>>> Kermisnieuws januari 2013
 
> Vrijdag 25 januari 2013:
 
> Nieuw in 2013: Psychodelic voor R. Bodet.

Op de Winterfoor van Aalst, die plaats heeft van vrijdag 01 tot en met zondag 17 februari 2013, zal de première plaatsvinden van het nieuwe funhouse Psychodelic van Richie Bodet.

Langs deze wenst KERMISVERMAAK.be de familie Bodet veel succes met hun allernieuwste familie-attractie.

 

 

> Attractielijst Aalst Winterfoor 2013.

Vandaag arriveerde op de redactie van KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Winterfoor te Aalst. Wie wil genieten van de eerste grote kermis van dit jaar kan zwieren, zwaaien en rondjes draaien vanaf 01 februari 2013 tot en met 17 februari 2013.

Ook dit jaar staan er door werken geen attracties op de Hopmarkt. Al deze attracties krijgen dit jaar wederom ook een plek op het Keizerplein. Dit jaar zijn er twee nieuwkomers: Höllentaxi (Lainez) en Psychodelic (Bodet).

De Winterfoor zal in totaal 104 attracties en kramen tellen en op zondag 17 februari 2013 werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

Openingsuren Winterfoor 2013 (vrijdag 01 februari t/m zondag 17 februari):
- weekends (zaterdag en zondag): van 14 tot 0.30 uur
- vrijdag: van 16 tot 0.30 uur
- maandag tot donderdag: van 16 tot 23 uur
- carnavalsdagen: van 14 tot 6 uur.

De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Donderdag 24 januari 2013:
 
> Attractielijst Sint-Truiden Carnavalskermis 2013.

De attractielijst van de Carnavalskermis in het Limburgse Sint-Truiden arriveerde vandaag bij KERMISVERMAAK. 

Als alles tijdig klaar is zal dit jaar op deze carnavalskermis van Sint-Truiden de Flipper van Steve Stappers/Zeppieri z'n première vieren. Voor de rest zijn alle vaste waarden wederom van de partij om er een geweldig feest van te maken.

De carnavalskermis start dit jaar op vrijdag 08 februari 2013 na de ontbinding van de kindercarnavalstoet. De grote carnavalstoet gaat zoals jaarlijks door op verloren maandag 11 februari 2013. De volledige lijst aan grootvermaakzaken kan je terugvinden bij de binnenlandse kermisdata.

 

 

 
> Zaterdag 19 januari 2013:
 

> Kermispluim voor Park Hilaria Eindhoven.

De Eindhovense kermis Park Hilaria heeft uit handen van kermisexploitanten de Kermispluim 2012 gekregen. De reden hiervoor is dat volgens hen de kermis, die in de zomer op de Kennedylaan neerstrijkt, uitstekend is georganiseerd.

Park
Hilaria is volgens de kermisexploitanten een schoolvoorbeeld van hoe het wel moet. Die waardering mag volgens hen wel eens geuit worden. Vandaar dat de exploitanten dit jaar voor de eerste keer de Kermispluim hebben uitgereikt.

Een ander argument waarom de Eindhovense kermis wordt geroemd is het ‘totaalconcept dat Park Hilaria naar een hoger niveau tilt’. Het terrein is volledig in dezelfde stijl ingericht, de grote poort bij de ingang die bezoekers welkom heet, de mascotte die in de weer is voor de kinderen en de bewegwijzering op het terrein. 

Verder wordt door de kermisexploitanten de gastvrijheid gewaardeerd. Een reden waarom ze graag naar Eindhoven komen.


Citymarketingorganisatie Eindhoven365 voert de organisatie van Park Hilaria. Eindhovenaar Martie Dekkers is de bedenker van het kermisconcept Park Hilaria. Hij zag in 2002 dat het verstandig is om de enigszins verpauperende wijkkermissen te vervangen door een topkermis op een locatie.

 
> Donderdag 17 januari 2013:
 
> Attractielijst Best Kermis 2013 bekend. De tweede attractielijst voor het nieuwe jaar is intussen een feit. Vandaag mocht KERMISVERMAAK.BE de volledige attractielijst van de Kermis in Best (NL) in ontvangst nemen. Benieuwd welke attracties er je dit jaar op deze gezellige kermis mag verwachten? Neem dan alvast een kijkje bij de buitenlandse kermisdata. Informatie met dank aan Michel Kusters en Maurice Verbraak, plaatsmeesters Best.
 
> Maandag 07 januari 2013:
 
> Winterland Hasselt blijft tot op laatste dag succesvol.

Zeven weken lang was het Kolonel Dusartplein in Hasselt grotendeels ingepalmd door Winterland. Gisteren was de laatste dag dat het grote kerstdorp was geopend en heel wat liefhebbers profiteerden ervan om nog een laatste keer een rondje op het ijs te rijden of zich te goed te doen aan de lekkere glühwein met een wafel. “Ondanks het snertweer is het een goede editie geworden” zegt Carlo Gysens, die voor de organisatie het woord voert.

Met zo’n 500.000 bezoekers klokt Winterland zondag op een lager bezoekersaantal dan de voorbij jaren af, maar mistevreden zijn de organisatoren zeker niet. Sowieso komt er een zesde editie.

 
“We hebben echt wekenlang slecht weer gehad met op de cruciale, normaal heel drukke dagen, haast voortdurende plensbuien”, vertellen Carlo Gysens en Angelino De Poorter.

“En toch zijn alle standhouders erg tevreden, ze hebben goeie zaken gedaan. We zijn bijzonder tevreden en gaan binnenkort aan tafel zitten voor de opstart van de zesde editie.

“Tijdens die evaluatie zal alleszins het aantal kermisattracties dat er staat, besproken worden”, weet Carlo Gysens. “Dat aantal gaan we verminderen als we kwalitatief mooie dingen vinden die rechtstreeks aan Kerstmis gelinkt zijn. 

 
Hetzij speciale eet- of drankstanden, hetzij optrekjes waar leuke hebbedingetjes te koop zijn. Daarin willen we blijvend investeren en daarom bezoeken we in de lente de Kerstbeurs van Frankfurt waar we nieuwe dingen willen ontdekken.”

“Anderzijds hebben we ook certitudes. Zo blijven het Winterlandcafé en de ijsbaan zekerheden en heeft ook de Kerstman al een plaatsje gereserveerd voor zijn Huis van de Kerstman. Onwaarschijnlijk, weer of geen weer, daar stond altijd volk binnen en aan de deur. Ook de attracties voor de kleintjes zijn blijvers. 
We zijn nu halfweg het tien jaar durende contract met het stadsbestuur en daarom vinden we het nodig om Winterland eens stevig te herbronnen en van nul weer op poten te zetten. Er mag best weer wat verrassing inzitten, we moeten absoluut nieuwigheden brengen.” 

 
“Wat we alleszins overwegen is om opnieuw een reuzenrad, misschien in een kleinere vorm dan, naar hier te loodsen. Hoe dan ook geeft dat wiel een enorm cachet als achtergronddecor al mogen we zeker niet klagen over de toren die er dit jaar stond en die, met zijn prachtige verlichting, echt een aantrekkingspool voor Winterland was. We gaan het echt helemaal herbekijken. Wat zeker verdwijnt is de grote glijbaan, waardoor we alleszins extra ruimte vrij maken voor nieuwe kerststandjes.

De zesde editie van Winterland Hasselt heeft plaats van zaterdag 16 november 2013 tot en met zondag 05 januari 2014.
 

 
> Zaterdag 05 januari 2013:
 

> Winterfoor en carnaval Aalst voorgesteld.

Vandaag had de persvoorstelling plaats van Aalst Carnaval 2013. Zo werd het complete programma voorgesteld waaronder de Winterfoor alsook de jaarlijkse carnavalsaffiche (zie foto).

De Winterfoor 2013 van Aalst mag dit jaar rekenen op een deelname van 104 foornijveraars.
Deze zorgen voor 2 weken
plezier, amusement en traditionele lekkernijen.

De opstelling op de Grote Markt, het Esplanadeplein, de Houtmarkt en De Werf blijft onveranderd.
Zoals vorig jaar worden de attracties van de Hopmarkt wegens werken verplaatst naar de parking Keizershallen.

De Winterfoor wordt officieel geopend op vrijdag 1 februari 2013 en blijft open tot en met zondag 17 februari 2013. Op deze laatste dag werken alle attracties en eetkramen aan sterk verminderde prijzen.

 

 
> Vrijdag 04 januari 2013:
 

> Campagne Roze Maandag Tilburgse Kermis winnaar. 

Op donderdag 3 januari heeft de campagne van Roze Maandag 2012, ‘Be Gay for a Day’, de Communicatieprijs Brabant 2012 in de wacht gesleept. De prijswinnaar werd bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van CommunicatieClub Bourgondië. De campagne liet in de categorie Creatief Mano Machiato en de Familie Breburg Koopsoap achter zich. 


Finale

Nadat voorzitter Naud van de Wijngaart de finaleplaats tijdens een presentatie aan de vakjury had veiliggesteld, volgde een aantal weken van spanning. Toen juryvoorzitter Pieter Hemels de naam van de winnaar bekendmaakte werd de trofee van sculpturist Nicolas Müller Jacobs dan ook vol trots in ontvangst genomen. 

Naud van de Wijngaart: Dit is een fantastisch gevoel en geeft de medewerkers van Scheepens reclame adviseurs de waardering die ze dubbel en dwars verdienen”


Samenwerking

Het succes van de campagne en van Roze Maandag staat niet op zichzelf.
Van de Wijngaart: “Het is het resultaat van de goede samenwerking met o.a. Scheepens reclame adviseurs, Tilburg.com, Gemeente Tilburg, Horeca- en kermisexploitanten, het regionale bedrijfsleven en natuurlijk Stichting Roze Maandag. Daarnaast zorgen de bezoekers van Roze Maandag tijdens de Tilburgse Kermis ieder jaar weer voor een geweldig feest”

Roze Maandag 2013

Er wordt enthousiast gewerkt aan de campagne voor Roze Maandag 2013, die op 22 juli plaatsvindt.

 
> Donderdag 03 januari 2013:
 
> Sitenews: Kermisdata 2013! Dé echte kermisfreaks zitten er al een tijdje op te wachten en hun geduld wordt eindelijk beloond, want de kermisdata van 2013 staan inmiddels online! Benieuwd wanneer jou favoriete kermis van start gaat in het nieuwe seizoen? Neem dan gerust een kijkje bij de kermisdata, waar zowel de binnenlandse als buitenlandse data een volledige update hebben gekregen. Van zodra de attractielijst bekend raken, kan je deze zoals steeds hier op de site terugvinden.