>>> Kermisnieuws december 2014
 
> Vrijdag 26 december 2014:
 
> Nieuw in 2015 : Star Wars – Laurent Lauwers.

Tijdens het bekend maken van de attractielijst van de Tilburgse Kermis 2015 werd het al duidelijk dat Laurent Lauwers met een Gravitron de Belgische kermissen zou bezoeken in 2015.

Nu is ook het exemplaar bekend, namelijk de Star Wars van de Nederlandse familie Kroon.
De eerste kermis onder regie van de familie Lauwers is de Indoor Kerstkermis in Groningen (NL) die momenteel plaatsvindt.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Lauwers veel succes met hun nieuwe aanwinst. 

 

 
> Dinsdag 23 december 2014:
 

> Nieuw in 2015: Roue de Paris - Bufkens.

Geruchten die al enkele maanden de ronde deden mogen nu eindelijk bevestigd worden. België is een zeer groot reuzenrad rijker.

De familie René Bufkens brengt in 2015 het Reuzenrad “Roue de Paris” op de Belgische kermissen en evenementen.
De familie staat gekend om hun steeds innoverende attracties op de Belgische kermissen zoals de meerdere achtbanen en wildwaterbanen.

Welke kermissen en evenementen worden aangedaan is nog niet bekend, wel is zeker dat de première van dit gigantische rad zal plaatsvinden tijdens Waregem Koerse einde augustus.
De laatste jaren tourde deze attractie onder de Fransman Campion. Dit reuzenrad was ook jaarlijks te zien op de Foire du Thrône in Parijs.

  

Enkele technische details van deze grote mastodont:

 • Fabrikant: Mondial

 • Hoogte: ± 53 meter

 • Diameter: ± 50,5 meter

 • Aantal gondels: 42

 • Aantal spaken: 21

 • Maximumsnelheid: 1,5 rpm (4 m/s)

 • Capaciteit: 252 personen (6 per gondel)

 • Basisbreedte: 25 meter

 • Basislengte: 20,5 meter

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Bufkens veel succes met hun prachtig reuzenrad.

  

 

 

  

> Zaterdag 20 december 2014:
 

> Winteravonden in Bokrijk met nostalgische winterkermis.

Van 26 tot en met 30 december, telkens van 16 tot 21u, wordt het Openluchtmuseum opnieuw omgetoverd tot een prachtig verlicht winters wandelpark.

Je beleeft de sfeer van toenop de nostalgische winterkermis met kermisattracties van rond 1900 tot de jaren 60 van de vorige eeuw: stap in het reuzenrad of maak een ritje met de rups, verbaas je in het rariteitenkabinet, laat de toekomst voorspellen bij de waarzegger en geniet van theater, dans en vuurspektakel. De kraampjes met hapjes en drankjes zorgen voor een gezellige avond voor het hele gezin.

Winteravonden in Bokrijk, een ontspannende uitstap tijdens de drukke feestdagen!

Praktisch

Winteravonden gaat door in het Openluchtmuseum van Bokrijk van 26 tot en met 30 december, telkens van 16 tot 21u.

Toegangsprijzen

 • Vanaf 12 jaar : €6 (excl. De sixties) - €10 (incl. De sixties)

 • Kinderen van 3 tot 12 jaar : €4 (excl. De sixties) - €4 (incl. De sixties)

 • Kinderen < 3 jaar : gratis

 • Bokrijkabonnees : gratis

 • Parking : €5

 
> Vrijdag 19 december 2014:
 

> Magisch Genk met Kerstparade.

Genk heeft een druk eindejaarsprogramma voor de boeg. Maandag 22 december trekt de Kerstparade door Genk-centrum. Op oudejaarsavond wordt het nieuwe jaar op gepaste wijze ingezet tijdens de New Year’s Bang. Vanaf vrijdag 19 december organiseert de vriendenkring van de brandweer in samenwerking met de stad Genk twee weken lang een kerstmarkt op de Grote Markt. Tussen die evenementen door kunnen kerstshoppers een kunstwerk van Koen Vanmechelen winnen ter waarde van 12.000 euro.

Op maandag 22 december, vanaf 17 uur, trekt een Kerstparade door de straten van Genk. Het is een muzikale doortocht door de stad met twaalf gedecoreerde praalwagens, meer dan 200 gekostumeerde figuranten en kleurrijke animaties. “We kozen voor dit event, omdat we op deze manier met beperkte middelen en mankracht toch een goeie dosis kerstsfeer in het centrum kunnen brengen”, zegt schepen van evenementen en economie Erik Gerits. “Bovendien geven we de lokale handel en horeca een extra duw in de rug tijdens de eindejaarsperiode. We verwachten immers enkele tienduizenden bezoekers.”


De kerstparade is dit jaar te beleven in zeven steden.
In 2014 zal de Kerstparade plaats vinden in Hückelhoven (D), Namur, Brussel centrum, Saint-Quentin (FR), Genk, Lier & Kortrijk. Meer info op www.kerstparade.be.