>>> Kermisnieuws april 2015
> Donderdag 30 april 2015:
 

> Attractielijst Herne Crange Kirmes 2015.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Cranger Kirmes in Herne, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 29 april 2015:
 
> Attractielijst Geleen Gelaender Kirmes 2015.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de 108e Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. 

De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van vrijdag 29 mei tot en met woensdag 03 juni 2015. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2015. Van vrijdag 23 oktober 2015 tot en met woensdag 28 oktober 2015 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 11e maal.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze elfde editie met enkele mooie toppers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Zaterdag 18 april 2015:
> Attractielijst en programma Meifeesten 2015 in Genk.

Op vrijdag 1 mei 2015 vind in Genk voor de 66ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers weet te lokken. Naast de kermis, die duurt van vrijdag 24 april 2015 tot en met maandag 04 mei 2015, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg. Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer… 
Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort.
Om 16u00 trekt voor de 60ste maal de Internationale O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Compagnie Off met Les Giraffes. We durven die giraffen van meer dan zeven meter hoog gerust dé spectaculairste act die de O-parade ooit heeft gekend te noemen. De Franse groep Korbo brengt een gloednieuwe act, Toro, die in Genk zelfs in première gaat. De groep is wereldwijd bekend voor z'n theateracts en installaties. Bovendien gaf de groep bij ons al zijn visitekaartje af met de ijsbeer twee jaar geleden in december door de straten liep.
Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen.

 

Door het slechte weer moest de stoet vorig jaar vroegtijdig stilgelegd worden. Dat was nog nooit eerder gebeurd. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de stoet zal de meikoningin dus twee jaar na elkaar dezelfde zijn. Daisy Hendriks en haar ere-dames Michelle Raison en Hanne van Doninck mogen dit jaar opnieuw de scepter zwaaien over de O-Parade.De meikoningin en haar eredames blinken dit jaar uit in originele kledij van de bekende designer Nicky Vankets.

Om 18u00 heeft er op het Stadsplein een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.


Gezien de familiedag op de kermis vorig jaar een groot succes was, worden er dit jaar twee gehouden. Eentje vindt plaats op woensdag 29 april en de tweede op maandag 4 mei. Op beide dagen zijn er op de kermis gereduceerde prijzen.
Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 16 april 2015:
 

> Attractielijst Düren Annakirmes 2015.

De attractielijst van de 377e Annakirmes in het Duitse Düren werd donderdag bekendgemaakt. 

Ook dit jaar beloofd het weer een zeer schitterende editie te worden met tal van attracties die de skyline van Düren zullen kleuren, waaronder enkele leuke nieuwe klappers zoals Fuzzys Saloon, XXL Après Ski, Flasher en het Europarad van Kipp om er maar enkele te noemen.

Ook geheel nieuw dit jaar is de Wild Maus XXL van Eberhard.

Natuurlijk zijn de andere vaste stamgasten ook wederom van de partij. Benieuwd welke andere grootvermaakzaken dit jaar nog hun opwachting zullen maken op de Annakirmesplatz? Neem dan een kijkje in de buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 10 april 2015:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2015. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 24 april 2015 tot en met 17 mei 2015. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Grote nieuwkomers dit jaar zijn de Air Maxx (Dotremont) en Rock & Roll (Simon).
 

 
> Donderdag 02 april 2015:
 

> Circus Pipo tijdens paasverlof in Hasselt.

Ieder jaar  bezoekt Circus Pipo talloze steden en gemeenten in Vlaanderen om de traditie levend te houden en dankzij de inbreng van jonge artiesten aan te tonen dat er nog steeds een toekomst is voor het goede, kwaliteitsvolle circus. Dit initiatief van de circusfamilie Heppenheimer, onder de jonge leiding van de juniordirectie Tony, Mike en Natasha heeft in de eerste plaats tot doel een ideale uitstap en ontspanning te organiseren voor de hele familie.


En er zal voldoende geboden worden om zowel de volwassen- als kinderharten sneller te doen slaan. Aangezien ook in de circuswereld stilstaan achteruit gaan betekend, werden er voor het seizoen 2015 flinke verbeteringen en uitbreidingen aan het programma toegevoegd.

Met verbazing zullen de bezoekers in exclusiviteit kunnen kennismaken met een nieuwe internationale attractie die voor het eerst op tournee gaat in België : LASER MAN, een act die op verbluffende wijze de nieuwste technieken en visuele effecten van lasers met circuskunst verenigd.


Er zijn ook heel wat leuke dieren te zien in deze show : Uit het land van de après-ski, de fonduekaas en de veilige banken komen vier jongedames die bij hun verschijnen in de piste kreten van bewondering zullen ontlokken.  Rasechte Zwitserse koeien zullen een vleugje romantiek op een indrukwekkende manier uit de Alpen meebrengen.  


Ook paarden, ezels, lama’s en honden zullen in de piste van Circus Pipo hun opwachting maken, dit natuurlijk tot grote vreugde van de allerkleinsten uit het publiek.

Naast Clown Pipo maken talrijke clowns niet alleen hun muzikale maar ook komische opwachting in allerlei knotsgekke situaties.  Beeldmooie acrobates zullen hoog in de tent hun charmante kunsten vertonen en mysterieuze magiërs zullen hun medewerksters op de meest geheimzinnige manier laten verdwijnen …… en terug verschijnen.  

 

De jongste telg van de familie Charly Jr. zal iedereen verstomd doen staan zowel met zijn virtuoos trompetspel als bij zijn uniek diabolo nummer, waarbij hij deze duivelse tollen door de lucht weet te slingeren en op grandioze manier terug op te vangen.

HASSELT -
Kolonel Dusartplein
Van zaterdag 4 april  t/m zondag 19 april 2015

Zaterdag om 15.00 uur & 18.00 uur
Alle andere dagen om 15.00 uur
Paaszondag 5 april & Paasmaandag 6 april om 11.00 uur (*) & 15.00 uur

Voorstelling met een (*) = Familievoorstelling Volwassenen betalen kinderprijs

TARIEF CIRCUS PIPO

                                  
Kinderen             Volwassenen

TRIBUNES                              12 €                    17 €

LOGES / V.I.P.                        15 €                    22 €  

Ticket – info via 0472 79 38 61