>>> Kermisnieuws november 2013
 
> Vrijdag 29 november 2013:
 

> Veel variatie op 444e Tilburgse kermis. The Tower en Turbine weer van de partij.

De 444e kermis in Tilburg telt ook dit jaar weer meer dan 200 attracties. Over een 3 kilometer lang lint door de binnenstad staan weer de meest fantastische attracties. De gekozen opstelling biedt veel variatie voor families, kinderen, waaghalzen en feestgangers. Veel attracties zijn weer terug gekomen en er zijn een aantal spectaculaire nieuwkomers. De opstelling van de kermis is vandaag bekend geworden.

Wethouder Joost Möller: "Onze stad heeft het grootste evenement van Nederland met 1,5 miljoen bezoekers. Deze kermis biedt voor ieder wat wils, met nieuwe attracties en oude bekenden. Ook dit jaar kunnen de bezoekers genieten van de grootste, snelste en nieuwste attracties van Europa. Ik ben er van overtuigd dat ook dit jaar weer enorm veel mensen uit Tilburg en daarbuiten op de kermis afkomen en dat ze hier enorm veel plezier gaan hebben!" 

Drie prijswinnaars in de categorie grootvermaak komen dit jaar weer terug op de kermis. The Tower, die de publieksprijs won, staat op de hoek van de Piusplein-Paleisring. De Turbine komt op het Stadhuisplein. De Teststrecke won de prijs in 2012 en neemt ook dit jaar weer een plaats in op de kruising Spoorlaan. Voor de griezelaars is op het Besterdplein de Pirates of Adventures te vinden en op de Paleisring de Haunted Mansion.

De een om erdoor te lopen, de ander met hangende gondels. Op de Heuvelring staat een nieuwe attractie voor groot en klein: de Pirates of the Carribean: bumperboats met waterkanonnen.

 

Een kleine maand geleden zijn de eerste attracties van de Tilburgse Kermis 2014 bekend gemaakt. Op de Heuvel komt de Free Fall Toren. De attractie 'Monster' krijgt een plekje op het Spoorplein, terwijl de U 3000 opduikt op de Paleisring.

Daarna spookt het op het Koningsplein bij 'Das Omen' en wordt men door elkaar geschud in de Looping Fighter op het Stadhuisplein.

Een moment van rust en bezinning vind je bij het reuzenrad ‘Sky Lounge Wheel’ op het NS-plein. Het is zestig meter hoog en hiermee het grootste reuzenrad dat ooit op de Tilburgse Kermis heeft gestaan.

De Tilburgse Kermis duurt van 18 t/m 27 juli 2014. De attractielijst is HIER raadpleegbaar.

 

 

 

 
> Vrijdag 29 november 2013:
 
> Winterkermis Sint-Truiden duurt nog maar één weekend.

De winterkermis tijdens het carnavalsweekend van 1 maart wordt met vijf dagen ingekort. De kermisattracties worden herschikt.

De attracties op de Grote Markt blijven en die van de Groenmarkt verhuizen naar het Minderbroedersplein. De Groenmarkt wordt ingenomen door de carnavalisten, die daar een feestprogramma samenstellen voor de viering van hun 44-jarig jubileum.

 

Zo luidt het akkoord dat het stadsbestuur gisteren met de foorkramers, de handelaars en marktkramers bereikte. ‘De drie belangengroepen staan achter dit compromis. We hebben begrip voor de moeilijkheden van de foorkramers, we hielden rekening met hun verzuchtingen. De handelaars in het centrum zijn bereikbaar, de marktkramers krijgen een extra zaterdagmarkt en de carnavalsvereniging kan een feestprogramma organiseren op de Groenmarkt’, zegt schepen Pascal Vossius (Open VLD). De carnavalskermis duurt nu één weekend. Het tweede weekend valt weg. Tegen de aanvankelijk voorgestelde herschikking kwam er massaal verzet. De vrees bestond dat de foor van de Grote Markt zou verdwijnen en zou worden ingekort tot drie dagen. Ze halen hun slag thuis.

‘Meer dan 90 procent van de foorkramers staat achter dit compromis’, zegt Eugène Vanlingen van de Limburgse foorkramers. ‘Dit is het hoogste wat we konden krijgen. Overal staan de kermissen onder druk.’

Bron: Nieuwsblad 

 
> Maandag 25 november 2013:
 
> Attactielijst Sint-Niklaas Winterfoor 2013. De Winterfoor op de Grote Markt in Sint-Niklaas is een van de laatste Belgische grote kermis van 2013. De Winterfoor van Sint-Niklaas loopt van zaterdag 07 december tot en met zondag 22 december 2013. De complete attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 22 november 2013:
 

> Nog 2 mogelijke locaties voor Sinksenfoor Antwerpen.

De Sinksenfoor verhuist in 2015 naar de Konijnenwei of naar Park Spoor Oost. Dat heeft schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) bekendgemaakt.

"Na een onderzoek van 18 mogelijke locaties zijn deze twee de beste gebleken", aldus Van de Velde. De Konijnenwei bevindt zich tussen het gerechtsgebouw aan de Bolivarplaats en de Antwerpse Ring. Park Spoor Oost is een nog te ontwikkelen parkgebied in Borgerhout bij de Singel in Borgerhout, tegenover het gebouw van de federale politie en het waterzuiveringsstation.

"We gaan de twee locaties nu grondig bestuderen", zegt Van de Velde. "In het voorjaar van 2014 hakken we de knoop door. Daarna hebben we nog een jaar voor de nodige aanpassingen aan het terrein. Daarvoor is een budget van 750.000 euro uitgetrokken."

Bron: Gazet van Antwerpen.
 
> Dinsdag 12 november 2013:
 

> Eerste attracties Tilburgse Kermis 2014 reeds bekend.

Het kermisteam heeft de eerste namen van attracties bekend gemaakt voor de Tilburgse kermis 2014.
De volgende attracties kregen een plek bij voorverpachting.

·       
Skyfall Toren / Goetzke (Heuvel)
·        Monster XXL / Denies-Kipp (Spoorplein)
·       
U 3000 / Ahrend (Paleisring)
·       
Das Omen / Punt-Sloots (Koningsplein)
·       
The King Loopfighter / Zinnecker (Stadhuisplein)
·       
Reuzenrad Sky Lounge Wheel / Bruch (NS-plein)

Aanstaande maandag worden alle inschrijvingen bekend gemaakt voor de  open verpachting. Een tweetal weken later is dan bekend wie er allemaal nog op de Tilburgse kermis komen te staan. De Tilburgse Kermis heeft plaats van 18 tot en met 27 juli 2014.

 

 

 

 
> Vrijdag 08 november 2013:
 
> 6e editie Winterland Hasselt bijna van start.

Vandaag had de persconferentie plaats van de zesde editie Winterland Hasselt in de sky-lounge van het Radisson Blue Hotel in Hasselt.

Winterland Hasselt tovert Hasselt - reeds bekend als de Hoofdstad van de Smaak - om tot de meest sfeervolle kerststad van België. De gezellige winter- en kersttijd zijn het centrale thema op Winterland. Zo vindt u er de grootste mobiele schaatsbaan van België, een gezellig Winterland café, het Huis van de Kerstman en is er veel sfeer op de deels overdekte kerstmarkt.

De 6e editie vindt plaats van 16 november 2013 tot en met 05 januari 2014. Het Kolonel Dusartplein in Hasselt wordt dan weer omgetoverd in een gezellig winterdorp.

Na het succes van afgelopen jaar zal het Huis van de Kerstman opnieuw worden gebouwd tijdens Winterland Hasselt. Vanaf 7 december 2013 woont en werkt de Kerstman in zijn eigen huis op het Kolonel Dusartplein. Dit Finse huis is een kleine kopie van 'the Home of Santa Claus' in Rovaniemi, de officiële residentie van de Kerstman. Het Hasseltse huis beschikt over een postkamer, slaapkamer, woonkamer, werkkamer, keuken en badkamer. Het huis is vanaf 8 december dagelijks van 12 tot 20 uur geopend. De Kerstman wordt geassisteerd door 2 Elfjes die de bezoekers een rondleiding geven door het huis.

 
Centraal op de schaatsbaan staat een mega kerstboom, versierd met duizenden ledlichtjes. In het gezellige café naast de schaatsbaan heerst de sfeer van de bekende duitse kerstmarkten.

Een belangrijk onderdeel vormt de kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein. Er staan diverse chalets en een aantal tenten waarin deelnemers hun kerstartikelen aanbieden en u laten genieten van de lekkerste winterse hapjes en dranken.

 
Deelnemers:

Schaatsbaan
Een schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Er kan in sessies van telkens 2 uren worden geschaatst. Deze starten dagelijks om 10 uur, 12 uur, 14 uur, 16 uur, 18 uur en 20 uur. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

 
Cafe Winterland
Een gezellig cafe met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een cafe in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het cafe heerst elke dag een gezellige ambiance.

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 07 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!

 
Kersttreintje
Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours.

Christmas Ride
De Christmas Ride is een achtbaan waarbij de karretjes worden voortgetrokken door vliegende rendieren.

 
Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Ice Jet 
De Ice Jet is compleet gedecoreerd in Russische winterstijl inclusief ijsberen. Deze prachtige Matterhorn zal hiermee voor de eerste keer in België te bewonderen zijn.

Spiegeltent (NIEUW)
Unieke spiegeltent 'Bon Vivant' zal compleet in kerstsfeer zijn. Iedere maandag heeft hier Hasselt danst plaats.

 
Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein.

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschilende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.