>>> Kermisnieuws augustus 2013
 
> Vrijdag 23 augustus 2013:
 
> Attractielijst Tongeren Septemberkermis 2013.

Binnenkort vindt wederom de jaarlijkse Septemberkermis plaats in Tongeren en dit van zaterdag 07 tot en met zondag 15 september 2013. Op de Grote Markt en langs de Wallen en op de Motten zullen dit jaar wederom alle attracties opgesteld worden.

Ook dit jaar wordt de kermis op zaterdag geopend door de kinderen van de Stad om 15u00. Dezelfde avond heeft ook het jaarlijkse vuurwerkspektakel plaats. Op donderdag 12 september heeft dan de grote kermisjaarmarkt plaats.

Welke attracties er allemaal dit jaar in Tongeren staan, kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 22 augustus 2013:
 
> Expo Hasselt Kèrremis van 7 september tot 5 januari.

Ieder jaar in september is het weer zover: het Kolonel Dusartplein wordt voor één week herschapen in een zee van rollercoasters, draaimolens, grijpkranen en kramen waar je heerlijke versnaperingen kan kopen. Kortom: het is tijd voor Hasselt Kèrremes! Vele Hasselaren herinneren zich echter een ander beeld van onze jaarlijkse kermis. Vroeger werd de hele boulevard omgetoverd in één groot foorplein, waar de lampjes tussen de kastanjebomen voor een feeërieke sfeer zorgden. Heel wat Hesseliëre en Hèsseloskes hebben hier hun eerste kus uitgewisseld, smoutebollen gegeten en gejuicht voor het bokskot. Het Stadsmus laat die typische kermissfeer herleven in een prachtige tentoonstelling. We nemen u mee op een tocht door de geschiedenis van de Hasseltse kermis, beginnend in de 19de eeuw, toen de kermis nog veertien dagen duurde en aangekondigd werd op reuze-affiches van twee bij drie meter.

Meer informatie over de tentoonstelling vinden jullie HIER.
 

 
> Maandag 19 augustus 2013:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Augustusfoor 2013. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Augustusfoor van Sint-Truiden, die dit jaar plaats heeft van 23 augustus 2013 tot en met 02 september 2013 en dit op de Grote Markt, Groenmarkt en Minderbroedersplein. 

Dit jaar heeft de Augustusfoor van Sint-Truiden enkele nieuwkomers, namelijk de Psychodelic van Bodet, Movies 5D van Vlasselaerts en de Shaker van Tantillo/Zeppieri. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 16 augustus 2013:
 

> Kermisprogramma Lanaken zomerkermis.

Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 augustus heeft de jaarlijkse zomerkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Zaterdag 17 augustus:
17:00 uur opening kermis met optreden van Pourqoui Pas Coverband
22:00 uur start van het spectaculair vuurwerk.

Zondag 18 augustus:
14:00 uur opening kermis. Vanaf 17:00 uur optreden van “Inze Pokket” straattheatergezelschap.


Maandag 19 augustus:

14:00 uur tot 22:00 uur Jaarmarkt in de Stationsstraat

Dinsdag 20 augustus:

08:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
Dinsdag 1eurodag of korting op de kermis

 

 
> Maandag 12 augustus 2013:
 

> 4 miljoen bezoekers voor de Cranger Kirmes 2013.

Na tien
dagen Cranger Kirmes maakte de stad Herne de balans op. Tijdens de zeer warme dagen bezochten ongeveer vier miljoen mensen de kermis. 

Doordat er het tweede weekend lagere temperaturen waren was het ook drukker dan tijdens de extrme hitte tijdens de start van de kermis. De Cranger Kirmes 2014 heeft plaats van 01 tot en met 10 augustus 2013.

 

> Park Hilaria Eindhoven : 500.000 man op 'gezellige' editie.

Park Hilaria in Eindhoven heeft dit jaar in tien dagen tijd ongeveer 500.000 bezoekers naar de Kennedylaan getrokken, net zoveel als vorig jaar.

Projectleider Mariola van der Wal keek zondagmiddag tevreden terug op een gezellige twaalfde aflevering. "Het was een hele mooie succesvolle editie. Er waren geen bijzonderheden, geen vechtpartijen, helemaal niks." 

 
> Donderdag 08 augustus 2013:
 

> Attractielijst Leuven Septemberfoor 2013. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Septemberfoor te Leuven.
Van 30 augustus 2013 tot en met 22 september 2013 wordt de Leuvense binnenstad weer betoverd met de pracht en praal van de jaarlijkse Septemberfoor.

Deze editie van de Septemberfoor zal dit jaar uitpakken met 74 kermisattracties voor jong en oud. Naast de vaste waarden onder de grote attracties zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Europarad (Vallentgoed-NL) en Extazy (Stappers/Zeppieri). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 01 augustus 2013:
 
> Attractielijst Huy Foire Huy 2013. 

De attractielijst van Huy Foire Huy, die doorgaat van 09 augustus 2013 tot en met 25 augustus 2013, arriveerde vandaag op KERMISVERMAAK.be. Dit jaar mag deze Foire Huy 99 kermisattracties verwelkomen, waarvan 21 spectaculaire molens voor jong en oud, groot en klein... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.