>>> Kermisnieuws februari 2013
 
> Woensdag 27 februari 2013:
 
> Attractielijst Mouscron Foire du Printemps 2013. 

De Stad Moeskroen (Mouscron) maakte vandaag de attractielijst van de Foire du Prinstemps in Mouscron bekend. Deze editie van 2013 beloofd alvast weer een schitterende editie te worden van deze kermis met ook hier enkele grote nieuwkomers, zoals de Extazy (Stappers/Zeppieri), G-Force (Janssen/Lainez), Höllentaxi (Lainez), Shaker (Van Gorp) en Wild Mouse 2 (Bufkens & Florens). Daarnaast zijn de vaste waarden weer steevast van de partij om er een mooie kermis van te maken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 26 februari 2013:
 
Attractielijst Mol Jaarmarktkermis 2013. De attractielijst van de Jaarmarktkermis te Mol arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK.be. Ook hier beloofd het weer een mooie kermis te worden met alle vaste attracties. Zoals gewoonlijk vinden jullie de attractielijst bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Zaterdag 23 februari 2013:
 

> Paasfoor Oudenaarde blijft toch op de Markt staan.

OUDENAARDE - De opening van de paasfoor valt drie jaar samen met de aankomst van de Ronde van Vlaanderen. Aanvankelijk zou de foor verplaatst worden naar de Ham. Maar nu is overeengekomen dat de kermis toch op de Markt kan, zij het dan wel vanaf paasmaandag.

De honderdste Ronde van Vlaanderen wordt dit jaar op paaszondag 31 maart gereden. Maar tijdens het paasweekend opent op de Markt in Oudenaarde traditioneel de paasfoor.

Omdat met de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in de Minderbroedersstraat de Markt wordt omgeturnd in een rennerspark, besliste het stadsbestuur aanvankelijk om de paasfoor naar de parking van de Ham aan de Schelde te verhuizen.

Een keuze die bij de foorkramers niet in goede aarde viel. De locatie aan de Ham bevindt zich aan de rand van het stadscentrum en is dus veel minder aantrekkelijk dan de Markt. Het risico op inkomensverlies was dan ook reëel. Het stadsbestuur probeerde de foorkramers nog te paaien met een halvering van het standgeld, maar dat mocht niet baten.

Vooral omdat de aankomst van de Ronde van Vlaanderen nadien nog met twee paasweekends zal samenvallen, is nu een nieuwe oplossing uitgedokterd. De foorkramers mogen de Markt inpalmen vanaf paasmaandag om 5 uur. De paasfoor blijft dan open tijdens de volledige duur van de paasvakantie die loopt van 1 tot 14 april.

‘De locatie aan de Ham was inderdaad geen ideaal alternatief', beaamt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD). ‘Na een aantal vergaderingen met de zes foorkramersbonden is beslist om de paasfoor toch op de Markt te behouden. Concreet betekent dit dat de foorkramers de dag na de Ronde, op paasmaandag, hun attracties kunnen opzetten. We zullen alles in het werk stellen om de Markt al vanaf 5 uur in de ochtend vrij te hebben. Bedoeling is dan dat de kermis 's avonds officieel kan geopend worden. De foorkramers zijn met deze oplossing tevreden. Het weekend voor de aankomst van de Ronde van Vlaanderen zullen de Oudenaardse middenstanders met een paasopendeur al voor sfeer in het stadscentrum zorgen. Samen met de festiviteiten rond de aankomst van de Ronde van Vlaanderen zorgen we nu drie weken voor feest en kermis.'

Bron: Nieuwsblad.

 
> Vrijdag 22 februari 2013:
 
Attractielijst Gent Halfvastenfoor 2013. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Halfvastenfoor in Gent, die dit jaar plaats heeft van 02 maart 2013 tot en met 24 maart 2013.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er dit jaar enkele nieuwkomers zoals de Air Maxx (Dotremont) en de Rock 'n Roll (Simon). Daarnaast staat ook hier de Psychodelic.

Ook dit jaar heeft er voor een derde maal een Buffalodag plaats. Op woensdag 06 maart zijn alle fans van AA Gent welkom om een dagje kermis te vieren met hun spelers.

De volledige attractielijst kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 19 februari 2013:
 
> Attractielijst Maastricht Sint-Servaaskermis 2013. Vandaag raakte de attractielijst bekend van de jaarlijkse Sint-Servaaskermis in het Nederlandse Maastricht. Ook dit jaar organiseert de Gemeente Maastricht weer zelf zijn kermis. Dit jaar beloofd het alvast weer terug een mooie kermis te worden met enkele mooie nieuwkomers voor jong en oud! Welke attracties hier te beleven vallen op het Vrijthof kan je terugvinden bij de buitenlandse kermisdata.
 
> Donderdag 14 februari 2013:
 

> Attractielijst Aachen Frühjahrsbend 2013.

KERMISVERMAAK.be ontving vandaag de complete attractielijst van de Frühjahrsbend in het Duitse Stad Aachen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer mooie editie te worden met tal van nieuwkomers voor jong en oud!

Een klein greepje uit het verdere aanbod: Gladiator (Buwalda/Kriek),The King (Zinnecker), Voodoo Jumper (Schäfer) en nog veel meer...

Benieuwd welke alle grootvermaakzaken er dit jaar de Bendplatz mogen betreden? Neem dan snel een kijkje bij de buitenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 14 februari 2013:
 
> Attractielijst Ieper Kattenfoor 2013.

Ieder jaar is de Kattenfoor de opener van de feestelijkheden en activiteiten in openlucht voor Ieper. De Kattenfoor is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in onze regio. Van 22 februari tot en met 03 maart 2013 staan 42 attracties op de Grote Markt. Plezier voor groot en klein, van hoog boven de grond tot een kindermoeln voor de allerkleinste. De volledige attractielijst vinden jullie zoals gewoonlijk bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 13 februari 2013:
 
> Attractielijst Halle Carnavalsfoor 2013.

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalsfoor te Halle, die dit jaar plaats heeft van 02 maart 2013 tot en met 17 maart 2013. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 12 februari 2013:
 
> Attractielijst Ninove Carnavalskermis 2013. Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Ninove, die dit jaar plaats heeft van 16 februari 2013 tot en met 19 februari 2013. Dit jaar zijn er geen nieuwkomers, maar zijn alle vertrouwde vermaakzaken aanwezig. De volledige attractielijst kan u nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Maandag 11 februari 2013:
 
> Nieuw in 2013: Extazy in première.

Op de carnavalskermis van Sint-Truiden heeft de première plaatsgevonden van het nieuwe flipper Extazy van de familie Stappers-Zeppieri.

Meer foto’s vinden jullie terug bij onze reportages.


Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie
Stappers-Zeppieri veel succes met hun nieuwe attractie.

 

 

 
> Vrijdag 08 februari 2013:
 

> Stadsbestuur Antwerpen bekrachtigt start van bestemmingswijziging Zuiderdokken.

ANTWERPEN
- Het Antwerpse schepencollege heeft vrijdag zoals aangekondigd de eerste maatregelen bekrachtigd die op termijn moeten leiden tot de herbestemming van de Gedempte Zuiderdokken van parkgebied naar zone van openbaar nut. Op die manier hoopt het stadsbestuur de Sinksenfoor en andere op het plein gehouden evenementen structureel te redden en ook de parking voor 1.700 wagens erop te behouden.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) ziet naar eigen zeggen geen alternatieve locatie voor de Sinksenfoor in Antwerpen. ‘Daar zijn verschillende indianenverhalen over de wereld ingestuurd, maar men moet beseffen dat een dergelijk evenement toch bepaalde vereisten heeft zoals de hardheid van de ondergrond en allerlei voorzieningen', zegt hij.

Dat het stadsbestuur door middel van een ‘creatieve oplossing' de Sinksenfoor gewoon zou kunnen laten doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken zonder een bestemmingswijziging daarvan, is volgens De Wever eveneens een fabeltje. ‘U kan het zich misschien moeilijk voorstellen zoals die plek er nu bijligt, maar in theorie is het nu parkgebied en dat is zogezegd kwetsbaar en dus beschermd. Je mag er nauwelijks iets op organiseren', aldus de burgemeester.

Het stadsbestuur zal nu naar eigen zeggen alles in het werk stellen om - in tegenstelling tot de vorige bestemmingswijziging - ditmaal via de correcte procedures van de Gedempte Zuiderdokken officieel een zone van openbaar nut te maken. ‘Met de heraanleg van de Scheldekaaien voor de boeg, zou ook het verlies van de parkeerfunctie immers volledig onwerkbaar zijn en catastrofale gevolgen hebben', denkt De Wever.

Bron: Nieuwsblad.
 
> Woensdag 06 februari 2013:
 
> Attractielijst Geraardsbergen Krakelingenkermis 2013. De attractielijst van de Krakelingenkermis te Geraardsbergen werd vandaag bekendgemaakt. De Krakelingenkermis in Geraardsbergen heeft dit jaar ook weer een zeer gevarieerd aanbod aan attracties. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 05 februari 2013:
 

> Sinksenfoor op Gedempte Zuiderdokken weer onzeker.

Er is opnieuw commotie ontstaan rond de Sinksenfoor. Het ziet er voorlopig naar uit dat de kermis eind mei niet zal doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken. Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), dat vorig jaar door de stad Antwerpen vastgelegd werd en dat de Gedempte Zuiderdokken tot 'zone voor openbaar nut' bestemde, is immers door de Raad van State geschorst. Zelfstandigenorganisatie Unizo blijft pleiten voor een behoud van de kermis op het Zuid.

Enkele omwonenden vochten de bestemmingszone bij de Raad van State aan, omdat het RUP in strijd zou zijn met het gewestplan. Daarin hebben de Gedempte Zuiderdokken immers de bestemming 'parkgebied'. Diezelfde omwonenden zagen vorig jaar voor de rechtbank van Antwerpen nog een klacht tegen de stad ongegrond verklaard.

De bewoners kregen nu dus gelijk. Volgens de Raad van State zijn de Gedempte Zuiderdokken parkgebied en dus mogen er geen evenementen plaatsvinden. Bovendien is er zelfs geen geldige vergunning om de Sinksenfoor op die locatie te zetten. 
"Door het uitvoeringsplan wordt een ruimtelijk kwetsbaar gebied omgezet in een niet-kwetsbaar gebied, zodat het gemakkelijker wordt om voor installaties van openluchtevenementen een (vrijstelling van) vergunning te geven", klinkt het.

De stad Antwerpen probeert nu nog juridische stappen te ondernemen tegen de beslissing van de Raad van State.

Ook vorig jaar kon de Sinksenfoor pas op het laatste nippertje doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken na klachten van bewoners wegens overlast.


Zelfstandigenorganisatie Unizo pleit voor het behoud van de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken, ook na het arrest van de Raad van State. Dat het onderdeel van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) dat de bestemming van het terrein veranderd had van 'parkgebied' naar 'zone van openbaar nut' nu geschorst is, hoeft volgens Unizo in de praktijk niets te veranderen.

 
Unizo betreurt dat er alweer onduidelijkheid ontstaat over het al dan niet doorgaan van de foor. "We doen een oproep aan de burgemeester om de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken te houden en een oplossing op langere termijn te creëren om de onzekerheid weg te nemen", zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Stad Antwerpen. Indien de stad het arrest van de Raad van State "creatief toepast", moet dat volgens hem kunnen.

"Dit mag zeker geen precedent vormen om geen enkel evenement meer te laten doorgaan in parkgebied. Ook Jazz Middelheim gaat bijvoorbeeld door in een park, moet dat dan ook verdwijnen? " gaat Volckeryck verder. "Bovendien worden de Gedempte Zuiderdokken al twintig jaar gebruikt als parking voor 1.700 wagens. Als ook dat niet meer kan, is dat een ramp voor de lokale horeca en andere ondernemers."

Bron: Gazet van Antwerpen.

 
> Zaterdag 02 februari 2013:
 
> Attractielijst Tienen Carnavalskermis 2013.

Gisteren arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Carnavalskermis te Tienen. Ook dit jaar beloofd het weer een prachtige editie te worden met de vaste waarden die terug hun plaatsje innemen en daarnaast het gezelschap krijgen van één nieuwkomer die nog nooit eerder in Tienen stond. Zijnde de Nightmare van Lamer/Ropers. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Vrijdag 01 februari 2013:
 
> Extra attracties op Winterfoor Aalst.

De Winterfoor van Aalst, die vanavond wordt geopend, moet het stellen zonder kermiskramen op het vernieuwde Werfplein. ‘Uit veiligheidsoverwegingen mogen daar geen attracties staan', verklaart schepen Paul Stockman (CD&V).

Het is toch de Houtmarkt geworden', zegt schepen van Lokale Economie en Foren Paul Stockman. ‘De veiligheidscel heeft beslist dat er op het Werfplein voorlopig geen attracties mogen staan uit veiligheidsoverwegingen.' Blijkbaar is die cel er als de dood voor dat een foorganger of carnavalist in de Dender zou sukkelen. ‘Dat vind ik een toch wat vreemde redenering', verklaart Stockman.

‘De twee attracties die voorzien waren voor het Werfplein, staan nu op de Houtmarkt. Wij hebben ze zo dicht mogelijk bij elkaar gezet om zo weinig mogelijk parkeerplaats te verliezen'. Naast een lunapark zal hier de Rock & Roll van Jeanny Simon z’n rondjes draaien.

De complete attractielijst is nog steeds raadpleegbaar bij de binnenlandse kermisdata.