>>> Kermisnieuws januari 2016
 
> Vrijdag 29 janauri 2016:
 

> Attractielijst Düren Annakirmes 2016.

De attractielijst van de 378e Annakirmes in het Duitse Düren werd donderdag bekendgemaakt. 

Ook dit jaar beloofd het weer een zeer schitterende editie te worden met tal van attracties die de skyline van Düren zullen kleuren, waaronder enkele leuke nieuwe klappers zoals Infinity, Zombie, The Real Shake en de Drifting Coaster om er maar enkele te noemen.

Natuurlijk zijn de andere vaste stamgasten ook wederom van de partij. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken dit jaar nog hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.

 
> Zondag 24 janauri 2016:
 
> Shake & Roll reeds aanwezig in Aalst.
 

De Shake & Roll van de familie Lainez die komende vrijdag z’n eerste rondjes zal draaien op Belgische bodem, staat momenteel al opgebouwd op het Keizersplein in Aalst. Zo wordt er niets aan het toeval overgelaten om er een prachtige première van te maken. 

Wie zelf een rondje op de Aalsterse Winterfoor wil maken kan dit vanaf vrijdag 29 januari en dit tot en met zondag 14 februari 2016. Welke attracties er verder nog in Aalst staan kan je nog steeds nakijken bij de binnenlandse kermisdata. Foto met dank aan Tom.

 

 

 
> Vrijdag 15 janauri 2016:
 

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2016.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 29 januari 2016 tot en met 14 februari 2016.

Ook dit jaar is dat de Hopmarkt weer terug een volwaardig kermisplein is. Dit jaar zijn er vier nieuwkomers: Dance Factory (Greif), Hellraizer (De Bruyne), Shake (Lainez) en Top Spin (Goossens).

De Winterfoor zal in totaal 107 attracties en kramen tellen en op zondag 14 februari 2016 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Openingsuren Winterfoor 2016 (vrijdag 29 januari t/m zondag 14 februari):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

> Nieuw in 2016: Shake & Roll voor P. Lainez.

Op de Winterfoor van Aalst, die plaats heeft van vrijdag 29 januari tot en met zondag 14 februari 2016, zal de première plaatsvinden van de nieuwe thrillride Shake & Roll van de familie Lainez.

Deze Mondial Roll Over was eerder reeds in Nederland (Frenken) te beleven.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Lainez veel succes met hun nieuwe attractie.

 

 
> Woensdag 13 janauri 2016:
 

> Tilburg krijgt eind 2016 een winterkermis.  

Tilburg krijgt naast de kermis in de zomer dit jaar naar alle waarschijnlijkheid ook nog een winterkermis erbij. 


Dat maakte kermiswethouder Erik de Ridder vandaag bekend tijdens de ledenvergadering van de Nederlandse Kermisbond (NKB).

"De ambitie is er en Erik is zeer geïnspireerd door andere winterkermissen
(Londen en Hasselt)", vertelt woordvoerdster Irma Galama. 
De “Winterkermis” zal niet zo groot worden als de zomerkermis. Datum, duur, locaties en verdere bijzonderheden zijn nog niet bekend gemaakt.

Voor de locaties kunnen in aanmerkingen komen de Heuvel, het Koningsplein en het Pieter Vredeplein. Volgens Erik de Ridder zijn er voldoende mogelijkheden, maar (nog) niet overal tegelijk. De sfeer in de binnenstad zal hierdoor worden vergroot. Samen met andere bestaande evenementen als de “Klottermarkt”, de schaatsbaan en de kerstbomenverkoop kunnen er allemaal deel van gaan uitmaken. Het moet binnen enkele jaren uitgroeien tot het grootste winterevenement van Nederland.


  

 
> Maandag 04 janauri 2016:
 

> Winterland Hasselt lokte 850.000 bezoekers.

Het zachte weer heeft er voor gezorgd dat de kerstvakantie een toeristische voltreffer is geworden. De terreurdreiging heeft de Limburgers duidelijk niet afgeschrikt. In Hasselt is Winterland afgesloten met een recordcijfer van 850.000 bezoekers, waaronder veel Engelse, Nederlandse en Duitse toeristen. Dat zorgde ook voor goede bezettingscijfers in de Hasseltse hotels.


De organisatoren zijn enorm tevreden over deze editie, zonder meer de beste ooit klinkt het dan ook unaniem.
Tegen de komende editie, die van start gaat medio november 2016, zal er weer gesleuteld worden aan het concept om zo wederom een verrassingseffect te creëren.