>>> Kermisnieuws juli 2015
 
> Woensdag 29 juli 2015:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2015.  

Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2015. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers zoals de G-Force Booster van Janssen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 27 juli 2015:
 

> Topsfeer op Tilburgse Kermis.

De Tilburgse Kermis zit er weer bijna op. 2015 was een mooie editie. Tevreden bezoekers, goed kermisweer met ideale temperaturen en een echte topsfeer in onze stad.

De gemeente schat in dat er ongeveer 1,3 á 1,4 miljoen mensen deze editie van het evenement hebben bezocht.

Kermiswethouder Erik de Ridder: "De Tilburgse Kermis 2015 was tien dagen lang volop plezier, met pretgarantie voor iedereen. Dat maakt het zo'n bijzonder evenement." 

De Tilburgse Kermis ging gelijk goed van start met de opening op vrijdag, met topartiest Kenny B. Ook de 25ste editie van Roze Maandag, waarbij 25 paren elkaar symbolisch het ja-woord gaven, zal niet snel vergeten worden. "Maar ook het 25 jarig jubileum van de nostalgische kermis was erg bijzonder", aldus Erik de Ridder. "En gisteren nog mocht ik een exploitant in het zonnetje zetten die al 30 jaar met een snoepkraam een plek heeft op onze kermis."

Deze editie van de kermis stond sowieso bol van de jubilea en hoogtepunten: de stichting Kermis-Cultuur: 25 jaar. De nostalgische kermis: 25 jaar. De stichting die de middag voor gehandicapten organiseert, de SWGGT: 45 jaar. Deze laatste had ook een absoluut recordaantal deelnemers met 1138 deelnemers.

De Tilburgse Kermis van 2016 heeft plaats van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli 2016.

 

> Bijna recordbezoekers voor Dusseldorf Rheinkirmes.

De editie van dit jaar van de Grösste Kirmes am Rhein had alles in zich om een bezoekersrecord te vestigen. Tot en met afgelopen vrijdag waren er reeds 3,5 miljoen bezoekers voor de Rheinkimes in Düsseldorf. Wat meer is dan anders. 

Maar door de sluiting van de kermis wegens de zomerstorm op zaterdag blijft de teller dit jaar staan bij 4 miljoen bezoekers. De kermis bleef immers de gehele dag gesloten door het slechte weer met rukwinden tot 120 km/uur. Op de laatste dag bezochten immers nog eens 500.000 mensen de gezellige kermis.

De Rheinkirmes in Düsseldorf van 2016 heeft plaats van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli 2016.

  
> Donderdag 10 juli 2015:
 

> Fedde Le Grand hand in hand met Roze Maandag Tilburg.

Met ‘Put Your Hands Up For Detroit’ scoorde hij een wereldwijde monsterhit. Al 8 jaar staat hij in de top 35 in de toonaangevende DJ Mag Top 100. Zijn invloed op de housemuziek is onomstreden, en nu stelt hij speciaal voor de lustrumediNe van Roze Maandag zijn floorfiller ‘Feel The Love’ beschikbaar als Roze Maandag Anthem. Niemand minder dan top DJ Fedde Le Grand verbindt zich aan één van de grootste gay-evenementen van de Benelux. Hij maakte het nummer samen met Michael Calfan en met vocals van Max’C. Op 20 juli wordt het tijdens Roze Maandag op de Tilburgse Kermis officieel als Anthem gelanceerd. 

Net als voorgaande edi8es wordt Roze Maandag dus weer met een knaller geopend. Dit jaar op een nieuwe, maar ook oude vertrouwde loca8e: de Amstel Bierhal op het Willemsplein. Vanaf deze plek verspreidt het Roze Maandag Anthem zich samen met het feestende publiek over de Tilburgse Kermis. Op het hele kermisterrein en al haar uitlopers zal er geen plek meer te vinden zijn waar géén feest wordt gevierd.

 

 

 
> Donderdag 09 juli 2015:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2015.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 18 juli 2015 tot en met 23 augustus 2015 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 08 juli 2015:
 

> Kenny B opent 446ste Tilburgse Kermis.

De Tilburgse zanger Kenny B, bekend van zijn megahit 'Parijs', opent samen met kermiswethouder Erik de Ridder op 17 juli de 446ste editie van de Tilburgse Kermis. De opening is op 17 juli om 19.00 uur bij de attractie Free Fall op de Heuvel.

De Tilburgse Kermis heeft ook dit jaar weer spectaculaire nieuwe attracties. Zoals de Free Fall Tower (hoger dan de Heuvelse kerktoren), de Encounter op het Piusplein (multimedia effect-show met aliens in de hoofdrol), de Jumbo op het Besterdplein en de Spinning Coaster XXL op het Koningsplein.

 

 

 

Roze Maandag viert 25 jarig bestaan

Roze Maandag barst op 20 juli los. Dit jaar voor de 25e keer. Dit jaar worden 25 huwelijken gesloten door een bekende Nederlander. Vervolgens vertrekt het gezelschap naar de tegenovergelegen Amstel Bierhal. Om 13:00 uur is daar het Roze Maandag Anthem te horen, gedraaid door een wereldberoemde DJ. Aansluitend is er een optreden van O'g3NE. 

 

 

Tradities en themadagen

De vaste tradities en themadagen die de Tilburgse Kermis zo bijzonder maken zijn er ook in 2015 weer. Zoals de Nostalgische Kermis op het Willemsplein en de Kermisexpositie in het Paleis Raadhuis. Op zondag 19 juli om 11.00 uur wordt in de attractie Star of Stars op het Koningsplein de Kermis-mis gehouden. Diezelfde zondag is het Auti-doe-dag van de Stichting Blauwe Zondag. Veel exploitanten zullen dan de geluids- en lichtintensiteit van hun attractie minderen, zodat het voor mensen met (enige vorm van) autisme prettiger wordt om de kermis op te gaan. Dinsdag 21 juli is het gehandicaptendag en 23 juli seniorendag. De kermisprijzen (wie heeft de mooiste, grootste, leukste attractie) worden vrijdag 24 juli om 19.00 uur uitgereikt.

Kermisweetjes

Wist u dat:

·        Ook in 2015 het Ronald McDonald Huis is verbonden aan de Tilburgse Kermis.

·        Wie geen zin heeft in grote drukte kan alternatieve routes namen via de zogenoemde 'Fast Lanes'

·        Met het downloaden van de gratis '100% lokaal' app u dagelijks informatie krijgt over de kermis. De app maakt gebruik van unieke beacon-technologie waarmee gebruikers berichten via een bluetooth-verbinding kunnen ontvangen.

·        Ook dit jaar alle urine uit de plaskruizen wordt hergebruikt door het BAT en Waterschap de Dommel. 

·        U kunt dineren op grote hoogte bij Restaurant Taste op het dak van het Hotel Mercure en bij het pop-up restaurant 'Hooggaatie Eten & Drinken' op de negende etage van het Stadskantoor 1.

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en duurt van vrijdag 17 juli tot en met 26 juli 2015. Meer dan een miljoen mensen bezoeken de 200 attracties in de Tilburgse binnenstad. 
> Maandag 07 juli 2015:
  
> Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2015. De attractielijst van de Zomerkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar draait deze zijn rondjes van 17 juli 2015 tot en met 21 juli 2015 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Donderdag 02 juli 2015:
 

> Kermis Best morgen van start.

Betaalbaar, gezinsvriendelijk, sfeervol en gemoedelijk. Dit zijn enkele kenmerken van Kermis Best. Dit gevoegd bij de vele topattracties, en het is niet zo verwonderlijk waarom Kermis Best een toonaangevende kermis is, die in binnen- en buitenland wordt geprezen. Onder de noemer “De mooiste goedkoopste kermis van Nederland” heeft dit evenement ook dit jaar weer een brede waaier aan randanimatie.

Zo openen Ferry de Lits en Henk Bernard de kermis op vrijdagavond. Verder is het straattheater wederom van de partij op zaterdag. Op maandag zijn stripfiguren aanwezig en is het een Braziliaanse avond. Dinsdag staat dan weer in het teken van beestenbende en het grootse afsluitingsvuurwerk.

De editie 2015, die vrijdag start en duurt tot dinsdag 07 juli, telt 90 attracties, waaronder vele  toppers. Een greep uit het aanbod: Inversion XXL, Jumper Jumper, Booster Maxxx, Super Mouse, Diamond Wheel, The Tower 90m enz. Het complete aanbod is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse kermisdata.  

 
> Woensdag 01 juli 2015:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2015.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.