>>> Kermisnieuws oktober 2012
 
> Woensdag 28 november 2012:
 
> Attactielijst Sint-Niklaas Winterfoor 2012. De Winterfoor op de Grote Markt in Sint-Niklaas is een van de laatste Belgische grote kermis van 2012. De Winterfoor van Sint-Niklaas loopt van zaterdag 08 december tot en met zondag 23 december 2012. De complete attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Randprogramma:
‘Sint-Niklaas wintert’ gaat van start op zaterdag 8 december met de opening van de winterkermis. De kermis wordt dit jaar voor het eerst afgesloten met een spectaculaire lasershow op een medley van kerstklassiekers, op zaterdag 23 december om 19 uur.
Voor het stadhuis ligt er opnieuw een ijspiste, vier weken lang. De ijspiste is volledig overdekt, zodat bezoekers ook bij minder goed weer maximaal van het schaatsplezier kunnen genieten. Op en rond de ijspiste wordt heel wat animatie voorzien.
 
> Vrijdag 23 november 2012:
 
> Derde Winterdroom Gent op Sint-Pietersplein.

Dit jaar vindt voor de derde keer het Kerstevent Winterdroom plaats op het Sint-Pietersplein in Gent. Van vrijdag 23 november 2012 tot en met zondag 6 januari 2013 wordt je ingesneeuwd in je ultieme winterdroom! Gedurende zes weken wordt het Sint-Pietersplein getransformeerd tot een sfeervol geheel met tal van leuke winterse activiteiten. Wat dacht je van een openluchtschaatsbaan?

Maar ook dit jaar staat er weer een winterkermis. Om enkele attracties bij naam te noemen:
* De swingende rollercoaster
* Het unieke spiegelpaleis
* De nostalgische rupsmolen
* Mini autoscooter
* Het winnende lunapark
* Een torenhoog reuzenrad
* Een dolplezante kindermolen
* Het spannenende kerstbollenvisspel
* Flying Rudolph

Verder worden er bijna dagelijks andere leuke activiteiten georganiseerd, voor jong en oud!

Alle informatie over Winterdroom is te vinden op www.winterdroom.be.

 
> Vrijdag 09 november 2012:
 

> Eerste attracties Tilburgse kermis 2013 bekend.

TILBURG - De Turbine, The Tower en de Commander zijn drie spectaculaire nieuwkomers op de Tilburgse kermis.


Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt. Daarnaast maakte de gemeente bekend dat ook de Mission Space en het Diamond Wheel terug zullen keren op de kermis.

De Turbine had dit jaar al een plek op de kermis, maar de fabriek kon die 70 meter hoge roterende zwaaiarm niet op tijd leveren. The Tower is een 35 meter hoge toren met negen etages, waarbij elke verdieping een andere ervaring biedt. De Commmander is een 'shake', volgens de gemeente voor mensen met een sterke maag.

Het reuzenrad Diamond Wheel krijgt een plekje op het NS-Plein, The Tower komt op de Heuvel te staan. De Commander wordt neergezet op het Stadhuisplein en de Turbine op de Paleisring. De Mission Space krijgt een plaats op de Burgemeester Brokxlaan, de nieuw aan te leggen weg door de Spoorzone.

Deze attracties krijgen voorrang op de verpachting die maandag in De Druiventros plaatsvindt.

Rond sinterklaas is de opstelling van de Tilburgse kermis 2013 duidelijk. 

 
> Vrijdag 09 november 2012:
 

> 5e editie Winterland Hasselt bijna van start.

Vandaag had de persconferentie plaats van de vijfde editie Winterland Hasselt in de sky-lounge van het Radisson Blue Hotel in Hasselt.

Winterland Hasselt tovert Hasselt - reeds bekend als de Hoofdstad van de Smaak - om tot de meest sfeervolle kerststad van België. De gezellige winter- en kersttijd zijn het centrale thema op Winterland. Zo vindt u er de grootste mobiele schaatsbaan van België, een gezellig Winterland café, het Huis van de Kerstman en is er veel sfeer op de deels overdekte kerstmarkt.

De 5e editie vindt plaats van 17 november 2012 tot en met 6 januari 2013. Het Kolonel Dusartplein in Hasselt wordt dan weer omgetoverd in een gezellig winterdorp.

Na het succes van afgelopen jaar zal het Huis van de Kerstman opnieuw worden gebouwd tijdens Winterland Hasselt. Vanaf 8 december 2012 woont en werkt de Kerstman in zijn eigen huis op het Kolonel Dusartplein. Dit Finse huis is een kleine kopie van 'the Home of Santa Claus' in Rovaniemi, de officiële residentie van de Kerstman. Het Hasseltse huis beschikt over een postkamer, slaapkamer, woonkamer, werkkamer, keuken en badkamer. Het huis is vanaf 8 december dagelijks van 12 tot 20 uur geopend. De Kerstman wordt geassisteerd door 2 Elfjes die de bezoekers een rondleiding geven door het huis.

 
Centraal op de schaatsbaan staat een mega kerstboom, versierd met duizenden ledlichtjes. In het gezellige café naast de schaatsbaan heerst de sfeer van de bekende duitse kerstmarkten.

Een belangrijk onderdeel vormt de kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein. Er staan diverse chalets en een aantal tenten waarin deelnemers hun kerstartikelen aanbieden en u laten genieten van de lekkerste winterse hapjes en dranken.

Deelnemers:

Schaatsbaan
Een schaatsbaan van 1000m2 (40x25m) zorgt voor een sfeervol decor op het Kolonel Dusartplein. Er kan in sessies van telkens 2 uren worden geschaatst. Deze starten dagelijks om 10 uur, 12 uur, 14 uur, 16 uur, 18 uur en 20 uur. Uiteraard kunnen ook schaatsen worden gehuurd. De baan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Cafe Winterland
Een gezellig cafe met een sfeervolle uitstraling. U waant zich in een cafe in een Oostenrijks winterdorp met veel houten wanden, originele wijnvaten en veel kerstverlichting. In het cafe heerst elke dag een gezellige ambiance.

Het Huis van de Kerstman
Het Huis van de Kerstman is vanaf de opening te bewonderen maar zal pas vanaf 10 december worden bewoond door de Kerstman en zijn elfjes. In het huis treedt u binnen in de magische wereld van de Kerstman. De elfjes leiden u graag rond in de postkamer, de slaapkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer van de Kerstman. Elk kind die een kleurplaat inlevert ontvangt een cadeautje van de Kerstman!

Kersttreintje
Het kersttreintje is een attractie voor de kleintjes tot 8 jaar. Twee rendieren trekken 3 karretjes over een mooi parcours.

Christmas Ride
De Christmas Ride is een achtbaan waarbij de karretjes worden voortgetrokken door vliegende rendieren.

Christmas Hotel
Het Christmas Hotel is een 'funhouse' waar je doorheen loopt en allerlei gekke dingen meemaakt.

Christmas Flight (NIEUW)
Tijdens de komende feestdagen wordt in Hasselt de Mission Space helemaal omgetoverd tot Christmas Flight. Deze 80 meter hoge eyecatcher van de familie Kroon uit Nederland viert hier z’n Belgische première en krijgt een geheel groene kerstoutfit.

Ice Jet (NIEUW)
De Ice Jet is compleet gedecoreerd in Russische winterstijl inclusief ijsberen. Deze prachtige Matterhorn zal hiermee voor de eerste keer in België te bewonderen zijn.

Carrousel
Dit jaar staat ook de 'Hesselse Poepjee' een grand carrousel met 2 etages op het Kolonel Dusartplein.

Kerstmarkt
Op de Kerstmarkt staan totaal 85 deelnemers. U treft er chalets aan met verschilende wintergerechten en dranken. Maar er is ook een deels overdekte kerstmarkt met originele kerstcadeaus.

 
> Donderdag 01 november 2012:
 
> Mission Space verandert in Christmas Flight.

Tijdens de komende feestdagen wordt in Hasselt de Mission Space helemaal omgetoverd tot Christmas Flight. Deze 80 meter hoge eyecatcher van de familie Kroon uit Nederland viert hier z’n Belgische première. De Christmas Flight krijgt ook een geheel groene kerstoutfit. 

Dit alles zal te bewonderen zijn tijdens Winterland Hasselt van zaterdag 17 november 2012 tot en met zondag 06 januari 2013.

 

 

> Ice Jet op Winterland Hasselt.

Tijdens de vijfde editie van Winterland Hasselt, die van start gaat op zaterdag 17 november, zal voor de eerste maal de Ice Jet van de Gebroeders Ropers uit Nederland aanwezig zijn. 

De Ice Jet is compleet gedecoreerd in Russische winterstijl inclusief ijsberen. Deze prachtige Matterhorn zal hiermee voor de eerste keer in België te bewonderen zijn. 
De vijfde editie van Winterland Hasselt duurt dit jaar tot en met zondag 06 januari 2013.