>>> Kermisnieuws maart 2013
 
> Maandag 25 maart 2013:
 

> Affiche Oktoberfest München 2013 voorgesteld.

Onlangs werd de jaarlijkse affiche voor het Oktoberfest in München bekend gemaakt.

Op de attractielijst is het nog even wachten, maar we kunnen jullie reeds meegeven dat groots festijn plaatsvindt van zaterdag 21 september tot en met zondag 06 oktober 2013.

 

 
> Attractielijst Oudenaarde Paasfoor 2013. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Paasfoor te Oudenaarde, die dit jaar plaats heeft van 01 april 2013 tot en met 14 april 2013. De Paasfoor heeft dit jaar weer een pracht van een editie. Grote nieuwkomer is dit jaar de Chaos van Simon. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 22 maart 2013:
 
> Affiches Brugge Meifoor 2012. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de twee winnende ontwerpen van de affiches van de Meifoor te Brugge. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 13 mei 2011 tot en met 05 juni 2011. De attractielijst van deze meifoor werd ook bekendgemaakt en kunnen jullie nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata. Grote nieuwkomers dit jaar zijn de Air Maxx (Dotremont) en Psychodelic (Bodet).
 

 
> Dinsdag 19 maart 2013:
 

> Attractielijst Genk 1 meifoor 2013.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Meikermis te Genk. Van 26 april 2013 tot en met 06 mei 2013 kan je op de Dieplaan en Jaarbeurslaan weer terecht voor een kermis van formaat.

Alle vasten waarden zijn ook dit jaar weer van de partij voor een schitterend feest. Nieuw zijn dit jaar de Extazy van Stappers/Zeppieri en de Wild Mouse 2 van Bufkens & Florens. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 13 maart 2013:
 
> Attractielijst Uden Zomerkermis 2013.

Vandaag ontvingen wij van Pascal Donkers, de plaatsingsmeester van Uden, de attractielijst van de Mega kermis in het Nederlandse Uden.

Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers.

De Udense Kermis draait dit jaar voor de eerste keer tien dagen zijn rondjes van 19 juli tot en met 28 juli 2013. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 12 maart 2013:
 

> Attractielijst Kortrijk Paasfoor 2013.

Plaatsmeester Filip Decock heeft vandaag de attractielijst van de Paasfoor te Kortrijk bekend gemaakt. Dit jaar kan je van 28 maart tot en met 14 april 2013 op tal van pleinen in de binnenstad weer kunnen genieten van een prachtige kermis.

Dit jaar mag de Paasfoor 151 kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe attracties te melden: Air Maxx van Dotremont, de Höllentaxi van Lainez en de Psychodelic van Bodet. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Vrijdag 08 maart 2013:
 

> Buurtbewoners vangen opnieuw bot: Sinksenfoor mag blijven.

De Antwerpse Sinksenfoor hoeft nog niet te verhuizen naar een andere locatie. Vijf buurtbewoners waren naar de rechter gestapt omdat ze niet willen dat de Gedempte Zuiderdokken nog langer gebruikt worden voor dergelijke "hoogdynamische" evenementen of als parking. Het hof van beroep verklaarde hun vordering echter onontvankelijk, net zoals de rechter in eerste aanleg dat vorig jaar al deed.

De bewoners hebben vooral problemen met de wekenlange geluidsoverlast van de Sinksenfoor en hadden op basis van een artikel uit het gemeentedecreet een milieustakingsvordering ingediend. Dat artikel laat één of meerdere inwoners toe om op te treden namens de gemeente wanneer deze zelf in gebreke blijft.

Aangezien de stad in hun ogen niets tegen de Sinksenfoor ondernam, hadden ze dus de stad namens de stad gedagvaard en daar wringt het schoentje, want de stad kan niet de rol van eisende én verwerende partij aannemen. De rechter in eerste aanleg was vorig jaar al tot hetzelfde besluit gekomen. De bewoners waren daartegen in beroep gegaan, maar vingen vandaag dus opnieuw bot.

Advocate Griet Cnudde, die voor de bewoners optreedt, zegt dat veel nu zal afhangen van het overleg tussen de bewoners en het stadsbestuur. Als daar op zeer korte termijn niets uitkomt, dan volgen er nieuwe procedures voor de rechtbank. "Want over één ding is geen compromis mogelijk en dat is dat de Sinksenfoor daar weg moet."

Bron: Het Laatste Nieuws. 
> Woensdag 06 maart 2013:
 
> Attractielijst Geel Palmenmarkt 2013. Plaatsmeester Günther Jacobs maakte vandaag de attractielijst van de Palmenmarkt in Geel bekend. De editie van 2013 belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. Alle vaste waarden zijn weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 

 
> Dinsdag 05 maart 2013:
 
> Restyle Deca Dance Verwijk/Bufkens.

Tijdens de wintermaanden kreeg de Deca Dance een grote restyle. Naast een nieuwnaambord kregen de gondels ook allemaal een ander kleurtje. Ook de trusten met de vele verlichting werd anders aangebracht.

De première van deze gerestylde attractie vond afgelopen weekend plaats op de Halfvastenfoor in Gent. Meer foto's hiervan vinden jullie terug bij de reportages.

Langs deze weg wensen wij van KERMISVERMAAK.BE de familie Verwijk/Bufkens alvast veel succes met dit prachtige resultaat.

 

 

 
> Vrijdag 01 maart 2013:
 
> Attractielijst Recklinghausen Palmkirmes 2013.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Palmkirmes te Recklinghausen. Dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met een mooi en verzorgd aanbod aan kermisattracties voor jong en oud!

De volledige attractielijst kan je eveneens nalezen bij de buitenlandse kermisdata.