>>> Kermisnieuws september 2014
 
> Maandag 29 september 2014:
 
> Hasselt Kermis breekt record met 320.000 bezoekers.

Met 320.000 bezoekers voor de hele kermisweek heeft de Hasseltse septemberfoor nieuwe recordcijfers laten noteren. “We zijn erg tevreden, net als de foorkramers zelf", zegt schepen Gerald Corthouts. “Het prachtige weer was de hele week onze voornaamste bondgenoot, waardoor zowel de prikkelarme dag als de familiedag uitgroeiden tot voltreffers. Maar ook op de andere kermisavonden was er bijzonder veel volk op wandel tussen de 175 kramen.”
 

 
> Vrijdag 26 september 2014:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2014. 

Plaatsmeester Patrick Dulsster maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende.
De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 03 oktober tot en met zondag 02 november 2014. Dit jaar maken 72 kermisattracties hun opwachting, waarvan 14 grootvermaakzaken. 

Nieuw dit jaar zijn de Nederlandse Mission Space van de familie Kroon en de familie Stappers brengt samen met de fransman Volger de Surf Party voor de eerste maal op de Belgische kermissen.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 15 september 2014:
  
> Attractielijst Weert Weerter Kermis 2014. Vandaag werd de complete attractielijst van de Weerter Kermis in het Nederlandse Weert aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar pakt deze kermis weer uit met een prachtig aanbod met voor ieder wat wils. Tevens zijn ook dit jaar weer highlights uit binnen- en buitenland aanwezig die deze kermis zonder twijfel een bezoekje waard maken. Tevens heeft hier de première plaats van de nieuwe Free Fall Tower van de familie Ordelman. Weert Kermis is dit jaar van vrijdag 26 september 2014 tot en met woensdag 01 oktober 2014. De volledig attractielijst kunnen jullie nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Zaterdag 13 september 2014:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2014.

Aanstaande zaterdag 20 september gaat het 181e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met zondag 05 oktober 2014 genieten van ongeveer 600 attracties.

Grote nieuwkomers zijn dit jaar de Big Bamboo (Hempen) en de Break Dance (Kaiser). Verder heeft hier ook de première plaats van de Encounter van Hässler. 

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 05 september 2014:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2014.

Vandaag had KERMISVERMAAK.be contact met de Stad Hasselt
tijdens de persvoorstelling van de jaarlijkse septemberfoor, die dit jaar plaats heeft van zaterdag 20 september 2014 tot en met zondag 28 september 2014, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan.

Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan
31 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 6 nieuwkomers ter vergelijking van verleden jaar, waaronder zelfs een Belgische première.

Voor het eerst op een Belgische Kermis te beleven is de Big Air Jump van de familie Cattin. 
Verder staan voor de eerste keer in Hasselt, de Nightfly van Lainez en de Extazy van Stappers/Zeppieri.

Ook kregen enkele vertrouwde attracties en compleet nieuw uitzicht zoals de Terror Factory (Vanderzeypen) en Psychodelic 2 (Bodet). Na enkele jaren van afwezigheid is de Rock & Roll van Simon weer terug erbij.

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
Het kermisprogramma ziet er als volgt uit:

Zat 20 september – Vuurwerk – 21 uur – kanaalkom
Zat 20 & 27 september – Antiek-, brocante- en curiosamarkt – 8 tot 13 uur – marktplein
Ma 22 september – Andersvalidendag
Di 23 september – Jaarmarkt – 8 tot 14 uur – marktplein

Do 25 september – Familiedag – vanaf 13.30 uur
Zo 28 september – laatste kermisdag

 

 

 

 

 

> Prikkelarme avond primeur op Hasselt Kermis.

De Hasseltse septemberfoor pakt uit met een Belgische primeur. Eén avond zal de kermis 'prikkelarm' zijn, zodat mensen met autisme en epilepsie ook kunnen genieten van de attracties. Dat betekent vooral minder lichtflitsen en minder lawaai. "Een goed idee dat de aandoening bekender kan maken bij een groot publiek", vindt men bij de Limburgse Stichting Autisme. 

Dit jaar wil de foor een nieuwe doelgroep aanboren. "Kermismaandag 22 september organiseren we samen met de standhouders voor de eerste keer een 'prikkelarme kermisavond'", zegt schepen van Evenementen Gerald Corthouts (CD&V). "Concreet betekent dat minder lawaai dat uit de luidsprekers knalt, minder flitsende lichten vanuit alle hoeken en minder drukte. Op die manier willen we het mogelijk maken dat mensen met bijvoorbeeld epilepsie of autisme ook in alle rust van de foor kunnen genieten. Iedereen heeft immers recht op een kermisbezoek.
Niet alleen mensen met autisme of epilepsie zijn hierbij gebaat, ook gezinnen met kleine kinderen of senioren vinden minder drukte wel leuk.

Voor deze eerste keer -uniek in België- beperken we de prikkels van 17 tot 20 uur en dit onder de naam “Kermis…Sssst”. De eerste reacties zijn positief en als het een succes blijkt, kunnen we dat naar een volgende editie mogelijk uitbreiden. Na 20 uur gaat het licht weer aan en mogen de decibels alvast weer de hoogte in."  
> Woensdag 03 september 2014:
 
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2014.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 13 tot en met donderdag 18 september 2014. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 14u30. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Op donderdag 18 september heeft dan de grote kermisjaarmarkt plaats.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.