>>> Kermisnieuws juli 2016
 
> Dinsdag 26 juli 2016:
 

> Michel Follet krijgt Piet Maesprijs in Tilburg.

Michel Follet heeft zaterdag de Piet Maesprijs ontvangen. Die trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich vrijwillig heeft ingezet voor de Tilburgse kermis.

Follet was radiopresentator bij onder meer de VRT, het Vlaamse en Nederlandse Radio2 en hij was mede-oprichter van Radio Donna. Hij werd in 2014 uitgeroepen tot de op twee na beste radiopresentator van de VRT in honderd jaar tijd.

Naast radio ligt Follets grote passie bij film en kermis. In 1987 publiceerde hij het boek Foorwaarts , waarin hij aandacht besteedt aan de kermiswereld en in 1999 Roulez Roulez - Een draaiboek van de kermis. In 2007 maakte hij voor radio en tv de documentaire 'Kermismakers', in 2009 verscheen van Follets hand een boek over veertig jaar Antwerpse Sinksenfoor en in 2011 maakte hij een kermiskalender met 366 foto's.

De Stichting Kermis-Cultuur dankt Follet met de prijs voor 'het delen van zijn passie voor cultuur in het algemeen en kermiscultuur in het bijzonder'. "Vanwege de onophoudelijke stroom aan publicaties in boekvorm, cd's, dvd's, radioprogramma's en tv-documentaires blijft de kermis als cultuurgoed verankerd in zowel Vlaanderen als Nederland."
 

 

 

 

 

 
> Maandag 25 juli 2016:
 
> 600.000 bezoekers minder op Rheinkirmes Düsseldorf.

De editie van dit jaar van de Grösste Kirmes am Rhein had alles in zich om een bezoekersrecord te vestigen. Met een schitterend aanbod aan attracties naar aanleiding van jublileum van de Sint-Sebastianus Schützenverein.

Maar door de terreuraanslagen in Nice en München bleven bezoekers weg. Ook de hitte en de alarmdreiging voor onweer van dinsdag en woensdag deed het bezoekers aantal dalen. Kortom dit jaar bezochten 3,5 miljoen bezoekers de Rheinkirmes in Düsseldorf. Een daling van 600.000 feestvierders.

De Rheinkirmes in Düsseldorf van 2017 heeft plaats van vrijdag 14 juli tot en met zondag 23 juli 2017.

 
> Dinsdag 12 juli 2016:
 
> Michel Follet bij Volgspot op NPO 5 Radio.

Morgen woensdag is Michel Follet te gast bij de Nederlandse Radio 5 in het boeiende programma Volgspot van Hijlco Span. Het zal er vooral gaan over kermis nar aanleiding van zijn nieuwe boek “Kaartjes aan de Kassa”. En het zal uiteraard ook gaan over de Nederlandse kermissen  van dit ogenblik: Uden, Valkenswaard én Tilburg, de grootste kermis van de Benelux die 3 dagen later begint. 

Volgspot, NPO Radio 5, vanaf 20u00, woensdag 20 juli. Je kan het ook volgen via de website van Radio 5.
http://www.nporadio5.nl
 

 
> Maandag 18 juli 2016:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2016. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 12 augustus 2016 tot en met 28 augustus 2016, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. 

Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 21 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 12 juli 2016:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2016.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 16 juli 2016 tot en met 21 augustus 2016 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 08 juli 2016:
 
> 40 jaar kermis Maasmechelen op de Dokter Haubenlaan.

Veertig jaar geleden is de grootste kermis van Maasmechelen verhuist naar de Dokter Haubenlaan. En vermits 2016 toch al een feestjaar is in Maasmechelen wordt dit gevierd: in dit jubileumjaar loopt de kermis van vrijdagavond 15 juli tot en met donderdag 21 juli. Een hele week lang dus! 

En in die week wordt het genieten voor alle liefhebbers van schiet-, vis- en frietkramen, botsauto’s en rupsen, lunaparken, boosters en waterballen. Pure sensatie, pret en actie gegarandeerd! 

Bovendien wordt elke kermisdag gezorgd voor extra animatie door de foorkramers en het gemeentebestuur. Vooral voor de kinderen wordt het genieten van kabouters, elfen en minions. Zelfs prinses Samira zal met haar Arabisch volbloed op de foor present zijn!