 45 kermisattracties hun opwachting op de Boterplein en Polenplein en de Grote markt. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 17 augustus 2016:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2016. 

De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 25 augustus 2016 tot en met 31 augustus 2016, werd aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor de Extazy van Stappers/Zeppieri. Verder is ook de Crazy Surf van Vermeylen er voor de eerste maal bij. 

In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 16 augustus 2016:
 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2016.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuwkomer van vorig jaar is er ook dit jaar weer bij, namelijk de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start d
it jaar Lommel Kermis wederom op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 15 augustus 2016:
 
> Cranger Kirmes ontvangt 3,6 miljoen bezoekers.

Ongeveer 3,6 miljoen bezoekers genoten van de editie van de Cranger Kirmes van dit jaar.

Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer. Ook hier dit jaar iets minder bezoekers door wellicht de terreurdreiging…

De volgende Cranger Kirmes begint op 04 augustus 2017 en duurt tot 13 augustus 2017.

 
> Vrijdag 12 augustus 2016:

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 20 tot en met dinsdag 23 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 20 augustus:
16:00 uur opening kermis met optreden van Sambaband "Diversao!"

Zondag 21 augustus:
14:00 uur opening kermis. Vanaf 17:00 uur straattheater "Birds of Paradise".


Maandag 22 augustus:

16:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 23 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
10:00 uur: Animatie van de "Marskramer".
Dinsdag 1eurodag of korting op de kermis

 
> Dinsdag 09 augustus 2016:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2016.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven.
Van 02 september 2016 tot en met 21 september 2016 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Free Style (Severeyns) en Shaker (Tantillo/Zeppieri). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

  
> Maandag 01 augustus 2016:
  
> Drukte en gemoedelijke sfeer op Tilburgse Kermis 2016.

De 449e Tilburgse Kermis zit er weer op. 2016 was een drukke en sfeervolle editie. Tevreden bezoekers, lekker kermisweer met ideale temperaturen en een echte topsfeer in onze stad.

De gemeente schat in dat er dit jaar meer bezoekers waren dan voorgaand jaar. Kermiswethouder Erik de Ridder: "Maar ik vind die bezoekersaantallen eigenlijk helemaal niet zo interessant. We zijn als kermis uniek, dus we kunnen onszelf niet vergelijken met andere kermissen, ook niet qua aantallen bezoekers. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat er een goede sfeer hing en dat er voor iedereen wat te doen was. Dat past ook bij de toekomstvisie die we hebben gemaakt: we willen niet de grootste kermis zijn, maar de beste blijven."

Toekomst
De 449e editie van de Tilburgse Kermis lichtte voor het eerst een tipje van de sluier van de toekomstige kermis op. Met een eigen huisstijl die goed in de smaak valt. En de Nostalgische Kermis op het Koningsplein en het toevoegen van de Spoorzone aan het kermislint blijken eveneens een schot in de roos. Ook de kindermiddag en de kermisspeurtocht tijdens die middag, zijn vooral door het enthousiasme van de betrokken exploitanten een groot succes geworden. "Volgend jaar verbeteren we de kermis, met exploitanten, horeca en inwoners van de binnenstad, samen verder. Ik kijk nu al uit naar die jubileumeditie: 450 jaar traditie, prachtig."