>>> Kermisnieuws oktober 2012
 
> Donderdag 25 oktober 2012:
 

> Wiener Circus slaat tenten op in Hasselt.

Het Wiener Circus, het oudste nog rondreizend circus in BelgiŽ, slaat opnieuw zijn tenten op aan de Oude Paardenmarkt van Hasselt-Kuringen. Van 27 oktober tot en met 4 november zijn er dagelijks voorstellingen.

Jongleurs, trapezeartiesten, evenwichtskunstenaars, illusionisten, clowns en dieren: het Wiener Circus brengt haar traditionele circusshow voor het derde jaar op rij naar Hasselt.

Dagelijks zijn er voorstellingen om 15u. Op zaterdag 29 oktober is er een voorstelling om 19u (officiŽle premiŤre). Op zondag 28 oktober, woensdag 31 oktober, donderdag 1 november, vrijdag 2 november en zaterdag 3 november ook een voorstelling om 18u.

Het Wiener Circus werd in 1965 opgericht door Ulrich en Irene Malter. Ulrich verliet het ouderlijke Tiroler Circus om met zijn eigen gezin een nieuwe traditie op te starten. In 2005 nam Ricky Cannone de teugels van Ulrich over. Een jonge directie zorgde voor nieuw elan. Moderne belichting, een moderne tent en nieuwe geluidsinstallaties werden aan het circus toegevoegd. 
> Dinsdag 23 oktober 2012:
 
> Attractielijst Lier Novemberfoor 2012. Vandaag presenteerde plaatsmeester Bob Theeuws zijn attractielijst voor de jaarlijkse Novemberfoor te Lier aan het grote publiek. Dit jaar draait de Novemberfoor haar rondjes van 02 november 2011 tot en met 19 november 2012.

De kermisattracties staan dit jaar verdeeld over de Grote Markt, Zimmerplein en aan het Gasthuisvest en A. Vanderpoortenlaan. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Maandag 22 oktober 2012:
 
> Toekomst kermis Besterdplein in gevaar.

TILBURG - Het voortbestaan van de kermis op het Besterdplein en de Besterdring is in gevaar. Het college overweegt beide terreinen na de kermis van 2013 te schrappen. Er staan circa veertig attracties.

Dat blijkt uit de evaluatie van de laatste kermis, die door het college is vastgesteld. Een definitief besluit over de toekomst van de kermisterreinen Besterdplein en -ring is overigens nog niet genomen. De consequenties worden eerst op een rijtje gezet en de politiek moet er zijn zegje over doen.

 
Aanleiding voor de overweging om beide terreinen op te heffen is het plan om vanaf 2014 de voormalige NS-werkplaats bij de kermis te betrekken. Attracties kunnen dan hun plek krijgen op de Burgemeester Brokxlaan die daar vanaf komend jaar wordt aangelegd.

"Als in 2015 de onderdoorgang bij het station is aangelegd, ontstaat er met de Burgemeester Brokxlaan erbij een echt rondje kermis, terwijl er nu een lint is. Zo'n rondje vinden we aantrekkelijker dan een lint. De vraag is of mensen dan toch nog naar het Besterdplein en de -ring gaan, die dan uit de loop liggen", aldus de woordvoerder van kermiswethouder Joost MŲller.

 
> Zaterdag 20 oktober 2012:
 
> Kermisprogramma Lanaken oktoberkermis.

Van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 oktober heeft de jaarlijkse oktoberkermis plaats in het centrum van Lanaken.
Ook dit jaar zijn de vaste waarden weer van de partij om voor het nodige amusement te zorgen. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

Kermisprogramma:
Vrijdag 26 oktober:
17:00 uur Halloween avondmarkt en kermis
Vanaf 18:30 uur optreden van straattheatergezelschap


Zaterdag 27 oktober:
17:00 uur opening kermis met optreden van Eurodrumband.

Zondag 28 oktober:

14:00 uur opening kermis.


Maandag 29 oktober:

16:00 uur opening kermis.


Dinsdag 30 oktober:

8:00 uur tot 13:00 uur Wekelijkse markt in de Stationsstraat
16:00 uur opening kermis met 1eurodag of korting op de kermis.

 
> Vrijdag 12 oktober 2012:
 
> Attractielijst Soest Allerheiligenkirmes 2012.

De laatste grote kermis die je kan terugvinden in onze rubriek buitenlandse kermisdata is de Allerheiligenkirmes in het Duitse Soest. Deze kan je dit jaar bezoeken vanaf 07 november 2012 tot en met 11 november 2012 in de binnenstad. Dit jaar heeft de 675e editie plaats en hierom werden speciaal aan het station ook nog attracties geplaatst. Kortom een extra feestelijke editie van deze Allerheiligenkirmes.

Door dit jubileum dit jaar mag deze Allerheiligenkirmes weer een brede waaier aan kermisattracties verwelkomen, waarvan 26 grootvermaakzaken met hiertussen enkele mooie nieuwkomers van formaat! De attractielijst van de laatste grote Duitse kermis van het jaar, is dan ook raadpleegbaar in onze rubriek buitenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 10 oktober 2012:
 
> Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2012. De attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd vandaag aan het grote publiek voorgesteld. 

Dit jaar draait deze zijn rondjes van 13 oktober 2012 tot en met 16 oktober 2012 en deze zal doorgaan op de Dokter Haubenlaan. Ook qua attracties hier geen klagen met een mooi en verzorgd aanbod aan vermaakzaken voor het hele gezin. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Donderdag 04 oktober 2012:
 
> Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2012. Vandaag mochten wij de verpachtingslijst van de oktoberkermis van Meeuwen ontvangen. Van zondag 14 oktober 2012 tot en met donderdag 18 oktober 2012 zal deze gemeente weer haar jaarlijkse oktoberkermis vieren. 

Op dinsdag 16 oktober 2012 is het familiedag op de kermis met kortingen voor iedereen. Eerder op de dag heeft de traditionele kermisdag plaats voor de personen met een beperking. Om 18u00 is er een Meet en Greet met de spelers van KRC Genk. en omstreeks 21u00 heeft er op de Dorpsstraat een optreden plaats van de Soulbrothers.

Ook dit jaar staan in de Kiestraat wederom kermisattracties met als grote nieuwkomer dit jaar de Wild Mouse 2 van Bufkens en Florens. Verder zijn ook dit jaar de vaste waarden weer van de partij om er een prachtige kermis van te maken... De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

 
> Woensdag 03 oktober 2012:
 
> Attractielijst Oostende Oktoberkermis 2012. Plaatsmeester Patrick Dulsster maakte vandaag zijn attracties bekend voor de Oktoberkermis te Oostende. De oktoberfoor duurt dit jaar van vrijdag 05 oktober tot en met zondag 04 november 2012. Dit jaar maken 71 kermisattracties hun opwachting, waarvan 16 grootvermaakzaken. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
> Dinsdag 02 oktober 2012:
 
> Weert wil kermis 10-daagse.

Het college van burgemeester en wethouders wil tijdens de viering van 600 jaar Weert de kermis eenmalig verlengen met 4 dagen. In 2014 bestaat de stad Weert 600 jaar.

Weert wil over twee jaar extra uitpakken met de kermis tijdens het 600-jarig jubileum, dat maakte wethouder Cardinaal bekend tijdens de uitreiking van de kermisprijzen. Nu vind de kermis in 1 weekend plaats, dit worden straks 2 weekenden waardoor het evenement meer bezoekers naar Weert zal trekken. Het is de bedoeling om de verlenging van 4 dagen eenmalig te laten plaatsvinden.

Kermisexploitanten en ondernemers lieten direct merken enthousiast te zijn over het voorstel. De gemeente gaat wel eerst nog om tafel met betrokkenen zoals o.a. binnenstad- bewoners, ondernemers en andere betrokkenen alvorens de kermis 10-daagse een feit zal worden. De gemeenteraad zal uiteindelijk het laatste woord hebben over het voorstel.

Jaarlijks komen volgens onderzoeksbureau Respons circa 950.000 mensen af op het evenement. Weert staat daarmee in de top 5 van meest bezochte evenementen van Nederland.