>>> Kermisnieuws juni 2013
  
> Maandag 24 juni 2013:
 
> Sinksenfoor trekt 1,2 miljoen bezoekers.

De Sinksenfoor was dit jaar geen commerciële hoogvlieger. De redenen daarvan zijn volgens de foorkramers de crisis en het onvoorspelbare weer van de voorbije vijf weken.

De Sinksenfoor editie 2013 is voorbij en trok ongeveer 1,2 miljoen bezoekers. Maar het laatste woord is er nog niet over gezegd. Het valt nog af te wachten wat er volgend jaar met de foor zal gebeuren. Als het akkoord tussen de stad en de zes klagers van het Zuid geen negatief advies krijgt van de provincie komt er nog één editie op de Gedempte Zuiderdokken. Maar de foorkramers blijven strijdvaardig.

In theorie moet de foor vanaf 2015 op een andere locatie doorgaan, al geven de foorkramers de juridische strijd daartegen nog niet op. 'We zitten tegelijkertijd wel in goede verstandhouding samen met het stadsbestuur, want als we ooit echt moeten verhuizen, moet er natuurlijk een werkbaar alternatief op tafel liggen', aldus Denis Delforge.

'De stad heeft ons een lijst van achttien locaties bezorgd die nu onderzocht worden op verschillende criteria. Voor ons is de foor bijvoorbeeld één ondeelbaar geheel, ergens in de binnenstad, en moeten alle huidige attracties een plaats kunnen krijgen.' 
> Zondag 23 juni 2013:
 
> Attractielijst Sittard Oktoberfeesten 2013. Van 11 oktober 2013 tot en met 16 oktober 2013 kan je in het centrum van het Nederlandse Sittard weer genieten van de jaarlijkse Oktoberfeesten. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be alvast de attractielijst voor deze negende editie met enkele mooie toppers uit eigen land en uit Duitsland enkele attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 20 juni 2013:
 

> Toch nog Pink Day op Sinksenfoor Antwerpen.

Elk jaar vindt er voor de holebigemeenschap een Pink Friday plaats op de Sinksenfoor in Antwerpen. Op die dag kleurt de kermis roze. Door de turbulente en onzekere start van de Sinksenfoor vindt deze dag dit jaar niet plaats. Dan maar en Pink Saturday dachten Jan Megroedt en Bieke Poons. Vorige week donderdag startte beide met een groep op facebook. En zo ging de bal snel aan het rollen. Al snel werden er zes verschillende posters gemaakt (zie afbeeldingen). Hun ludieke idee kende onverwacht veel succes met als resultaat dat er aanstaande zaterdag 22 juni een Pink Saturday plaatsvindt op de Sinksenfoor.

 

 

 

 
> Maandag 17 juni 2013:
 

> Nieuwe doelgroepen voor Tilburgse Kermis.

De aankomende kermis zal volledig in het teken staan van het aantrekken van nieuwe doelgroepen. Dit zal door middel van allerlei nieuwe activiteiten gebeuren, werd gisteren tijdens de presentatie van kermiswethouder Joost Möller bekend. Kermisklanten kunnen helemaal los gaan, als het aan de wethouder ligt.

"Toen ik in 1986 voor het eerst over de kermis liep, had ik een heel andere kijk dan nu. We zijn zoveel gegroeid, maar moeten altijd onze doelgroep blijven verbreden", aldus de wethouder.
Met die doelstelling worden allerlei activiteiten gerealiseerd. Heb je geen zin in de drukte van de attracties, dan kun je je ei kwijt in een fototentoonstelling, een ballenbak of een lekker hapje eten. Het verbreden van de doelgroepen gebeurt niet zomaar. "Op den duur willen we ervoor zorgen dat we de beste kermis van Europa zijn. Momenteel is dat nog niet realistisch, maar daar wil ik vanaf volgend jaar echt mee gaan beginnen."  

Toch zijn er veel nieuwe dingen dit jaar. Zo is de gemeente bezig met het ontwikkelen van een speciale ‘crowdcontrol’-app. De app stuurt op drukke momenten een melding, zodat men via de rustigere straten kan lopen. ‘’Een win-win situatie voor zowel de organisatie als de bezoekers, want het zorgt voor betere doorstroming op straat’’, meent Möller. De app wordt op 1 juli gelanceerd.

 

De Tilburgse kermis 2013 staat in het teken van cultuur. (Foto)-exposities bij parkeergarage Tivoli, het bkkc (brabants kenniscentrum kunst en cultuur) en Luycks Gallery laten de Tilbugse Kermis in alle facetten zien. 

·        * Van 20 juni tot en met 18 augustus organiseert het bkkc aan de Spoorlaan de expositie Chop, Chop, Chop…altijd prijs! 

·        * Op 26 juni vindt het CAST-debat 'Tilburg is kermis' plaats in het bkkc aan de Spoorlaan. 

·        * De expositie 'Jongen gevraagd om mee te reizen' is te zien in Luycks Gallery in de Nieuwlandstraat van 5 tot en met 28 juli.   

* Tijdens de kermisperiode is op de nostalgische kermis op het Willemsplein de attractie Tussen Kunst en Kermis te bezichtingen. Bekend ontwerper John Körmeling heeft samen met de familie Kroon zijn attractie muizenstad omgetoverd in een Tilburgse muizenstad.  

* De traditionele expositie 'Kermis-Cultuur' in het Paleis is gedurende de hele kermisperiode te bezoeken. Wethouder Joost Möller: "De kermis is echte volkscultuur. Daar willen we nog meer bij stilstaan. Daarom krijgt cultuur op de Tilburgse Kermis een prominentere plek".       

 

·        Vandaag is de XXL fototentoonstelling van de Roze Maandag geopend (zie foto). Fotograaf Jimke Joling wist dit kermisfenomeen op een eerlijke manier en met een vleugje humor vast te leggen. Te zien tot en met de Tilburgse kermis, dus tot 28 juli in de Veemarktstraat tegen de wand van parkeergarage 013-Tivoli.  

Daarnaast telt de aankomende Tilburgse Kermis juli zo'n 250 attracties, dat zijn er 20 meer dan vorig jaar. Met onder andere The Tower, Mission Space en de nieuwe attractie Turbine.

Over een ruime vier weken is het zo ver. Op 19 juli is de officiële opening van de kermis.
 

> Opening Roze Maandag met spectaculaire acts.

Na het succes van 2012 vindt de opening van Roze Maandag ook dit jaar plaats op het Pieter Vreedeplein in de binnenstad van Tilburg. Vanaf station Tilburg trekt de Roze Karavaan rond 13.00 uur van het station door het centrum naar het Pieter Vreedeplein waar Roze Maandag om 14.00 uur wordt geopend met een aantal bekende namen. 

En ook dit jaar wordt er weer een grandioos feest van gemaakt. Het plein wordt overspoeld door glitter, glamour en uitbundigheid. Tot 01.00 uur ’s nachts kunnen feestvierders hier hun energie kwijt.

3fm DJ’s Barend en Wijnand
Om 14.00 uur vindt de opening van Roze Maandag 2013 plaats op het Pieter Vreedplein. Tijdens de opening maken diverse bekende artiesten en DJ’s hun opwachting. Om te beginnen zullen 3FM DJ’s Barend en Wijnand het roze vuur bij de feestvierders ontsteken. Vorig jaar hebben zij voor hun radiowerk de prestigieuze Marconi Award voor Aanstormend Talent gewonnen. Enkele dagen daarvoor draaien ze vast warm bij KermisFM.

 

Dutch Diana Ross
Vervolgens neemt een rasechte roze diva de show over. Dankzij de samenwerking van Roze Maandag met het AIDS-fonds brengt the Dutch Diana Ross onvergetelijke discoclassics en soul. Ze neemt de feestvierders mee op een muzikale reis waarin glitter en glamour, prachtige jurken en de grootste hits van discoqueen Diana Ross het Pieter Vreedeplein omtoveren tot een discotheek.

Think Pink
Aansluitend neemt Future Ballroom met het grootse gratis dance event Think Pink het Pieter Vreedeplein over. Tot 1.00 uur wisselen diverse DJ’s elkaar af en transformeert de internationaal bekende VJ Veemee het plein om tot een dynamisch kunstwerk. Komende tijd wordt er nog veel meer bekend gemaakt over de line-up van Think Pink, maar ook over andere feesten en activiteiten.
  
> Vrijdag 14 juni 2013:
 

> Attractielijst Düsseldorf Grösste Kirmes am Rhein 2013.

Goed nieuws voor de kermisfanaten die alweer uitkijken naar de GröBte Kirmes am Rhein van Düsseldorf, want de organisatie presenteerde vandaag de attractielijst voor dit jaar.

Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige kermis te worden op de Rheinwiese met maar liefst 450 kermisattracties voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast maken 42 grootvermaakzaken hun opwachting om voor de nodige spanning en ontspanning te zorgen. Nieuwkomers dit jaar zijn de Sky-Liner (Bruch/Schneider) en de Flasher (Ahrend/Jacquier).

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 13 juni 2013:
 
> Attractielijst Tienen Zomerkermis 2013. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Zomerkermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en dit van 21 juni 2013 tot en met 01 juli 2013. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Woensdag 12 juni 2013:
 
Attractielijst Wellen Sint-Janskermis 2013. Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sint-Janskermis te Wellen bij KERMISVERMAAK.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie schitterende kermis te worden. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.