>>> Kermisnieuws maart 2015
 
> Vrijdag 27 maart 2015:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2015. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2015 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 25 maart 2015:
 
> Attractielijst Mega kermis Uden 2015.

De Mega kermis Uden welke plaats vind vanaf vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2015 is één van de grootste kermissen van Nederland. Met zo’n 90 attracties die verdeeld zijn over vier pleinen en de verbindende straten ertussen.  De Udense kermis is een echte belevenis waar u zich kunt verwonderen aan de meest spectaculairste attracties, gezellig familievermaak en uiteraard is erg volop lekkers te smullen. Kermisbezoek is makkelijk te combineren met een rondje shoppen of om te genieten op één van de vele terrassen rondom de kermis.

 
Enkele bijzondere namen zijn: Sound Machine – de mega loopings machine – de Revolution – Europás grootst reizende schommelbank met loopings- Booster Maxxx G4 nog snellen dan dat wel al kennen- Double Jump twee grote schuddende tonnen- en Das Omen Nederlands grootst reizende loopspookhuis. Verder zal de Volare aantreden in Uden, deze grote super zweefmolen zie je alleen in pretparken en zal een ware hit zijn in Uden.

Ook bijzonder is de Traumgenerator, dit is een simulator waarin je mee genomen wordt in de ruimte. De beleving en ervaringen zijn ongeëvenaard. Dezelfde exploitant presenteert ook in Uden de Psychodelic, deze zaak was enkele jaren geleden ook in Uden en werd zeer goed ontvangen.

Kortom volop spektakel en uiteraard een ruim aanbod van kindervermaak, oefenspelen en kermis gastronomie. De complete attractielijst is terug te vinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Maandag 23 maart 2015:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2015.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 02 april tot en met 19 april 2015 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 24 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer een nieuwe attractie te melden: de Airmaxx van Dotremont. Deze attractie is terug te vinden op het Conservatoriumplein. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 18 maart 2015:
 

> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2015.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!
Een klein greepje uit het schitterend aanbod: Euro Coaster (Buwalda), Break Dance (Piontek), Flash (Weber), Gladiator (Buwalda/Kriek), Shake & Roll (Schäfer) en nog veel meer... Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Maandag 16 maart 2015:
 

> Nieuw Kermisboek “Van de Reis” van Jac Weerts.

De reizende ondernemer van de kermis en het circus staan centraal in het nieuwe boek ‘Van de reis’. Het boek is samengesteld uit 116 foto’s van Jac Weerts. De zoektocht naar de plek die mensen zich in competitie moeten veroveren in een steeds veranderende wereld vormt de rode draad in al zijn projecten. De Limburger volgde zijn opleiding aan de Stedelijke Academie voor schone kunsten in het Belgische Hasselt (1999-2005). Daarvoor was Weerts betrokken als onderwijzer bij de stichting de rijdende school. Deze is de onderwijsinstelling die speciaal gericht is op het lesgeven aan kinderen van kermis- en circusondernemers. De organisatie, die dit jaar 60 jaar bestaat, wordt geleid door de uit Laren afkomstige directeur Jan Roest.

Niet voor niets werd de uitgave dan ook gepresenteerd tijdens het jubileumfeest van de stichting rijdende school, op 7 maart op landgoed Mariënweerd in Beesd. De foto’s in het boek geven een bijzondere inkijk in het al even bijzondere leven van de mensen van de kermis en het circuswereld, de mensen ‘van de reis’. Voor de uitgave werden verschillende auteurs benaderd om een bijdrage te leveren voor de thematische hoofdstukken. Naast Arnon Grunberg en Jet Bakels leverden ook Ineke Stroucken, directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed VIE en de Larense kermisintendant Karel Loeff een tweetal artikelen.

Het boek is uitgegeven door Thoth in Bussum en telt 208 pagina's. Het is te bestellen via de boekwinkels zoals Libris. De prijs bedraagt 34,90. ISBN 978 90 6868 674 6.

 

 
> Dinsdag 10 maart 2015:
 
> Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2015. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Welke attracties er dit jaar allemaal terug te vinden zijn zien jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 

  
> Maandag 09 maart 2015:
 
> Attractielijst Mouscron Foire du Printemps 2015. 

De Stad Moeskroen (Mouscron) maakte vandaag de attractielijst van de Foire du Prinstemps in Mouscron bekend. Deze editie van 2015 beloofd alvast weer een schitterende editie te worden van deze kermis met ook hier enkele grote nieuwkomers, zoals de Sky Surf (Stappers/Joly-FR) en de Big Roller Coaster (Bufkens). Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 04 maart 2015:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2015.
Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 03 maart 2015:
 
> Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2015.  

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 07 maart 2015 tot en met 29 maart 2015.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Booster Avenger (De Bruyne) en de Star Wars (Lauwers), die voor het eerst op Belgische bodem hun rondjes draaien. 

Ook dit jaar heeft er voor een derde maal een Buffalodag plaats. Op woensdag 11 maart zijn alle fans van AA Gent welkom om een dagje kermis te vieren met hun spelers.

De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2015.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van 07 maart 2015 tot en met 22 maart 2015. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 02 maart 2015:
 

> Affiche Oktoberfest München 2015 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt. De 22-jarige Moritz Breitenhuber (zie foto) won dit jaar de wedstrijd. Daardoor zal zijn ontwerp dit jaar dienst doen als het officiële ontwerp voor het Münchener Oktoberfest.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 19 september tot en met zondag 04 oktober 2015.

 

 
> Zondag 01 maart 2015:
 
Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2013.

Afgelopen vrijdag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud! We kunnen jullie alvast verklappen dat op de kermis één attracties in première gaat. De Après Ski XXL van de familie Denies/Kipp. Verder zijn er ook meedere attracties die voor de eerste maal op de Palmkirmes in Recklinghausen staan. De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2015.

Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 27 februari tot en met 08 maart 2015 staan 42 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een kindermoeln voor de allerkleinste. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.