>>> Kermisnieuws juli 2013
 
> Woensdag 31 juli 2013:
 
> Attractielijst Bonn Pützchenmarkt 2013. 

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de Pützchenmarkt in Bonn, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar. 

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden met maar liefst 300 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken een massa aan grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Maandag 29 juli 2013:
 

> 1,5 miljoen bezoekers voor bloedhete Tilburgse Kermis.

De Tilburgse kermis beleefde zondag zijn laatste avondje. Zo'n 1,5 miljoen mensen hebben volgens de gemeente de afgelopen tien dagen de kermis en aanpalende horeca bezocht.

Met een processie vanaf de Heuvelse kerk is de kermis van 2013 officieel ten grave gedragen. Bij de Piushaven volgde vervolgens het afsluitende vuurwerk.

De kermis zelf trok, vooral door de warmte, aanzienlijk minder mensen dan andere jaren. Maar een record aantal bezoekers bevolkte de terrassen en aanpalende horeca, waardoor het totale aantal bezoekers ongeveer gelijk was aan vorig jaar, aldus wethouder Joost Möller.

De exploitanten hadden dus reden tot klagen. Mensen gaven volgens Möller ook minder uit. "De ritprijs werd hierdoor bij sommige attracties wel lager." 

Dat er ditmaal geen reuzenrad was, noemde de kermiswethouder een gemis. "Volgend jaar gaan we er weer voor zorgen dat er een mooi, groot reuzenrad naar Tilburg komt." 

 

 
> Vrijdag 26 juli 2013:
 

> Belgische attracties winnen kermisprijzen in Tilburg.

Afgelopen donderdag had de uitreiking van de kermisprijzen 2013 plaats op de Tilburgse kermis.

In de categorie grootvermaak ging de Turbine van De Voer/Verbeeck & Heyblom met de eer lopen. In de categorie kinderattracties was het de Grand Caroussel “Hesselse Poepjee” van Ropers die de prijs in de wacht sleepte.

Alle winnaars kunnen jullie zien in een fotoreportage zie jullie terugvinden bij de reportages.

Aan alle winnaars alvast van harte gefeliciteerd.

 
> Donderdag 25 juli 2013:
  

> Attractielijst Aachen Sommerbend 2013.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Sommerbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het aanbod: Aqua King (Zinnecker), Horror Lazareth (Lehmann), Around the World (van de Beek-NL), 1001 Nacht (Hartmann), Break Dance No.2 (Dreher), Katz & Maus (Klünder) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 23 juli 2013:
 
> Attractielijst Kelmis La Calamine 2013. Plaatsmeester Olivier Luchte maakte zijn attractielijst bekend voor de Kermis in Kelmis/La Calamine, editie 2013. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met wederom enkele mooie nieuwkomers zoals de No Limit (Heck) en de Shaker (Tantillo/Zeppieri). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata
 
> Maandag 22 juli 2013:
 
> 4,3 miljoen bezoekers voor Rheinkirmes Düsseldorf.

Dit jaar heeft Düsseldorf het getroffen, ongeveer 4,3 miljoen mensen kwamen af op de Rheinkirmes dit jaar en dat kwam mede door het prachtige weer waarmee de kermis te maken had. De kermis was voor vele de beste editie sinds 20 jaar. Pink-Monday was na de vuurwerkvrijdag (600.000) het drukste ook de eerste vrijdag en de zaterdag waren drukbezocht met 350.000 bezoekers.

De Rheinkirmes in Düsseldorf van 201
4 heeft plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 20 juli 2014.

 
> Woensdag 17 juli 2013:
 
> Attractielijst Waregem Koersefoor 2013. De attractielijst van Waregem Koerse, die dit jaar plaats heeft van 22 augustus 2013 tot en met 28 augustus 2013, werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Dit jaar twee nieuwkomers op deze Koersefoor, Extreme ranger van Vermeylen en de Rock & Roll van Simon. In totaal zorgen 29 kermisattracties voor een leuke kermisuitstap! De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 12 juli 2013:
 
 > Attractielijst Veurne Julifoor 2013. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK de attractielijst van de Julifoor van Veurne, die dit jaar plaats heeft van 27 juli 2013 tot en met 31 juli 2013. Alle vaste vaste waarden en enkele nieuwkomers zijn van de partij om er een stevig feest van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 05 juli 2013:
 

> Reuzenrad bepaalt opnieuw skyline Winterland Hasselt.

De zesde editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 16 november en zal Hasselt 7 weken lang omtoveren tot de mooiste kerststad van België. In het midden van de wondere wereld van Winterland Hasselt staat het huis van de kerstman terwijl een reuzenrad opnieuw de skyline van het evenement zal bepalen. 


Het Kolonel Dusartplein wordt in die periode omgetoverd tot een groot winterlandschap met een schaatsbaan van 1.000 m², een kerstmarkt met meer dan 100 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden, een reuzenrad, grand carrousel en veel meer. Nieuw dit jaar is de spiegeltent waarin een cultureel programma wordt voorgesteld. 

Het Kolonel Dusartplein wordt verder gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de schaatsbaan een grote kerstboom, boordevol verlichting. Daarnaast staat er op het Kolonel Dusartplein een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht.
 

 


 
> Donderdag 04 juli 2013:
 

> Johannes Rypma opent Kermis Best.

Betaalbaar, gezinsvriendelijk, sfeervol en gemoedelijk. Dit zijn enkele kenmerken van Kermis Best. Dit gevoegd bij de vele topattracties, en het is niet zo verwonderlijk waarom Kermis Best een toonaangevende kermis is, die in binnen- en buitenland wordt geprezen. Onder de noemer “De mooiste goedkoopste kermis van Nederland” heeft dit evenement ook dit jaar weer een brede waaier aan randanimatie.

Zo opent Johannes Rypma de kermis op vrijdagavond. Johannes Rypma is een Nederlandse zanger en model. Hij verkreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma “The voice of Holland”. Verder is het straattheater wederom van de partij op zaterdag. Op maandag zijn er levende standbeelden en een Braziliaanse avond. Dinsdag staat dan weer in het teken van het circus en het grootse afsluitingsvuurwerk.

De editie 2013, die vrijdag start en duurt tot dinsdag 09 juli, telt 90 attracties, waaronder vele (nieuwe) Europese Toppers. Een greep uit het aanbod: Drop Zone, Geister Villa, Disco Party, de wildwaterbaan “River Rafting”, enz. Het complete aanbod is nog steeds raadpleegbaar bij de buitenlandse kermisdata.

 


 
> Woensdag 03 juli 2013:
 
> Attractielijst Brussel Foire du Midi 2013. 

De start van de Foire du Midi van Brussel komt dichterbij, hoog tijd dus om de attractielijst voor dit jaar aan het grote publiek bekend te maken. Dit jaar draait de Zuidfoor rondjes van 13 juli 2013 tot en met 18 augustus 2013 en dit op de alombekende Zuidlaan.

Dit jaar pakt deze kermis uit met 133 kermisattracties voor jong en oud, waarvan 29 grootvermaakzaken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.