>>> Kermisnieuws november 2014
 
> Vrijdag 28 november 2014:
 

> Free Fall Tower blikvanger kermis Tilburg 2015.

De Free Fall Tower, een negentig meter hoge toren, wordt de blikvanger van de Tilburgse Kermis 2015. Dat maakte kermiswethouder Erik de Ridder vrijdag bekend.

De Free Fall Tower is 90 meter hoog en komt op de Heuvel. Daar zal hij boven de kerktoren uitsteken. Het is de hoogste attractie die ooit in Tilburg op de kermis stond.

Andere nieuwe attracties zijn onder meer de Encouter, een multimedia show waar aliens de hoofdrol spelen, en de Spinning Coaster XXL, de grootste attractie met draaiende gondels van de Benelux.

Wethouder Erik de Ridder: "We gaan er voor zorgen dat de kermis van 2015 ook weer een geweldige wordt voor de meer dan een miljoen bezoekers die we verwachten. Onze ambitie is om samen met de kermis- en horecaondernemers een kermis te blijven organiseren die voor iedereen een enorme aantrekkingskracht houdt. Voor zowel bezoekers als ondernemers. Kermissen hebben te maken met teruglopende inkomsten en er komen minder bezoekers. Dat is een landelijke trend die we ook in Tilburg zien. In het najaar van 2015 presenteren we een nieuw plan waarmee de Tilburgse kermis vooruit kan. Dat maken we samen met de inwoners van de binnenstad, de horeca en de exploitanten." 

Kortom:
Van 17 tot en met 26 juli 2015 wordt de binnenstad van Tilburg omgetoverd tot een groot kermisterrein. Over een 3 kilometer lang lint door de binnenstad kunnen bezoekers genieten van meer dan 200 attracties. De vaste tradities en themadagen die de Tilburgse Kermis bijzonder maken zijn er ook in 2015 weer. Zoals de Roze Maandag, Blauwe Zondag, de grote Nostalgische Kermis, de kermisexpositie in het Paleis Raadhuis, de kermis-mis op de 1e zondag en de begrafenis van de kermis met het afsluitend vuurwerk.


De Tilburgse Kermis duurt van 17 t/m 26 juli 2015. De attractielijst is HIER raadpleegbaar.

 

 
> Donderdag 13 november 2014:
 

> Voorverpachting Tilburgse Kermis 2015.

Vandaag werd door het kermisteam van de gemeente Tilburg bekend gemaakt welke attracties alvast een plek krijgen op de Tilburgse Kermis in 2015.
 

  • Piusplein: Encounter van K. Hassler (D)

  • NS-Plein: Star Flyer van R. Kriek

  • Heuvel: Free Fall Tower van A. Ordelman

  • Besterdplein: Jumbo van J. Ordelman

  • Koningsplein: Spinning Coaster XXL van C. Buwalda 

  • Spoorlaan: Mission Space van T. Kroon

De Tilburgse Kermis 2015 heeft plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2015.

 

 

 

 
> Vrijdag 07 november 2014:
 

> 7e editie Winterland Hasselt bijna van start.

Vandaag had de persconferentie plaats van de zevende editie Winterland Hasselt in de Smaaksalon in Hasselt.

Winterland Hasselt tovert Hasselt - reeds bekend als de Hoofdstad van de Smaak - om tot de meest sfeervolle kerststad van België. De gezellige winter- en kersttijd zijn het centrale thema op Winterland. Zo vindt u er de grootste mobiele schaatsbaan van België, een gezellig Winterland café, het Huis van de Kerstman en is er veel sfeer op de deels overdekte kerstmarkt.

De 7e editie vindt plaats van 15 november 2014 tot en met 04 januari 2015. Het Kolonel Dusartplein in Hasselt wordt dan weer omgetoverd in een gezellig winterdorp.

Na het succes van afgelopen jaar zal het Huis van de Kerstman opnieuw worden gebouwd tijdens Winterland Hasselt. Vanaf 7 december 2014 woont en werkt de Kerstman in zijn eigen huis op het Kolonel Dusartplein. Dit Finse huis is een kleine kopie van 'the Home of Santa Claus' in Rovaniemi, de officiële residentie van de Kerstman. Het Hasseltse huis beschikt over een postkamer, slaapkamer, woonkamer, werkkamer, keuken en badkamer. Het huis is vanaf 7 december dagelijks van 12 tot 20 uur geopend. De Kerstman wordt geassisteerd door 2 Elfjes die de bezoekers een rondleiding geven door het huis.

  
Centraal op de schaatsbaan staat een mega kerstboom, versierd met duizenden ledlichtjes. Nieuw dit jaar is dat deze schaatsbeen compleet overdekt is. Het maakt dus niet uit welk weer het is, je kan er schaatsen naar hartenlust. In het gezellige café naast de schaatsbaan heerst de sfeer van de bekende duitse kerstmarkten.

Een belangrijk onderdeel vormt de kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein. Er staan diverse chalets en een aantal tenten waarin deelnemers hun kerstartikelen aanbieden en u laten genieten van de lekkerste winterse hapjes en dranken.

  

Deelnemers:

Schaatsbaan
Een overdekte schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Grand Cafe
Een gezellig café met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een café in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het café heerst elke dag een gezellige ambiance.

 

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!


Kersttreintje

Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours.

 

Christmas Ride
De Christmas Ride is een achtbaan waarbij de karretjes worden voortgetrokken door vliegende rendieren.
 

Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Spiegeltent
Unieke spiegeltent 'Bon Vivant' zal compleet in kerstsfeer zijn. Iedere maandag heeft hier Hasselt danst plaats.

 

Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein.

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschillende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

Christmas Thriller (nieuw)
Maak een angstaanjagend ritje in de Christmas Thriller. Deze prachtige Thriller zal hiermee voor de eerste keer in België te bewonderen zijn.
 

 

 

 
> Woensdag 05 november 2014:
 
> Wiener Circus in Hasselt verlengd wegens succes.

Het Wiener Circus - dat normaal gezien maar tot en met 5 november op de Oude Paardenmarkt in Kuringen zou staan, wordt verlengd met acht extra shows.

'Zowat elke geplande voorstelling werd onthaald op honderden bezoekers,' zegt Ricky Cannone, directeur van het Wiener Circus. 'Bij de voorstelling van 5 november was er gewoon niet genoeg plaats in de circustent om iedereen een zitje te geven. Er werden een groot aantal mensen teleurgesteld.'

'Om iedereen gelukkig te maken, en ervoor te zorgen dat de mensen die onze voorstelling gemist hebben toch de kans krijgen om alsnog te komen kijken, hebben we acht extra voorstellingen gepland in Hasselt. Daarna vervolgt het Wiener Circus haar tournee zoals gepland.'

 
Het Wiener Circus presenteert een traditioneel circusprogramma met dieren, artiesten, sensaties, illusionisten, acrobaten, jongleurs en natuurlijk de onmisbare clowns.

Nieuwe data:
Zaterdag 8 november om 15u en 19u; zondag 09 november om 11u en 15u; maandag 10 november om 15u en 18u; dinsdag 11 november om 15u; woensdag 12 november om 15u