>>> Kermisnieuws september 2012
 
> Zaterdag 22 september 2012:
 
> Oktoberfest van München van start.

Vandaag start wederom de grootste kermis van de wereld, namelijk het Oktoberfest van München. Nog tot en met zondag 07 oktober kan je te goed doen aan de attracties of het bier.


Alle informatie over deze kermis kan je vinden op www.oktoberfest.de.

 
> Donderdag 20 september 2012:
 

> Kermis Opglabbeek aan de Sportzone.  

Op 22, 23 en 24 september is het weer kermis in Opglabbeek. Door de wegenwerken in het centrum vindt de kermis niet plaats op het Dorpsplein, maar aan de sportzone.

Ook het traditionele vuurwerk op zaterdagavond heeft ook plaats aan de Finse Piste.

Welke attracties er dit jaar terug te vinden zijn  kan U nog steeds nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 19 september 2012:
 

> Attractielijst Luik Foire d'Octobre 2012. 

Vandaag arriveerde bij KERMISVERMAAK.be de attractielijst van de Foire d'Octobre te Luik, die dit jaar plaats heeft van 06 oktober 2012 tot en met 11 november 2012 en dit op de vertrouwde Boulevard d'Avroy.

Ten opzichte van vorig jaar heeft deze Foire d'Octobre één grote nieuwkomer, namelijk de Air Maxx van Dotremont en één grote terugkomer en dat is de Wild Mouse van Bufkens. Eveneens is ook het Roue Royale aanwezig, dat normaal steeds afwisselend aanwezig is met de Wild Mouse. Dit jaar zijn beide dus aanwezig. 

Verder wordt de attractielijst dit jaar wederom aangevuld met enkele nostalgische attracties net zoals verleden jaar. De volledige attractielijst kunnen jullie nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 
> Dinsdag 18 september 2012:
 
> Nog een attractiewissel op Hasselt Kermis.

Na de eerdere attractiewissel afgelopen weekend, raakte nu ook bekend dat de Drop Zone van Van Herck niet aanwezig zal zijn op de Septemberfoor van Hasselt. Deze vrij gekomen plek zal ingenomen worden voor de Speed Flip van Laurent Lauwers. Met deze attractie komt het aantal nieuwkomers voor de septemberfoor van Hasselt op zeven. Nog nooit waren er zoveel nieuwkomers terug te vinden op de kermis van Hasselt.

 
> Zaterdag 15 september 2012:
 

> Attractiewissel Septemberfoor Hasselt.

Tijdens de opbouw van de septemberfoor in Hasselt werd duidelijk dat de nieuwe attractie Flipper van de familie Stappers/Zeppieri niet tijdig aanwezig zal zijn. 

Deze vrijgekomen plek zal ingenomen worden door de Gravitron van Albert Vermeylen. Deze attractie is eveneens voor de eerste maal aanwezig in Hasselt.

 
> Vrijdag 14 september 2012:
 
> Jaarlijkse kermis moet drie jaar wijken voor Ronde van Vlaanderen.

OUDENAARDE - Volgend jaar moet de paasfoor op de Markt in Oudenaarde wijken voor de aankomst van de Ronde van Vlaanderen. Dat dit nadien nog twee jaar het geval zal zijn, valt bij de foorkramers niet in goede aarde.

De honderdste Ronde van Vlaanderen wordt volgend jaar op paaszondag 31 maart gereden en dat is uitzonderlijk vroeg. Dat maakt ook dat ‘Vlaanderens Mooiste’ in 2013 samenvalt met de start van de paasvakantie en in Oudenaarde dus ook met de opening van de traditionele paasfoor. Maar omdat met de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in de Minderbroedersstraat de Oudenaardse Markt wordt omgeturnd in een rennerspark, hebben het stadsbestuur en Flanders Classics beslist dat de paasfoor naar een andere locatie moet. Volgend jaar moeten de foorkramers verhuizen naar de parking aan De Ham en dat zal nadien tijdens nog twee paasvakanties het geval zijn. De foorkramers kunnen de gedwongen verhuis maar moeilijk verteren.

‘De paasfoor in Oudenaarde is voor veel foorkramers een van de belangrijkste kermissen van het jaar’, zegt Renée De Pelsemaeker uit Destelbergen, die een lunapark uitbaat. ‘Maar onlangs tijdens de Oudenaardse septemberkermis vernamen we het nieuws dat we zeker al volgend jaar niet meer op de Markt kunnen. Samen met veel collega's vind ik dat onaanvaardbaar. Mocht een verhuis noodzakelijk zijn wegens werken, dan zouden we daarvoor nog begrip kunnen opbrengen. Maar nu blijkt dat op de dag van de Ronde van Vlaanderen alleen in de namiddag de Markt vrij moet zijn voor de rennersbussen. Voor die enkele uren moeten wij twee weken uitwijken naar De Ham. Deze locatie aan de rand van het stadscentrum is allerminst aantrekkelijk want daar is geen horeca en ook zo goed als geen passage. Het hoeft geen betoog dat we zwaar inkomensverlies zullen lijden.’

Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD) heeft begrip voor het ongenoegen van de foorkramers: ‘We beseffen dat het voor de foorkramers moeilijker zal zijn en dat de kans op inkomensverlies groter is. Maar intussen hebben we wel al een akkoord met het Nationaal Verbond van Foorreizigers kunnen uitwerken. Om het inkomensverlies in te perken, wordt het standgeld gehalveerd. Met Flanders Classics is ook overeengekomen om de kermiszone aan De Ham in het circuit vanaf de aankomst van de Ronde in de Minderbroedersstraat tot aan de Markt te betrekken. Op die manier kan de paasfoor mee bijdragen tot de sfeer en de animatie. Het rennerspark van de Markt naar een andere locatie verhuizen was geen optie. Sporza wil haar infrastructuur meer naar de Markt opschuiven en er is ook nog meer animatie voorzien. De renners komen ook volgend jaar aan de Markt voorbij. We zullen er alles aan doen om het de foorkramers aan De Ham zo comfortabel mogelijk te maken.’

Bron: Nieuwsblad.
 
> Vrijdag 07 september 2012:
 
> Attractielijst Hasselt Septemberfoor 2012. Vandaag had KERMISVERMAAK.be contact met de Stad Hasselt in verband met de jaarlijkse septemberfoor, die dit jaar plaats heeft van zaterdag 22 september 2012 tot en met zondag 30 september 2012, en dit traditiegetrouw op het Kolonel Dusartplein en Koning Boudewijnlaan. Dit jaar maken 180 kermisattracties, waarvan 28 grootvermaakzaken hier, hun opwachting om jong en oud het plezier van hun leven te laten beleven... Tussen al deze attracties zitten maar liefst 5 nieuwkomers: Air Maxx (Dotremont), Coco Bongo (Burdot/Zeppieri), Flipper (Stappers/Zeppieri), Jet Bob (Thompson) en Vortex (Vlasselaerts & Chournichoux-FR.).
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.
 
Het kermisprogramma ziet er alsvolgt uit:

Zat 22 september – Vuurwerk – 21 uur – kanaalkom
Zat 22 & 29 september –
Antiek-, brocante- en curiosamarkt – 8 tot 13 uur – marktplein
Zon 23 september – Actie Mediamarkt – 14 tot 18 uur – Kolonel Dusartplein

Ma 24 september – Kindergemeenteraad op bezoek – vanaf 18 uur

Di 25 september – Jaarmarkt – 8 tot 14 uur – marktplein

Do 27 september – Familiedag – vanaf 13.30 uur
Zo 30 september – laatste kermisdag

 

 

 
> Donderdag 06 september 2012:
 

> Nieuw in 2012 : Paradisco Bidule.

De kermisfamilie Surkol presenteren vanaf heden de Paradisco. Achter deze naam gaat een schitterende Bidule schuil. 

De première van deze prachtige attractie zal dit weekend plaatshebben op de kermis in Gierle. Ook zal deze attractie te bewonderen zijn op de kermis in Poederlee.


KERMISVERMAAK.be wenst de familie Surkol bij deze dan ook veel succes met hun nieuwe aanwinst voor het nieuwe kermisseizoen.

 

 

 

 
> Affiche Kelmis Kermis.

Morgen start de jaarlijkse kermis in Kelmis. Vandaag mochten we de kermisaffiche ontvangen van deze kermis. 

Welke attracties er dit jaar terug te vinden zijn, kunnen jullie nog steeds raadplegen bij onze binnenlandse kermisdata.

 
> Woensdag 05 september 2012:
 
> Attractielijst Weert Weerter Kermis 2012. Vandaag werd de attractielijst van de Weerter Kermis in het Nederlandse Weert aan het grote publiek voorgesteld. Ook dit jaar pakt deze kermis weer uit met een prachtig aanbod met voor ieder wat wils. Tevens zijn ook dit jaar weer highlights uit binnen- en buitenland aanwezig die deze kermis zonder twijfel een bezoekje waard maken. Weert Kermis dit jaar van vrijdag 28 september 2012 tot en met woensdag 03 oktober 2012. De volledig attractielijst kunnen jullie nalezen bij de buitenlandse kermisdata.