>>> Kermisnieuws juli 2014
 
> Maandag 28 juli 2014:
 

> 1,3 miljoen bezoekers voor de Tilburgse Kermis.

De Tilburgse Kermis heeft dit jaar 1,3 miljoen bezoekers getrokken. “Iets minder dan vorig jaar, maar nog steeds een enorm aantal,” aldus kermiswethouder Erik de Ridder tijdens de jaarlijkse persconferentie aan het einde van de kermis, die dit jaar op het VIP-deck van Kermis FM werd gehouden.

De kermiswethouder blikte eveneens terug op een bewogen kermis, die – zoals hij stelde – altijd verbonden zal blijven aan de ramp met de MH17 en het intense verdriet dat in heel Nederland heerst. Hij gaf aan trots te zijn op de manier waarop de Kermis op diverse momenten, zoals tijdens Roze Maandag en de dag van Nationale Rouw, het programma heeft aangepast. “Ik was erg trots toen ik de beelden op landelijke en regionale media zag van de kermis die een kwartier lang werd stilgelegd uit respect en eerbetoon aan de slachtoffers en nabestaanden.”
 

De Tilburgse Kermis heeft volgend jaar plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2015.

 
> Maandag 21 juli 2014:
 

> WK en hitte spelen Rheinkirmes Düsseldorf parten.
 

De Rheinkirmes van Düsseldorf heeft dit jaar ongeveer een half miljoen minder bezoekers dan in het voorgaande jaar g
ehad. De organisatoren stellen hiervoor het warme weer en de WK-finale verantwoordelijkheid.

Uiteindelijk had de Rheinkirmes dit jaar ongeveer 3,6 miljoen bezoekers, dat is ongeveer een half miljoen minder dan vorig jaar.

Het eerste weekend was men het slachtoffer van de WK-finale waarbij Duitsland zelfs Wereldkampioen werd tegen Argentinië met 1-0. Een groot feest maar niet voor de kermisexploitanten.

Nadien volgende meerdere dagen met temperaturen van boven de 30 graden en was de kermis tijdens de middaguren slecht bezocht.

De Rheinkirmes in Düsseldorf van 201
5 heeft plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2015.

 
> Donderdag 17 juli 2014:
 
> Attractiewissel Tilburgse Kermis 2014.

De Commander (Hanstein) komt op het NS-plein. Deze vervangt de Air (Danter), welke eerder dit jaar zijn plaats had opgegeven.
Het is de laatste toevoeging aan het 3,5 km lange lint wat de Tilburgse kermis 2014 gaat vormen.

De Commander is een ‘shake’ die veel wegheeft van attracties als Break Dance en Roll Over. Deze Commander is echter de grootste in zijn soort en gedeeltelijk overkapt met een spectaculaire lichtshow. Het is de eerste keer dat hij Tilburg aandoet.

 
Verdere buitenlandse highlights zijn Teststrecke (Steiger), Der Burner (Meisel), Monster (Boos), The Tower (Blume) en de imposante Reuzenrad Sky Lounge Wheel (Bruch). De complete attractielijst vinden jullie terug bij de buitenlandse attracties.

De kermis in Tilburg begint vrijdag 18 juli en duurt tot en met zondag 27 juli 2014.
 

 

> Tilburg Gayvillage op Roze Maandag.

Tilburg maakt zich weer op voor een spetterende Roze Maandag. Ook in 2014 kleurt de Tilburgse Kermis een hele dag roze. Doel: het uitbundig vieren van het feest der verbroedering. Iedereen die homo-emancipatie en –integratie een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd zich in het roze te steken en op 21 juli naar Tilburg te komen.
Be gay for a day!

Tilburg is in 2014 favoriet bij Anita Meyer! Nadat ze op zondag 1 juni haar opwachting maakt op het Festival van het Levenslied, komt ze speciaal voor de opening van Roze Maandag nogmaals naar Tilburg. De zangeres is natuurlijk onder andere bekend van de internationale megahit `Why tell me why’. Bovendien is ze met een reeks top-10 noteringen en uitverkochte shows in Ahoy één van de meest succesvolle artiesten van de jaren `80 en `90. Met deze rasentertainer is een groot en uitbundig feest gegarandeerd.

 
> Stichting Kermis-cultuur brengt boek Ker-miss uit.

De Stichting Kermis-Cultuur geeft op de Tilburgse kermis 2014 een nieuw boek uit: ‘Ker-miss’ en 50 andere kermiscolumns van Lauran Wijffels’.
Redacteur Wijffels van Het Brabants Dagblad houdt de Tilburgse kermis al 35 jaar ambtshalve in de gaten.Vanaf 1980 schreef hij honderden kermisverhalen en -verslagen, interviews, columns en cursiefjes hierover voor het Nieuwsblad (van het Zuiden) en het Brabants Dagblad. Onder zijn redactie verschenen tussen 1980 en 1995 de Tilburgse Kermiskranten en werd het traditionele kermisjournaal ‘Carrousel’ door hem voortgezet, alsmede rubrieken als ‘Meemaken!’, ‘Kermisklant’, ‘Kermis-weetje’ en ‘Kermisklassieker’.
Uit die stortvloed aan verhalen en anekdotes, vergeelde plakboeken vol, koos hij de 51 leukste. De meeste zijn ooit als kermiscolumn, al dan niet onder de noemer ‘Carrousel’ van het gelijknamige kermisjournaal, of anderszins gepubliceerd in Het Nieuwsblad (v/h Zuiden) en later BD. Een enkeling in vakblad De Kermisgids of op de Tilburgse kermiswebsite www.hullygully.nl in het rubriekje ‘De kermis achterna’.

 
Vele kermisonderwerpen passeren de revue: kermisopbouw, kermisroes, kermishits, kermismacho’s, kermissquaw, kermiskakofonie, kermisbeeld, kermispaardje, kermisbobo’s, kermisolifantje, kermisafval, kermisverpachting… wat al niet?! Kermishistoricus Hennie van Oers, bekend van zijn alomgeprezen standaardwerk ‘Stoomcaroussels’ uit 2012, schreef het voorwoord.
Het boek telt ruim 55 foto’s op 110 pagina’s, heeft een harde omslag, kost 12,50 euro en is exclusief verkrijgbaar via de Stichting Kermis-Cultuur.
  
> Woensdag 16 juli 2014:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2014. Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2014. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers zoals de Eclipse van Klaas van der Honing. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata
 
> Dinsdag 15 juli 2014:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2014.

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 19 juli 2014 tot en met 24 augustus 2014 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 14 juli 2014:
 

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2014.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Rio rapidos (Kaiser), Daemonium (Blume), Around the World (van de Beek-NL), Break Dance No.2 (Dreher), Sky Trip (Hartmann) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 11 juli 2014:
 

> Rheinkirmes Düsseldorf van start.

Vandaag gaat voor de 113e maal de Rheinkirmes in Düsseldorf van start.
Nog tot en met volgende week zondag 20 juli kan je de “Grösste kirmes am Rhein” bezoeken. Highlight is het vuurwerk op vrijdagavond 18 juli 2014.

Dit jaar zijn er vier primeurs voor Düsseldorf, de Super Chaos (Maier-CH), Villa Wahnsin (Von Olnhausen), XXL Funhouse (Renz) en High Energy (Oberschelp).

Ook dit jaar worden er ongeveer 4 miljoen bezoekers verwacht op tien dagen tijd.

Welke attracties er verder nog allemaal staan zien jullie nog steeds bij de buitenlandse kermisdata.

 

 

 
> Vrijdag 04 juli 2014:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2014.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 03 juli 2014:
 

> Django Wagner opent Kermis Best.

Betaalbaar, gezinsvriendelijk, sfeervol en gemoedelijk. Dit zijn enkele kenmerken van Kermis Best. Dit gevoegd bij de vele topattracties, en het is niet zo verwonderlijk waarom Kermis Best een toonaangevende kermis is, die in binnen- en buitenland wordt geprezen. Onder de noemer “De mooiste goedkoopste kermis van Nederland” heeft dit evenement ook dit jaar weer een brede waaier aan randanimatie.

Zo opent Django Wagner (foto) de kermis op vrijdagavond. Django Wagner werd geboren op een woonwagenkamp en groeide op in een muzikale zigeunerfamilie. Het maken van muziek zat er al vanaf zijn jeugd in. Hij is viertalig en spreekt voornamelijk zijn eigen zigeunertaal. Verder is het straattheater wederom van de partij op zaterdag. Op maandag zijn stripfiguren aanwezig en is het een Braziliaanse avond. Dinsdag staat dan weer in het teken van cowboys en indianen en het grootse afsluitingsvuurwerk.

De editie 2014, die vrijdag start en duurt tot dinsdag 08 juli, telt 90 attracties, waaronder vele  Toppers. Een greep uit het aanbod: Inversion XXL, Jumper Jumper, Mach 5, Project 1, enz. Het complete aanbod is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse kermisdata.