>>> Kermisnieuws december 2015
 
> Woensdag 16 december 2015:
 
> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld. 

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2016. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto).

De Winterfoor 2016 van Aalst mag dit jaar rekenen op een deelname van 104 foornijveraars.
Deze zorgen voor 2 weken plezier, amusement en traditionele lekkernijen.

De opstelling op de Grote Markt, het Esplanadeplein, de Houtmarkt, parking Keizershallen  en De Werf blijft onveranderd.


Heb je zin in pannenkoeken, oliebollen, wafels, pitta, een portie poffertjes of een overheerlijke tipzak frietjes? Hou je meer van ballonnen schieten, maak je een ritje door het spookhuis of wil je een knuffel vangen in het Lunapark? Of wil je je eens goed amuseren in de Vliegende bootjes, de Take-Off, de XXL, de Shake, de Wild Mouse of de nieuwste attractie “Hellraizer“?
Op de winterfoor te Aalst valt er altijd wat te beleven en een bezoek is zeker de moeite waard!

De Winterfoor wordt officieel geopend op vrijdag 29 januari 2016 en blijft open tot en met zondag 14 februari 2016. Op deze laatste dag werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

 
> Vrijdag 11 december 2015:
 

> Genk in vuur en vlam tijdens de feestdagen.

Genk trekt dit eindejaar resoluut de kaart van het spektakel. Met twee vuurshows en een vuurparade onderscheidt de stad zich vooral tijdens de koopweekends van andere steden. Het vuurthema wordt in het hele centrum doorgetrokken met drankstanden, vurige sfeerelementen, animatie en een vuurcafé. Op 31 december wordt als vanouds op de Fruitmarkt afgeteld naar het nieuwe jaar tijdens de New Year's Bang.


Twee duitse theatercompagnies, Pan. Optikum en Feuervogel, komen twee weekends op rij een vuurshow neerzetten op het Stadsplein. Theater Feuervogel ontwikkelde een show specifiek voor Genk. Op 12 en 13 december mag je een unieke voorstelling verwachten, met topacrobatie, dans en drums. De hele show draait rond vuur en vuurwerk.
ťOok tijdens het weekend van 19 en 20 december kunnen bezoekers een spektakelshow verwachten. Pan  Optikum brengt torenhoge installaties en professionele acrobaten mee. En voor wie nog twijfelt: ook hier speelt vuur de hoofdrol.

Het neusje van de zalm dit eindejaar wordt zonder twijfel de vuurparade die op 27 december door de straten van de stad trekt. "We durven het de O-parade wintereditie noemen, omdat de stoet zeker zo mooi wordt als die op 1 mei. Iets korter, maar minstens even spectaculair", stelt Erik Gerits. Vuurspuwende installaties en acrobaten wisselen elkaar af. Hoogtepunten van de stoet worden de lichtgevende kwallen en zeepaardjes van de Franse compagnie Remue Ménage en de reuzegrote paarden van Compagnie Des Quidams.

 
Maar Genk biedt meer dan alleen spektakel tijdens de weekends. Tijdens de kerstvakantie vind voor de eerste maal het Groot Limburgs Kerstcircus plaats op het evenemententerrein op de Dieplaan in Genk. Van zaterdag 19 december tot en met zondag 3 januari slaat het Wiener Circus z’n tenten op voor een winterse editie.

Van oud op nieuw wordt zoals elk jaar afgeteld op de Fruitmarkt. Top van de affiche is dit jaar Domino. De coverband speelt vanaf 23 uur tot na middernacht. De show wordt vanaf 22u00 voorafgegaan door een optreden van The Ant feat. King Louis & Mr. Brass.