>>> Kermisnieuws augustus 2015
 
> Zondag 30 augustus 2015:
 
> Nieuw in 2015: Roue de Paris van Bufkens & Denies.

Op Waregem Koerse in Waregem heeft afgelopen weekend de première plaatsgevonden van het nieuwe reuzenrad Roue de Paris van de families Bufkens & Denies. 

Tot voor kort stond deze grote kolos nog in de Franse hoofdstad Parijs.
Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie
Bufkens & Denies veel succes met hun nieuwe attractie.  
Foto's met dank aan Stefaan Braem.

 

 

 

 
> Donderdag 27 augustus 2015:
 
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2015.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 12 tot en met donderdag 17 september 2015. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Maandag 14 september staat in het teken van de All-In Kermisbandjes actie. Op donderdag 18 september heeft dan de grote kermisjaarmarkt plaats.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

> All-In kermispolsbandjes op Tongeren Kermis.

Tijdens de Grote kermis wordt een ‘all-inclusive polsbandje’ gelanceerd waarmee je op maandag 14 september voor 15 euro 40 bewegende attracties ongelimiteerd mag gebruiken. Dat is een primeur voor Limburg.

Op maandag 14 september organiseert de stad een ‘all inclusive day’. De kermis wordt dan omgetoverd in een heus pretpark waar je voor 15 euro onbeperkt alle bewegende attracties kan bezoeken. "Deze formule wordt ook al in Ronse en Péruwelz toegepast, maar voor Limburg is het een primeur", weet economieschepen Guy Schiepers.

Het initiatief komt vanuit de foorkramers. De stad zorgt voor de publiciteit en de verdeling van de polsbandjes. Wie voor elk van de 40 bewegende attracties één ticket koopt, is 172 euro armer, berekende Natascha Verjans. Zij zetelt in de onlangs opgerichte werkgroep voor de kermis. “Het idee is overgewaaid vanuit Frankrijk", weet 'forain' François De Bodt, die het principe al drie jaar toepast in Ronse. “Het is een immens succes. Er komt tot 80% extra volk opdagen en iedereen heeft er baat bij.” De foorkramers willen zo de strijd tegen de pretparken aanbinden. "Maandag is normaal een kalme dag voor ons. Een kind dat 20 euro kermisgeld krijgt, houdt nu nog 5 euro over om iets te eten of te drinken. We hebben er dus allemaal baat bij”, weet foorkraamster Vanessa Goeminne uit Genk.

Het polsbandje is vanaf 7/9 t.e.m. 9/9 te koop in het AC Praetorium, Maastrichterstraat 10, en op zaterdag 12/9 van 14u tot 17u op de Grote Markt. 

 

 
> Maandag 24 augustus 2015:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2015. 

De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 27 augustus 2015 tot en met 02 september 2015, werd aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor het Roue de Paris van Bufkens & Denies. Europa’s grootste transporteerbare reuzenrad! Het beroemde reuzenrad Roue de Paris is 55 meter hoog, telt 42 gondels voor zes personen en weegt 280 ton. Het is in Parijs te zien tijdens de Ronde van Frankrijk en komt daarna naar Waregem.

Verder gaat ook nog het nieuwe funhouse van Lampaert in première. In de Crazy Garage weet je niet waar eerst gekeken. De verschillende hindernissen laten je alle hoeken van de funhouse zien en opgepast: uit elk van die hoeken kan een verrassing tevoorschijn komen.

In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 20 augustus 2015:
 
> Attractielijst Lommel Augustuskermis 2015.

De attractielijst van de Augustuskermis in het Limburgse Lommel arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zijn de vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken. Nieuw dit jaar is de Free Style van Steve Severeyns.

Overigens start dit jaar Lommel Kermis al op zaterdag. Op zaterdagnamiddag is er een tweedehandsbeurs voor kinderen en om 19 uur is er een optocht van Harmonie Hoop in de Toekomst. Om 22 uur is er op het Hertog Janplein een spektakelvuurwerk. Bij de horeca-uitbaters in het centrum zijn er de hele week gratis optredens!

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata
.


 
> Maandag 17 augustus 2015:
 

> Cranger Kirmes ontvangt 3,9 miljoen bezoekers.

Ongeveer 3,9 miljoen bezoekers genoten en trotseerde zware regenval of extreme hitte op de Cranger Kirmes.

Crange staat vooral voor een gezinskermis met een geweldige sfeer. Als ondanks een regenachtige weekend toch opmerkelijke 3,9 miljoen bezoekers komen, zijn de organisatoren zeer tevreden. 

De volgende
Cranger Kirmes begint op 05 augustus 2016 en duurt tot 14 augustus 2016.  

 

 
> Vrijdag 14 augustus 2015:
 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 15 tot en met dinsdag 18 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 15 augustus:
16:00 uur opening kermis met optreden van "Invisible Hair" 

Zondag 16 augustus:
14:00 uur opening kermis. Vanaf 17:00 uur
straattheater

Maandag 17 augustus:

16:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 18 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Dinsdag 1eurodag of korting op de kermis

 
> Donderdag 13 augustus 2015:
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2015.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 28 augustus 2015 tot en met 07 september 2015 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 12 augustus 2015:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2015.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven.
Van 04 september 2015 tot en met 23 september 2015 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Rock & Roll (Simon) en Surf Party (Stappers/Zeppieri). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 07 augustus 2015:
 

> Half miljoen bezoekers voor Park Hilaria in Eindhoven.

Park Hilaria in Eindhoven heeft weer zo'n half miljoen bezoekers getrokken. Net zoveel als voorgaande edities.

Volgens Mariola Scheepstra van organisator Eindhoven 365 zat het weer dit jaar mee. "Overdag was het soms wat te heet maar daardoor bleven mensen later wel weer langer op de terrassen hangen."


Park Hilaria in Eindhoven heeft in 2016 plaats van vrijdag 05 t/m zondag 14 augustus 2016.
 

 

 
> Vrijdag 07 augustus 2015:
 
> Attractielijst Turnhout Augustusfoor 2015. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Turnhout. Dit jaar maken 77 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen...

Net als voorgaande jaren ook weer een handjevol nieuwkomers met dit jaar onder andere de Ghost Train (Regter-NL) en Shaker (Tantillo/Zeppieri) die hier de nieuwe blikvangers zijn. 


Er zijn zoals elk jaar weer 2 familiedagen (12 en 19 augustus). Ook zal er een pendeldienst zijn tussen het kermisterrein en de parking Stadspark aan de rand van de stad.
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

  
> Maandag 03 augustus 2015:
 

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2015.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Piraten Fluss (Heitmann/Schnider), Geisterstadt (Fellerhoff), Parkour (Aigner), Break Dance No.2 (Dreher), Avenger (Holzem) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2015. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 07 augustus 2015 tot en met 23 augustus 2015, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 21 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.