>>> Kermisnieuws augustus 2014
 
> Vrijdag 29 augustus 2014:
 

> Verschillende primeurs op Kermis Weert 2014.

De grootste, gezelligste en meest betaalbare kermis van Limburg pakt vanwege het 600-jarig bestaan van de stad flink uit. Kermis Weert heeft dit jaar een primeur in huis met de attractie The Tower 90 m. Nooit eerder was het mogelijk om een vrije val attractie van dit formaat op een Kermis in Nederland te bezoeken!

 

Kermisliefhebbers kunnen hun hart ophalen met alle primeurs die Kermis Weert dit jaar heeft weten binnen te halen. Voor de eerste keer op Nederlandse bodem zijn de attracties Huss Booster en Predator. Huss Booster is een doorontwikkeling op de welbekende Breakdance waarbij de gondel tijdens de rit verschillende malen over de kop gaat. De Predator heeft een draaiend rad dat je de sensatie laat voelen in de binnenkant van een bal te zitten.  

Dit jaar komt er een waanzinnige nieuwe attractie naar Kermis Weert: de Free Fall Tower 90 m. Een vrij val toren van deze hoogte heeft in Nederland nog nooit op een kermis gestaan en is daarmee een schitterende primeur en één van de absolute highlights van Kermis Weert dit jaar! Wie durft?!?
 

Het aftellen is begonnen. Van vrijdagavond 26 september tot en met woensdag 1 oktober verandert de binnenstad van Weert in één groot pretpark voor jong en oud. Kermis Weert is geliefd onder vele bezoekers uit Nederland en het buitenland. De gemeente Weert vindt het belangrijk dat de kermis betaalbaar is voor iedereen. De prijzen van attracties variëren tussen de 1,20 en 2 euro. Er zijn maar enkele uitzonderingen die daar licht bovenuit stijgen.
 

Bijna een miljoen bezoekers komen jaarlijks naar de kermis in Weert. De stad is goed bereikbaar. Er is genoeg parkeerruimte en vanuit het intercitystation Weert stap je zo het kermisfeest in.  

Maar liefst 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen zorgen ook dit jaar weer voor een gezellig en betaalbaar dagje uit voor jong en oud.

Maar liefst 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen zorgen ook dit jaar weer voor een gezellig en betaalbaar dagje uit voor jong en oud. Vanaf 1 september worden geleidelijk aan de attracties bekendgemaakt.

 
> Donderdag 28 augustus 2014:
 
> Attractielijst Oudenaarde Najaarskermis 2014. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de najaarskermis te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 05 september tot en met 14 september 2014. Ook dit jaar zal de kermis feestelijk geopend wordt op vrijdag 05 augustus om 18.00 uur in combinatie met een avondmarkt, een centrumbraderie en later op de avond nog een vuurwerk. De lijst van de attracties vinden jullie bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 27 augustus 2014:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2014. Van 17 oktober 2014 tot en met 22 oktober 2014 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Dit jaar zelfs al voor de 10e maal.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze tiende editie met enkele mooie toppers uit eigen land en uit Duitsland enkele attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 18 augustus 2014:
 

> Kermis Weert pakt flink uit tijdens jubileumjaar.

De grootste, gezelligste en meest betaalbare kermis van Limburg pakt flink uit dit jaar. Vanwege het 600-jarige bestaan van de stad Weert zijn er verschillende primeurs. De gemeente Weert is in onderhandeling over enkele attracties die nog nooit in Nederland hebben gestaan. Mogelijk komt er zelfs een wereldprimeur, een gloednieuwe attractie die nog nergens ter wereld heeft gestaan. Van vrijdag 26 september t/m woensdag 1 oktober verandert de binnenstad van Weert in één groot pretpark voor jong en oud. 

De kermis van Weert verwelkomt ook oude, geliefde en bekende attracties. Zo zet na 15 jaar de Eurocoaster van de Weerter kermisfamilie Buwalda weer voet op Nederlandse bodem. Deze mobiele achtbaan met hangende gondels is uniek in zijn soort.

Maar liefst 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen zorgen ook dit jaar weer voor een gezellig en betaalbaar dagje uit voor jong en oud. Vanaf 1 september worden geleidelijk aan de attracties per plein bekendgemaakt . Dit geldt ook voor de primeurs.  

Kermis Weert is geliefd onder vele bezoekers uit Nederland en het buitenland. De gemeente Weert vindt het belangrijk dat de kermis betaalbaar is voor iedereen. De prijzen van attracties variëren tussen de 1,20 en 2 euro. Er zijn maar enkele uitzonderingen die daar licht bovenuit stijgen.

Bijna een miljoen bezoekers komen jaarlijks naar de kermis in Weert. De stad is goed bereikbaar. Er is genoeg parkeerruimte en vanuit het intercitystation Weert stap je zo het kermisfeest in.

 

 
> Donderdag 14 augustus 2014:
 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van vrijdag 15 tot en met dinsdag 19 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Vrijdag 15 augustus:
16:00 uur opening kermis met optreden van "Lou Muzzillo"

Zaterdag 16 augustus:
18:00 uur opening kermis met optreden van "Laoneker Meziek Bend"
22:00 uur start van het spectaculair vuurwerk.  

Zondag 17 augustus:
14:00 uur opening kermis. Vanaf 17:00 uur optreden van "Steltlopers"


Maandag 18 augustus:

17:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 19 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Dinsdag 1eurodag of korting op de kermis

 
> Woensdag 13 augustus 2014:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2014.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 28 augustus 2014 tot en met 08 september 2014 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein.

Ook dit jaar zijn alle vaste waarden aanwezig op de Augustusfoor van Sint-Truiden om er een groot feest van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 12 augustus 2014:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2014.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven.
Van 05 september 2014 tot en met 24 september 2014 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de G-Force (Dotremont/Saelens), New Crazy Dance (Tantillo/Zeppieri) en Turbine (Heyblom & de Voer-NL.). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2014. De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 28 augustus 2014 tot en met 03 september 2014, werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar is de grote nieuwkomer op deze Koersefoor de Nightfly van Lainez. In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Attractielijst Roeselare Kermis 2014.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Kermis te Roeselare, die dit jaar doorgaat van 22 augustus 2014 tot en met 31 augustus 2014.

Dit jaar maken 45 kermisattracties hun opwachting op de Grote Markt, Boterplein en Polenplein. Tussen deze 45 zaken zitten maar liefst 7 grootvermaakzaken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 11 augustus 2014:
 
> 4,3 miljoen bezoekers voor Cranger Kirmes.

Gisteren maakte het vuurwerk een einde aan de Cranger Kirmes voor dit jaar. 4,3 miljoen mensen bezochten deze Cranger Kirmes.

Ook als het al eens kort regende was de Cranger Kirmes 2014 was een groot succes. Dit geldt ook voor de familiedag, die zeer goed bezocht werd dit jaar - zowel voor de regen, als erna. Drukste dag was dit jaar de enorm sterke zaterdagavond

De volgende
Cranger Kirmes begint in precies 362 dagen, op 7 augustus 2015 en duurt tot 16 augustus 2015.

 
> Park Hilaria 2014 even druk als 2013.

De dertiende editie van Park Hilaria heeft een half miljoen bezoekers getrokken. De organisatie van het Eindhovense kermis-evenement meldde dat het ondanks de regenachtige dagen even druk is geweest als vorig jaar.

„Op droge dagen waren er meer bezoekers dan vorig jaar, dat heeft de tegenvallende natte dagen goed gemaakt”, aldus woordvoerder Mariola van der Wal van Hilaria. Het evenement is volgens de organisatie rustig en sfeervol verlopen. Topdag van de in totaal 10 dagen was zaterdag, toen 60.000 bezoekers het terrein aan de Kennedylaan bezochten.