>>> Kermisnieuws maart 2016
 
> Woensdag 30 maart 2016:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2016. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 15 april 2016 tot en met 08 mei 2016. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Grote nieuwkomers dit jaar zijn Roue de Paris (Bufkens/Denies) en Star Wars (Lauwers).
 

 
> Extra info Kermisboek "Kaartjes aan de kassa" - Kortrijk & Westmalle.
 

 
> Woensdag 30 maart 2016:
 

> Attractielijst Mega Kermis Uden 2016.

Van vrijdag 15 juli t/m zondag 24 juli vindt Mega Kermis Uden 2016 plaats. Op de Markt, Nieuwe Markt, Biggenstraat en Botermarkt staan deze tien dagen circa 90 attracties opgesteld. Het aanbod is divers: van grote attracties tot spektakel voor de kinderen en van typische kermislekkernijen tot een uitgebreid Tiroler dorp. Mega Kermis Uden heeft voor elk wat wils. De kermis start op vrijdag 15 juli om 16.00 uur.


De attracties voor Mega Kermis Uden 2016 zijn inmiddels bekend. Enkele top attracties dit jaar zijn de vijftig meter hoge luchtschommel Monster, de Vmaxxx Booster, twee achtbanen en een van de grootst reizende spookhuizen Spuk.

Naast de kermisattracties is er dit jaar ook weer een uitgebreid randprogramma. Op maandag wordt de kermismarkt met het standwerkersconcours georganiseerd en op dinsdag vindt de Holiday kermis plaats. Vrijdag 22 juli is het vanaf 16.00 uur Pink Friday met Lizz Richard, First lady off Uden. Lizz gaat deze dag op zoek naar hofdames die gaan strijden voor de titel ‘Miss Pink Friday Uden’.


Tijdens alle kermisdagen kunt u in de foyer van Markant de grootste minikermis bewonderen. Bedien via een bedieningspaneel een kermisattractie, maak papieren modellen van kermisattracties, speel nostalgische spellen en bekijk verschillende miniatuurattracties.

Benieuwd welke grootvermaakzaken er dit jaar op de Mega Kermis in Uden staan? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. 

 
> Donderdag 24 maart 2016:
 

> Limburgse première Circus Barones in Hasselt.

Het van oorsprong Oostenrijkse circus barones komt tijdens de paasvakantie naar Hasselt. In primeur stellen ze hun nieuwste productie “een reis door dromenland” voor aan het Limburgse publiek. 

Voor eenieder die van dit uniek spektakel wil genieten, de voorstellingen in Hasselt zijn ook de enige voorstellingen die het circus Barones zal opvoeren in de provincie Limburg.

De eerste voorstelling (première) is op vrijdag 25 maart om 19.00 uur. De laatste op zondag 3 april. In 2016 neemt Circus Barones het publiek mee in een reis doorheen Dromenland samen met clowns Patatje en Ronny. Ze dromen over een sensationeel en gevarieerd circus vol magische momenten.

Met dit droomprogramma willen wij ons publiek fascineren. Onze kamelen met de koninklijke namen Caspar, Melchior en Balthazar zijn een unieke attractie in België. De gevarieerde acts met verschillende diersoorten worden verfijnd door onze internationale artiesten.

Zij zorgen voor een onvergetelijke mix van luchtacrobatiek en meesterlijk werk op de slappe koord met tussendoor een vleugje comedy van Café de Paris. 

Daarnaast kan u het jongleren van de next generation aanschouwen en nog veel meer halsbrekende toeren waarvan u de adem zult inhouden. Ook onze clowns zullen voor de nodige humor zorgen.

Het nieuwe programma wordt zoals elk jaar een betovering voor groot en klein.

 

 

Schema Voorstellingen

Vrijdag 25 maart : 19.00 uur. (Première)
Zaterdag 26 maart : 15.00 uur. & 18.00 uur.
Zondag 27 maart : 11.00 uur. & 15.00 uur.
Maandag 28 maart : 11.00 uur. & 15.00 uur.
Dinsdag 29 maart : 15.00 uur.
Woensdag 30 maart : 15.00 uur.
Donderdag 31 maart : 15.00 uur.
Vrijdag 01 april : 15.00 uur.
Zaterdag 02 april : 15.00 uur. & 18.00 uur.
Zondag 03 april : 11.00 uur. & 15.00 uur.  

 

 
> Woensdag 23 maart 2016:
 
> Extra info Kermisboek "Kaartjes aan de kassa" - Kortrijk.
 

 
> Dinsdag 15 maart 2016:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2016. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2016 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata
 

 
> Zaterdag 12 maart 2016:
 
> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2016.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud! Een klein greepje uit het schitterend aanbod: XXL Spinning Coaster (Buwalda), Gladiator (Buwalda/Kriek), Around the World (van de Beek), Spuk (Sipkema) en nog veel meer...
Zoals U kan zien komen vele toppers dit keer uit Nederland. Maar ook de Ghost Rider van Löffelhardt gaat hier in première. Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 10 maart 2016:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2016.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 24 maart tot en met 10 april 2016 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 24 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer nieuwe attracties te melden: het Rue de Paris Reuzenrad van Bufkens/Denies en de Shake & Roll van Lainez. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 09 maart 2016:
 

> Extra info nieuw Kermisboek "Kaartjes aan de kassa" van Michel Follet. 

Op vrijdag 18 maart 2016 wordt het nieuwe kermisboek “Kaartjes aan de kassa” van Michel Follet voorgesteld aan de Take Off op de Halfvastenfoor in Gent. In het weekend van 19 en 20 maart is het boek ook nog te koop in de Archiefwagen van de VBF tegenover de Wild Mouse. De eerste 500 kopers ontvangen een leuke bijhorende bladwijzer. Dit uniek boek is enkel te koop op de kermis en niet verkrijgbaar in de boekhandel. Na Gent kan je het ook nog bemachtigen voor de prijs van 6 euro op de Palmenmarkt in Geel en op de Paasfoor in Kortrijk. Verder verkoopplaatsen volgen nog.

 

 

 

 
> Donderdag 03 maart 2016:
 

> Kermisakkoord in Gent: Foor terug open.

De ruzie tussen de foorkramers van de Halfvastenfoor en het stadsbestuur van Gent is bijgelegd. Donderdagmiddag om 16 uur wordt de kermis opnieuw geopend. De Stad Gent belooft in het "kermisakkoord" geen abonnementen op te zeggen, maar wil de opstelling van de foor wel veranderen. Er wordt extra plaats gezocht en er moet een vegetarisch alternatief komen.

De Halfvastenfoor in Gent zal donderdagmiddag om 16 uur opnieuw open gaan. Dat hebben vertegenwoordigers van de foorkramers bekend gemaakt op een persconferentie. "Uit overleg met het stadsbestuur blijkt dat de Stad geenszins bij haar plannen blijft om de plaatsen op de kermis drastisch te beperken en een aantal mensen niet meer toe te laten", klinkt het in een mededeling.

 

"Er is overeengekomen dat alle attracties en concessies ook volgend jaar weer welkom zijn. De Stad en de foorreizigers zijn overeengekomen dat de reizigers actief zullen meewerken aan een vernieuwde aanpak van de kermis. We engageren ons om zelf een plan en een voorstel voor een nieuwe aanpak in te dienen."

De Halfvastenfoor lag sinds woensdagnamiddag stil uit protest tegen aangekondigde hervorming van het stadsbestuur. Die laatste wil minder lunaparken en meer diversiteit bij de voedselkramen. Op een overleg met schepen van Feesten Christophe Peeters in het stadhuis van Gent donderdagochtend liepen de gemoederen hoog op. 

 

 

Maar na een tussenkomst van burgemeester Termont en een nieuwe vergadering om 12 uur, werd een akkoord gevonden. Dit staat onder andere in het akkoord

  • er worden geen abonnementen van foorreizigers opgezegd, de huidige standplaatsen wel, met het oog op een nieuwe intekening, er wordt bijkomende ruimte gezocht om alle kramers een plaatsje te geven, mogelijk in de Sint-Pietersnieuwstraat
  • het doel blijft om bredere doorgangen te maken tussen de attracties, omwille van de brandveiligheid
  • de afmetingen voor lunaparken worden ingekrompen, in overleg met de uitbaters
  • alle woonwagens en caravans die niet noodzakelijk zijn voor de uitbating worden weggehaald van het plein
  • er wordt gedacht over toegangspoorten en grote attracties aan de randen van de foor, om publiek te lokken
  • er wordt extra communicatie beloofd
  • er wordt in onderling overleg gezocht naar vernieuwing in het voedselaanbod, onder meer door een vegetarisch alternatief te voorzien
  • in onderling overleg wordt gezocht naar vernieuwing in het aanbod, zonder het evenwicht van de diverse categorieën attracties in het gedrang te brengen

"Wij willen zeker meegaan met onze tijd, maar we vragen wel overleg", zei Jean Buche, een van de vertegenwoordigers van de foorkramers, donderdagochtend voor het stadhuis. "Als men met ons gesproken had, vooraleer aan te kondigen dat het contract van dertig mensen opgezegd zou worden, was dit allemaal niet nodig. De foorkramers staan open voor dialoog. Wij willen ook een moderne kermis."

De Stad Gent dringt aan op een herschikking van de kramen en een diverser aanbod in eetstanden op de halfvastenfoor. Omdat het bestuur wettelijk verplicht is om de contracten van foorkramers een jaar op voorhand op te zeggen, wou Christophe Peeters het schepencollege vandaag laten beslissen om de contracten op te zeggen en een deel ervan te vernieuwen voor volgend jaar. Dat gebeurt dus niet, zoals overeengekomen met de foorreizigers.

Bron: Nieuwsblad

 

 
> Woensdag 02 maart 2016:
 

> Boze kermiskramers leggen Halfvastenfoor stil.

Foorkramers hebben de 519e traditionele Halfvastenfoor in Gent gesloten uit protest tegen de plannen van het stadsbestuur in verband met de toekomst van de kermis. De attracties zullen wellicht ook morgen gesloten blijven.

Vandaag woensdag kleurde het Sint-Pietersplein nog blauw-wit voor de traditionele Buffalodag op de foor. Maar om 18 uur werden alle attracties plots stilgelegd.

Het Gentse stadsbestuur beslist donderdag in het schepencollege over de wijzigingen die aangebracht zouden worden in de bezetting van de Halfvastenfoor van 2017. Daarom zijn de foorkramers van plan om morgen naar het stadhuis te trekken om te protesteren tegen de plannen van het stadsbestuur.

“Woensdagmiddag zijn wij verwittigd dat het college de kermis ingrijpend wil veranderen”, zegt Guido Herman, woordvoerder van de kramers op de Halfvastenfoor. “Een dertigtal mensen zou een opzeggingsbrief krijgen. Wij hebben de foorreizigers ingelicht en daarop is een spontane staking uitgebroken. Sinds 18 uur is alles dicht. En morgen blijft de kermis ook zeker dicht. Er is veel ongerustheid.”

 “Alle drankstanden zouden weg moeten, net zoals de spooktrein. Er zouden minder eetstanden en lunaparken mogen staan. De foorreizigers ervaren dat er te weinig respect is voor ons beroep. Iedereen is razend kwaad. Wij zijn kleine, zelfstandige ondernemers. Zonder enige overleg, gewoon een mededeling. Dat is onze broodwinning afnemen. In Gent was er altijd een supergoed contact met het college. Iedereen voelde zich hier goed. En nu dit, een donderslag bij heldere hemel.”

De Halfvastenfoor ging van start op zaterdag 27 februari en zou plaatsvinden tot en met zondag 20 maart. “De Halfvastenfoor is één van de eerste grote foren van het jaar in Vlaanderen en trekt jaarlijks duizenden feestvierders aan”, zegt schepen van Feesten Christophe Peeters. Hij beloofde dat de kermis ook de komende jaren op het Sint-Pietersplein blijft.

Bron: Nieuwsblad

 

 
> Dinsdag 01 maart 2016:
 

> Nieuw Kermisboek “Kaartjes aan de kassa” is in de maak.

Op vrijdag 18 maart verschijnt het nieuwe kermisboek “Kaartjes aan de kassa” van Michel Follet. Onderstaand zien jullie al hoe de cover er gaat uitzien en wat extra informatie.
We houden jullie op de hoogte waar en wanneer het nieuwe kermisboek te koop is.