>>> Kermisnieuws april 2014
 
> Woensdag 23 april 2014:
 

> Stad Antwerpen bevestigt nieuwe locatie Sinksenfoor. 

De Sinksenfoor komt vanaf 2015 op het rangeerstation Spoor Oost in Borgerhout. Het schepencollege legde deze locatie vast. De foorkramers reageren verrast. “We hadden normaal nog een vergadering begin mei”, zegt foorkramer Guillaume Borremans.

“Met de uiteindelijke beslissing in het college kunnen we beginnen met het klaarmaken van Spoor Oost voor de Sinksenfoor”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA). “We gaan dit verder in alle rust uitwerken met de foorkramers.”

Of hierover nog afspraken zijn met de foorkramers, wil de schepen niet zeggen. Guillaume Borremans, Antwerps voorzitter van de Vereniging van Belgische Foornijveraars, bevestigt dat wel. Daarom dat hij verrast is dat het schepencollege nu al een beslissing nam voor Spoor Oost. “We gingen hierover normaal begin mei nog samen zitten”, zegt Borremans. “Ik snap deze plotse beslissing niet.”

“De afbraak van het viaduct van Merksem en de bouw van de tunnel gaan voor veel stof zorgen”, benadrukt Borremans verder. Daarmee sluit hij Spoor Oost als nieuwe locatie voor de Sinksenfoor uit wegens redenen van voedselveiligheid. “Het stof dreigt in de richting van de Sinksenfoor te worden geblazen door de wind. Kramen met eten, zoals smoutebollen, kunnen daar dus niet staan. We gaan nooit toelating krijgen van de voedselinspectie. Ik heb het dan nog niet over het stof dat in de knuffels kruipt van de loterijkramen.”

De foorkramers zien een verhuizing naar Spoor Oost niet zitten en willen op de Gedempte Zuiderdokken blijven. Enkele weken geleden blokkeerden zij nog uit protest de Singel. Of er al nieuwe acties gepland zijn, is niet bekend. Het Antwerpse stadsbestuur is niet van plan om daaraan toe te geven. Dat blijkt ook uit de beslissing van afgelopen vrijdag. 

Bron: Gazet van Antwerpen.

 

 
> Zaterdag 19 april 2014:
 
> Attractielijst en programma Meifeesten 2014 in Genk.

Op donderdag 1 mei 2014 vind in Genk voor de 65ste maal de Meifeesten plaats, een hoogdag die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers weet te lokken.

Naast de kermis, die duurt van vrijdag 25 april 2014 tot en met maandag 05 mei 2014, staan er nog tal van andere activiteiten op het programma.

Van 07u00 tot en met 14u30 kan je er gezellig keuvelen op de grootste jaarmarkt van Limburg.

Nog van 08u00 maar dan tot 13u00 heeft er een grote rommelmarkt plaats en van 08u00 tot en met 14u30 kan u meegenieten met de oude ambachten van weleer…


Om 13u00 heeft de traditionele meiboomplanting plaats op het Stadsplein.

Het hoogtepunt op 1 mei zelf is zonder twijfel de unieke kijk- en luisterstoet tot de allerbeste van het land behoort.

Om 16u00 trekt voor de 59ste maal de Internationale O-parade doorheen de centrumstraten, waaraan twaalf praalwagens deelnemen.  De meest opvallende groep uit de O-parade is ongetwijfeld het Franse theatergezelschap Compagnie Off met Les Giraffes. We durven die giraffen van meer dan zeven meter hoog gerust dé spectaculairste act die de O-parade ooit heeft gekend te noemen. De Parijse groep Remue Ménage brengt een gloednieuwe act, Danza del Démonio, die in Genk zelfs in première gaat. De grote, kwaadogende duivelspoppen beelden verschillende mythen uit.

Dit alles wordt omkadert met tal van gerenomeerde showkorpsen uit binnen- en buitenland en enkele verrassende groepen. Deze O-parade wordt afgesloten door Meikoningin Daisy Hendriks en haar hofdames Michelle Raison en Hanne Van Doninck.  

 

 

De meikoningin en haar eredames blinken dit jaar uit in originele kledij van de bekende designer Nicky Vankets.

Om 18u00 heeft er op het Stadsplein een Internationale Taptoe plaats met tal van optredens van korpsen…

Om de dag feestelijk te eindigen heeft er een groots vuurwerk plaats omstreeks 22u00 aan de vijver naast het Stadhuis op de Dieplaan naast de kermis.


Gezien de familiedag op de kermis vorig jaar een groot succes was, worden er dit jaar twee gehouden. Eentje vindt plaats op maandag 28 april en de tweede op maandag 5 mei. Op beide dagen zijn er op de kermis gereduceerde prijzen.
Welke attracties er dit jaar allemaal staan op de meikermis in Genk vinden jullie terug bij de binnenlandse kermisdata.
 

 

 
> Maandag 14 april 2014:
 
> Attractielijst en affiches Brugge Meifoor 2014. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 09 mei 2014 tot en met 01 juni 2014. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Grote nieuwkomers dit jaar zijn de Nightfly (Lainez), Rio Rapidos (Bufkens & Selgrad-FR.) en Psychodelic 2 (Bodet).
 

 
> Maandag 07 april 2014:
 

> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2014.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het schitterend aanbod: Predator (Löffelhardt), Artistico (Köhrmann), Spinning Racer (Bruch), Gladiator (Buwalda/Kriek), Piraten Fluss (Heitmann/Schneider) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Vrijdag 04 april 2014:
 

> Circus RM Malter tijdens paasverlof in Hasselt.

Wie eind vorig jaar de reportage in "Koppen" gezien heeft, zal ondertussen bekend zijn met de moeilijkheden bij de vlaamse circussen.  Reden temeer om dit jaar deze circusmensen van eigen bodem een hart onder de riem te steken en hun nieuwste spektakel met een bezoek te vereren.

Reeds jaren heeft de familie Malter een voorbeeldfunctie in de Vlaamse circuswereld.  Hun geschiedenis die tijdens de 50-ies in ons land aanving, is de laatste tijd in heel wat  circusboeken en televisieprogramma’s beschreven.  Momenteel zijn we reeds aan de derde en vierde generatie die in onze steden en gemeenten de echte circustraditie in ere houdt.  

Vandaag, de dag staan ze er met een nieuwe, pittige, vlotte, sprankelende show.  


Alles wat we kennen van het circus uit de kindertijd van onze ouders is nog wel daar, maar aangepast aan de moderne tijd.  Een gloednieuwe lichtinstallatie met leds werd aangeschaft, een prima warmelucht airco zorgt ervoor dat zelfs in de kilste wintertijd een warme kamertemperatuur een aangename sfeer verzekerd gedurende de hele tijd van de voorstelling.


Circus Rose Marie Malter is een rondreizend circus met een compleet artiestenbestand,  o.a. met enkele laureaten van diverse buitenlandse grote circusfestivals, deze professionele mensen garanderen het publiek dan ook een aangename namiddag of avond in het circus.  Deze medewerkers van alle nationaliteiten wisselen op regelmatig tijdstippen, zodat de inhoud van het gebodene voor het publiek telkens wat nieuws te bieden heeft.


Een circus dat nog echt zijn publiek opzoekt, dat ieder jaar rond hetzelfde tijdstip komt om jong en oud kennis te laten maken met deze authentieke volkscultuur.  


Geen elitaire toegangsprijzen voor een programma dat alleen in de hoofdsteden te zien is, maar sociale tarieven die het mogelijk maken om met de hele familie van het spektakel te gaan genieten, zonder er nog extra bovenop grote verplaatsings- of parkingkosten.


Want de familie Malter houdt eraan dat het circus bovenal een familiaal volksvermaak is, dat ook toegankelijk dient te blijven voor alle categoriën uit de bevolking.  Daarom is er bij deze editie dan ook door de directie voor gezorgd dat  kinderen tot 12 jaar gratis toegang hebben tot dit feestelijk gebeuren.

 
In het programma 2014 zitten allerlei attracties die bovendien gebracht worden door jonge artiesten, door hun jeugdig enthoesiasme en uitstraling laten zij zien dat dit circus nog steeds van deze tijd is, en bovendien ook het jongere publiek nog kan aanspreken.  

Dit jaar werd er beroep gedaan op een aantal topartiesten uit Rusland, die hun kwalitatief hoogstaande act voordien in het wereldbekende Circus van Moskou vertoond hebben. Voor het eerst zorgt een Mexicaans clownsduo voor de grappige intermezzo’s in het programma en brengen op die manier de Zuidamerikaanse zon naar onze streken.

Beeldmooie acrobates die zowel in de lucht als op de grond in de piste menige harten zullen sneller laten slaan, clowns die ons zullen meenemen op een trip in de wondere circuswereld en ook enkele nummers met huisdieren die hun ongelooflijke intelligentie en kunnen zullen demonstreren.  

Kortom Circus Rose Marie Malter is weer twee uur topvermaak voor de ganse familie dat men moet gezien hebben.

Van zaterdag 5 tot en met maandag 21 april 2014 in Hasselt op het Kolonel Dusartplein.

Uurregeling : Alle dagen voorstellingen om 15.00 u.

 

 
> Donderdag 03 april 2014:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2014.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 17 april tot en met 04 mei 2014 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 25 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe attracties te melden: Nightfly van Lainez en de Psychodelic 2 van Bodet. Ook het vernieuwde spookhuis Terror Factory zal hier z'n première vieren. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2014. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2014 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Attractielijst Oudenaarde Paasfoor 2014. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Paasfoor te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 18 april 2014 tot en met 27 april 2014. De Paasfoor heeft dit jaar weer een pracht van een editie. Alle vasten waarden zijn dit jaar wederom aanwezig om er een groot feest van te maken. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.