>>> Kermisnieuws februari 2014
 
> Donderdag 27 februari 2014:
 

> Wijziging attractieaanbod Carnavalskermis Sint-Truiden.  Vanaf vandaag ging de opbouw van start van de Carnavalskermis in Sint-Truiden. Zo kwam er nog een attractie bij aan het mooie aanbod, namelijk het spookhuis Batman in Town van de Gebroeders Regter uit Nederland. Verder wordt de Extazy Flipper vervangen door de Coco Bongo van de familie Burdot/Zeppieri. Morgen gaat de kermis van start en duurt dit jaar tot en met woensdag 05 maart 2014. De complete attractielijst is nog steeds raadpleegbaar bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Zondag 23 februari 2014:
 
> Nightfly in première op Winterfoor Aalst.

Op de Winterfoor van Aalst heeft afgelopen weekend de première plaatsgevonden van het nieuwe Nightfly van de familie Lainez. Voorheen was deze attractie eigendom van de Franse exploitant Boisseau.

Deze prachtige nieuwkomer zal op volgende kermissen alvast z'n opwachting maken: Halle, Moeskroen, Kortrijk en Antwerpen. Verdere plaatsen zijn nog in afwachting van goedkeuring.

Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.


Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie
Lainez veel succes met hun nieuwe attractie.

 
 
 

 

> Restyle Spookslot.

Op de Winterfoor van Aalst kwamen we het Spookslot van Van Besien/Dewingaerden tegen, dat deze winter een compleet nieuwe gedaante wisseling onderging, onder hun nieuwe eigenaars.

Het resultaat mag er dan ook wezen. Het groene kasteel heeft plaats gemaakt voor een kasteel in bakstenen. Verder werden ook de animatronics aangepast.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Van Besien/Dewingaerden veel succes met hun Spookslot in het nieuwe kermisseizoen.

 

 

> Psychodelic in première in Aalst.

Zoals de meeste kermisliefhebbers wel weten heeft de Duitse familie Hässler twee attracties met de naam Psychodelic. Vorig jaar was hiervan één exemplaar terug te vinden op de Belgische kermissen onder regie van Ritchie Bodet. Dit jaar zal het andere exemplaar te beleven zijn op onze kermissen.

Beide exemplaren zien er net iets anders uit. Eentje is meer roze/paars en de andere attractie heeft als hoofdkleuren geel/groen. Langs deze weg wensen wij Richie Bodet veel succes met deze familie-attractie.

 

 
 
 
> Woensdag 19 februari 2014:
 
> Boze foorkramers sluiten Binche af van buitenwereld.
De burgemeester van Binche, Laurent Devin (PS), heeft aan de voorzitter van de kermisexploitanten, Anthony Mastrovalerio, zijn bereidheid verwoord om zijn standpunt over het organiseren van kermissen in Binche te herzien. De twee partijen willen een constructieve dialoog voortzetten. Dat heeft de carnavalsstad bekendgemaakt na de verrassingsactie vanmorgen vroeg van tientallen ongeruste foornijveraars.

De gemeenteraad van Binche besliste in december om niet langer de winter- en de zomerkermis in Binche te organiseren. De foorkramers werden hiervan in januari op de hoogte gebracht. Uit protest tegen de beslissing legden vanmorgen naar schatting 300 vrachtwagens van kermisexploitanten de stad lam.

De inwoners van de Waalse stad, gekend om hun Gilles, werden om 5 uur gewekt door het getoeter van de trucks. Alle toegangswegen naar de Waalse carnavalstad en de verbindingen naar Bergen, La Louvière en Charleroi werden met honderden vrachtwagens geblokkeerd. "Binche lijkt op een dode stad", liet Gauthier De Winter, voorzitter van Carnaval de Binche, weten. In de loop van de ochtend steeg de toon. De foorreizigers drongen door een politiebarrage, die moest beletten dat ze konden doordingen naar de Grote Markt.

"Ik werd dinsdagavond op de hoogte gebracht van de actie", aldus Mastrovalerio. "De kermisuitbaters komen van overal. Zij vrezen dat de beslissing van Binche gevolgd wordt door andere gemeenten. Dat zou ons beroep in gevaar brengen. Wij wachten op een stap achteruit van de burgemeester, en schriftelijk bevestigd", klonk het vanmorgen.

De stad beroept zich in hoofdzaak op de lage opkomst van het publiek. Er waren nog gesprekken aan de gang tussen de stad en de voorzitter van de kermisexploitanten, maar met de verrassingsactie van vanmorgen hebben de foornijveraars hun zaak flink in beweging gezet.

 
Op 14 maart zien de stad en de vertegenwoordigers van kermisexploitanten elkaar opnieuw, om "opnieuw kermissen te organiseren, in betere omstandigheden in Binche-centrum", aldus de verklaring. "We hebben het geschreven document waarop we uit waren", zei Anthony Mastrovalerio. Hij riep zijn collega's daarna op om de stad in alle kalmte te verlaten.
 
> Dinsdag 18 februari 2014:
 

> Foorkramers willen garanties locatie Sinksenfoor.
De foorkramers willen over tien dagen weten, wat de nieuwe locatie voor de Sinksenfoor in 2015 wordt. Als ze na die tijd geen zekerheid krijgen, zullen ze stappen ondernemen. Ze zaten vanmorgen samen met hun advocaat en willen nu eindelijk garanties.
Bron: ATV.

 

 
> Maandag 17 februari 2014:
 
> Attractiewissel op Carnavalskermis Tienen. 
De Stad Tienen laat ons weten dat de Psychodelic van Bodet dit jaar niet op de carnavalskermis in Tienen zal staan, maar op de Winterfoor van Aalst. De plek die in Tienen vrij is gekomen zal worden ingenomen door de Disco Star Bidule van Joeri Hayen. Bij de binnelandse kermisdata kan U zien welke andere attracties er nog allemaal op de carnavalskermis van Tienen staan.
 
> Zaterdag 15 februari 2014:
 

> Nightfly reeds aanwezig in Aalst. 
De Nightfly van de familie Lainez die komende vrijdag z’n eerste rondjes zal draaien op Belgische bodem, staat momenteel al opgebouwd op het Keizersplein in Aalst. Zo wordt er niets aan het toeval overgelaten om er een prachtige première van te maken. Wie zelf een rondje door de Aalsterse lucht wil vliegen kan dit vanaf vrijdag 21 februari en dit tot en met zondag 09 maart 2014. Welke attracties er verder nog in Aalst staan kan je nog steeds nakijken bij de binnenlandse kermisdata. Foto met dank aan Kim.

 

 
> Donderdag 13 februari 2014:
 

> Bassin Weert terug volwaardig kermisterrein.

Het Bassin wordt weer een kermisplein zonder rijbaan. Het college van B&W heeft ingestemd met de nieuwe indeling.

De indeling van afgelopen jaren was ontstaan door afsluiting van de Industriekade vanwege de bouw van appartementen en de Poort van Limburg. Om de binnenstad vanaf de brug goed bereikbaar te maken werd de rijbaan aan de zijde van de cafés open gehouden voor het verkeer.

Aan de verleden situatie kleefden een aantal nadelen. Er was spraken van een groot veiligheidsrisico, de cafés werden niet echt betrokken bij de kermis, de wijk Fatima was minder goed bereikbaar voor hulpverleners en het terrein was lastig in te delen.

Gelet op de problematiek en de mogelijkheden die zijn ontstaan nu de werkzaamheden voltooid zijn hebben de wethouders Cardinaal en Litjens toestemming gegeven om het de situatie van voor de werkzaamheden te herstellen.


 
> Woensdag 12 februari 2014:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2014.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. 

Dit jaar zal er geen kermis staan op de Groenmarkt, maar daardoor staan deze attracties vanaf dit jaar opgesteld op het Minderbroedersplein. Op de Grote Markt blijft alles bij het oude. Voor de rest zijn alle vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken.

De carnavalskermis start dit jaar op vrijdag 28 februari 2014 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 03 maart 2014. Op woensdag 05 maart is de laatste dag van de kermis. Dit is vijf dagen korter dan voorgaande jaren. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 10 februari 2014:
 

> Attractielijst Mega kermis Uden 2014.

De Mega kermis Uden welke plaats vind vanaf vrijdag 18 tot en met zondag 27 juli 2014 gaat nu al de boeken in als één van de spectaculairste Udense kermissen ooit. De tien dagen kermis zijn bij publiek en bij exploitanten zeer goed ontvangen. 

Dit verklaard ook de aanwezigheid van Europese topattracties op de kermis die komen gaat. Wat te denken van de Mission Space, met 80 meter hoogte Europa ’s hoogst transportabele kermis attractie. De splinternieuwe Spinning Coaster XXL, de grootst transportabele kermis achtbaan van de Benelux welke première heeft in Uden, en daarnaast de Night Fly, een duizelingwekkende loopingattractie welke voor de eerste keer een Nederlandse kermis zal gaan bezoeken. 

Kortom volop spektakel en uiteraard een ruim aanbod van kindervermaak, oefenspelen en kermis gastronomie. De complete attractielijst is terug te vinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 06 februari 2014:
 

> Nieuw in 2014: Nightfly voor V. Lainez.

Op de Winterfoor van Aalst, die plaats heeft van vrijdag 21 februari tot en met zondag 09 maart 2014, zal de première plaatsvinden van het nieuwe thrillride Nightfly van de familie Lainez.

Deze Mondial Inferno was eerder reeds in Frankrijk (Boisseau) en Duitsland (Rosai) te beleven.

Naast de winterfoor in Aalst staan ook verder nog de Sinksenfoor in Antwerpen, de Megakermis in Uden, de Septemberfoor in Hasselt en de Oktoberfoor in Luik in de planning. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Lainez veel succes met hun zeer schitterend thrillride attractie.

 

 

 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2014. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 08 maart 2014 tot en met 11 maart 2014. Dit jaar zijn er geen nieuwkomers, maar zijn alle vertrouwde vermaakzaken aanwezig. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 05 februari 2014:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2014.
Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van twee nieuwkomers die nog nooit eerder in Tienen stond. Zijnde de Challenger van Lamer/Ropers en de Psychodelic van Bodet. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2014.
Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 04 februari 2014:
 

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2014.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 21 februari 2014 tot en met 09 maart 2014.

Ook dit jaar staan er geen attracties op de Hopmarkt. Al deze attracties krijgen dit jaar wederom ook een plek op het Keizerplein. Dit jaar zijn er twee nieuwkomers: Newcomer (Lainez) en Movies 5D (Vlasselaerts).

De Winterfoor zal in totaal 107 attracties en kramen tellen en op zondag 09 maart 2014 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Openingsuren Winterfoor 2014 (vrijdag 21 februari t/m zondag 09 maart):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Zaterdag 01 februari 2014:
 
> Attractielijst Best Kermis 2014 bekend.  

De derde attractielijst voor het nieuwe jaar is intussen een feit. Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. 

Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Maurice Verbraak, plaatsmeesters Best.