>>> Kermisnieuws februari 2015
 
> Zaterdag 28 februari 2015:
 
> Attractielijst Best Kermis 2015 bekend.  

Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. 

Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Angela Louwerse, plaatsmeesters Best.

 
> Dinsdag 24 februari 2015:
 
> Spoor Oost definitief nieuwe locatie Sinksenfoor Antwerpen.

Op het Schoon Verdiep in Antwerpen heeft maandagnamiddag een persconferentie plaatsgevonden over de Sinksenfoor. Burgemeester Bart De Wever, schepenen Ludo van Campenhout en Rob Van de Velde en enkele vertegenwoordigers van de foorkramers waren aanwezig.

De Sinksenfoor opent op 23 mei haar deuren op de nieuwe locatie, Spoor Oost. Om de foorkramers tegemoet te komen paste de stad enkele wijzigingen toe.

Zo krijgen de foorkramers 50% korting (zowat 350.000 euro) op het standgeld. De stad Antwerpen zal ook de promotie, reclame, affiches,... op zich nemen. In juli zal de kermis op twee weekends (vrijdag en zaterdag) geopend zijn tot 2 uur ’s nachts. De geluidsnorm van 70 decibel blijft wel dezelfde en er komt cameratoezicht.


 
Om het terrein in gereedheid te brengen en aantrekkelijk te maken voor de bezoekers investeert de stad dan weer 600.000 euro. Op de Slachthuissite wordt een parking voor vijfhonderd wagens vrijgemaakt.  

Of ook de komende jaren de Sinksenfoor nog op Spoor Oost zal plaatsvinden is niet duidelijk. “Na de foor gaan we samen een evaluatie maken”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “We hebben uiteraard al over de toekomst gesproken, maar het zou niet raadzaam zijn daar nu al uitspraken over te doen.” De investeringen in het terrein kunnen in ieder geval nog dienen voor andere toekomstige evenementen, klinkt het nog.

De Sinksenfoor vindt dit jaar plaats van zaterdag 23 mei tot zondag 12 juli.
 

 
> Maandag 23 februari 2015:
 

> Restyle Break Dance Simon.

Tijdens de Winterfoor in Aalst kom men het resultaat bewonderen van de restyle van de Huss Break Dance van de familie Simon.

Warroir Airbush Art zorgde dat alle gondels een nieuw uitzicht kregen in het thema Casino.
Voor de verlichting en het naambord werd beroep gedaan op Multilight Holland.

Ook de diamant als middenton zal eerdaags wederom terug geplaatst worden als ook deze een restyle heeft ondergaan.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Simon veel succes met hun Break Dance.

 

 

 

 
> Donderdag 19 februari 2015:
 
> Nieuw in 2015: Free Style van Steve Severeyns.

Op de carnavalskermis van Tienen heeft afgelopen weekend de première plaatsgevonden van het nieuwe Free Style van de familie Steve Severeyns. 

Deze attractietype Freak Out is gebouwd door een Tjechische fabriek.
Waar deze attractie na de kermis in Tienen nog te beleven valt is nog niet bekend.
Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.


Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie
Severeyns veel succes met hun nieuwe attractie.  
Foto's met dank aan Godrie Spijkers.

 

 

 
> Woensdag 18 februari 2015:
 
> Attractielijst Geraardsbergen Krakelingenkermis 2015. De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd vandaag bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer een zeer gevarieerd aanbod aan attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2015. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 21 februari 2015 tot en met 25 februari 2015. Dit jaar zijn er geen nieuwkomers, maar zijn alle vertrouwde vermaakzaken aanwezig. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 06 februari 2015:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2015.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. Ook dit jaar zal er geen kermis staan op de Groenmarkt, maar daardoor staan deze attracties opgesteld op het Minderbroedersplein. Op de Grote Markt blijft alles bij het oude. Voor de rest zijn alle vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken.

De carnavalskermis start dit jaar op vrijdag 13 februari 2015 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 16 februari 2015. Op donderdag 19 februari is de laatste dag van de kermis. Dit is één dag langer dan vorig jaar. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 02 februari 2015:
 

Attractielijst Aalst Winterfoor 2015.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 06 februari 2015 tot en met 22 februari 2015.

Nieuw dit jaar is dat de Hopmarkt weer terug een volwaardig kermisplein is. Dit jaar zijn er drie nieuwkomers: Big Roller Coaster (Bufkens), Surf Party (Stappers/Volger-FR.) en Terror Factory (Vanderzeypen).

De Winterfoor zal in totaal 107 attracties en kramen tellen en op zondag 22 februari 2015 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Openingsuren Winterfoor 2015 (vrijdag 06 februari t/m zondag 22 februari):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.