>>> Kermisnieuws april 2016
 
> Donderdag 21 april 2016:
 
Extra info Kermisboek "Kaartjes aan de kassa" - Genk.
 

 
> Zaterdag 16 april 2016:
 

> Attractielijst en programma Meifeesten 2016 in Genk.

Op vrijdag 1 mei 2016 vind in Genk voor de 67ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 22 april 2016 tot en met maandag 02 mei 2016, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort. Om 16u00 trekt voor de 61ste maal de Internationale
O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Planète Vapeur met Les Dragonautes. Een reuzengrote mechanische draak gromt, blaast rook en beweegt met zijn hoofd tussen het publiek. Nog een magnifiek hoogtepunt zijn de kristallen steltenlopen van de Duitse compagnie Helmot uit Lichtenstein.

 

 

 

 Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Chanice Guarraci en haar hofdames Aariana Vivas Yepez en Katrijn De Doncker.

Om 18u00 heeft er op het Stadsplein een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.

Gezien de familiedag op de kermis vorig jaar een groot succes was, worden er dit jaar twee gehouden. Eentje vindt plaats op woensdag 27 april en de tweede op maandag 02 mei. Op beide dagen zijn er op de kermis gereduceerde prijzen. Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 14 april 2016:
 
> Nieuw voor 2016: Swing Up voor Janssen/Lainez

Op de Meikermis van Genk, die plaats heeft van vrijdag 22 april tot en met maandag 02 mei, zal de première plaatsvinden van het nieuwe thrillride Swing Up van de familie Janssen/Lainez.

Het handelt hier om een Eos Rides attractie van het type Mind Blaser.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Janssen/Lainez veel succes met hun zeer schitterend thrillride attractie.

 

 
> Woensdag 13 april 2016:
 
Extra info Kermisboek "Kaartjes aan de kassa" - Brugge.
 

 
> Dinsdag 12 april 2016:
 

> Nieuw voor 2016: Grease voor Thompson.

Onlangs bereikte ons het nieuws dat de familie Thompson, bekend van de Jet Bob een nieuwe attractie zal brengen op de Belgische kermissen.

Het gaat hier om een Tsjechische Funlight attractie Break Dance “Grease” genaamd.
Deze attractie zal kortlings in première gaan op een Belgische kermis.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Thompson veel succes met hun nieuwe attractie.

 

 
> Zaterdag 09 april 2016:
 

> Carnavalskermis op Europaplein in Sint-Truiden.

De uitgestelde carnavalsstoet trekt zondag 10 april door de straten van Sint-Truiden en de Orde van de Commeduur vraagt iedereen op het parcours om hun huizen te versieren met ballonnen. De carnavalsstoet werd uitgesteld op carnavalsmaandag 08 februari 2016 wegens het zware stormweer.

Op het Europaplein komt er zaterdag en zondag ook opnieuw een carnavalskermis. 'Wie zondag zijn huis versiert met carnavalsvlaggen en/of de ballonnen maakt ook kans op prijzen", zegt schepen van Carnaval Johan Mas. "We willen dit volksfeest de komende jaren nog meer elan geven en dit is alvast weer een nieuwe aanzet."

De uitgestelde stoet zorgt er ook meteen voor dat er verschillende groepen, ook uit het buitenland, nu naar Sint-Truiden kunnen afzakken. Zo wordt het toch een echte internationale stoet in de fruitstad.

 

 
> Donderdag 07 april 2016:
 

> Nederlandse The Tower 90m. komt naar Sinksenfoor.

De Antwerpse Sinksenfoor keert vanaf 14 mei voor iets meer dan vijf weken terug voor een tweede editie op de site Spoor Oost. Naast de ruim 150 kermisattracties en een groot scherm voor de wedstrijden van het EK voetbal zullen er voor het eerst ook optredens georganiseerd worden. Onder meer Regi, De Romeo's, Gunther D en DJ Afroman staan al zeker op de affiche, zo hebben de foorkramers bekendgemaakt.

Het aantal bezoekers voor de Sinksenfoor van 1 miljoen in 2014 zakte vorig jaar naar 850.00. De foor verhuisde van de Gedempte Zuiderdokken naar het minder centrale Spoor Oost. “Vooral de Antwerpenaar vond zijn weg niet altijd naar Spoor Oost, maar daar hebben we nu iets op gevonden”, klinkt het bij Jean-François Vlasselaerts, woordvoerder van de foorkramers.

Zo worden de kermisbezoekers dit jaar twee keer per week getrakteerd op optredens. “Iedere woensdagnamiddag van 15 uur tot 17 uur en donderdagavond tussen 20 uur en 22 uur vrolijken muzikale optredens de boel op. Onder meer dj Regi, schlagergroep De Romeo’s en dj Gunther D staan op het programma.”

Naast de muzikale sfeermakers vormen vier flitsende nieuwe attracties de blikvangers op de favoriete foor van menig Antwerpenaar. “De Traumgenerator wordt in primeur voor België op de Sinksenfoor geïntroduceerd. Bezoekers kunnen door de attractie wandelen en belanden in een soort virtual reality, 3D projectoren en wind- en vuureffecten maken de ‘wandeling’ door de attractie levensecht.”

Verder verwelkomt de Sinksenfoor ook nog de Tower, de grootste mobiele attractie ter wereld. In de Tower vallen waaghalzen van op een hoogte van 90 meter in vrije val naar beneden. De andere twee nieuwe attracties houdt de organisatie nog even geheim. In totaal staan er zowat 150 attracties verspreid over heel de foor.

Nog een nieuwigheid op de komende editie zijn de Kids Days op woensdag. Aan de voetballiefhebbers is ook gedacht. Naast de rollercoaster wordt een groot scherm opgesteld waarop alle wedstrijden van het EK worden uitgezonden.

Vorig jaar stond de kermis 8 weken op zijn nieuwe locatie, dit jaar staat ze er 6 weken.

De Sinksenfoor draait van 14 mei tot en met 19 juni en overlapt deels het Europees kampioenschap voetbal, van 10 juni tot en met 10 juli in Frankrijk. Die hele maand lang zal in de evenementenzone op Spoor Oost elke wedstrijd op groot scherm te zien zijn. 

 
> Woensdag 06 april 2016:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2016.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.