>>> Kermisnieuws december 2012
 
> Woensdag 19 december 2012:
 

> Winteravonden in Bokrijk met nostalgische winterkermis.
 
Van 26 tot en met 30 december, telkens van 16 tot 21u, wordt het Openluchtmuseum opnieuw omgetoverd tot een prachtig verlicht winters wandelpark.

Je beleeft de sfeer van toenop de nostalgische winterkermis met kermisattracties van rond 1900 tot de jaren 60 van de vorige eeuw: stap in het reuzenrad of maak een ritje met de rups, verbaas je in het rariteitenkabinet, laat de toekomst voorspellen bij de waarzegger en geniet van theater, dans en vuurspektakel. De kraampjes met hapjes en drankjes zorgen voor een gezellige avond voor het hele gezin.

Winteravonden in Bokrijk, een ontspannende uitstap tijdens de drukke feestdagen!

Praktisch

Winteravonden gaat door in het Openluchtmuseum van Bokrijk van 26 tot en met 30 december, telkens van 16 tot 21u.

Vanaf 12 jaar: € 5 excl. De sixties - € 10 euro incl. De sixties
Kinderen van 3 tot 12 jaar: € 2.5 excl. De sixties - € 3.5 incl. De sixties
Kinderen < 3 jaar en Bokrijkabonnees: gratis
Parking: € 5

 
De activiteiten op het Kempense foortheaterplein, zoals het rariteitenkabinet, de theatervoorstellingen of de spectaculaire vuurshow, zijn gratis. Voor de kermisattracties zoals de rupsbaan, carrousel, botsauto’s of het reuzenrad in dorpsdeel Haspengouw en de Oude Stad betaal je €1 per rit. Behalve de Kop van Jut is €2.
Op verschillende plaatsen in het Openluchtmuseum kan je kermisjetons kopen.
Doe je voordeel! €1 = 1 jeton, €5 = 6 jetons, € 10 =12 jetons.
 
> Vrijdag 07 december 2012:
 

> Attractielijst Tilburgse Kermis 2013.

TILBURG - Het variététheater van Paradox Sideshows, de Turbine en The Tower zijn nieuwkomers op de kermis van volgend jaar. De aangekondigde Commander komt niet, die heeft contractuele verplichtingen in Uden.

Twee andere topattracties, Mission Space en Diamond Wheel, stonden al enkele malen eerder in Tilburg. De Turbine (Paleisring) zou dit jaar al komen, maar de fabriek kon de 70 meter hoge roterende zwaaiarm niet op tijd leveren. The Tower (Heuvel) is een 35 meter hoge toren met negen etages, waarbij elke verdieping een andere ervaring biedt.

Het reuzenrad Diamond Wheel krijgt een plekje op het NS-Plein; de Mission Space komt op de NS-Werkplaats op de Spoorzone.

Op de lijst staat ook het variététheater van Paradox Sideshows op het Stadhuisplein. Als een van de laatste reizende variété- en sideshow-companies in Europa presenteert Paradox Sideshows een selectie van show-acts, levende curiositeiten en verbluffende illusies.

Op papier zijn alle attracties van de Tilburgse Kermis 2013 al te zien op de gemeentelijke plattegronden. Enkele discussie-attracties zijn nog niet opgenomen, deze volgen spoedig.

De voorlopige indeling is klaar. De exploitanten zijn bekend. Uiteraard zijn wijzigingen voorbehouden. Er moet nog veel werk verzet worden voordat het feest in Tilburg kan losbarsten.

De attractielijst is HIER raadpleegbaar.