>>> Kermisnieuws september 2013
 
> Woensdag 25 september 2013:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2013. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 05 oktober 2013 tot en met 11 november 2013 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

Ten opzichte van vorig jaar heeft deze Foire d'Octobre één grote nieuwkomer, namelijk de Turbine van Heyblom en de Voer (NL). Eveneens is dit jaar ook het Roue Royale aanwezig alsook de Wild Mouse, die normaal steeds afwisselend aanwezig zijn. Dit jaar zijn beide dus aanwezig. 

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 19 september 2013:
 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2013. Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van zondag 13 oktober 2013 tot en met donderdag 17 oktober 2013 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. 

Op dinsdag 15 oktober 2013 is het familiedag op de kermis met kortingen voor iedereen. Eerder op de dag heeft de traditionele kermisdag plaats voor de personen met een beperking. Ook dit jaar staan in de Kiestraat wederom kermisattracties met als grote nieuwkomer dit jaar de Big Happy Monster van Lauwers/Van Herck. Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Woensdag 18 september 2013:
 
> Attractielijst Weert Weerter Kermis 2013. Vandaag werd de attractielijst van de Weerter Kermis in het Nederlandse Weert aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar pakt deze kermis weer uit met een prachtig aanbod met voor ieder wat wils. Tevens zijn ook dit jaar weer highlights uit binnen- en buitenland aanwezig die deze kermis zonder twijfel een bezoekje waard maken. Weert Kermis is dit jaar van vrijdag 27 september 2013 tot en met woensdag 02 oktober 2013. De volledig attractielijst kunnen jullie nalezen bij de buitenlandse kermisdata.
 

 
> Zaterdag 14 september 2013:
 
> Attractielijst München Oktoberfest 2013.

Aanstaande zaterdag gaat het 180e Oktoberfest van München van start. Vanaf dan kan je tot en met zondag 06 oktober 2013 genieten van ongeveer 600 attracties. 

Grote nieuwkomers zijn dit jaar de wereldprèmiere van de Sky Fall van Goetzke. Verder heeft hier ook de première plaats van de Odysee van Kunz. Andere nieuwkomers zijn de Flipper (Zehle), Cobra Coaster (Agtsch) en de Pirate's Adventure (Schneider). 

Welke grootvermaakzaken er verder dit jaar allemaal op de Theresienwiesen staat kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 06 september 2013:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2013.

Vandaag had KERMISVERMAAK.be contact met de Stad Hasselt in verband met de jaarlijkse septemberfoor, die dit jaar plaats heeft van zaterdag 2
1 september 2013 tot en met zondag 29 september 2013, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan. 

Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan
32 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 5 nieuwkomers: Big Roller Coaster (Bufkens), Movies 5D (Vlasselaerts), Pirate River (Bufkens), Psychodelic (Bodet) en Spookhuis (Turelinckx). Ook zijn er weer twee attracties terug erbij, namelijk de Drop Zone (Van Herck) en de Shaker (Tantillo/Zeppieri).
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

Bonkende beats bij de botsauto’s, de uitdrukking 'altijd prijs, altijd prijs' bij de schietkramen, een lekkere kermisfriet, joelende meisjes in de Deca Dance. Het hoort allemaal bij Hasselt Kermis. Van zaterdag 21 tot zondag 29 september verandert de buurt van het Kolonel Dusartplein in een gigantisch kermisdorp en kan je je uitleven in de verschillende attracties.

 

De kermis start officieel op zaterdag 21 september om 15u. Met ’s avonds traditiegetrouw het kermisvuurwerk aan de kanaalkom rond 21u. Tot 29 september is de kermis dagelijks geopend. Op donderdag 26 september is het familiedag. Geniet van verlaagde tarieven en speciale acties.

 

Om de drukte in de weekends wat op te vangen wordt er extra parking voorzien. De parking van FOD Financiën in de Voorstraat wordt opengesteld en achteraan de Koning Boudewijnlaan wordt voor deze bezoekers een extra ingang gecreëerd. De parking is open op 21, 22, 28 en 29 september van 15 tot 24u.

 

Wie snel een frietje, smoutebollen of ander lekkers wil komen uithalen mag nog steeds tijdelijk parkeren op de ‘Friet & Ride’ strook op de hoek van het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan. Hier kan je maximaal een half uur parkeren. 

 

 

  

 
Het kermisprogramma ziet er als volgt uit:

Zat 21 september – Vuurwerk – 21 uur – kanaalkom
Zat 21 & 28 september – Antiek-, brocante- en curiosamarkt – 8 tot 13 uur – marktplein
Ma 23 september – Kindergemeenteraad op bezoek – vanaf 18 uur
Di 24 september – Jaarmarkt – 8 tot 14 uur – marktplein

Di 24 september – Bezoek Koning Filip en Koningin Mathilde aan de Stad Hasselt
Do 26 september – Familiedag – vanaf 13.30 uur
Zo 29 september – laatste kermisdag